Jump to content

Epidemija koronavirusa (Covid-19 / SARS-Cov2) - dnevne aktuelnosti iz zemlje i sveta


djole
Message added by Eddard

Dragi forumaši, molimo vas da u vreme ove krize ostanemo prisebni i racionalni i da pisanjem na ovoj temi ne dođemo u situaciju da naudimo nekome. Stoga:

 

- nemojte davati savete za uzimanje lekova i bilo kakvu terapiju, čak i ako ste zdravstveni radnik - jedini ispravni put za sve one koji eventualno osećaju simptome je da se jave svom lekaru ili na neki od telefonskih brojeva koji su za to predviđeni.

- takođe - ne uzimajte lekove napamet! Ni one proverene, ni one potencijalne - obratite se svom lekaru!

- nemojte prenositi neproverene informacije koje bi mogle nekoga da dovedu u zabludu i eventualno mu načine štetu. Znamo da je u moru informacija po pitanju ove situacije jako teško isfiltrirati one koje su lažne, pogrešne ili zlonamerne, ali potrudite se - radi se o zdravlju svih nas. Pokušajte da informacije sa kojekakvih obskurnih sajtova i sumnjivih izvora ne prenosite. Ili ih prvo proverite pre nego što ih prenesete.

- potrudite se da ne dižete paniku svojim postovima - ostanimo mirni i racionalni.

- aktivno propagiranje naučno neutemeljenih (između ostalih i antivaxxerskih) stavova i pozivanje na nevakcinisanje bazirano na njima nećemo tolerisati.

 

Budimo dostojanstveni u ovoj krizi, ovakve situacije su ogledalo svih nas. 

Hvala na razumevanju.

 

Vaš tim Vox92

Vakcinacija  

193 members have voted

  1. 1. Da li ste vakcinisani protiv Coronavirus-a i kojom vakcinom?

    • Pfizer/Biontech
    • Sinopharm
    • Sputnik V
    • Moderna
    • AstraZeneca/Oxford
    • Johnson & Johnson
    • Nisam i ne želim da se vakcinišem
    • Nisam još sigurna/an da li ću se vakcinisati
    • Preležao/la sam Covid-19, pa čekam da vidim da li i kada ću da se vakcinišem


Recommended Posts

3 minutes ago, Milenko Puzigaca said:

Ja predlazem da ovakvi budu pokupljeni, pa ubaceni u neku arenu sa čoporom agresivnih pasa, i to isto TV da prenosi. Taman bi privuklo ostale koji ne mogu nekoliko nedelja da ne štrokave ulice da ostanu kući i gledaju šou program.

 

ma jok, klasika rijaliti šou i cepaj

28 dana Korone ili tako neki izlizani naziv, pa kažnjavanje da bude tipa 3 minuta se liže šipka koju je doneo Saša Matić lično i personalno (on je i našao),  treće mesto da bude šoping 7 dana u Milanu sa dr Nestorovićem, drugoplasiranom da se svečano uruče Konove vakcine protiv svinjskog gripa... a naravno da se otvore linije da može da se glasa  naravno i sve to Pinki da  prenosi .

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

6 minutes ago, Milenko Puzigaca said:

Ja predlazem da ovakvi budu pokupljeni, pa ubaceni u neku arenu sa čoporom agresivnih pasa, i to isto TV da prenosi. Taman bi privuklo ostale koji ne mogu nekoliko nedelja da ne štrokave ulice da ostanu kući i gledaju šou program.

 

A da možda nisi ostao kratak da pomeneš da se navijački huligani i njihove bande dovedu u neku arenu pa da se tamo, dok bacaju kurtone sa svojom mokraćom na teren, pošteno izlože zarazi? 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, Constantin said:

Možda grešim, ili imam neke predrasude, ali mislim da baš ovi neće da se bune, jer su ovce, a ovce idu u stado, a stado predvodi ovan predvodnik. Njih gledam, ustvari slušam po našoj lokalnoj TV, kako suze rone za preCednikom, kome čak i u ovim teškim vremenima ni brata ne pošteđuju, a on se čovek bori za ovu našu izmučenu Srbijicu i skoro plačući moli da ga poslušamo, i savete koje nam daje....zbog nas, nije mu za  njega.

 

neće to ti je ekipa:

lažu ga  jer je dobar siroma...   on se bori on sve se muči, al oko njega secikese i ološi koji ga lažu i ne prikazuju mu stvarno stanje, jer on da zna...  on bi to rešio kolko odma nego ga lažu  onaj Vulin i onaj Bulatović, pa si i sam vid'o kolko se onomad u nišu iznervir'o, a u kasarni spav'o da nam pare ne bi trošiJo...

e to ti je ekipa koju ujutro u 5 nagrne čoporativno u lokalni maksi da pipa leba i da se svadja s prodavačicom oko kese od 2 dinara...

Link to comment
Share on other sites

Нови Сад, прошао поред Аман-а и Идеа и испред оба објекта ред од око 15 људи, а испред једног локалног мањег дисконта 5 људи. Испред пекара није било реда.

Link to comment
Share on other sites

16 minutes ago, Stoned Laki21 said:

 



lažu ga  jer je dobar siroma...   on se bori on sve se muči, al oko njega secikese i ološi koji ga lažu i ne prikazuju mu stvarno stanje, jer on da zna...  on bi to rešio kolko odma nego ga lažu  ................
 

Фотографија корисника Stop Diktaturi-Protiv sistema

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

 

Quote

 

Klinički centar Niš odbio je juče da odgovori na pitanja Danasa da li je većnik niške Gradske opštine Palilula Milan Andrejić, koji je preminuo na Klinici za infektivne bolesti, testiran i lečen od novog korona virusa, pozivajući se na Zakon o zaštiti pacijenata, „koji predviđa pravo na privatnost pacijenta i poverljivost medicinskih i drugih podataka o pacijentu“.

 

 

Državne i zdravstvene vlasti u Srbiji nisu uvrstile Andrejića u zvaničnu statistiku preminulih od korona virusa, ali su njegovi politički saradnici i prijatelji kazali za naš list da je „u njegovoj potvrdi o smrti virus COVID-19 naveden kao uzrok smrti“.

 

 

Preminuo bivši potpredsednik FK Radnički

Na niškoj Klinici za infektivne bolesti prekjuče je preminuo i Dragan Pavlović (57), bivši potpredsednik Fudbalskog kluba Radnički i vlasnik motela Predejane. Hospitalizovan je zbog teških respiratornih problema i visoke temperature. Ni njega nema u zvaničnoj statistici umrlih od korone.

 

https://www.danas.rs/drustvo/kc-nis-odbija-da-odgovori-da-li-je-andrejic-lecen-od-korona-virusa/?fbclid=IwAR0au05qcREUPMReHRLejO2pECJIzBMkixlMjBqtH4kIP1rMijcFwxXv6nM

 

 

Edited by Constantin
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Samo me zanima kako se tacno donose odluke o novim zabranama. Brojke koje sad vidimo efekat su onoga sto se desavalo pre dve nedelje. Onda valjda tek za nedelju dve mozemo da vidimo efekte skorasnjih odluka. Iz dana u dan donositi nove odluke ne deluje mnogo smisleno, kakav god da je bio dan.

 

Edit: a evo i ovo https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2020&mm=03&dd=31&nav_category=12&nav_id=1671362

Edited by handys
Link to comment
Share on other sites

Ocekivana konferencija da se da vetar u leđa AV. Nadajmo se da će ipak neko od.nas dočekati onu narodnu da "svakom zlu dođe kraj" Da li će sa radom prestati i gradevinski radnici na izgrdanjo BEograda na vodi?

Edited by laki perkos
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • Eddard featured this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...