Jump to content

Australian Open 2020.


zoe Bg

Recommended Posts

Posto se zenski deo turnira slabije prati, da najvim vecerasnje meceve, pa se mozda neko prevari i zainteresuje da nesto pogleda :classic_biggrin::

 

Barti - Ribakina - odlican start sezone za Kazahstanku, finale Senzena i titula u Hobartu i dva rutinska trijumfa na startu turnira pokazuju da je u odlicnoj formi. Barti je u Brizbejnu porazena na startu, ali je prosle nedelje popravila utisak titulom u Adelaidi. U prva dva meca pokazala je ipak dosta nesigurnosti, jos uvek nije u top formi i pocesto gubi niti igre tokom setova, tako  da me ne bi iznenadilo mucenje, pa makr pobed abila i u dva seta.

 

Riske - Gerges - prosle godine Amerikanka se uzdigla, a Nemica pala. Za Riske bi plasman u 1/8 finala bio potvrda kvaliteta i zamajac za mozda nesto vise, dok Gerges pokusava da se vrati na pobednicku stazu. tesko je ovde predvideti ishod, moguce da bude nekoliko preokreta u mecu, Amerikanka je stabilnija, ali Gerges je bolja napadacica, tako da ce ovo biti mentalna borba u kojoj dajem malu prednost Amerikanki.

 

Kiz - Sakari - na papiru veliki favorit je Kiz, ali na terenu pocesto za Amerikanku stvari ne krenu kako treba i dolazi do raspada sistema. Moguce je da vidimo dosta obrta tokom meca, Grkinja moze da itekako navede Amerikanku na greske, ali u sutini mec je na reketu Kizove i na njoj je da ga dobije ili izgubi.

 

Kvitova - Aleksandrova - Ruskinja je u lepoj seriji pobeda, uoci Nove godine je osvojila "celendzer" u Limozu, pa zatim i WTA tituku u Senzenu. Kvitova u prvom mecu odlicna, u drugom dosta promenljiva. Proslogodisnja finalistkinja je bez sumnje favorit, ali bi mozda moglo biti tri seta ukoliko ne bude napadacki raspolozena.

 

Osaka - Gof - slager dana, repriza meca sa USO. Tada je Japanka objasnila ko kosi, a ko vodu nosi, tj. ko je zaista prava zvezda, a ko mozda moze biti jednog dana. Zavrsnica meca je donela i emotivni slom mlade Amerikanke kojoj visak emocija sa kojima igra nekad donosi dosta, ali ponekad i odnese sve. U medjuvremenu Gofomanija je dobila na zamahu i sada je zapljusnula i obale petog kontinenta, opet je pala Venus, a protiv Kirstee preokret za pobedu i igra koja vec postaje njen zastitni znak. Sinoc slusam najavu Kris Evert koja veruje da Osaka ne moze bolje od onoga u Nju Jorku, dok je Gofova starija, iskusnija, jaca i misicavija nego tada. Ipak mislim da ce ishod biti isti, mozda malo bolji skor na semaforu, ali stil igre koji praktikuje Osaka je jos uvek tvrd orah za popularnu Koko.

 

Kenin - Dzang - u skladu sa skorasnjim sporzumima americke i kineske vlade, bilo bi logicno da i na teniskom terenu Kineskinje popuste Amerikankama, sto se vec dogadjalo u prva dva kola :D. Rodjena Moskovljanka nekako iz pozadine vreba, nema je puno u medijima, ali odlicno je igrala prosle sezone i sigurno zeli iskorak u 2020, a 1/8 finala AO bi bila najava toga. Dzang kao i druge Kineskinje igra dosta promenjljivo, ali finale Hobarta i pobeda nad Stivensovom u prvom kolu su mozda najava za ozbiljan duel u trecoj rundi.

 

Voznijacki - Zabur - Tunizanka je jedno od prijatnijih iznenadjenja turnira. S druge strane Dankinja po najavi igra poslednji turnir u karijeri i verovatno zeli da se oprosti protiv jedne od najboljih prijateljica, Serene. Nekako je prezivela Jastremsku u prethodnoj rundi, igravsi svoju standardnu igru, sa ne mnogo rizika i trazeci udarac vise od svoje rivalke. Veceras to nece tako lako proci, mora ce da bude malo agresivnija, a vala ako vec mora da izgubi trebalo bi da bude sa stilom. No tesko je pobeci od sebe same, a to je Dankinju i kostalo mozda necega vise na GS turnirima, jer ce u istoriji biti upamcena pre svega kao broj 1, a ne kao GS sampionka. Ipak u ovom mecu je favorit, verujem da ce na iskustvo uspeti da uvuce Tunizanku u svoju mrezu i na kraju izaci kao pobednica.

 

S. Vilijams - Vang - ako se neko seca ovog duela sa USO, onda ne mora dalje ni da cita :D. Kineskinja je u najvecem mecu karijere do tada prosla malo bolje od Suarez Navaro na istom mestu neku godinu ranije. Samo 1 upisan gem, dva dana nakon pobede nad brojem 1 je slomio Kineskinju cija igra je nakon toga meca samo bleda senka onoga sto je pokazivala do tada. Moze li protiv iste rivalke da dozivi iskupljenje i vaskrsnuce i okrene tocak sudbine u nekom drugom smeru? Ne mora to biti pobeda vec samo dovoljno dobra igra da natera Serenu da odigra neki udarac vise, posteno se preznoji i pusti par svojih karakteristicnih urlika kada prelama mec, da pokaze emociju a ne hladnu brutalnost. Od Kineskinje bi to bilo dosta.

  • Like 6
Link to comment
Share on other sites

  • zoe Bg locked and unlocked this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...