Jump to content

FK Partizan 2019/20


Xpert

Recommended Posts

Yup, naši nezadovoljni zbog boda u gostima, njihovi prezadovoljni što nisu izgubili kod kuće.

Jednostavno, znaju igrači odlično ko je bolji i posle svih ulaganja i iz toga ovakve reakcije.

Titula je izgubljena još pre nekoliko godina, ali bar mogu za par nedelja jače i odlučnije i da na terenu pokažu koliko su bolji od rivala, kao u prvom delu sezone.

Ja se nadam da ćemo odigrati još bar 2 utakmice do maja.

A i pozdrav za medije.
Sumi su 2 godine bili na grbači koliko je plaćen i kako je igrao, sad komšije imaju 4 još lošija skupo plaćena igrača na tribinama i niko ne sme da pisne.

I zbog takvih naši trebaju da dođu i ogole domaći fudbal.

Link to comment
Share on other sites

Jedino vredno pomena na derbiju su poseta (koju sam ja potcenio u prognozi) i to što su klinci na obe strane pokušavali da igraju fudbal, ali im je većina starijih kolega objasnila da nema potrebe za tim. Uglavnom je sve ostalo bilo loše a mi smo se u takvom sivilu dodatno negativno istakli.

 

Što se mene  tiče, završio sam sa gledanjem FKP do kraja sezone, eventualno ću da pogledam derbi (ili dva ako se budemo sreli u kupu), ostalo samo pregled golova. Zgađen sam. Trebalo je da primimo tri komada da bude do kraja ogoljeno koliko smo loši bili. Ne čisto igrački nego pristupom.

 

Samo smo na trenutke u II pol. pokušavali da ličimo na tim koji je jesenas odigrao neke odlične partije. Šta ste vi radili na pripremama niko ne zna. Razbili su nas onako kako smo mi gospodarili terenom u prethodnim mečevima - pritisli snažno po sredini, iskoristili razliku u snazi i pustili nas da se ispucavamo u prostor. Ako je bila ideja da u prvom poluvremenu čekamo greške (koje smo i dočekali i nismo pretvorili u gol) onda je trebalo pojačati pozadinu. Igramo povučeno a usput nam promaja u odbrani, strahota.

 

Stojkovićeva igra i ponašanje, uz sramotu da nosi traku, su najbolji pokazatelji kako se radi u Partizanu, na svim nivoima. Mislio sam da se makar stručni deo izdigao iznad toga ali ovakav odnos tima, sa kapitenom na čelu i nejebavanje tima, kluba i navijača pokazuje da smo sve bliži ozbiljnom rasulu u kompletu.

 

Marković je bivši igrač, ali je zato prvi kada treba da se raspravlja. Ne razumem držanje njega na terenu do kraja poluvremena kada se videlo da ne postoji ni napred ni nazad. Izvedi ga u 25. minutu, nema potrebe za čekanjem. Ne volim Miletića na beku, ali je pošteno reći da je najveći deo muka sa kojima se suočio sinoć rezultat toga da je ostavljen sam na velikom prostoru. 

 

Zdjelar je bio iznenađujuće slab u prvom delu - loša anticipacija, stalno kasni za korak, između igrača... ali je zato u drugom bio primetno bolji i verovatno jedan od razloga zašto smo uspeli da uspostavimo ravnotežu i odigramo nešto.

 

Asano je odigrao u granicama svojih limita. Šteta je što nema igru jedan na jedan niti ume da probije. Njegova odgovornost u igri je za koplje iznad ostalih. Sve je zatvorio na svojoj strani a ne sećam se da sam u domaćem fudbalu video nešto sličnom onom trku nazad u prvom poluvremenu da bi prekinuo izglednu akciju, preko celog terena na kontra stranu. Što se mene tiče, samo za to je zaslužio prelaznu ocenu, a to nije bilo jedino što je uradio. Opet se pitam da li bi mogao da se napravi dobar bek od njega.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Cooper said:

Yup, naši nezadovoljni zbog boda u gostima, njihovi prezadovoljni što nisu izgubili kod kuće.

Jednostavno, znaju igrači odlično ko je bolji i posle svih ulaganja i iz toga ovakve reakcije.

Umesto da se zapitaš zašto golman tima za koji navijaš zadržava vreme u sudijskoj nadoknadi, a vani je -11, ti i dalje bezuspešno pokušavaš da troluješ. Žeks plače za takvim kao što si ti...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Povredio se protiv Astane kad smo ubedljivo vodili.
Nije branio posle ni protiv Radnika, a ni pripreme nije komplet prošao.

U njegovim godinama, uzimajući u obzir ozbiljnost povrede, pitanje je koliko će utakmica braniti do kraja sezone.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Cooper said:

Zato što je obnovio povredu leđa, a Savo nije imao izmene.

Koliko je to teško zaključiti, evo ne znam.

A nakon toga dobio i žuti zato što je kasnio sa vraćanjem lopte u igru.

 

Iskreno verujem da je balvanima najbolje kad je nerešeno, onda ne moraju da se cimaju i da napadaju već mogu da forsiraju alibi fudbal, te da na kraju sve začine sa alibi izjavama - prava prvenstvna/ne bih se složio da je kvalitet bio loš/derbi je posebna utakmica/puno naboja i nervoze/imali smo svoje šanse/ušli smo čvrsto/protivnik je bio loš zbog naše dobre igre

Edited by Liska Manjina
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

"Suma je na Marakani zaradio povredu potkolenice, pošto ga je mesar crveno-belih Miloš Degenek kramponima zakačio po tom delu tela i napravio rasekotinu dužine deset centimetara, zbog koje je bivši fubdaler Slovana iz Bratislave posle derbija prebačen na Vojnomedicinsku akademiju."

Link to comment
Share on other sites

Jedan od najgorih derbija koje pamtim.

 

Evo, ne znam šta sam gledao dva sata. Bilo je loših u bližoj i daljoj prošlosti ali ovaj je prevazišao sve.

Ja bih se samo osvrnuo na ono što smo mi igrali - jalovo, bezidejno, bez energije..ekipa izgleda celo proleće baš loše i to posle odrađenih zimskih priprema i bez opterećenja evropskim mečevima. Kao da smo izašli da ne izgubimo, eto, da može Savo da se pohvali kako ima dobru statistiku u derbijima, nismo primili gol na 3 zaredom..bla, bla..alo čoveče imaš -11 - hoćemo presing, imaš gomilu igrača sa napadačkim karakteristikama, ekipu koja ne zna da igra defanzivno..šta i ako primiš gol..-11 ili -14 nema neke razlike..Sadik solidno čuvao loptu i zagrađivao se napred ali dobro su ga čuvali i tukli..Suma isto pokazivao neku energiju..Natho par solidnih pasova i pokušaja ali premalo od njega..to je to od napadačke produkcije..

Što se tiče Stojkovića on je počeo da zadržava vreme još krajem prvog poluvremena i to baš često radi. Baš me nervira sa tim uprkos tome što može da ima neko opravdanje u toj povredi pred kraj meča. Kao što reče Barkli, radio je to često i na evropskim utakmicama. Opet, Savo se pita. Da je on hteo, signalizirao bi Stojkoviću da ubrza i ubaci loptu, a očigledno nije što nas vraća na početak posta da je on zadovoljan što nismo izgubili ali to je sve čime mi možemo da budemo zadovoljni. Mora mnogo bolje. Mi sad spremamo ekipu za kvalifikacije i moramo da izgledamo još bolje nego na jesen u Evropi, da ispravljamo greške koje su tada bile očite, a da zadržimo ono što je bilo pozitivno, a ne da nam ekipa izgleda gore nego tada. Nama su ova dva derbija u prvenstvu i eventualno jedan u Kupu sve vredno pomena u ovom delu sezone i te utakmice treba spremiti kao da se igra za ulaz u LŠ da bi video kako će ti ekipa izgledati kada dođu ozbiljni protivnici u kvalifikacijama.

Link to comment
Share on other sites

Ljudi su svesni da od titule nema nista, mislim i savo i igraci i gnjide iz uprave a verujem i dobar deo navijaca, ovaj tim nema kvalitet da je osvoji niti da bude konkurentan do samog kraja, mi cemo do kraja sampionata sigurno prosuti jos nekih 10 bodova a vrlo moguce i vise

 

Stojke je odugovlacio jer su vece bile sanse da primimo gol nego da ga damo pa ono daj da ne izgubimo derbi a onih -11 kao sto rekoh u prvom pasusu o tituli niko ne razmislja

 

Ocigledno je da smo u mec usli lose, prebili su nas prvo poluvreme, da ne gresim dusu nisu ni nasi bili balerine ali to je cini mi se vise bilo iz neke samoodbrane nego sad grizi-napadaj-u meso igre, cigani su usli spremnije i odlucnije u mec, drugo poluvreme smo bili nesto bolji ali opet sve u svemu nista

 

Price o spremanju tima za evropu su smesne, ustvari sve price ove uprave su smesne, te bombe od pojacanja te napadamo titulu te se spremamo za evropu... nema nikakvog plana sta i kako zivimo od danas do sutra i sve je na staklenim nogama bukvalno da glava bude iznad vode tek toliko da se ne udavimo i ako nam zivot visi o koncu, na leto opet krpi nesto uz pomoc stapa i kanapa daj samo da se dokopamo nekako te grupne faze pa da imamo do zime

 

Savo sa svim svojim manama stvari cini boljim nego sto jesu, ova uprava da je pametna kao sto nije cuvala bi ga kao malo vode na dlanu

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...