Jump to content

FK Partizan 2019/20


Xpert

Recommended Posts

Ma kakva kinta. Kintu dobijas ako odigras bar nereseno. Mi sanse ne bi imali protiv npr Sevilje, Arsenala, Bojsa i slicnih. A samim prolaskom koeficijent se ne povecava.
Stojke veceras bio bas dobar.
Bekove podhitno zameniti. To sto Savo hoce domacu odbranu neka odjebe.
Stoperi manje vise ok.
Meni je enigma nas zavrsni pas veceras. Jedino ako su se uplasili. Zdjelar je imao 3-4 lagana veceras i sva su mu presekli. Ja sam veceras izbrojao jedan tacan pas Scepana unapred i to sad na kraju kad je morao da iznese loptu dalje od sesnaesterca. Suma raspolozen. Asano nevidljiv. Sadik totalno inferioran u odnosu na njihove stopere. Ako je neko gledao nas domaci film Nema problema zna ko je "paracinski Platini". E to je Tosic kod nas - covek mrsi muda pored aut linije. I kad god udje unutra izgubi loptu.
Sto se tice LE sledi ta tekma u Hagu. Moramo igrati sa igracima u veznom redu koji znaju sa loptom. Nisam optimista. Bio bih prezadovoljan i neresenim ishodom.

Link to comment
Share on other sites

druga su planeta jbg

 

sta vise dobro smo i prosli, mogli smo da popasemo 5 komada jos u prvom poluvremenu

imali smo i srece a imali smo i stojketa

 

ps

ne bi o igracima pojedinacno ali vidim da se hvali suma pa ne mogu da se setim zasto, bar svaki drug pas pogresan ili sam ja nesto istripovao

Link to comment
Share on other sites

55 minutes ago, Alek The Great said:

I dalje ne razumem koja je svrha prolaska. Kao drugi nemamo sanse da prodjemo bilo kog osvajaca grupe.

Kao prvo samo pitanje koja je svrha prolaska je teska besmislica. Kao drugo, ko kaze da nijednog prvog ne mozemo da prodjemo. Rendzers ako bude prvi, Kopenhagen. Ne znam da li mozemo sa Zvezdom da igramo ako bude treca u LS ali imamo i protiv njih sanse, cak bii favoriti bili. 

Link to comment
Share on other sites

12 minutes ago, Janne240 said:

Igrali ste k`o cepanice drva, samo za lozenje. Tri vezane u prostoru niste sastavili celo drugo poluvreme

Kad ste nam vi pokupovali sve kreativce u domacem fudbalu, Gobelju, Pavkova, Jovancica. Pa nama sta je ostalo. Inace, mislim da je Sadik trenutno prvi na listi strelaca po ponistenim golovima u Ligi Evrope.  

Link to comment
Share on other sites

16 minutes ago, Jonnhy Clash said:

Kao prvo samo pitanje koja je svrha prolaska je teska besmislica. Kao drugo, ko kaze da nijednog prvog ne mozemo da prodjemo. Rendzers ako bude prvi, Kopenhagen. Ne znam da li mozemo sa Zvezdom da igramo ako bude treca u LS ali imamo i protiv njih sanse, cak bii favoriti bili. 

 

Ne moze:

 

Quote

n the draw for the round of 32, the twelve group winners and the four third-placed teams from the Champions League group stage with the better group records are seeded, and the twelve group runners-up and the other four third-placed teams from the Champions League group stage are unseeded. The seeded teams are drawn against the unseeded teams, with the seeded teams hosting the second leg. Teams from the same group or the same association cannot be drawn against each other.

 

Tek od 1/8 finala je sve moguce.

 

Sanse Zvezde da bude povlascena u 1/16 finala LE su iste kao da vi prodjete dalje. Jako male.

Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, Jonnhy Clash said:

Kad ste nam vi pokupovali sve kreativce u domacem fudbalu, Gobelju, Pavkova, Jovancica. Pa nama sta je ostalo. Inace, mislim da je Sadik trenutno prvi na listi strelaca po ponistenim golovima u Ligi Evrope.  

Grujana i Markovica.

Link to comment
Share on other sites

9 hours ago, Alek The Great said:

Ma kakva kinta. Kintu dobijas ako odigras bar nereseno.

Dobijaš 500K za prolaz, plus što bi porastao deo od tv prava, tu je prihod od ulaznica i potencijalno od onog dela koji se dodeljuje na osnovu koeficijenta kada uđeš u grupe sledeći put. Jasno je da smo daleko od prolaza ali je pogrešno upadati u depresiju. Ako ništa drugo, daj da razbijemo Astanu, da se i mi iživljavamo malo. :classic_biggrin:

 

Ispoštovali su nas, izašli sa jakim timom, odigrali ozbiljno, pokazali razliku između dva sveta. Ni ja ne verujem da ćemo nešto naučiti jer smo ovakvih školovanja imali i pre, a možemo da gledamo i kad komšije prođu slično protiv velikana. Da je neke pameti, iz ovoga bi naučili oni koji vode klince jer imaju pokaznu vežbu kako treba da izgledaju ozbiljni igrači, dobili su cilj kome bi trebalo težiti. Biće ćar ako pouku izvuku bar ovi mlađi u našem sastavu, jer su na svojoj koži osetili razliku a još ima vremena za njih da naprave kakvu-takvu karijeru.

 

Kad sam se smirio shvatio sam da ne mogu da zameram nekom ko ne zna. Ne zna, ne ume, ne može, šta vredi da se ljutim. Imam zamerku na lošijem pristupu u drugom delu. Baš smo bili malodušni. Ako ništa drugo, Savo pokušava da istera svoje, još da nađe igrače koji će to moći da odrade.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

10 hours ago, Patriota iz kauca said:

Odavno nismo uboli kao sa Sumom, Nathom, Sadikom. Zdjelar odličan. Pavlović pretalentovan.

I onda im dodaš tri dunstera da im ubiješ volju i nateraš ih da odu.

Sent from my Mi 9T using Tapatalk
 

Zdjelar je bio kriminalan sinoć, poklonio je veliki broj čistih dodavanja, nije mogao da se sastavi.

 

Zaista fascinira potreba naših trenera da u ekipi imaju čuvenog "kvaritelja igre protivničkog tima". To je po pravilu drvo koje nume apsolutno ništa sa loptom, ali eto on je tu da bi protivniku bilo teže. U suštini on u celosti olakšava posao protivniku obzirom da je apsolutno bezopasan i sa loptom u nogama i u igri od lopte. To je igrač koji davi loptu i kad ga protivnik pritisne on istu vrati štoperu, pa zatim sledi iscpucavanje. Cilj svih ekipa koji praktikuju moderan fudbal je da protivniku oduzmu pas i da se ovaj osloni na duge lopte, i upravo je posao tog zadnjeg veznog da oseti prostor i dodavanjem razbije protivnički presing.

 

Kad se na sve to dodaju i bekovi koji su sušta suprotnost Arnoldu i Robertsonu, obzirom da asistiraju protivničkim igračima, dobije se kompletna slika. Zaista ne znam kad je neki domaći bek imao koristan centaršut. Gledam sinoć Miletića, njegov centaršut pada na nogu štopera Junajteda na 16 metara od gola. On je promašio - snagu centaršuta (lopta se jedva dovukla), visinu (lopta pala na nogu), dubinu (centaršut završio na protivničkom šesnaestercu umesto iza leđa štopera) i daljinu (gađao Sadika na drugoj strani).

 

Naravno pomenuto se ne odnosi samo na FKP već i na FKCZ, nikad mi nećemo igrati moderan fudbal.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, Stiletto said:

Junajted je ovom pobedom obezbedio prolaz dalje i boleće ih uvo da se umaraju protiv Astane i protiv AZ-a. 

 

Engleske ekipe uvijek pruzaju maksimum, cak i onda kada im ne trebaju bodovi. To je ono sto je oduvijek odlikovalo engleske klubove u svim rangovima. Vjerovatno nece igrati u najjacem sastavu, al' to ce i dalje biti jaka ekipa i AZ ce morati da pruzi partiju iznad svog maksimuma ukoliko zeli da ostvari pobjedu na tom gostovanju, pri cemu bi, hipoteticki (ukoliko dodje to takve situacije da moraju ici na pobjedu), bili pod velikim pritiskom. Dakle, Partizan mozda nece biti siguran za prolaz u narednu rundu, al' pobjeda protiv AZ Alkmaar-a bi ih definitivno stavila u veoma dobru poziciju. 

Link to comment
Share on other sites

Savo je pokušao da igramo fudbal i kapa dole za to. Na žalost, mi ne možemo da igramo sa MUTD. Ovde je Markec falio umesto Sume, jer jedino on može da  pokrije oba pravca. Naravno Natho na mesto Šćekića. 90% šansi su nam napravili viškom na strani gde je Suma bio. Bekovi tu ostaju protiv dva ili čak tri igrača jer je Šćepan toliko spor da kornjaču ne bi mogao da isprati. Naravno onda svi ispljuju bekove, koji realno ne mogu da brane ni 1 na 1 jer igraju protiv igrača koji su duplo brži od njih. Isti problem ima i komšinica na strani gde igra Garsija koji može da dobije duel jedino protiv nekog kadeta. 

Videli smo gde smo kao tim, i to je pozitivno, ali videli smo i koliko su naši igrači tehnički loši. Nekima fali završni pas (Suma) a većini fali bilo kakav pas, prijem, igra bez lopte...

Pokrili su nam Natha, izmorili ga i to je bio kraj priče. 

Link to comment
Share on other sites

Ima se mnogo toga zameriti. Jedino što ne mogu da sporim je da smo izašli opet da igramo nešto. Nije bilo bunkerisanja. Pokušali smo presingom i koliko toliko napadački ali jbg preko puta nije Spartak iz Subotice već jedan od najvećih klubova na svetu. Već ste pisali koliko imamo rupa pa se ne bih previše vraćao na to. Ono što u napadu fali je taj završni pas i realizacija. Mi odradimo OK presing, povežemo par korektnih dodavanja i stvarno to deluje solidno ali nema završnice. Iz tog razloga na kraju nismo ni imali više od dva šuta na gol, odnosno nije bilo prave šanse. Bilo je situacija koje su mirisale na šanse ali se nisu razvile dalje iz polušanse upravo zbog nepostojećeg tog završnog pasa.

I ne treba se zadovoljavati ovim, već nadograditi igru i pokrpiti jednu po jednu rupu. Pročitah na Tviteru sinoć pa da iskoristim tuđu misao - treba se ugledati na Slaviju iz Praga. Klub koji je privatizovan pre koju godinu, ima 8 domaćih igrača u prvih 11, igra visok presing na Kamp Nou i ostane neporažen. Znači može. Nisu vanzemaljci preko puta. Potreban je sistem rada na duže staze, potrebno je da naši klinci ostanu što duže u klubu (ne prodavati ih nakon prve ponude), potrebna je ozbiljna posvećenost i kontinuitet. Ipak nije nemoguća misao. Možda su ti svi igrači individualno slabiji od onih sa druge strane ali sistemom, postavkom, fizičkom spremom možeš prilično da anuliraš svoje nedostatke ili bar da ih učiniš manje vidljivim.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites


Svi znamo kako funkcioniše law of attraction. 
Ako misliš da si u borbu krenuo sa tangicama, onda su tangice prisutne na tebi. 

Sinoć je pre svega preovladao jedan neopravdani strah (tako vidljiv u igri). 
I smisleno je da ih Englezi gledaju sa nipodaštavanjem jer oni sami sebe gledaju sa nipodaštavanjem (instagramisanje na Old Trafford-u je jedna autentična patetika). 
Jednostavno gubitnički mentalitet i mindset sisice, to je genetski kod i tu ni 100 S. Miloševića ništa neće promeniti. 


Sve ostalo je manje-više oprostivo. 

  • Ha-ha 1
Link to comment
Share on other sites

Spoiler

 

DNS br.218

 

- g pantic se na pocetku skoro pa oprasta od svog sina, situacija je izuzetno teska i moze nas spasiti samo cudo, dok to cudo ne dodje g pantic ce raditi kao i do sad, kao da je sve normalno (tako i ovaj rekap)

- sto se tice jucerasnjeg meca,  g pantic je malo razocaran u pogledu naseg stava prema djavolima, misli da smo sa previse respekta izasli na teren, naravno razlika u kvalitetu je i vise ocigledna i tu nije nista sporno, tesko da smo mi tu mogli do nekih bodova ali bar neki bolji utisak da ostavimo

- stojkovic nas je spasio nekog ubedljivijeg poraza, toliko o tome da je njegovo proslo

- ono sto se prica izgleda da je tacno, telekom je napravio televiziju komsijama ?! ?! ?! vise nista ne moze da me iznenadi u ovoj drzavi ali ovo stvarno dostize vrhunac, da licemerstvo i bezobrazluk bude maksimalan pobrinuli su se tako sto su samoinicijativno istog dana kad pocinje zvezdatv sa radom, ubaciti u svoju kablovsku partizantv i ako su predhodnih godina to odbijali iz samo njima znanih razloga, prica i kako pfc nema para za ozbiljnu pravu tv i da ovaj partizantv funkcionise bukvalno uz pomoc stapa i kanapa

- mi imamo sanse protiv az u gostima, i dalje smo u igri sve zavisi od nas jer g pantic ne veruje da ce mufc dozvoliti sebi da mu az otkine bodove

Link to comment
Share on other sites

On 11/8/2019 at 8:46 AM, Liska Manjina said:

Zaista fascinira potreba naših trenera da u ekipi imaju čuvenog "kvaritelja igre protivničkog tima". To je po pravilu drvo koje nume apsolutno ništa sa loptom, ali eto on je tu da bi protivniku bilo teže. U suštini on u celosti olakšava posao protivniku obzirom da je apsolutno bezopasan i sa loptom u nogama i u igri od lopte. To je igrač koji davi loptu i kad ga protivnik pritisne on istu vrati štoperu, pa zatim sledi iscpucavanje.

Mislim da je sa tim počelo pravljenje ove ogromne razlike između domaćeg i modernog fudbala. Jbt, još je Vijera igrao suprotno ovome o čemu pišeš, a mi još nismo dotle dobacili.

 

Još uvek imamo podelu na odbranu i napad pa se od ovih koji nominalno igraju nazad ne očekuje da išta znaju s loptom. Zato ne možemo ni beka da napravimo sto godina. Kukao sam za Emegharom preksinoć, dotle je došlo.

 

Inače, ne slažem se sa tim da Suma nema završni pas. Napravio je veliki broj asistencija od početka godine i još toliko mu je Sadik upropastio. Druge stvari su u pitanju. Malo više voli da ističe sebe u velikim utakmicama a pored toga verovatno nema ni poverenja da odigra Sadiku u tim retkim situacijama kada uspemo da napravimo izglednu situaciju. Ne mogu da ga krivim ni za jednu od tih stvari, nisam primetio dabje nekad preskakao npr. Natha. Jbt. Fred daje čistu loptu Sadiku a on je ne prima, kako da ga naši poštuju?

 

Meni je fascinantno koliko ne umemo da igramo kolektivnu odbranu, nema saradnje. Drugo, naši loše čitaju akcije, ne pokriva se prostor niti se smanjuje broj opcija, nema predikcije kretanja lopte i igrača, zato sporost i individualna razlika u kvalitetu kad ostanu jedan na jedan toliko i dolaze do izražaja.

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
×
×
  • Create New...