Jump to content

[USA] SJEDINJENE AMERIČKE DRŽAVE - unutrašnja politika i uticaj na svetska kretanja


McCarthy

Recommended Posts

Iskreno da vam kazem, muka mi je vise od ove price ovde koja se vodi.

 

@Angelia ubila si se dokazujuci da ne treba tuziti bogate da im se ne osteti karijera i da svi koji ih tuze samo izmisljaju price, da belci nisu rasisti, ali je lose ne pripisati rasizam crncu ako napravi neki zlocin jer se pripisao i belcu... i jos neke generalizacije koje su meni bas onako gadne i kojima ne zelim da se priklonim. Sve ces ti to ne sumnjam meni u odgovoru pripisati zakonu... 

 

Ja cu i dalje da stojim da manijaci sa oruzjem ne treba da setaju ulicom i da oruzje ne treba da se kupuje kao hleb i ne interesuje me tradicija da odredim sta mi se ne dopada. Neka je legalno, ali ovakva legalnost ne vodi nasem boljem zivotu nego gorem. Niko nije voljan da resi pitanje toga i jedini razlog tome je profit. 

 

Mozda ja lazem, ustvari, verovatno lazem u tvojim ocima jer ti biras tvoju istinu. To 'lazes' je najgluplje nesto ikada napisano na forumu, ali ok, imas pravo... pisi sta hoces. 

 

Ja nemam pojma sto je tip u Waukishi uleteo i ubio i ranio gomilu ljudi, mogu samo da zakljucim suprotno tvom zakljucku, da pravni sistem ne radi bas dobro, jer je taj odavno trebao da bude iza resetaka. Tako da ne moras da mi podmeces slucajeve iz Floride ili neke druge slucajeve da bi donela zakljucak za nesto nevezano. Ustvari, samo mi pokazujes koliko si pristrasna. Hvala! 

 

 

 

Edited by Baby
Link to comment
Share on other sites

18 hours ago, Baby said:

 

Nije argument nikakav, nego pokusavam plasticno da ti objasnim da to sto tebi para usi je ustvari cinjenica. On jeste presao drzavnu granicu, jer njegovi svi dokumenti koje poseduje su na adresi u drugoj drzavi. Ali tebi to smeta jer implicira da je uradio nesto nelegalno, a ti ne zelis da je on uradio nesto nelegalno i eto, mediji su krivi... 

Pitanje o argumentu se odnosilo na izjavu da ti ne bi išla da braniš grad.

 

Činjenica je da je prešao granicu i da je to u početku služilo kao jedan od dokaza da je mladić od 17 godina zatucani beli rasista koji implicitno vozi negde daleko u drugu državu da bi lovio crnce. Tačno.

 

Činjenice koje su kasnije postale poznate  onom ko je hteo da ih vidi su i da on živi na manje od pola sata vožnje, i da radi u Kenoši, i da mu tamo žive otac, sestra i da poznaje još dosta ljudi tamo kao i da nije nosio pušku "preko državne granice". To ako je i bilo objavljneo negde na trećoj strani članka. Umesto da se to objavi i prestane sa mantrom u stvarnosti nastavila da se ponavlja do besvesti. Još jednom, pametniji nezavisni komentatori sa kvazi levice posle razjašnjenja činjenica povukli su se na stav da "verovato" po zakonu u Viskonsinu jeste bila samoodbrana ali šta je radio tamo, oružje, itd što je legitiman stav. Ti si izgleda odlučila da je odbrana izveštavanja mainstream medija brdo gde vredi poginuti.

 

17 minutes ago, Baby said:

 

Prica za ovog iz Waukishe, ne nekog iz Floride. Pa jbt ne mozes generalizovati sve, kao sto generalizujes..

Kao što se svaka situacija koja se dobro završila po belca, kao za Ritenhausa, generalizuje pitanjem "a šta bi bilo da je bio crnac"? 

Edited by Cyrus Smith
format
Link to comment
Share on other sites

Jos samo nesto da dodam da razjasnim, nisam ja rekla da bi zatvorili crnca za ono sto je uradio Kyle, nego da to pisu po novinama. Tako da, molim lepo, zalite se njima i citajte kako je napisano.... 

13 minutes ago, Cyrus Smith said:

 

Kao što se svaka situacija koja se dobro završila po belca, kao za Ritenhausa, generalizuje pitanjem "a šta bi bilo da je bio crnac"? 

 

Strasno, da strasnije ne moze biti. Izvini Cyrus, ali vas problem pocinje odatle, jer tri procitana clanka vas toliko trigiraju da se totalno pogubite. 

Link to comment
Share on other sites

Pa o tome i pišemo unazad  10+ postova, o raspadu mainstream medija, međurasnom huškanju i širenju straha i dezinformacija kao to kukanje "šta bi bilo da je crnac".

4 minutes ago, Baby said:

ali vas problem pocinje odatle, jer tri procitana clanka vas toliko trigiraju da se totalno pogubite. 

Ne znam ko smo to "mi" ali nisu samo tri članka, kamo sreće. To se totalno rašilrilo kao kvazi argument kvazi levice koji se stalno propagira na kvazi mainstream medijima a ustvari propagandnim kanalima demokrata.

Link to comment
Share on other sites

I da zavrsim sa ovom pricom tamo odakle sam je krenula.

 

Kada postoje slucajevi kao sto je ovaj mali i usmerena paznja na sudjenje, onda veoma mora da se vodi racuna o odluci, jer dovodi do daljeg produbljivanja vec postojeceg problema. Isto tako smatram da je mogao biti osudjen za ubistvo iz nehata gde kazna moze da bude uslovna i da on bude kuci, a rasni i stranacki porivi malo stisani. Isto sam rekla da bi to bilo bolje i za njega, da mu ovo ne dune pod krila a i ne bude neki novi Kardasijan nekim novim klincima praznih glava. Isto sam rekla da je ono za sta je ustvari trebao da dobije kaznu (uslovnu) u startu odbaceno sto je znacilo da klinac (i ostali klinci) ide ravno kuci misleci da je cool deliti civilno ulicnu pravdu. Treba ostaviti organima da se bave svojim poslom. 

 

Rekoste, organi ne rade svoj posao, a sudija radi. Sudija koji je presudio onako kako ste vi zeleli. 

 

Vi ste citali da sam ja rekla on je kriv i mora u zatvor do kraja zivota, ubio je ove zato sto je rasista.. .i sta ja vec znam sta je u vasim glavama koje par clanaka nekih novina ili kvazinovina uspe da ubedi. 

 

Ja rasista nisam i ne sudim ljudima po boji koze (zivotno, ne radim kao sudija) nego ih cenim po delima, svakog ponaosob. A vi uzivajte u vasim ludorijama o ugnjetanom belom coveku koje je Tramp mogao resiti ili sta vec...

 

Hvala na druzenju, ne mogu vise da ucestvujem u ovom stvarno. Ne idem sa foruma, nego necu vise da pricam o ovom slucaju. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

30 minutes ago, Baby said:

Ne idem sa foruma, nego necu vise da pricam o ovom slucaju. 

OK poštivam, ali, moram da dodam da se ne radi o tome šta si ti rekla ni da li si ti rasista nego o snažnom narativu koji drma američko društvo i koji ima potencijal da izazove i mnogo veće potrese. Sa druge strane izgleda može da bude i rupa u kojoj će nestati nade demokrata na sledećim izborima. Ako ne koriguju stav tojest.

 

Što se Ritenhausa tiče mlad je i ko zna gde će završiti ali za sada kao da prepisuje od Ibram kendija (trigger warning Tucker Carlson):

Quote

Kyle Rittenhouse, in his first interview, with @TuckerCarlson

, says of prosecutors: "If they did this to me, imagine what they could've done to a person of color who doesn't maybe have the resources I do, or [if] it's not widely publicized like my case."

 

 

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Baby said:

 

Ok, znaci tip iz Waukishe je rasista koji je prebio i zgazio svoju zenu, upucao svog necaka, a onda odlucio da su belci na redu. 

 

Prica za ovog iz Waukishe, ne nekog iz Floride. Pa jbt ne mozes generalizovati sve, kao sto generalizujes... 

Molim? Ja lepo boldovala na sta sam odgovorila, na tvoju tvrdnju da bi neko ko je crn bio osudjen u slicnoj situaciji. I to ti dokazujem extremnijim primerom. Obrati paznju na sta ti se odgovara.

A ti mi odgovaras sa tipom iz Waukishe koji je potpuno druga prica, i kojeg ja uopste nisam komentarisala, i nekom pricom o njegovom rasizmu. Nemam, pojma, mozda jeste rasista, ja ne pravim takve zakljucke na osnovu boje koze.

 

Znaci ili podmeces, ili ne citas sta ti je neko napisao.

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Baby said:

 

 

Mozda ja lazem, ustvari, verovatno lazem u tvojim ocima jer ti biras tvoju istinu. To 'lazes' je najgluplje nesto ikada napisano na forumu, ali ok, imas pravo... pisi sta hoces. 

 

 

 

 

ali ono za sve pare...

Ja sam rekla da su takve tvrdnje lazi (cak se ni nije odnosilo na tebe). Ali sto ti ne bi malo spinovala i objasnjavala sta ja pricam.

Spinujes vec ko zna koliko stranica pogresne informacije i svakakve teorije zavere. Kao recimo ono da je 2 mill bilo za odbranu, pa majka platila sve troskove, pa kao sta ce im jos... a 2 mill je bilo samo za bail. (odvojen komentar:2 mill za klinca od 17 godina da izadje iz zatvora i brani se sa slobode, koji nema ni gde da pobegne, koji nema istoriju kriminala.... a $1,000 za serijskog prestupnika, sa 20 godina krivicnih dela.)

Znaci da ti ne listam zadnjih 10 strana i svakakvih misljenja i informacija koje si ponavljala, a koje veze nemaju sa stvarnoscu.

 

Mislim da ne treba da te prozivam za ostala podmetanja u ovom postu, za stvari koje ja nikad nisam rekla. Jel se to zove laz?

Link to comment
Share on other sites

Quote

 

Jury awards $25m in damages over deadly 2017 Charlottesville far-right rally

Nine people who were physically or emotionally injured during the two days of demonstrations will receive payment

1802.jpg?width=620&quality=45&auto=forma

White nationalist groups march with torches through the University of Virginia campus in Charlottesville, Virginia, on 11 August 2017. 

Associated Press

Tue 23 Nov 2021 16.06 EST

A jury has awarded more than $25m in damages against white nationalist leaders for violence that erupted during the deadly 2017 far-right rally in Charlottesville.

 

 

Ups... 

Link to comment
Share on other sites

18 hours ago, Baby said:

 

Ko je rekao da ne bi trebalo da ide u zatvor ako laze sud?! On cak nije ni ilegalno posedovao oruzje, nego je ilegalno kupiti oruzje legalno za nekog drugog. Najbolje bi bilo da sve mame odu i kupe utoku deci da eto, idu u lov ili na mitinge... svasta

Siguran sam da na Floridi ima toga, bas kao sto ima i u Wisconsinu, gde u ovo doba godine mozes da vidis tinejdzere sa puskama i srnu kako viri iz prtljaznika. Nikada nije bila zabava za mene, niti su moji klinici ikada imali interesovanje za to, ali imas gomilu onih koji su deci kupili puske  i vodili ih u lov pre 18. Znaci nista ilegalno.

18 hours ago, Baby said:

Au da, kakva nepravda prema belcima. Ako si primetio gde se rasizam pominje u slucaju ovog malog je da bi bio crnac za isto bio osudjen 1/1. A ne da je on radio to iz nekog rasistickog razloga. Ali, mozda nije trebao posle nemolog dogadjaja da ide da pije pivo sa PBima i da se slika za WP znakom... ne znam, ima prava ali bi mu svakako pomoglo da ga ne optuzuju za pogresno. 

 

btw, uvek se setim naknadno da dodam... Zasto bi u slucaju Waikisha optuzili crnca za rasizam ako ne znaju motiv? Zato sto je crn a zrtve bele? Pa belci zaginuse za prava crnaca, ne ides valjda rendom u masu da pobijes zbog boje koze?

Prilicno sam siguran da si u stanju da primetis razliku u izvestavanju izmedju pucnjave po salonima za masazu u Atlanti, gde se pocelo sa teorijama rasno motivisanog zlocina, a da istraga nije ni pocela. Sada odjednom imamo politicku korektnost, ceka se na istragu, a na naslovnoj straini i dalje Rittenhouse u centru, dok je zlocin sa sest ubijenih i preko 60 povredjenih koji se desio pre dva dana  na margini.

 

spacer.png

Edited by DJORDJE
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Just now, Amigo said:

Amerikanci, malo ste se usutili, evo citam neke vijesti o inflaciji u SAD.

U.S. inflation is one of the highest in the world

 

 

With a 6.2% annual inflation rate in October, the U.S. is now seeing prices increase at the highest rate in more than 30 years.

 

Da li sada iko zali sto nije glasao za Trampa :smiley33: ili ce tek zaliti.

 

Propade 'Murica vol.1234567890. 😛 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Amigo said:

 

Da li sada iko zali sto nije glasao za Trampa :smiley33: ili ce tek zaliti.

 

 

Ne.

 

Sta mislis da bi se desilo da je ostao Tramp? 

Ovo i jeste jednim delom njegova krivica. Rat sa Kinom, lose hendlovanje virusa... samo se nastavilo u troskarenju. Nije Bajden jedini koji je podelio pare, niti se politika znatno promenila od kada je dosao. 

 

Ja osetim inflaciju u ovom tvom clanku ovde navode poodavno, vec sam pisala o tome onomad. Ovo mi je samo nastavak od vec par godina desavanja. 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

On 11/23/2021 at 9:00 PM, Baby said:

 

Ups... 

I dokaz da se far-right uvek suzbija koliko god moze i niko se ne pita da li je sudija korumpiran...

potvrdjujuci, da niko nikada nije za desnicare opravdavao pravo na nasilno protestovanje.

 

sad da vidimo da osude Antifu i BLM, za paljenje i pljackanje... ah ne, oni su izvan zakona. Za njih je ubijanje na protestu dozvoljeno...

2 hours ago, Amigo said:

Amerikanci, malo ste se usutili, evo citam neke vijesti o inflaciji u SAD.

U.S. inflation is one of the highest in the world

 

 

With a 6.2% annual inflation rate in October, the U.S. is now seeing prices increase at the highest rate in more than 30 years.

 

Da li sada iko zali sto nije glasao za Trampa :smiley33: ili ce tek zaliti.

 

Pricala ja pre 10 strana.

Ako ne nadju neko resenje, ili diverziju, Dems ce biti masakrirani na mid-terms.

Problem je sto Biden nastavlja da gura istu pricu iako svi vide kakvu je stetu napravio za manje od godinu dana.

Sam Biden je priznao da je njegov paket za pandemiju i socijala dovela do inflacije.

 

Ali sve sto moze je da uporno krivi Trampa za to, i misli da ljudi ne vide nista.

Link to comment
Share on other sites

17 minutes ago, Angelia said:

I dokaz da se far-right uvek suzbija koliko god moze i niko se ne pita da li je sudija korumpiran...

potvrdjujuci, da niko nikada nije za desnicare opravdavao pravo na nasilno protestovanje.

 

sad da vidimo da osude Antifu i BLM, za paljenje i pljackanje... ah ne, oni su izvan zakona. Za njih je ubijanje na protestu dozvoljeno...

Pricala ja pre 10 strana.

 

 

Neke sudije su jasno stavile na zanje da ne mozes izazivati situaciju i onda se braniti na samoodbranu. 

Oni sto su ubili Aubrey Ahmad su osudjeni, verovatno na dozivotnu, branili se samoodbranom (kao velika vecina njih). 

 

Kakva je razlika sto ovi govore da su diskriminisani, kada oni drugi sada isto cvile da su diskriminisani. Evo pogledaj sta si napisala. I da, osudjeni su mnogi za paljenje i pljackanje, ali ne svi koji su se tamo zatekli, kao sto verovatno ocekujes. Btw ja rekoh da sam zavrsila, ovo sam ti replicirala iz kurtoazije. Moze o bilo cemu drugom... 

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Klotzen said:

No ako ne susbije mržnju koja je narasla na ekstreman nivo tokom Trampa teško će i on imati neke veće pomake. Veći problem SAD su sve veće podele u društvu nego ekonomija.

Oko suzbijanja mržnje udarnički se trudi tako što za sve što se desi optužuje beli rasizam. Podele jesu problem i jedini rezultat njegovog pristupa će biti njihovo produbljivanje..

Link to comment
Share on other sites

2 hours ago, Baby said:

 

Neke sudije su jasno stavile na zanje da ne mozes izazivati situaciju i onda se braniti na samoodbranu. 

Oni sto su ubili Aubrey Ahmad su osudjeni, verovatno na dozivotnu, branili se samoodbranom (kao velika vecina njih). 

 

Kakva je razlika sto ovi govore da su diskriminisani, kada oni drugi sada isto cvile da su diskriminisani. Evo pogledaj sta si napisala. I da, osudjeni su mnogi za paljenje i pljackanje, ali ne svi koji su se tamo zatekli, kao sto verovatno ocekujes. Btw ja rekoh da sam zavrsila, ovo sam ti replicirala iz kurtoazije. Moze o bilo cemu drugom... 

Ako ne zelis da diskutujes temu, suzdrzi se od komentara.

 

Nemoj mi replicirati iz kurtoazije.

 

Ko je osudjen za 50 mill stete u Kenoshi? Jel mogu da vidim 26 mill obestecenja za ubijene I prebijene, I paljenje I pljackanje u tim "uglavnom mirnim protestima" sirom amerike. Znaci postedi me spinova.  Ista pravda za BLM I Antifu kao za Unite the Right. Ne? Onda nista ...

Link to comment
Share on other sites

9 minutes ago, Angelia said:

Ako ne zelis da diskutujes temu, suzdrzi se od komentara.

 

Nemoj mi replicirati iz kurtoazije.

 

Ko je osudjen za 50 mill stete u Kenoshi? Jel mogu da vidim 26 mill obestecenja za ubijene I prebijene, I paljenje I pljackanje u tim "uglavnom mirnim protestima" sirom amerike. Znaci postedi me spinova.  Ista pravda za BLM I Antifu kao za Unite the Right. Ne? Onda nista ...

 

https://abcnews.go.com/US/wireStory/kenosha-police-55-charged-violence-protests-76705714

 

 

Ne znam sta ocekujes, prenosenje sudjenja na tv-u? 

 

1 hour ago, Cyrus Smith said:

Oko suzbijanja mržnje udarnički se trudi tako što za sve što se desi optužuje beli rasizam. Podele jesu problem i jedini rezultat njegovog pristupa će biti njihovo produbljivanje..

 

Apsolutno si u pravu, ali nemoj da se pravimo ludi i dozivimo amneziju odakle je krenulo. Ovo nista nije iznanadjujuce, bice sve dalje i dalje, jer niko nece da odstupi. 

 

Prvo su jedni bili uvredjeni jer su diskriminisani, sada su drugi uvredjeni sto se osecaju diskrminisani jer ne mogu da diskriminisu druge bez posledice. Naravno da ovo ludilo ne moze tek tako da se zaustavi, ali u zaustavljanju moraju da ucestvuju obe strane, jer niko nece da se povuce kao gubitnik u misiju rupu. 

Link to comment
Share on other sites

7 minutes ago, Baby said:

 

https://abcnews.go.com/US/wireStory/kenosha-police-55-charged-violence-protests-76705714

 

 

Ne znam sta ocekujes, prenosenje sudjenja na tv-u? 

 

26 milliona? Barem nekoliko tih "protesta" zasluzuju 26 mill kaznu, ali bas niko? Kamala bese uplatila za odbranu "protestanata", policajac koji je anonimno uplatio 25$ za odbranu Rittenhousa dobio otkaz...ona? Dobila VP.

 

I dok se politicko nasilje ne tretira jednako, nemoj pisati "ups", sta "ups" kad se extremni desnicari tako drze pod kontrolom godinama. Extremni levicari dobiju oslobadjanje. Extremism treba kaznjavati

Edited by Angelia
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

15 minutes ago, Angelia said:

26 milliona? Barem nekoliko tih "protesta" zasluzuju 26 mill kaznu, ali bas niko? Kamala bese uplatila za odbranu "protestanata", policajac koji je anonimno uplatio 25$ za odbranu Rittenhousa dobio otkaz...ona? Dobila VP.

 

I dok se politicko nasilje ne tretira jednako, nemoj pisati "ups", sta "ups" kad se extremni desnicari tako drze pod kontrolom godinama. Extremni levicari dobiju oslobadjanje. Extremism treba kaznjavati

 

Dobro ne znam sta hoces. Nije ti smetalo kada je Tramp branio one druge... 

 

Politicko nasilje osecas kada udaraju po tvojim stavovima, kada ne udaraju, onda su u pravu. 

 

"ups" znaci da su ovi zbog rittenhousa dobili verovatno vise nego sto bi dobili kazne da ja ovaj mali dobio bar uslovnu, jer pokusavaju da isprave, tj. jedni malog vec slave kao heroja i vec su slavili ideju da idu da 'garduju' po sopstvenom nahodjenju, pa su im malo ideje oladili ovim kaznama. 

 

Link to comment
Share on other sites

35 minutes ago, Baby said:

 

Dobro ne znam sta hoces. Nije ti smetalo kada je Tramp branio one druge... 

 

Politicko nasilje osecas kada udaraju po tvojim stavovima, kada ne udaraju, onda su u pravu. 

 

"ups" znaci da su ovi zbog rittenhousa dobili verovatno vise nego sto bi dobili kazne da ja ovaj mali dobio bar uslovnu, jer pokusavaju da isprave, tj. jedni malog vec slave kao heroja i vec su slavili ideju da idu da 'garduju' po sopstvenom nahodjenju, pa su im malo ideje oladili ovim kaznama. 

 

Tramp branio druge? mislis ono kad je rekao ima dobrih ljudi na obe strane? Pa to je cinjenica, neki dobri ljudi budu zavedeni u extremizam.

 

A politicko nasilje osecam uvek, i stalno stojim protiv toga, bez obzira ko je na strani nasilja. Ti si ta koja bira kad je politicko nasilje opravdano ili ne. Za mene, nikad nije.

 

Ova presuda nema nikakve veze sa presudom za Rittenhousa, cuj pokusavaju da isprave presudu? Da li ti razumes sta pricas? da je jedna porota kaznila nekog nepravedno na racun nekog ko je oslobodjen? Pa to je automatski nepravdeno sudjenje.

 

 

Da li si ikad bila pozvana u porotu u US? Da li si cula instrukcije i pitanja za porotu? 

 

edit: pojasnila. To sto ti pricas je osnova za mistrial. To je protivno celoj ideji u Ustavu US za sudjenje, u kome svako dobija fer sudjenje, bez uticaja sa strane, i bolje pustiti 9 kriminalaca nego osuditi jednog nevinog. Neverovatno koliko ne znas o US sistemu

Edited by Angelia
Link to comment
Share on other sites

Andjo, evo gledaj sta rade... verovatno mislis da su u pravu.

 

Ova riba sto je usla neposredno u dom pre izbora i provela po CH one sto su upali, rekla je koleginici iz druge partije da je terorista, a onda napravila oko sebe postenog kriscanina vs. uzasnih muslimana placeraj oko neuspelog izvinjenja:

 

 

 

A onda uporedjenje Faucija sa Mengelom:

 

 

 

Ako vi ovo ne smatrate bolesnim ili na ivici ludila, ja ne znam sta vise da kazem, ali ove dve su trampovi produkti... 

 

10 minutes ago, Angelia said:

Tramp branio druge? mislis ono kad je rekao ima dobrih ljudi na obe strane? Pa to je cinjenica, neki dobri ljudi budu zavedeni u extremizam.

 

A politicko nasilje osecam uvek, i stalno stojim protiv toga, bez obzira ko je na strani nasilja. Ti si ta koja bira kad je nasilje opravdano ili ne. Za mene, nikad nije.

 

Ova presuda nema nikakve veze sa presudom za Rittenhousa, cuj pokusavaju da isprave presudu? Da li ti razumes sta pricas? da je jedna porota kaznila nekog nepravedno na racun nekog ko je oslobodjen? Pa to je automatski nepravdeno sudjenje.

 

 

Da li si ikad bila pozvana u porotu u US? Da li si cula instrukcije i pitanja za porotu? 

 

Sta je ovo gore do politickog nasilja?

 

Zato ti kazem, vidis samo jednu stranu jer ti druga pase. 

 

Zbog ovog i ovakvog se desava sta se desava, a ti mozes u sudstvo da verujes koliko hoces i rovaris po cemu god hoces a da apsolutno pojma nemas kako ustvari sta funkcionise. Naravno da presude nemaju veze jedna sa drugom, ali poruka ima... 

 

Link to comment
Share on other sites

1 minute ago, Baby said:

Andjo, evo gledaj sta rade... verovatno mislis da su u pravu.

 

Ova riba sto je usla neposredno u dom pre izbora i provela po CH one sto su upali, rekla je koleginici iz druge partije da je terorista, a onda napravila oko sebe postenog kriscanina vs. uzasnih muslimana placeraj oko neuspelog izvinjenja:

 

 

 

A onda uporedjenje Faucija sa Mengelom:

 

 

 

Ako vi ovo ne smatrate bolesnim ili na ivici ludila, ja ne znam sta vise da kazem, ali ove dve su trampovi produkti... 

Politicka glupost, potpuno nema veze sa temom o kojom pricamo

 

1 minute ago, Baby said:

 

Sta je ovo gore do politickog nasilja?

 

Zato ti kazem, vidis samo jednu stranu jer ti druga pase. 

 

Zbog ovog i ovakvog se desava sta se desava, a ti mozes u sudstvo da verujes koliko hoces i rovaris po cemu god hoces a da apsolutno pojma nemas kako ustvari sta funkcionise. Naravno da presude nemaju veze jedna sa drugom, ali poruka ima... 

 

Ja sam u stvari mnogo skepticnija po pitanju sudstva nego ti, zato sto sam u stvari videla kako moze da bude pogresno, ne kod porote, tu je teze.

 

Ali ti prosto lupetas teorije zavere kad ti ne odgovara sudstvo ili ne razumes zasto je nesto pravno cisto.

 

Znaci presude nemaju veze jedna s drugom?  Koja poruka izvini? Extremni desnicari se ovako kaznjavaju vec decenijama...

 

Je mogu i extremni levicari da se kaznjavaju isto?

 

jel podrzavas da je extremizam neprihvatljiv i politicko nasilje protiv zakona? Ne treba mi odgovor na ostalo, samo mi kazi da li opravdavas politicko nasilje zato sto ti tako odgovara po tvom politickom misljenju, ili si generalno protiv, bez obzira ko je umesan?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...