Jump to content

Crna Gora


djole

Recommended Posts

Ja sam vam reka i prije ovo glasanje i prije obznane podrske koalicionih partnera da ce bit Aleksa, a mnogi odje juce kukase kako nema dogovora i slicno. Ima dogovora, ostaje samo realizacija i finalizacija. Nije Crna Gora Kina, no je Crna Gora, svako svakog zna i sve se unaprijed zna. Najcesce barem.

Bilo kakva vlada osim jedine moguce ne zelim ni da pomisljam u sto bi Crnu Goru odvela. U dobro najmanje.

I samo da recem, bogu hvala na Amfilohiju. Ne zelim se upustat u ove djetinje rasprave pro i kontra religije, nijesam obavezan da idem u crkvu, ne goni me niko, pa mi je i smijesno s tim se natezat, no je nesto drugo. Pratim ga pa skoro evo trideset godina i sva je sreca da je ta starina vazda bila tu. Da nije bilo njega ka posrednika, pa poklali bismo se dosad ne znam ni ja koliko puta. Mnogi su zaboravili i na vrijeme, a jos ga manje danas zna kad se braca na put nijesu pozdravljala zbog Mila i Momira, ni tad atmosfera nije bila bolja, no je Momir bio stalozeniji politicar, a ne zadrto pasce ka Milo da salje policiju i pendrek ljudima po kuce.

Link to comment
Share on other sites

Da stavimo i zvanicno ad acta na sve teorije zavjera, opstruisanje rasprave i besmislene ideje i hipoteze koje nemaju veze s crnogorsku politicku realnost.

Ponavljam i opet ponavljam, bolje je da se po svako kadrovsko i stratesko pitanje i po mjesec dana nateze i ddogovori se na kraju, nego da nam jedan covjek o svemu odlucuje kako mu se hoce. 75 godina je ta praksa primjenjivana i dodjosmo dokle dodjosmo, a tamo smo dje se veli sjedi dje si ni za dje si nijesi. Zasluge idu svima i Zdravku i DF i Dritanu i Aleksi i vladikama.

Hvala svima navedenim i srecna sloboda i nova Crna Gora, nadam se bolja.

 

 

120022668_3163497713776598_5701587074485803846_o.jpg

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Don Juan said:

Kakav frontalni napad režimskih tabloida u Srbiji. "Gori od Mila", "Amfilohije i Dritan ne daju Srbima u vladu", "Srbi pobedili na izborima a poniženi"...

Napred Dritane i Krivokapiću, rasturite bandu.

 

Uživam u svakoj sekundi njihove patnje.

  • Like 7
Link to comment
Share on other sites

5 hours ago, djole said:

Vala i ti su stihovi autentični isto ko i ovi Sekulini. Koliko znam to je nešto novokomponovano, od pre možda 30ak godina.

Tako nešto ne treba biti u himni, to samo po sebi stvara podele.

 

A dje sam ja reka da ti stihovi idu u himnu? Znas valjda sto je parafraza?! Stav i stihovi se odnose na mentalitet i istoriju Crne Gore, i pogadjau u srz. Nije Crna Gora nastala 2004. A predstavlja se u tim simbolima! Bez ikakvog heraldickog postovanja istorije i stvarnog bica Crne Gore! Ne moze to. Nijesmo nastali prije petnaes godina da nam se svakakva krpa stavlja za zastavu. Rankova zlatna kokos ili nacrtan cica-Glisa na zastavu - razlike nema.

A ne moze ni fasisticka himna. Pa ko jos u Evropu pjeva himnu koja je prekrajana pod okriljem fasisticke okupacije i u svrhu promocije okupacije?! To je fasizam, njegova relativizacija i ozivljavanje, a kad ih pitas (sve politicare u Crnu Goru), svi se pozivaju na antifasticku tradiciju Crne Gore. Zar to nije malo suludo? To su apsurdi koji samo zbunjuju ljude, lako uzimaju pod svoje neuke, a rehabilituju ono na sto se ne smije pristajat ni na raspravu o nekakvoj rehabilitaciji.

Link to comment
Share on other sites

Gledao sam malo sednicu 27. saziva skupstine Crne Gore.

 

To je dom lordova u odnosu na skupstinu Srbije. Sta reci kad se 41 poslanik vecine sa 1 poslanikom preko pola dogovori oko svega, a kod nas tri meseca vrhovni vladar odlucuje i drzi u neizvesnosti koji ce pioni biti ministri.

 

Naravno, glavna opasnost za novu vlast bice situacija sa finansijama i javnim zdravljem, ali se ne sme ni zaboraviti koliko je ova vecina heterogena, sto je jako dobro. Dobro je za demokratiju da vlast prave vise partija koje se ideoloski razlikuju. To znaci da nema skoro pa nimalo sanse za kultom jednog coveka, a, sa druge strane, ojacava dijalog u drustvu.

 

 

  • Like 7
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

11 hours ago, ras kass said:

Dobro je napravljen ovaj medijski i javni pritisak na Mandica i ekipu da buse stvaranje vlade po naredbi Vucica.

 

Sada ako propadnu pregovori svi ce u njih upirati prstom, sto bi znacilo politicku penziju za njih.

 

To je pre svega vazno da bi se Milogorcima izbio argument da im Beograd preuzima drzavu. Sukob Vucic - Krivokapic je u ovom trenutku odlican po buducu CG Vladu. Dugoročno ce to da se pegla, ali sad je bilo pozeljno da se napravi ova vrsta polarizacije. Naravno da Krivokapic ne moze i ne treba da odjebe ljude koje je predvodio na izborima, da bi se dodvorio bilo kome, niti ce to uraditi.

Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, Selektor said:

 

...
Sukob Vucic - Krivokapic

...

Dugoročno ce to da se pegla

...

 

Zašto?

 

Zašto bi iko išta peglao sa Vučićem posle onakvih naslovnih strana i linča Vučićevih medija. Samo bi pokazao da nema kičmu i zapečatio bi sebi karijeru u C.G.

 

Odnosi sa Srbijom "na jezik u usta" će morati da sačekaju neku normalnu garnituru na vlasti u Srbiji.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Koji sukob Krivokapic - Vucic? Kakav sukob? Sto je to?

Znam za sukob Amfilohije - Vucic koji se ocitova i na sastanku u manastir i dolijevanje ulja na vatru i naduvavanje o toboznjem unutarblokovskom raskolu u "Vijestima" po specijalnoj narudzbi. Ivanovic je slabotinja na novac, sto mu imovno stanje i potvrdjuje i nosi sa sebe odredjene zagonetke.

Zdravko je samo isturena marioneta na toj liniji vatre. Meta je Radovic. Samo mu je lik mutirao u Zdravkov na toj streljani.

Link to comment
Share on other sites

Quote

Savjetnik za politiku i međunarodne odnose Zdravka Krivokapića, nosioca liste "Za budućnost Crne Gore" bio je gost Petra Komnenića u emisiji "Načisto".

 

Pa kaže:

 

Quote

 

Vučić i Đukanović su dva kraka iste hobotnice. To je moje privatno mišljenje, rekao je Crnogorac. 

...

Neće biti bilo kakve radikalne promjena u spoljnopolitičkom kursu Crne Gore kada je u pitanju naredna Vlada, s obzirom na njen sastav. Sastav Vlade garantuje nepromjenjihost spoljnopolitičkog kursa, istakao je Crnogorac.

...

Crkva bez ikakve sumnje neće prekoračiti sekularni okvir...

 

 

Toeto.  :default_coffee:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

On 9/23/2020 at 9:09 PM, Shunsuke Nakamura said:

Bas me zanima ko ce biti novi ministri. Volio bih da Dragan Soc opet bude ministar pravde, ozbiljan je strucnjak. Za ministra finansija moze Milos Vukovic, slusao sam ga u par emisija i ostavio je odlican utisak. Turizam-Dragan Krapovic. Koju ce poziciju zauzeti Dritan?

 

Ono sto je i najavljeno: potpresjednik za spoljnu i odrzivi razvoj. Puna kontrola nad diplomatijom. Ali bi drugom sapom gleda da zahvati i resor dje bi mu Soc bio dobar poslusnik zbog reafirmacije. U sustini takav nacin kadroviranja ne predstavlja nikakvu reformu od ranije postojeceg. Soc je zaostavstina starog sistema, isluzen kadar, povratak na staro.

Ako se hoce sprovodjenje lustracije nad svima kojima se dokaze nelegalno bogacenje po obrascu zakona o porijeklu imovine onda bez Soca i slicnih. Premekani su za takav poduhvat.

Oni koji su iznijeli promjene trebaju i da sjede u Vladu, barem na kljucnim pozicijama. Sve ostalo je DPS-eufemizam!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...