Jump to content

Novak Djokovic


wwww

Recommended Posts

Brže nađoh nego što sam mislila, ali upropastismo temu ovde :classic_biggrin:

On 1/14/2020 at 8:04 PM, alcesta said:

Jao, mesecima već nemam vremena da pišem na forumu, ali baš me vučete za jezik sad sa ovom raspravom... 

 

Dakle, neka je i pet minuta posle meča dao izjavu. Meni ta izjava sama po sebi ne smeta osim u tom jednom delu. Jeste, veliki deo publike ne zna da se ponaša na teniskom meču, a možda ni ne želi. I van DC mi neverovatno idu na živce idioti koji zvižde pred servise i namerno ometaju tenisere na druge načine, a ko zna šta se sve još događa što ne možemo da čujemo. Bilo je toga i protiv Kanade. Rafa nije rekao ništa što nije tačno u tom delu da je imao problem s jednim manjim delom publike i da je navijanje bilo poprilično fudbalsko. Đoković igra 80% svojih finala u takvom ambijentu, Rafi se desilo sad pa nije siroma' navikao, ko gubi ima pravo da se ljuti i tako dalje. Sve OK što se toga tiče, da je na tome ostao. Ja sam prva saglasna da ima u Australiji takvih "navijača" da me svaki put strah kad na AO treba da se sastanu Srbin i Hrvat, da neka budala ne napravi pičvajz na tribinama.

 

ALI. Jadno je i bedno popovati o nacijama koje se razumeju i ne razumeju u tenis i pričati o fudbalskom navijanju po zemljama svrstavano. Prvo zato što je sam osvojio DC pre par nedelja i ne sećam se da je mu je fudbalsko navijanje tada smetalo, nisu bili ništa manje oduševljeni atmosferom tamo nego Srbi ovde. Drugo zato što dolazi iz nacije sa teniskom tradicijom kakvu Srbija samo može da sanja, a na čijem najvećem turniru igrač koji igra protiv nekog Španca ne može da priđe liniji da pogleda trag, da se približi sudiji, a kamoli daleko bilo da se usudi protestuje na neku odluku, a da ga ne zaspu salve zvižduka, u skoro svakom meču. Da ne pominjem u tesnim završnicama kakva je atmosfera.

 

Budala ima svuda i na svim meridijanima. Na W čini mi se pre meča sa Edmundom hvalili su se neki Britanci po Tviteru kako eto, kad već ne mogu da gledaju Endija, bar će ići na mečeve da provociraju Novaka (mislim da je reč bila "heckle"). Kultura u hramu tenisa, nema šta. Pa neće niko reći da Britanci ne poznaju tenis i ne znaju kako da se ponašaju na meču. Ni da ona gomila pijanih budala na USO 2015. predstavlja komplet američku publiku. Ni Rafa ne bi to rekao sigurno, kao što i nije u situacijama kad je većina navijala za Federera u Fedal finalima. 

 

Ja Rafu baš volim i trudim se da imam razumevanja za njegove periodične kuknjave oko ovoga i onoga, pa i ovde mi je očigledno da je u pitanju frustracija i nedostatak perspektive posle teškog poraza (izgleda da mu je pao teže nego što sam mislila). Ali taj deo izjave koji etiketira nacionalne me baš razočarao. Nije nešto sad strašno da mu ne mogu oprostiti, ali mi je žao da to čujem od njega :classic_sad:

 

 

Link to comment
Share on other sites

Evo naidjoh sada na itw od Rune, prevod na francuskom, malo duza izjava :

 

https://www.welovetennis.fr/atp/rune-cest-drole-parce-quon-parle-toujours-de-federer-et-de-nadal-comme-de-bons-gars-alors-que-djokovic-est-le-plus-genereux

 

zavrsna recenica koju nismo imali na twitu citiranom (to sto je twitovano i citirano ovde je isto) u mom prevodu :

 

"Ja nisam cuo da Federer ili Nadal daju mnogo saveta mladim igracima, mozda daju mladima u svojim drzavama. Ali, po meni, Djokovic je taj koji najvise daje"

 

Ne znam stvarno sta mu se moze zameriti na toj izjavi

 

Edited by ciao
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Dracarys said:

Da, ali vakcinisan, u suprotnom zabrana.

I treba zabrana ako nije vakcinisan. 
Kako drugim igračima tako i njemu. Uostalom sto bi se (samo) Novaku titralo kad vidimo da ceo svet neminovno ide ka obaveznoj vakcinaciji

Link to comment
Share on other sites

Ceo svet jede meso i hleb, a Novak ga ne jede. 

Koliko ima pravoslavnih hriscana koji se pricescuju jednom kasikom i veruju da je to sto primaju u svoja usta najsvetija stvar, lek, zamislite sad da neko natera tvrdokornog ateistu da se pricesti. Neka bude i prvi na redu, sa cistom kasicicom, ne moze mu nauditi, to su hleb i viniali, verujem da ni u ludilu  ne bi pristao. 

Novaku je njegovo telo hram o kome jako vodi racuna i nije u pitanju samo vakcina, milion drugih stvari ne zeli da unese u svoje telo i zagadi ga. 

Ja sam ubedjena da ce igrati u Australiji. Uostalom ni u Austriju nece moci na Davis kup bez vakcine, brzo ce se sve saznati. 

Link to comment
Share on other sites

 

deo intervjua na terenu:

 

Nargiso: "We let you go to rest, Nole"

Djokovic: "Why? I still want to talk. I'll ask you the questions: how are you? Are you okay? Analyze my game"

Diego: "I like how you are playing, with the addition of serve & volley. You remind me of my tennis."

Nole appreciates

 

Link to comment
Share on other sites

Ja nigde ne vidim gde mu brane da igra u Australiji.

Oni su mu dali uslov.Lepo ako se vakcinises igraces a ako ne neces.

Sad do njega je da taj ispuni,

Ako nece nek ide u majcinu.

Svi treba da se vakcinisu(sem onih koji ne mogu naravno).

Ima on pravo da nece ali onda nek trpi posledice svog izbora.

Edited by Don Radonja
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...