Jump to content

Novak Djokovic


wwww

Recommended Posts

Ne prica samo o tome, nego kaze: I haven't heard Federer or Nadal giving too much advice to younger players.

Prica o necemu o cemu blage veze nema, a u Monte Karlu samo na Djokovica i moze da naleti, malo teze ce tamo da naidje na Feda ili Nadala :classic_sleep:

Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, ciao said:

Pa covek prica o svom iskustvu - ima iskustvo sa Novakom a sa Federerom nema

Pa vidi, jeste prilično blesavo da jedan tinejdžer tako samouvereno govori šta je ON u životu video ili nije video kao da je to univerzalna istina :classic_biggrin:

Sad će da dobije po ušima od svog PR-a pa će naučiti kako se daju izjave. 

Link to comment
Share on other sites

Mrzi me da citam ceo itw ali da citiram sta je @boxy citirala "I haven't heard Federer or Nadal giving too much advice to younger players."  - znaci on lepo kaze da on nije cuo da Federer ili Nadal daju savete, nije on tvrdio da oni ne daju

 

a inace generalno, zasto mora da se odmah omalovazi neka lepa rec o Novaku? i to na Novakovom topiku. Nista nije mnogo vazno sta je on rekao ali ...

Edited by ciao
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, alcesta said:

Pa niko ne omalovažava to što je rekao o Novaku nego što mora da petlja drugu dvojicu i da priča o onome što ne zna. Kad malo poraste naučiće da se ne isplati reći bilo šta negativno o Fedalu, osim ako neko nema ambicije na nivou Kirgiosa.

 

Ovo je sustina, on koji ima 18 godina zna kako se Fed ili Nadal odnose sa juniorima tj. zna da ne daju savete :ajme:

 

@ciao

Mali Losinj

Link to comment
Share on other sites

Meni je ovo najvazniji deo twita

Quote

It's funny because it's always Federer and Nadal that are mentioned as the good guys but in terms of the future generations, I think #Djokovic is the most giving.

Mozda se i Novaku posreci da dobije Edbergovo priznanje :lol_2:

Davao je i Fed savete mladima dok su mu trebali :classic_rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Generalno je (tuzna) istina da je memorija kratka, to vazi za sve ljude ili bar ogromnu vecinu. Jasno je da je mladjoj generaciji koja sve vise tj uglavnom zivi u Monaku Novak mnogo blizi i bice jer zivi tamo a sa druge strane Novak jeste covek koji voli da se druzi i ima taj neki balkanski ili ne znam kako bi se to nazvalo (i rusi to imaju tako da nije samo balkanski) mentalitet i zelju da ima kontakt sa ljudima - peva :ajme: i komunicira jer voli covek. S druge strane on je jos uvek najbolji tako da on jeste njima neka vrsta uzora, sto su imam utisak novinari i ostali poceli da shvataju. S druge strane Feki i Rafa su njima daleko u svakom pogledu - nikakav kontakt sa njima nemaju, Feki je deo istorije koju svi znaju ali za ove klince - Siner i Runi su bili u pelenama kad je Feki bio u prajmu - i isto vazi za Rafu. Hocu da kazem da ce ovakvih izjava biti sve vise, oni ce vrlo ubrzo znati o Fekiju koliko i o Borgu otprilike - ne interesuje ih. Isto tako ce kroz par godina kada Novak bude okacio reket da zaborave i Novaka, to je sve nominovnost, ne treba da nas cude te stvari, mislim moze da nas cude jer smo mi navikli na sve njih ali za mlade se tenis promenio i ovakve izjave ce postati sve cesce.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, alcesta said:

Pa niko ne omalovažava to što je rekao o Novaku nego što mora da petlja drugu dvojicu i da priča o onome što ne zna. Kad malo poraste naučiće da se ne isplati reći bilo šta negativno o Fedalu, osim ako neko nema ambicije na nivou Kirgiosa.

ovo je uzasan stav. zasto on ne moze da iznese svoje misljenje koje nije apsolutno (100%) pohvalno po Fedal? treba li da pominjemo za koja drustva je karakteristicno da ne sme nista negativno da se kaze o izabranim "bogovima"? na stranu to sto Rune nije nista negativno rekao o Fedalu (nije ih pljuvao kao sto je Kiriosov manir sto se tice prvenstveno Novaka, a i ostalih igraca).

upravo ovih dana imamo jedan drastican primer sta se desava s nekim ko se usudi da se ne izrazi sasvim pozitivno o onima koji odlucuju o svemu.

 

a drugo, lepo stoji da je Rune rekao da ON nije cuo da Fedal daju mnogo saveta mladjima (valjda on prica s nekim svojim vrsnjacima, razmenjuju informacije itd.). mada nesto ne verujem da su Fed i Nadal davali silne savete i Gaskeu, Dimitrovu, Keiju, Medvedevu, Felixu...

kad je ono pocetkom godine u Juznoj Americi Rune dobio onih par meceva odmah je osvanula neka vest kako je on Fedov fan i silne pohvale su usledile na Runeov racun od strane Fedovih navijaca. To se lagano promenilo posle njegovog treniranja s Novakom pred MC, a verujem da ce ga sad Fedova verna armija urnisati na SM. skoro pa kao CCP. :classic_dry:

Edited by wwww
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Normalno da ne mogu njegovi vrsnjaci da pricaju, jer je on 2003. godiste, sto znaci kad je Fed osvojio prvi slem ovaj je tek dosao na svet.

Narednih 15 godina je Federer trenirao sa juniroima, tako da ako hoce price iz prve ruke mora da pita starije, a ne da izvaljuje ovakve gluposti.

I nije problem sto je rekao nesto protiv Federera, problem je sto je rekao neistinu i laz.

Link to comment
Share on other sites

A sem toga nisu ovi mladji blesavi ovaj PTPA je nesto sto je za mlade jako dobro, to nije dobro za Novaka jer trosi silno vreme i energiju i nije dobro za velike gazde tenisa ali za mladje tenisere je vise nego dobro; I Meda se javno izrazio da se ne seca da se Federer zauzeo za igrace da im se poprave uslovi naprimer u karantinu i slicno, nesto za sta se Novak neumorno bori

Link to comment
Share on other sites

33 minutes ago, Boxy said:

Kad vec spominjes Sinera :classic_sleep:

 

Sinner-and-Federer.jpg

pa sta? svi su oni medjusobno trenirali.

Novak rece da je on i s Rubljovim vec trenirao (iako se ni jednom jos nisu bili sreli oficijelno, do pre neki dan).

A Piati je od Novaka trazio savete i utiske posle prvog meca Sinner-Novak (na cemu Sinner da radi itd.). Sinner je takodje slusao sta Endi ima da mu kaze ovog leta kad je trenirao na travi u UK.

 

Inace, treba li da vadimo iz naftalina one Fedove izjave o Novaku kad je on bio junosa, sve od onog DC meca i susreta s Wawrinkom, preko izjave posle poraza u Montrealu 2007., posle AO kad je Novak zbog toplotnog udara  morao da preda mec Rodiku, pa do "srecnog udarca" kad je Novak FH dijagonalom spasio mec lopte na USO (uz opasku da to tako samo juniori udaraju, bezglavo, kad vise ne znaju sta ce)? Koliko se ja secam Novak ni o jednom mladom igracu nije nista ni priblizno slicno rekao, pa cak ni o tom idiotu Kiriosu.

 

Toliko o "dobrodoslici" koju Fed s jedne i Novak s druge strane pruzaju mladjima...

Edited by wwww
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Just now, Boxy said:

Kakve sad pa to veze ima?

Mi pricamo o juniorima, o igracima koji jos nisu profesionalci ili su tek u prvoj godini na pro touru, a ti spominjes 2007. godinu :classic_wacko:

Koliko znam Rune je profesionalac (od 2020), ima 18,5 godina.

A koliko godina je imao Novak kad je igrao DC mec protiv Wawrinke kad ga je Fed obasuo "epitetima"? 19

 

Treba li da pominjem i Fedovo podbadanje Endija npr. sto nikako da osvoji GS titulu za UK? Bas je onako bio supportive za mladje kolege, buducnost tenisa :classic_dry:

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...