Jump to content

Novak Djokovic


wwww

Recommended Posts

Posto Novak startuje danas (veceras) da napisem koji redak.

Noksa nema tezak zreb u prvoj nedelji i to ce mu olaksati ulazak u takmicenje.
U Beogradu nije potrosio mnogo snage,ne bi trebalo to ni da uradi u narednih nekoliko pariskih kola,a kada dodje vreme za rasplet,dotle bi trebao da bude u jos boljoj formi.
Bez obzira na cinjenicu da nema bezopasnih tenisera na gren slemu turnirima,Djokovica do polufinala ne bi niko smeo da zabrine,pa ni Federer ako uopste dodje do njihovog duela u cetvrtfinalu (cenim da ce pre to biti Beretini). Ako u borbi za finale sa druge strane mreze bude stajao Rafael Nadal,bice to druga prica,veoma tezak zadatak,ne samo zato sto Spanac suvereno vlada ovim terenima nego i zbog cinjenice da ga Novak nije savladao na sljaci od Rima 2016.

Novak je sada vec prekaljeni as,prepun iskustva i sigurno dobro zna kako se prolazi kroz jedan gren slem. Ipak,gledajuci neka njegova poslednja izdanja,postoje stvari koje ce morati nekako da eliminise/umanji ako zeli da se nadje u samoj zavrsnici turnira. Dakle,sta Novak ne sme u Parizu?

- Da gubi fokus
U dva meca na Dorcolu,protiv Nemca Morianga i u polufinalu sa Slovakom Martinom,Novak je odlicno pocinjao,ali je onda gubio fokus i dozvoljavao im da se privremeno izvuku i otezaju mu privodjenje meceva kraju. Jeste Novak te meceve dobio na kraju,ali je gubio snagu i mnogo se mentalno trosio. Na Rolan Garosu,na kojem se igra na tri dobijena seta,to ne sme da ponovi. Setimo se proslogodisnjeg polufinala sa Cicipasom u kome je dobio lagano prva dva seta,potom prepustio Grku naredna dva i u finale usao premoren.

- Da ne kontrolise emocije
Mislim da je @jevrem69vec pisao o ovome. Meni se,takodje,cini da Novak nije izvukao pouku iz diskvalifikacije sa US Opena. I dalje se lako desava da izgubi nerve i lomi rekete. Ovo ne mora biti nuzno lose,jer time pokazuje da mu je stalo,da ne igra sa ravnom linijom i izbacuje negativne emocije,ali bacanje reketa i ponovno nekontrolisano ispucavanje loptica koje sam video u Beogradu jednostavno mora da eliminise. Znaci,ovakvih izliva besa ne sme da bude.

Djokovic se kraj Dunava napunio potrebnim samopouzdanjem,ali ne treba da se zavarava. Kvalitet protivnika sa kojima se suocio vise podseca na Challenger nego ATP nivo. Naravno,ovo nije Novakova krivica - favoriti su ispadali,a bolje rangirani teniseri su pauzirali u nedelji pred gren slem. Kvalitet protivnika ne umanjuje Novakovu titulu,ali mora biti svestan da ga u parizu cekaju daleko kvalitetniji teniseri.

Ono sto mi se igracki nije dopalo u Beogradu je bio njegov servis. Mislim da je @alcestato prva primetila.
Pocetni udarac nije bio na nivou. To vazi kako za % prvog servisa,tako i za % osvojenih poena iza njega. Zbog toga je cesto trpeo brejkove i otezavao sebi put do pobeda. Zbog toga Novak u Parizu mora da podigne efikasnost svog servisa kako bi stedeo snagu i tako brze zavrsavao posao.

Vraticu se za kraj na Rim.
Tamo lezi moj optimizam pred ovogodisnje izdanje Rolan Garosa. Tamo je Novak podigao formu,sto je potvrdio u mecu sa Cicipasom koji mu je,uz finale iz Melburna,bio sigurno najbolji mec u godini.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Servis je na sljaci problem citavo prolece, sve vreme ga je trazio i nije nasao, nikako nije mogao da ima kontinuitet. Pomislio sam posle zavrsnice Rima da to dolazi na mesto, ali u Beogradu je opet imao problema. Sto se fokusa tice, mozda ima veze sa njegovim "nestrpljenjem" da meceve resi sto pre i kada igra skripi kao da se "iznervira" sto ne ide kako je zamislio i upada u crne rupe, rivale vraca u mec, kao da ga "mrzi" da radi za pobedu. Zato mene i brinu prvi mecevi na RG, samo da to odradi kako treba, siguran sam da ce od 1/8 finala tu biti kako treba jer cilj ce biti blizu. Slzem se sa tobom sto se emocija tice, prelako izgubi mirnocu i nisam siguran koliko ce to moci da iskontrolise.

 

Sve nase nade se u stvari svode na vikend izdanje u Rimu, i na Novakov suvi kvalitet na terenu i u glavi. Treba doci do tog polufinala.

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

konacno jedno lepo poredjenje s masinom (koje nema negativan prizvuk) :

 

Quote

Djokovic is as well-crafted as a Mercedes, his chassis honed, sleek, efficient. His depth and accuracy is withering and, most impressive of all, sustainable and scalable. The building blocks that make Djokovic so effective remain vivid, a testimony to an exceptionally sound tennis education.

https://www.tennis.com/news/articles/nadal-and-djokovic-waste-no-time-in-first-round-victories

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Nakon jucerasnjeg meca Novak je na kzs bio pitan u vezi PTPA

Quote

Negli ultimi mesi abbiamo avuto parecchi incontri per cercare di migliorare l’associazione. Abbiamo contattato tutti i giocatori nella top 500, i top 350 di singolare e i top 150 di doppio. Abbiamo contattato alcune atlete anche se in campo femminile le cose stanno andando un po’ più lentamente ma… stiamo andando avanti. Ci sono cose concrete sul tavolo in questo momento e soprattutto siamo supportati da business man molto influenti e appassionati di tennis che ci stanno aiutando sia finanziariamente che dal punto di vista consulenziale. Partecipano ad ogni meeting e il loro apporto è fondamentale nel strutturare la PTPA che noi tutti ci immaginiamo”.

Kaze da su dobili podrsku veoma uticajnih biznismena, teniskih entuzijasta, koji im pomazu finansijski i savetodavno. 

Quote

 

La cosa che comunque tengo a sottolineare è che, come organizzazione di giocatori, la PTPA debba coesistere con ATP e WTA e tutte le altre istituzioni di questo sport. Era inevitabile che ciò accadesse e… sta accadendo. Circa l’80% dei giocatori nella top 500 ci supportano e di questi il 75% ha firmato il documento di affiliazione alla PTPA. Questa è una grande notizia, ma è l’unica finora. Nei prossimi mesi ne saprete di più”.

 

(Google prevod) Međutim, ono što želim da naglasim je da, kao organizacija igrača, PTPA mora koegzistirati sa ATP-om i VTA-om i svim ostalim institucijama sporta. Bilo je neizbežno da se to dogodi i ... događa se. Oko 80% igrača iz prvih 500 nas podržava i od ovih 75% je potpisalo PTPA dokument o članstvu. Ovo su sjajne vesti, ali zasad jedine. U narednim mesecima znaćete više ”.  ‌

Quote

Naomi è molto giovane ed è cresciuta già nel mondo dei social media e ha una forte capacità di parlare utilizzando i suoi canali. La capisco bene e condivido il suo stato d’animo perché tante volte durante la mia carriera non ho avuto il coltello dalla parte del manico con la stampa; comprendo il suo stato d’animo e la supporto. Se l’ho sentita? No, non l’ho ancora fatto anche perché sembra soffra molto ed è giusto che si prenda tutto il tempo necessario per ricaricare le batterie; è molto importante per il nostro sport sia come tennista che come personaggio. Spero torni più forte di prima”.

Podrzao je Osaku, kaze da je razume i da je mnogo puta i on patio zbog novinara. Nije je kontaktirao jer kaze cini mu se da joj je jako tesko pa nece da je uznemirava. Nada se da ce se vratiti jaca nego sto je bila. 

Citati su iz ovog teksta:

 

https://www.ubitennis.com/blog/2021/06/02/djokovic-il-progetto-ptpa-va-avanti-osaka-comprendo-il-suo-stato-danimo/

Jedan komentar mi je interesantan:

 

Quote

Roger monetizza il brand, rafa prepara il futuro da allenatore/manager tennistico/nole politico

Rodžer unovčava brend, Rafa priprema budućnost kao trener/teniski menadžer, a Nole političar. 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

kakvo 2. pitanje :ajme: od 2:07

kao da se obraca recimo Dimitrovu, a ne coveku koji je trenutno #1, najduze u open eri je na #1, ima 18 GSova, 36 mastersa (izjednacen s Nadalom), osvojene sve masterse (sto niko nema), plus WTF-ove (sto Nadal nema), ima (jos uvek) pozitivan h2h s Fedalom...

:classic_rolleyes:

 

 

a i ovaj je imao biser pitanje: da li vise volis da pobedjujes ili da budes voljen? :twak:

 

i posle Osaka kuka kako nju maltreriraju i ne postuju novinari, pa joj utice na mentalno zdravlja. :classic_rolleyes:

Edited by wwww
Link to comment
Share on other sites

7 hours ago, Romantik said:

Nararno da je bitno. Divno je to sto je on uradio i nije mali podvig, ali uraditi to u istoj godini ipak ima vecu vrednost i treba da bude tako.

 

Pa nije baš tako bitno. Uradio je to od jedne do druge Australijske/Argentinske zime. To bi mogla biti godina ako se posmatra tako...

Jedina realna razlika je nepovezan RG-WIM.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...