Jump to content

Novak Djokovic


wwww

Recommended Posts

Novak bi posle ovog RG u svakom slucaju morao da odigra neki turnir pre Pariza. Ne moze mesec dana da ne igra turnire. U tom periodu je obicno igrao Peking (Tokio prosle godine) i Shangai.

 

I bilo bi dobro da ne izgubi (bez veze) YE #1 kao sto je par puta vec radio. A moja posebna zelja je da osvoji poslednji WTF u Londonu i titulu posveti britanskim novinarima :wicked:

Edited by wwww
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Ne mogu s telefona da pišem elaborate pa da zahvalim Stevi što mi je uštedeo posla, naime zanimljivo kako kad se računa šta je Novak sve pogubio nikad se ne uzima u obzir koliko je puta pobegao protivnicima s lopate, što se ono kaže, eto zadnji W najsvežiji primer.

Rafu naravno da ne interesuju nedelje na prvom mestu kad nema nikakve šanse da tu pretekne Feda. Njemu je mnogo lakše da osvaja RG :classic_biggrin: plus što naravno uvek ima šanse za još koji betonski. S druge strane, Novak je u boljoj poziciji za nedelje na prvom mestu i broj 1 na kraju godine nego za ukupan broj slemova, što ne znači da je i to lako dostižno.

 

A počeli smo opet da licitiramo brojem titula kao da je sve najnormalnije, a nije. Nije uopšte sigurno hoće li se iduće sezone igrati svi slemovi i kojim redom, o OI da i ne govorimo. Nije sigurno ni da će bodovanje da se vrari na staro. Dakle ni njihovo trenutno fizičko stanje ne znači mnogo ako će ovo da se razvlači ko zna dokad.

Inače ako se bira između prvog mesta i GS titule, naravno da je važnija titula u svako doba, ali kad je već ne osvojiš, onda gledaš i ovo drugo, što da ne.

 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Ovde sad ispada da Novak izmedju slemova ne treba nista da igra! Sve ostalo treba da zabatali, samo su slemovi bitni!

 

Pa ne moze se samo s slemovima zadrzati #1 (a sedmice kao #1 su jedan od ciljeva njegove karijere, sam je to rekao), pogotovu sad kad godine stizu, pa se moze desiti solidan kiks na slemovima. Novak je i sam rekao da ce u narednih godinu-dve igrati i za renking, a potom samo za slemove (ovo je plan, uz uslov da ga zdravlje i forma sluzi).

 

Link to comment
Share on other sites

Samo su 3 nedelje izmedju kraja RG i Bersija, ako zeli da bude fit za London, ne treba da se preforsira igrajuci 10 meceva u 2 nedelje u Becu i Parizu (pod uslovom da ide do kraja). Sa Londonom to je potencijalno 15 mecava (bar 6-7 vrlo teskih) u 25 dana. Peking/Tokio i Sangaj su sada Rim i RG za njega. Novak ne deluje kao kalkulant, nemam utisak da nesto igra da bi osvajao bodove zbog liste.

 

Pisali smo vise puta o "poklonjenim" GS, ja verujem da se na kraju uvek uspostavi neka ravnoteza. Postoji zal za nekim finalima, ali razne okolnosti su se isprecile da ih uzme, ponekad i kvalitetniji rival :classic_biggrin:.  Naravno treba gledati i put do nekih titula i finala, nije sve uvek islo po "loju".

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Ako bude igrao finae RG to ce biti 11.10.

Do Pariza ima 3 sedmice.

Pariz pocinje 2.11.  pa onda ima jedna sedmica slobodna (Sofia) do WTF koji pocinje 15.11.

Znaci, od kraja RG do poceka WTF ima 5 sedmica. I u tih 5 sedmica treba da igra samo jedan turnir?

 

Pa nije da mu je godina bila naporna (kao sto su ranije bile). Igrao je sad 2 sedmice posle 6 meseci pauze, pa je dobio jednu sedmicu pauze, pa jednu da igra, pa opet jednu sedmicu pauze pa max. dve da igra. Znaci u 12 sedmica igranja (do WTF) on je odigrao 2 sedmice i ima mogucnost da odigra jos 3, plus jednu Pariz. Ne znam, meni se cini pametnije da odigra Keln/Antwerp (pogotovu sto ce svi Rusi da igraju St.PEtersburg 

Eh6oKOOX0AAAgV9?format=png&name=small

i Moskvu pa ce ova dva turnira biti neka vrsta treninga) i Bec nego Pariz. On mora da pripremi rezervne poene za to sto ce izgubiti u januaru poene za ATP Cup (nije valjda da verujete da ima sanse da Srbija ponovo osvoji? ono je bilo pravo cudo sto su uradili ove godine)

 

(Elem, ako osvoji RG onda mu "dajem" odmor do Pariza :classic_biggrin::lol_2: )

 

 

 

Edited by wwww
Link to comment
Share on other sites

A i kako znate da će stići do završnice RG, može prvo da izgubi ranije, a otkrio je sad i kreativnije načine za ispadanje, pu pu pu daleko bilo :classic_biggrin: u kom slučaju će mu dobro doći još pokoji turnir na tvrdoj podlozi da malo trenira pred London :classic_tongue:

Ako osvoji RG neka se odmara koliko hoće :classic_cool:

Link to comment
Share on other sites

Ako u Antverpenu dodeljuju onaj dijamantski reket neka igra tamo, da i njega uzme :classic_biggrin:. Da je Bec u drugoj nedelji to bi bilo OK, ovako ne znam ima li svrhe da juri 250 poena u Antverpenu, kada te iste poene moze da osvoji jednom pobedom na ATP Finalu. Sumnjam da ce vezati Bec i Pariz, nije to u njegovom stilu (mislim da Bazel nije igrao od 2011).

Link to comment
Share on other sites

Da li ce igrati neki turnir izmedju RG-a i Pariza, najvise zavisi i uspeh na ovom prvom turniru. Ako recimo stigne do finala, nema sta da se cima kasnije po ovim manjim turnirima, to ce mu dobro doci za rehabilitaciju i odmor. Ako ispadne recimo u QF, e onda bi vec bilo potrebno razmisljati i ubaciti neki turnir.

Link to comment
Share on other sites

Quote

IN PTPA UPDATE, DJOKOVIC SHARES "AROUND 200 WTA PLAYERS" HAVE SIGNED

"The players association is going forward. I think it's very important for us players to have 100 percent player representation. I feel we can actually be a positive addition to ATP and work together, because this is what we want," the Serb said in Rome.

By Kamakshi Tandon

September 18, 2020

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...