Jump to content

Novak Djokovic


wwww

Recommended Posts

Djokovic : "I didn't have a great start but I played well and I think it was the time to adjust to his ball. His ball is so different you know. But I was OK, I was clear on how to do to perform. I managed to get myself back in the 1st set. I found my game."

 

Djokovic : "I'm not the fresher guy right now obviously but I have one day and a half to rejuvenate. I deserved after this big win to recover. Right now it's just about resting and then be ready to compete with a guy in a very good shape (Tsitsipas)."

 

Djokovic : "My recovery abilities are very good and my physio will keep be in shape. I'll take things slowly. I know what I need to do. Tsitsipas doesn't want to stop there. He leads race ranking this year. Clay is his best surface. It was a epic semi last year. I'll need power."

 

Djokovic : "I was not too nervous at 0-5, very different that last year. I just found my groove. After 3-6 in the first, I was in the match."

 

Djokovic : "It's hard to find words for Rafa's achievement in Roland-Garros. The amount of wins on this court is incredible. You know you have to climb mout Everest when you meet him there."

 

Djokovic : "I'll remember this match for a very long time. Not only because I won but also because of the atmosphere.

 

  • Like 3
  • Love 1
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, McLeod said:

Ovaj uspeh je zaista istorijski. Pobediti dva puta Nadala ovde je neverovatno.

 

105-3.

 

Let that sink in.

 

I dva od ta tri je Djokovic otkinuo.

 

Forumski druže Meklaude, pogađaš mi misli 101%. Pobediti Nadala dva puta na RG-u, kad malo razmisliš je veći uspeh nego imati dva osvojena RG-a (ili možda više)...

Edited by stray_cat
Link to comment
Share on other sites

Ozmo

 

https://sportklub.rs/blog/sasa-ozmo/vatra-i-prefinjenost-kako-je-novak-srusio-rafu/

 

Quote

Često se previđa koliko je Nadalov bekhend ubojito oružje – stabilan, a ako se pošalje iole nepažljivija lopta, npr. nešto kraća kada se igra pod oštrim uglom, Rafa to momentalno kažnjava. Sada to nije bio slučaj, a Đoković je dobrim delom uzrokovao tu nesigurnost izvanrednim skraćenim forhend dijagonalama.

 

One su mu omogućile da nešto češće pobegne iz šablona njegova bekhend dijagonala-Nadalova forhend dijagonala: te vrste razmene Đoković može da dobija i izdržava, i jeste to činio kada je bivao u naletu, ali na duže staze, bilo je bolje držati Rafu u bekhendu.

 

Kako je vreme prolazilo, Đoković je primetio da je Nadal nekarakteristično nesiguran na bekhendu, pa je mogao sebi da priušti i nešto sporije lopte (ali pod uglom) bez straha od kazne. Pokušao je Nadal nekoliko puta da prodrma svoj bekhend, da pusti ruku na važnom poenu, ali to bi po pravilu završavalo greškama.

 

Prebacivanje ključnog i najčešćeg šablona na dijagonalu Đokovićev forhend-Nadalov bekhend presudni je razlog zašto je Novak de fakto bez servisa osvojio drugi i treći set. Uz ritern, koji je bivao sve bolji kako je meč odmicao – osim karakterističnih, dubokih i napadačkih riterna, u nekoliko važnih momenata Đoković se održavao u poenu i nadalovskim riternima, onim u visokom luku koji padnu duboko u polje i vraćaju poen u neutralnu poziciju uprkos izvrsnom servisu.

 

I za kraj, najveća istina:

 

Quote

ako Novak slavi u nedelju, ova pobeda nad Rafom postaje THE najveća, bez konkurencije.

 

  • Like 6
  • Thanks 2
Link to comment
Share on other sites

@alovitihoćemo na ručak? :classic_biggrin:

the_restaurant_at_the_end_of_the_univers

 

10 hours ago, NMX said:

Da kažem za dnevnik, da ako se ne daj bože ponovi 2015. upalite RTS1, biće prenos rituelnog samospaljivanja jednog lika na Trgu republike

Nemam sad vremena za više, pa samo da kažem: Novače Đokoviću, da se nisi usudio ovo sutra da ispustiš! Obavljen je samo deo posla. Ako dobije finale reč više neću napisati ni o piramidama ni o ezoteriji, nek ide pred svaki slem u Visoko da se zavlači po tunelima i neka se sunča na Rtnju, što se mene tiče.

Auuu kakav je meč ono bio :Hail: a ljudi imaju 34 i 35 godina.

Verovatno će mi trebati ceo dan da pročitam RG temu :classic_biggrin:

  • Like 5
  • Love 1
  • Thanks 1
  • Ha-ha 2
Link to comment
Share on other sites

Vrh, teško je mogla bolja izjava pred RG od ovoga. Spreman je i fizički i psihički, tu je naravno i samopouzdanje. Jasno je da je favorit br.2.

Što se tiče Rtnja, "piramide", grljenja flore... To ga očigledno energetski ispunjava i to je super. Čovek veruje u to i crpi pozitivnu energiju iz svega. Iako mene tako nešto 'ne radi', u potpunosti razumem i podržavam sve te bezazlene stvari koje ne ugrožavaju nikoga, a donose neku pozitivu.

Samo da bude sve ok sa koronom (i zbog publike) i da ne bude povreda igrača, i uživaćemo u sjajnom RG i još jednom legendarnom meču Novaka i Rafe :)
To je otprilike to, moja očekivanja su u potpunosti ispunjena :)

Meč je bio još zanimljiviji jer su obojica igrala bez prvog servisa. Jbg, manje je zabavno gledati kratke poene. Ovako je zaista bilo gladijatorski.

Treći set je bio možda i najbolji set ikad. Lagano mogu da ga uvrste u repertoar bioskopa. Skoro 100 minuta bolje akcije i zapleta od bilo kog blokbastera.

Sledi meč gde Nole mora da pokaže da je naučio nešto iz onog finala sa Wawom. A siguran sam da jeste, ne pravi on iste greške dvaput.
Link to comment
Share on other sites

dve najvece pobede su logicno ona na w kad je izvukao mec lopte i legendarna gospodja sa jednim prstom.

tad je ugasio federera na duzi period, verovatno zauvek. i to na njegovom terenu.

juce je istu stvar uradio sa rafom, ugasio ga je u najbitnijem mec za titulu goat-a. na njegovom terenu.

nema dalje. 

jos da se uzme tih 7 gs i da se sa 25 stavi tacka. 

 

nismo svesni kakvu privilegiju imamo da gledamo ovakvog sampiona. 

za vjek vjekova ce ostati zapisan kao najveci svih vremena! 

 

za noleta uvek samo :heart:

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Ovaj Arapin mi je poznat :lol_2:

 

A evo objašnjenja one misterije:

Quote

After playing the Roland Garros final against Stefanos Tsitsipas on Sunday, Novak Djokovic plans to establish his headquarters in Mallorca to prepare his assault on Wimbledon. The world number one plans to prepare on the courts at the Santa Ponsa Country Club, although he will not compete in the Mallorca ATP event that will be held between June 19 and 26.

The Serbian, who on Friday ended Rafael Nadal’s dream of lifting the Musketeers Trophy and becoming the tennis player with the most Grand Slam titles, has chosen the grass courts of the Mallorca Championships to fine-tune his grass game before travelling to the All England Club in London.

https://www.majorcadailybulletin.com/news/sports/2021/06/12/85369/wimbledon-preparation-mallorca-for-djokovic.html

Link to comment
Share on other sites

Koliko je polufinale bilo tesko iz pozicije nekoga ko nije favorit, a opet ima sanse da ostavari jedan od najvecih podviga u tenisu (mozda i u citavoj istoriji), u finalu se sada nalazi sa druge strane. Protivnik je dovoljno kvalitetan i drcan da se ne moze bas osloniti na neku njegovu impresiju mecom i atmosferom, tako da ce se morati opet radi pakleno tokom citavog meca. Nadam se da u Novaku ima te mentalne snage da pregura i ovaj mec, na korak je od velikog podviga kojim bio zaokruzio sve sto je do sada uradio u karijeri. Verujem.

Edited by Milutinov Tata
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...