Jump to content

Novak Djokovic


wwww

Recommended Posts

Ako me proracuni ne varaju, posle danasnje pobede Rafa ne moze ni teoretski da pretekne Novaka do posle Sinsinatija (ni da osvoji sve redom: RG, Stutgart, Queens, Wimbldon, Hamburg, Kanadu).

Fed bi tek teoretski mogao da pretekne Novaka posle Kanade ali samo ako osvoji sve zivo: RG, Stutgart, Halle, Wimbldon, Hamburg/Washington, Kanadu (recimo da dodje do QF). Sve ovo ako Novak uopste ne digra ni jedan jedini mec.

Link to comment
Share on other sites

Novaku za obaranje rekorda po broju nedelja za prvo mesto je kljucan US Open ili odbrana Australije uz furiozan zavrsetak na azijskoj turneji i kasnije u Evropi u dvoranskim uslovima. Da bi bio na prvom mestu je neophodno imati minimalno jedan slem u rukama, rekord bi trebao doci u julu sledece godine. 

Link to comment
Share on other sites

Treba sacekati da se zavrse RG i Vimbldon, oni ce pokazati tendeciju za buducnost, tj. pre svega ima li Federer sansu da opet bude broj 1 u nekom trenutku i kakve su Nadalove sanse. Od Dubaija na ovamo Federer je u odlicnoj poziciji da napadne prvo mesto, ali naravno treba mu neki GS. Daleko je jos Federerov rekord za neke predikcije, sto kaze Alcesta, "preziveti" USO na broju 1, pa cemo da vidimo za dalje.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ali stvarno je nestvarno kad pogledaš da i ove godine nema praktično drugih konkurenata za prvo mesto osim njih trojice. Njih trojica, tačnije zadnjih godina dvojica, sede na tronu kao kraljica Elizabeta a mlađe generacije kao princ Čarls, čekaju čekaju i nikako da dočekaju :smiley60:

  • Like 1
  • Ha-ha 6
Link to comment
Share on other sites

Eto. Ovaj turnir samo pokazuje koliki je podvig Novak napravio 2016. i zašto se to događa toliko retko. Bez obzira na formu i protivnike. Imam utisak da čak ni dosta njegovih navijača to ne ceni koliko bi trebalo.

Dobra strana je što se zbog mogućeg Novak slema 2 ovih dana po medijima pričalo za promenu i o Novak slemu 1, što nije bio slučaj pre tri godine. Valjda je bar više casual fanova saznalo za to.

 

A sad odmor pa na travu :bravo:

 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Mislim da nikad lakse nisam podneo Novakov poraz.
Poslednji nastavak meca uopste nisam ni gledao,jer zasto bih? Iz aviona se videlo da ne ide i da ne moze da preokrene mec u ovakvim uslovima igre.
Zao mi je samo sto njegov visemesecni trud,pripreme i tempiranje forme nisu urodile plodom. No - vratice se to vec negde drugde.

 

  • Like 9
Link to comment
Share on other sites

17 minutes ago, wrach said:

Meni samo zao jer sam ubedjen da bi sutra dobio i zapecatio Nadala na godinu dana. Ali nema veze, US Open je bitan, Wimbldon ako ga usere

Š'ooo???

Pa zar nije uvek fleke sa RG-a vadio na Wimbldonu, 2011-te, 2014-te, 2015-te, 2018-te, 2019-te...

Kad je teško tu je Wimbi

Link to comment
Share on other sites

Nole od svih top igraca daleko najslabije udara lopticu, tako da je pravo cudo da je dogurao do polufinala, nema vise onih ravnih dijagonal bombi, svaka put loptica leti kao balon, u luku.

 

Link to comment
Share on other sites

Gotova je sezona blata šljake pa da se malo osvrnem na rezultate i postignuća.

 

Negde na početku MC sam imao diskusiju sa Mekom na temu budućih Novakovih razultata na šljaci gde je Mek izneo mišljenje da što zbog godina, što zbog manjka snage njemu šljaka predstavlja najtežu podlogu. A onda, on ovu sezonu na šljaci završi, za njega, sa standardnim rezultatom. Jedna titula, jedno finale i jedino što se razlikuje od bukvalno šablona karijere na šljaci je što nije puko RG u finalu nego rundu pre. Dakle, manje više preslikana svaka prosečna Novakova sezona šljake. Eventualno 2011. i 2015. da se izdvoje, kao dve prajm Novakove godine gde je imao po jednu titulu više. 


Niko od dece nije ni blizu da sezonu šljake učini zanimljivijom. Thiem više nije dete. Elem... Mek reče da konstantnosti neće biti a ovo je bila neka, manje više, rezultatski konstantna sezona. Da je bilo više sreće sa vremenom u Parizu, mogli smo da gledamo i klasik u finalu.  Kako god, ja sam sa sezonom na najgoroj mogućoj podlozi za Novaka zadovoljan. Prošla bez povreda, bez preteranog napora, sa ok rezultatima. Bodovi u odnosu na prošlu sezonu uvećani. 

 

Napisah juče da od letnje sezone očekujem jedan slem i jedan masters (neka bude Sinsi pa da bude jedini sa po dve titule na svakom mastersu). Kanadu, što se mene tiče, može i da tankuje kao prošle godine.


Videćemo kako će izgledati kondicione pripreme za leto. Prošle sezone je Wimb odradio na početku priprema, fizički bio iscrpljen i sa teškim nogama tokom dva letnja mastersa ali bio fizički top na USO. Cenim da će tako biti i sada mada treba ukalkulisati i onaj info od prošle nedelje da GFG možda prestaje sa radom posle Wimba. 

Link to comment
Share on other sites

Prvi put cujem za te glasine da bi GFG mogao da prestane da radi sa Novakom posle W, ali ono sto je meni upalo u oci, i na sta sam diskretno skretao paznju tokom ovog turnira je taj Novakov usporeni ulazak u mec (tako je bilo i protiv Strufa, Zvereva i na kraju i Tima), sto ranije mozda i nije bio tako cest slucaj ............... takodje, cesto je kasnio da se namesti na loptu .......... nisam strucanjak za odrzavanje kondicije i fitnesa, ali verovatno da je i ona predugacka pauza posle AO uticala da se telo ne ubaci u potpunosti u stanje za izvodjenje svih performansi na maksimalnom nivou obrtaja u zeljenom trenutku. Nesto tu nije bilo bas dovedeno do perfekcije, a sta je to, znace najbolje Novak i saradnici mu. Sezona na sljaci je iz perskektive prethodna tri ucinka na slemovima, ipak bila ispod ocekivanja, ali kada se pogledaju ucinci najboljih tenisera, tu je jedino Rafa bio taj koji ga je pratio u stopu, ostali su bili dosta ispod ....................

Edited by jevrem69
Link to comment
Share on other sites

Mozda da ima karijeru tipa osvojenih 1 ili 2 slama pa da se zadovoljava polufinalom ili da eventualno izlazi iz povrede i pokusava da se igracki vrati . 

Ovako Djokovic  sa svojim rezultatima isao na drugi niz od 4 slama u karijeri, u okviru koga bi bio i namanje dvostruki osvajac svakog GS sto bi opet bilo posebno postignuce.

Spremao se  za RG prakticno od AO, isticao kao veliki cilj . Tako da tezak poraz i neuspeh su ono sto obelezava ovaj nasup na RG

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...