Jump to content

Novak Djokovic


wwww

Recommended Posts

Sve sto je do sad izlupetao, skupljeno na gimilu, zacinjeno g... ma, servirano na sto i sad njih dvoje, u samoizolaciji na tenane da preberu i pojedu...

Mozda im uspe da ga snagom volje prociste i pretvore u godzi bobice i urmpe😒

Ovo je kulminacija! Ako se iz ovog izvuce normalan, 2011. ce otici u zaborav kad krene da urnise sve redom.

Samo da se momci brzo oporave, da se Vicina zena porodi i sve prodje bez posledica🙏

Edited by Milica
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, NMX said:

volim kako svi postuju slobodu misljenja, religijskih i ostalih opredeljenja... da ne pricam o slobodi izbora sta ce da jede (posto je sad i glutenfree jedenje problematicno :ajme: )

jednom poslusa oficijelnu "struku" (doduse srpsku, na celu s Nestorovicem) i vidi do ceg tu dovede...

 

covek bi pomislio da im njihov Premijer nije fasovao coronu tako sto je prkosio virusu (a on bar nije priuceni lupac loptice), da niko od njih nije vernik/religiozan i nije nikada praktikovao ni jedan verski obred (pricesce s sve onim "isceliteljskim hlebom i vinom/vodom" kao Hristovim telom i krvlju... i ostalo) - sve sam ateista do ateiste, zagovornik nauke, ako ne i sam doktor nauka, da ne pricam sto tih njuejdzista nigde nema, samo su Novak i gospodza mu upetljani u to. Ne, niko u UK nije palio 5G antene... :classic_rolleyes:

 

volim sto sad svi iskaljuju svoj bes i frustraciju na Novaku :classic_dry: da nije njega ne bi bilo ni korone, nii zarazenih, ni umrlih.

A tek sto su tako naprasno zabrinuti za zrtve po Srbiji...

 

 

cek dok McL vidi ovo: :classic_biggrin:

Quote

A few weeks ago, Dr Predrag Kon, a senior epidemiologist in Serbia’s efforts to contain the virus, publicly criticised the impact of Djokovic’s “conceptions” as a global icon.

 dobro da nisu ispratili koje je sve izjave imao Dr Kon, a tek kolega mu Nestorovic (koji je izjavio da je korona pobedjena, pandemija gotova, i da na svu srecu sad imamo ponovo ubistva i pljacke banki :ajme:).

covek bi pomislio da je Novak prkosio neustrasivim srpskim borcima protiv corone i bez njihovog odobrenja organizovao takmicenje s ciljem da pobije sve Srbe!

 

i posle svega kaze autor:

Quote

He is, by most measures, wildly intelligent, a deep-thinker

 

a cek dok Fed fanovi vide ovaj deo: :lol_2:  (dobro da Boxy ne zalazi na ovu temu :wicked: )

Quote

he will inevitably become the most successful player in men’s history.

 

Quote

the us against them mentality that’s enabled him to best harness his talent and become one of the greatest sportsmen in modern history.

 

kakva vremena da ga nazovu GOAT-om :lol_2: , pa tek jednim od najvecih sportista u modernoj istoriji :lol_2:

 

a volim i ovaj deo kad je opet on sam kriv sto je kao decak razvio mehanizme da se izbori s strahotama rata:

Quote

In the past, Djokovic has often spoken about coping mechanisms and the value of “mental strength” - to comprehend his childhood in war-torn ex-Yugoslavia, to handle the burden of being a child prodigy and the extremes of junior tennis, and all the rigour and discipline that his career has entailed ever since. During that time, he’s formed his own perspectives and built his own walls to the outside world in pursuit of a singular objective. When those opinions he’s gathered along the way are rejected or trivialised, it only serves to entrench them deeper, to become even more stubborn

 

kao i sto su abolirali Wimbldonsku publiku, koja ga maltretira (mada su i priznali, mozda i po prvi put, da ga je publika maltretirala) - kriv je sto je razvio mehanizme da s tim izadje na kraj (kad zrtva postane kriva sto se nije slomila pred siledzijom):

 

Quote

It’s easy to see how those traits have transferred into Djokovic’s tennis, too, particularly when he is backed into a corner. In the third-round at Wimbledon 2018, for example, when he was jeered by Centre Court after receiving a time violation against home favourite Kyle Edmund. He became consumed by a visceral anger, blowing kisses to the crowd, and barely let down his guard until he clinched a fourth title eight days later. As the irrepressible third-wheel to Roger Federer and Rafael Nadal, he has perennially been cast as the villain. After winning last year’s final, he admitted to training his mind to hear “Novak, Novak” when the crowd chanted Federer’s name.

 

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Problem je sto oni koji su protiv Novaka ni u jednoj recenici ovog teksta nece naci nista pozitivno.. Www je napravila divnu analizu ali oni to, nazalost, ne gledaju tako.. 

Za sve je naravno najvise kriv Novak koji im je dao ohoho materijala za puuuuuno mesanih salata.. 

Da li ce iz ovoga izaci pametniji? Mislim da hoce. Ocekujem ostavke na sve funkcije i ubuduce mudro ćutanje o svemu sto nema veze sa lopticom i reketom🙊

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

12 minutes ago, Milica said:

Da li ce iz ovoga izaci pametniji? Mislim da hoce. Ocekujem ostavke na sve funkcije i ubuduce mudro ćutanje o svemu sto nema veze sa lopticom i reketom🙊

 

Ja se uopste ne slazem sa njegovim anti-vakcinaskim stavom, a pogotovu sa Jeleninim nebulozama o 5G, medjutim poslije ovih lesinarskih napada i od strane igraca i novinara, poslednje sto treba je da se usuti i prakticno prizna da je sve sto oni govore tacno.

I taj shupak Endi Murej, da mu pozeli da ozdravi sto prije, nasao se da ga kritikuje. Nadal i Federer ni rijeci o dobrim zeljama. Znaci nula fair play.

 

http://www.rudan.info/djokovic-na-krizu/

 

Novaku prije svega zelim brz oporavak i da virus ne ostavi neke trajne posljedice i da im yebe nanu naninu na terenu i prestigne Federera i po broju GS i broju nedelja kao No1!

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, Amigo said:

 

Novaku prije svega zelim brz oporavak i da virus ne ostavi neke trajne posljedice i da im yebe nanu naninu na terenu i prestida im yebe nanu naninu na terenu i prestigne Federera i po broju GS i broju nedelja kao No1!gne Federera i po broju GS i broju nedelja kao No1!

Potpuno se slazem sa ovim, samo na terenu, obracanje belcima, kako ih nazva Vedrana samo putem reketa i loptica! 

Zasto bi on njima iznosio svoje tajne? Ishrana, joga, meditacija i jos sta sve ne? Oni koji ne mogu da dobace sprdace se sa njim, a oni koji dobace upotrebice za svoj razvoj, a koja korist njemu od toga? 

Link to comment
Share on other sites

Da okacimo lepo pismo koje mu je napisala Olga Danilovic :

 

"Dragi Nole,

Pre svega tebi, članovima tvoje porodice, tvog tima, Grigoru, Borni i svima koji biju bitku sa Covid-19 želim brz oporavak.

Želim da ti se zahvalim na pozivu da učestvujem u humanitarnom projektu Adria Tour i ukazanom poverenju da moje prisustvo i igra mogu da doprinesu veličini događaja i krajnjem cilju,a to je bilo prikupljanje sredstava u humanitarne svrhe.

Na kraju nije ispalo onako kako smo svi želeli ali takođe znam da smo se svi trudili da se pridržavamo propisanih mera. Već je rečeno, ali ponoviću, svaki gledalac je na ulazu dobijao masku i uputstva i mogao je dezinfikovati ruke na svakom koraku. Zato je ružno prebacivati odgovornost na jednu osobu, svako je imao izbor da upotrebi tu masku ili čak i da ne dođe na turnir ako ne zeli!

Zbog toga smo svi odgovorni,bas kao sto je i ceo svet odgovoran za širenje pandemije.

Bila sam svedok koliko se pre svih ti, nisi štedeo, da svakom klincu podeliš osmeh i po koju lepu reč i da si imao strpljenja za svakoga. Ja sam možda i prošla bolje što nije svaki gledalac poželeo da me dotakne kao božanstvo, da me ponešto upita ili pročita šta mi je posvetio. Ti si imao poštovanja za svakoga ko ti se obratio.

Grigor je u Beogradu zaista toplo dočekan i on je to uzvratio svojom neposrednošću i iskreno se nadam da će mu uskoro biti bolje. A Borna je u Zadru bio pravi domaćin svima nama baš kao i teniski savez Hrvatske i ostali igrači i svima želim da se zahvalim na tome.

 

Svi učesnici, članovi organizacije i gledaoci su prepoznali veličinu i dobrodušnost tvoje ideje da kroz ono što najbolje radimo, a to je da igramo tenis, pomognemo onima kojima je to potrebno.

Mi, kao profesionalni sportisti, navikli smo da poznajemo protivnika sa druge strane mreže, da znamo koja mu je taktika i da se sportski nadmećemo. Navikli smo na fer plej,a ovaj podmukli protivnik zaustavio je život cele planete ,a samim tim i ućinio da mnogo većem broju ljudi potrebna pomoć.

Zbog toga zelim da ponovim da mi je bila ć ast sto si me pozvao i verovao da zajedno možemo da pomognemo ljudima koji su ugrozeni. Posle ovoga neke stvari neće biti iste, pre svega, veruj mi, spisak pravih prijatelja. U nadi da ću uskoro imati priliku da delim teren sa tobom, najboljim na svetu,
Želim ti brz oporavak,

Tvoja prijateljica Olga.", napisala je Olga Danilović

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Pedja Krstin :

 

"Puna podrška kolegi, bratu, prijatelju, šampionu, našem Novaku i veliko hvala za sve što je učinio za nas igrače. Od marta, sve do danas život se svima nama teniserima pretvorio u put u nepoznato začinjen velikom dozom strepnje i straha.

Novak je imao nameru da nas sve 'oživi' u vreme kada smo svi u jednom vidu blokade i kada se svi svakog dana budimo sa pitanjem kada će ovo prestati, kada ćemo se vratiti našim normalnim profesionalnim obavezama, samim tim i životima pre virusa korona koji je paralisao ceo svet.

Iako ta predivna priča Adrija tur nije otišla do samog kraja i onako kako je bio plan, iako je zaustavljena na polovini puta zbog više sile, ona je nešto što ćemo svi ceo život pamtiti, jer nešto što je bilo toliko lepo i veliko, i na šta svi možemo biti zauvek ponosni, to se ne može nikada zaboraviti.

U samo dve i po nedelje, nakon tri meseca takmičarske pauze, lično sam odigrao 13 mečeva i to takvih mečeva koje i da je normalno vreme, da nije ove pandemije, ne znam da li bih imao priliku da odigram taj nivo tenisa koje sam odigrao na dva turnira TSS Tura, zatim i u Zadru, a onda da budem i deo humanitarnog spektakla koji mi je doneo i meč sa Novakom, što mi je najdraži trenutak u dosadašnjoj karijeri.

 

Zahaljujući tim takmičenjima koji su prethodili humanitarnom spektaklu uspeo sam da zaradim i novac koji će mi omogućiti da prebrodim profesionalne dane bar do septembra. Niko osim Novaka se nije zapitao kako je nama igračima koji nemamo veliki novac na bankovnim računima, koji radimo ovaj naš posao koji zvuči 'milionerski', ali tako nije.

Novak je prvi i jedini izašao sa idejom, zatim pokrenuo organizaciju spasa za nas igrače ispod 100. mesta na svetu, dao nam je šansu da igramo i da zaradimo novac koji će nam rešiti bar jedan deo naših problema u kojima grcamo. Kažu mnogi 'pa kada već ne možete da igrate tenis radite nešto drugo', ali mi to ne želimo, mi smo izabrali da naš životni poziv bude tenis. Ne mogu ja biti lekar, ekonomista, ugostitelj, ja nisam poslednjih 15 godina svog života ulagao u tu priču, već u sportsku.

Novače, hvala ti za svaki trenutak koji sam sa tobom proveo na terenu, Adrija turu, u toj predivnoj sportskoj priči. Video sam da su se maske i dezinfikaciona sredstva delili na svim ulazima, sve prostorije u kojima smo boravili stalno su se čistile, video sam istaknute propise za sve posetioce, ali eto neko je bio zaražen nije se pridržavao mera opreza i nastalo je šta je nastalo.

Sa druge strane gledali smo fudbalsku utakmicu na kojoj je bilo preko 20.000 ljudi i niko ništa o tome ne govori, pa se pitam zašto onda svi izdvajaju tenis. Ova nedelja je donela teške trenutke za sve nas, za tebe najviše, ali izdržaćeš i pobedićeš, vratićeš se jači nego ikada i ponovo ćemo svi zajedno uživati u mečevima i trijumfima, onim velikim, najvećim. Siguran sam da ćemo i Adrija tur nastaviti i dovesti tu bajku do pijedestala koji i zaslužuje.

Hvala za sve šampionu, vidimo se uskoro na terenu i idemo u nove pobede".

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

On 6/24/2020 at 3:14 PM, Amigo said:

 

Ja se uopste ne slazem sa njegovim anti-vakcinaskim stavom, a pogotovu sa Jeleninim nebulozama o 5G, medjutim poslije ovih lesinarskih napada i od strane igraca i novinara, poslednje sto treba je da se usuti i prakticno prizna da je sve sto oni govore tacno.

I taj shupak Endi Murej, da mu pozeli da ozdravi sto prije, nasao se da ga kritikuje. Nadal i Federer ni rijeci o dobrim zeljama. Znaci nula fair play.

 

http://www.rudan.info/djokovic-na-krizu/

 

Novaku prije svega zelim brz oporavak i da virus ne ostavi neke trajne posljedice i da im yebe nanu naninu na terenu i prestigne Federera i po broju GS i broju nedelja kao No1!

 

koliko je meni poznato, taj njegov anti-vakcinaški stav je površno i maliciozno izvučen iz konteksta. On nije kao Karleuša recimo pozivao ljude da ne vakcinišu decu. Nego je imao sumnje o tome da se odma povela priča obaveznom covid-19 cepljenju, kako bi mogao da putuješ, a da to cepivo nije ni pronađeno, a ni testirano (što je jako bitno). Što je po meni dosta razuman stav. A uz to je još dodao da je to njegova trenutna pozicija, ali da ne izključuje mogučnost da se predomisli kada se bude znalo više o tom cepivu.

 

Ali jbg, nije fora ljudima preneti šta je čovek rekao. Novak Anti-vaxxer velikim slovima na naslovnu stranu i udri

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

4 hours ago, L' Imperatore said:

 

koliko je meni poznato, taj njegov anti-vakcinaški stav je površno i maliciozno izvučen iz konteksta. On nije kao Karleuša recimo pozivao ljude da ne vakcinišu decu. Nego je imao sumnje o tome da se odma povela priča obaveznom covid-19 cepljenju, kako bi mogao da putuješ, a da to cepivo nije ni pronađeno, a ni testirano (što je jako bitno). Što je po meni dosta razuman stav. A uz to je još dodao da je to njegova trenutna pozicija, ali da ne izključuje mogučnost da se predomisli kada se bude znalo više o tom cepivu.

 

Ali jbg, nije fora ljudima preneti šta je čovek rekao. Novak Anti-vaxxer velikim slovima na naslovnu stranu i udri

Ovo bi važilo da je izolovani incident, ali imajući u vidu ostalo sektasenje i druženje sa licima koja će, nadam se, biti u zatvoru zbog svog štetnog delovanja i koji su koštali zivota na stotine ljudi, istina je malo drugačija.

Link to comment
Share on other sites

Ja sam vatreni navijac Djokovica i mislim da je sjajan covjek i jako bih zelio da osvoji najmanje tih 20 slemova i prestigne naduvenka, ali o Jeleni nemam bas sjano misljenje.

Mislim da njena uloga ne bi trebala da bude blogerka i slicno, nego da bude dio njegovog tima, kao sto je Mirka, i da bez mnogo pompe radi sve sto je potrebno da bi on bio sto bolji.

Te njene price po instagramu ce se sve zaboraviti, a njegovi rezultati ce ostati, a trebali bi da budu sto bolji. Sumnjama da bi je iko pratio da ne nosi prezime Djokovic.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, McLeod said:

Ovo bi važilo da je izolovani incident, ali imajući u vidu ostalo sektasenje i druženje sa licima koja će, nadam se, biti u zatvoru zbog svog štetnog delovanja i koji su koštali zivota na stotine ljudi, istina je malo drugačija.

 

Ja se ne sječam tog drugog incidenta , ali eto podsjeti me?

 

To što si ti došao do svojih zaključaka na osnovu ljudi sa kojima on sarađuje, njegovog životnog stila i uverenja po nekim drugim pitanjima, to ne znači da je istina. I baš sam hteo dopisati gore, kako je bilo ljude lako popaliti na tu anti-vaxxer foru, jer je lako poverovati zbog cjelog tog Novakovog hipi vajba.

 

Nevezano za ovu temu, Gilles Simon kralj. Bez dlake na jeziku o podmuklom delovanju velikih teniških saveza, uključujuči i njegov matični. Uz prefinjeno spuštanje Noaha Rubina, koji je postao blago naporan sa svojim serendanjem.

Edited by L' Imperatore
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

clanak u Telegrafu (malo drugaciji od ostalih):

 

https://www.telegraph.co.uk/tennis/2020/06/25/novak-djokovics-intent-noble-ensuing-outrage-has-wildly-inconsistent/

 

Novak Djokovic's intent was noble —the ensuing outrage has been wildly inconsistent

Djokovic assumed he was safe in Serbia, but he was mistaken — and other sports, like football, have flouted Covid-19 protocols on pitch

Oliver Brown

Chief Sports Feature Writer

25 June 2020 • 7:03pm

Kicking Novak Djokovic when he is down has become a national sport this week, akin to shaming beachgoers with a craftily long lens. After his Adria Tour events turned into a mobile germ-warfare factory, infecting not just him but his wife, his fitness trainer and two fellow players with Covid-19, he has taken his punishment as a human dartboard.

 

“Bone-headed,” said Nick Kyrgios, a figure with some expertise on that front. “Not a good look,” decried Andy Murray. Such is the price for breaking protocol in the midst of a pandemic: damnation by a confederacy of the pious.

 

Boris Becker, at least, had the decency to show clemency to the world No 1, whom he coached for three years. Having seen the same footage of Djokovic dancing in Serbian nightclubs with his friends, he said: “I want to defend Novak a little. I think the criticism he gets is unfair, and that the reason everybody showed up was the right one. Yes, the partying and the basketball perhaps weren’t necessary. But I used to be 30 years old, and when I see my friends I like to enjoy myself.”

 

It might look like a desperate attempt at solidarity towards a man besieged, but there is sense to Becker’s analysis. While Djokovic’s antics have been derided as a Balkan buddy movie, a sequel to The Hangover transplanted to Belgrade, his exhibitions were conceived as a philanthropic exercise, raising money for humanitarian projects.

 

The problem arose with the optics. For a UK tennis establishment so cowed by Covid that it has refused to permit even 45-minute media passes for this week’s Battle of the Brits at Roehampton, in a London borough with a negligible infection rate, Djokovic’s decision to play for capacity crowds was a leap too far. The hiss of disapproval has already started at Wim­bledon, with chief executive Richard Lewis describing scenes in the Adriatic as “disappointing”.

 

What this pile-on neglects to note is that Djokovic was not bound by any of this country’s rules or strictures. He only had to obey public health guidance in his native Serbia, which, by the time of the first Adria Tour match on June 13, had just 76 cases in the previous 24 hours. Sports crowds had been sanctioned, and social-distancing measures scrapped.

 

True, Djokovic, a naturally tactile type, could have been more observant of guidance to avoid touching and embracing. But it is a stretch to depict any of his conduct as crass or insensitive. Like it or not, the nightspot where he was pictured with his shirt off was open for business. His one mistake, perhaps, was in allowing himself to be shamed with a smartphone.

 

Playing on through a plague is uncharted territory for everybody in sport, and it is devilishly difficult to do so without reproach. Take the PGA Tour, where several golfers and their caddies have withdrawn from the latest event in Connecticut after positive tests. It is scarcely a surprise, given that Covid continues to accelerate across Texas and South Carolina, host states of the tour’s most recent stops.

 

While players have been rebuked for fist-bumping, any fault resides largely with tour officials, whose much-vaunted “bubble” is anything but, with a far-from-uniform testing regime and attendees free to travel between events however they choose.

 

Formula One will discover the same in Austria next week, when Ross Brawn’s “biosphere”, a concept of which he is uncommonly proud, is put to its first test. The FIA has released an 11-page code of conduct that anybody admitted to the paddock must follow, and while the document is heavy on legalese, there is almost zero detail on how the isolation measures can be enforced.

 

There comes a point, as with the lockdown-easing that takes effect in the UK next Saturday, when legislation restricting every facet of life must give way to common sense. This, alas, is where sport is far from a perfect world.

 

For all that Djokovic is the whipping boy of the moment, the outrage is wildly inconsistent. Look at the Premier League, where protocol-flouting grows more flagrant by the day. Remember all those headlines, upon the Bundesliga’s resumption, about distanced goal celebrations? Where have they gone? No sooner had Harry Kane dived to the ground in relief after his strike to sink West Ham this week than Erik Lamela leapt on top of him.

 

Jurgen Klopp, the manager who had told Anfield high-fivers to “put your f------ hands away” in March, appears to be lapsing, too, to judge by his hug with Carlo Ancelotti at the Merseyside derby.

 

The restrictions within which sport must operate are, quite simply, inimical to human nature. The longer they remain in place, the more compliance will falter. Djokovic has discovered the hard way that no country is protected from this disease. No sooner had New Zealand welcomed back rugby fans, in the belief it was Covid-free, than it announced its first two cases for three weeks.

 

Djokovic assumed he was safe in Serbia, but he was mistaken. His intent, though, was noble: to support charities and to help restore the profile of a sport that is on its knees. It is easy to deride him. But in these circumstances, he is as fallible as us all.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

14 hours ago, L' Imperatore said:

 

Ja se ne sječam tog drugog incidenta , ali eto podsjeti me?

 

To što si ti došao do svojih zaključaka na osnovu ljudi sa kojima on sarađuje, njegovog životnog stila i uverenja po nekim drugim pitanjima, to ne znači da je istina. I baš sam hteo dopisati gore, kako je bilo ljude lako popaliti na tu anti-vaxxer foru, jer je lako poverovati zbog cjelog tog Novakovog hipi vajba.

 

Nevezano za ovu temu, Gilles Simon kralj. Bez dlake na jeziku o podmuklom delovanju velikih teniških saveza, uključujuči i njegov matični. Uz prefinjeno spuštanje Noaha Rubina, koji je postao blago naporan sa svojim serendanjem.

Slikao se i proveo vikend sa čovekom koji je promoter "prirodne medicine", tvrdi da je rak gljivica, hoda bos i izvodi razne rituale koje smo videli i od njega. Znaš, to što ti sad ovde pišeš je relativizacija, nadam se iz neznanja. Isto kao što će neko da kaže što napadaju onaj jadni Levijatan, oni se bore za prava životinja, a to maska za goli fašizam, ovde čak sve ide zajedno, ne moraš ni da kopaš. I ovo oko vakcina - nije on protiv samo hoće da se istraži ovo i ono - klasični antivakserski argument i početna priča kojom obrlacuju svoje mete, isto kao kad ti dodjem Jehovin svedok na vrata neće da ti priča o svim strašnim stvarima koje ćeš raditi kada ti isperu mozak i uvedu duboko u sektu, nego stvari koje kako ti kažeš zvuče skroz logično.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...