Jump to content

NBA Draft potencijali, školski superstarovi, bastovi, spavači i ostali..


Bobby Shurda

Recommended Posts

  • 2 weeks later...

Sto se nas tice, 3 imena su za sada isplivala - Desmond Bane, Kira Lewis Jr i Tyrell Terry. To su sve igraci sa kojima je vec obavljeno po nekoliko intervjua. Imajuci u vidu njihov trenutni stock sirom lige, gotovo je izvesno da sledi trade down ako je neki od njih trojice zaista pik. Necu kriti da sam veliki Tyrellov fan, dosta me podseca na Traea, samo naravno citav tier ispod sto se potencijala i generalno plejmejkerskih kvaliteta tice. Plus ni on nije neki lepotan, pa eto akobogda prilike da uini hejtuje jos jednog raba bozijega u purple&orange. Ova druga dvojica su mi bezveznjikava, ali da se ne lazemo, ima i puno gorih opcija, tako da ono.

terry2.jpg?width=1024&height=576&mode=cr

Link to comment
Share on other sites

Dovoljno sam gledao Baneta da ne budem narocito ushicen njim kao prospektom i igracem. Nije los, daleko od toga, ali ima tu citava serija razloga zbog kojih ga bas tesko vidim kao redovnog clana rotacije neke NBA ekipe. U kasnoj prvoj rundi bi bio no-brainer, ali oko 15e pozicije (gde bi se verovatno nasli ako se odradi trade-down) mi je prilicno problematican. Nekako mu je svaki kvalitet na papiru zapravo upitan u nekakvom kontekstu - sut je i pored odlicnih procenata ruznjikav i vrljav i treba mu prostora; snazan je i dobar atleta, ali ne i eksplozivan; odbrana je pocesto cisti effort a ne pravo stopovanje ili napredni instinkti, fali mu duzine... Nesto mi nezgrapno deluje na parketu i nisam uveren da ce ista od tih kvaliteta zaista da translira u NBA. 

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, SteveFrancis#3 said:

Gledam ove mockove, prosto je neverovatno kako niko blage veze nema ko ce i gde biti biran, lupaju se imena samo tako. 

 

ja sam stekao utisak da se prvih 10ak igrača zna i da su nekako podeljeni u dva tiera

1 edwards, lamela, wiseman, heyes, avdija, toppin

2 okongwu, okoro, vassell, haliburton

 

e sad, za narednih 10ak je već teže predvideti

Link to comment
Share on other sites

Prodji kroz mockove redom pa ces videti koja je ludnica. Niko tu sustinski nema predstavu, bacaju se imena na osnovu nekih opstih mesta i ponekog rumora koji ukace. Ne pamtim ovakvo odsustvo bilo kakve naznake konsenzusa kad su u pitanju ti tieri koje pominjes. 

 

Ovo sto sam na ESPN-u video ide ovako:

 

#1 Ball

#2 Edwards

#3 Wiseman

#4 Avdija

#5 Okongwu

#6 Toppin

#7 Okoro

#8 Haliburton

#9 Williams

#10 Hayes

#11 Vassell

#12 Precious

#13 Nesmith

#14 Hampton

 

Na tankathonu:

 

#1 Edwards

#2 Avdija

#3 Wiseman

#4 Ball

#5 Toppin

#6 Hayes

#7 Okoro

#8 Haliburton

#9 Okongwu

#10 Precious

#11 Vassell

#12 Nesmith

#13 Bey

#14 Williams

 

NBC od pre koji dan kaze:

 

#1 Ball

#2 Avdija

#3 Edwards

#4 Hayes

#5 Wiseman

#6 Okoro

#7 Okongwu

#8 Haliburton

#9 Toppin

#10 Nesmith

#11 Precious

#12 Vassell

#13 Williams

#14 Maxey

 

CBS opet:

 

#1 Edwards

#2 Toppin

#3 Ball

#4 Okongwu

#5 Avdija

#6 Wiseman

#7 Hayes

#8 Okoro

#9 Haliburton

#10 Nesmith

#11 Maxey

#12 Bey

#13 Precious

#14 Anthony

 

Da ne pominjem sad i ove manje sajtove tipa nbadraftroom.net ili nbadraft.net gde razlike bivaju jos drasticnije kad i njih ubacis u pricu. Jedina konstanta su prakticno Edwards koji uglavnom nigde nije vidjen van top3 i igraci pri kraju lutrije poput Achiuwe, Nesmitha i donekle Haliburtona. Druga je prica sto ja uopste nisam ubedjen da ce lutrijski deo ovako izgledati sto se tice sastava imena, nevezano za redosled. Mislim da ce bar 3,4 igraca iz ove ekipe biti zamenjena drugim imenima dublje iz prve runde - evo Kira je jedno od prvih koje vidim tu. A i ovo sa guranjem Nesmitha oko naseg pika je takodje smesno jer je neko pustio buvu da su ga Sunsi intervjuisali i da im je jedan od top kandidata @ #10 pa ga sad svi resavska skola stajl turaju tu. 

 

 

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

pa dobro, antman, ball, toppin, wiseman, avdija su na ovima koje si naveo uglavnom u top 5-6, hayes je all over the place 

 

a i top 10 je uglavnom sa tim imenima koje sam naveo, osim što je vassell 11i a taj williams u 10

-al to je to 

 

svakako je teško proceniti koja franšiza će gađati kog igrača 

 

evo mi još samo da se kresnemo sa gosn kirom, sve ostalo smo prošli 

 

REPORT: The Knicks have worked out and wined and dined Kira Lewis Jr.

 

Multiple sources say so!

 

 

Link to comment
Share on other sites

evo intrige, evo drame 

 

LaMelo's tendency to be a space cadet not serving him well in interviews

Some on twitter are wondering if this is a tactic to get himself to the Knicks… but I think he’s actually just a space cadet.

Will be really interesting to see if the Knicks use one of their 10 workouts / in-person interviews on him…

LaMelo Ball is reportedly 'not performing well' in interviews, per @rick_bonnell

"LaMelo Ball is not performing very well at job interviews. I’ve heard that from multiple sources. He is not improving his perception via job interview."

(Via 102.5 FM WFNZ | h/t lonzowire) pic.twitter.com/4MTTvdze7K

— NBA Central (@TheNBACentral) October 29, 2020

Link to comment
Share on other sites

Ne znam, lomim glavu da racionalizujem Okora ovoliko visoko. To mi je bas misterija za sad. Haliburton jase na reputaciji Humble Mosesa i svi ga kapiraju kao novog Brogdona, a ja upravo imam problem sa tim jer je Malcolm potpuni autlajer - izuzetno specifican igrac koji je bas unikatan spoj razlicitih karakteristika koje ne mislim da mogu da se zbudu tek tako svakih nekoliko godina. Ball je, kao i sve sto dolazi iz te porodice, scary af i ne vidim mu sredinu - ili ce biti superstar ili ga eto za koju dinu u drugoj ligi Singapura. Edwards deluje kao fizikalija bez supstance, slicno je i sa Wisemanom samo uz specificne razlike koje prate pozicije na kojima igraju. Avdija se ukazuje kao neko ko moze biti pametan pik u ovakvom okruzenju, a Hayes je masu interesantan. Precious je recimo, sto se mene tice, daleko najbolji swing for the fences kandidat - stravican potencijal je tu, e sad za glavu nisam siguran, nemam dovoljno podataka. Nije bas napredan bball mind, ali gotovo da nema radnje koju ne radi i vanserijski je fizicki primerak.

 

EDIT: Da treba da se kladim koga ce uzeti Knicksi, stavio bih dobru paru na Hayesa

Edited by SteveFrancis#3
Link to comment
Share on other sites

hayes bi bio prvi izbor ako bi ostao na 8, na qrcu nas nosam. pero ga je claimovao na ovom topiku odma. 

 

ipak, logika govori da ne bi prošao pistonse na 7, so there's that. njima baš treba plej. dobro u toj nevolji je što ni lamelica neće preko detroita ako krene u sunovrat. 

 

slažem se apsolutno za haliburtona a s'njim dolazimo do te grupe igrača koji se percipiraju kao sigurice, pa se zato i visoko kotiraju :

-okoro navodno ima sve, "samo" nema šut, što je za knickse baš sranje jer nemanje šuta je sve što imamo a i za ostale stoji ta opomena jednog MKGa ne tako davno. 

-avdija je jedini igrač kojeg sam gledao van hajlajca, mislim da će biti okejish do dobar nba igrač ako nastavi da oporavlja šut ali ne vidim kod njega neki potencijal da bude jedan od top bajonea u sastavu. sav taj hajp oko njega mi je sumnjiv. 

 

ja bih od tih realnih za knickse najradije vassella, mislim da je najbolji fit u nyk takav kakav je a eventualno leap u ball handlingu bi ga učinio i igračem sa većim plafonom. radije bih se kladio na takav improvement nego na opravku šuta ili odbrane kod drugih. 

 

to što kažeš za edwardsa je ono što najčešće čitam i čujem online. ipak, kad zatvorim oči u ignoranceu, mogu da zamislim neku iteraciju hardena bez brda asistencija, on je za mene lik za rizikovati, iako je bust golem. 

 

preciousa sam primetio samo kao ime, ne znam ništa o njemu mada imam neki tekst na lageru. 

 

tajleri i kire me uznemiravaju zbog sitnine u gradji, mada taj kiro not gligorov ima munje u nogama i šut ali opet finisira na obruču nešto bedno. 

 

o pfs i cs nisam ni razmišljao jer cenim da knicksi neće takve 

 

živo me zanima gde se kotira rokas jakubaitis, ja bih ga uzeo sa nyk 38, možda i sa 27.

Link to comment
Share on other sites

Ja ne znam stvarno šta mora da se desi da Lamelo padne do Niksa,... čovek je idealan pik i za Šarlot I za Detroit zamrle franšize kojima je pod hitno potreban neki medijski prostor a ovaj sada već ne ni mali je idealan za to.

 

Ja čak nemam ništa protiv ni kod Niksa da zapadne (naravno pod uslovom neki razuman trade up a ne MitchRoba sa mi sele klošari, a ni sa njim realno ne vidim da imaju neke realne guzete za tradeup) oni i ovako planiraju izgleda neki trade up ili za njega ili za Hayesa, zna se da sam za ovog drugog odavno smarao ali i ovaj klinja ok na stranu ćale i sve to što realno izgleda kao diajbola ali ne znam ima taj mentalitet ne j. živu silu kada igra to mi se mnogo sviđa i mislim da to ovom njegovom starijem bratu najviše fali da bi se izdigao na neki All StarSuperstar itd. level, što kažu star potencijal najveći na ovom draftu (ali i bust jbg.)

 

Za sada najveća želja da se ne spuca LAC pik na Tre Jonesa jer je drugar sa Beretom nemam ništa protiv momčine ali mislim da je previsoko da se uzima odatle u ovako iznivelisanom draftu (a i ranije su se uzimali dosta dobri da ne kažem odlični igrači sa slične pozicije) pogotovo što se ima i solidan pik 2. runde

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, oɹəd™ said:

 

Ja čak nemam ništa protiv ni kod Niksa da zapadne (naravno pod uslovom neki razuman trade up a ne MitchRoba sa mi sele klošari, a ni sa njim realno ne vidim da imaju neke realne guzete za tradeup) oni i ovako planiraju izgleda neki trade up ili za njega ili za Hayesa, zna se da sam za ovog drugog odavno smarao ali i ovaj klinja ok na stranu ćale i sve to što realno izgleda kao diajbola ali ne znam ima taj mentalitet ne j. živu silu kada igra to mi se mnogo sviđa i mislim da to ovom njegovom starijem bratu najviše fali da bi se izdigao na neki All StarSuperstar itd. level, što kažu star potencijal najveći na ovom draftu (ali i bust jbg.)

 

 

ja sam stekao potpuno drugačiji utisak na temu: 

baš mi se čini da će ostati zadovoljni da odaberu nekoga sa pozz 8 ili da će u drugoj opciji raspaliti po trade downu, ako im se neko baš dojmi kao ovaj drug kiro ili neko treći. jedina opasnost tu su dubsi ali oni mislim najpre kidišu na 2021. pik i na mitch loba u našem slučaju, pa bi obe te stvari trebalo da su deal breaker.

 

što se tiče lamele, dopao mi se ovaj komentar na temu i apsolutno se slažem sa njim (osim što je meni dodatno i pre svega frka od njegovog šuta):

 

Quote

i think lamelo just wants to hoop, get paid to do it, have sex without dating in his 20s. and chill out. mabe buy a ferrari or some type of shit. and thats fine. and he might still be a good player. but i want the deranged psycho who has to be the best basketball precision terminator they can be.

 

@Referent ja napisah ukratko u postu iznad šta očekujem: dobrog timskog nba igrača, čiji će plafon zavisiti od daljeg razvoja šuta, pogotovo sa linije slobodnjaka

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, đubrivo. said:

 

ja sam stekao potpuno drugačiji utisak na temu: 

baš mi se čini da će ostati zadovoljni da odaberu nekoga sa pozz 8 ili da će u drugoj opciji raspaliti po trade downu, ako im se neko baš dojmi kao ovaj drug kiro ili neko treći. jedina opasnost tu su dubsi ali oni mislim najpre kidišu na 2021. pik i na mitch loba u našem slučaju, pa bi obe te stvari trebalo da su deal breaker.

 

 

 

 

Pa ne znam ja sam čitao po ovim cooloarima da ozbiljno razmatraju a i ti neki koji kao poznaju ovog rouza kažu da nije uopšte isključeno da će probati. 

 

GSW ne verujem da će dati za taj paket pre će Wisemena uzeti na 4 dine nego rentu Mitch Roba koji im nije siguran startni kalibar na trenutnu postavu verujem da bi i Noksa tražili npr. ali nisam siguran da bi ga želeli pritom neće im to sigurno biti jedina ponuda. 

Link to comment
Share on other sites

uff, verovatno sam sad homer ali meni mitch lob izgleda kao skoro pa idealan centar za posadu curry - klay - wiggins - draymond, u smislu da ima brze noge i može da switchuje u odbrani plus da prikucava alley ups. a okej je kompa i sa starim looneyjem a i sa smailagom ako ispadne od njega material je dobar pf plus c kombo 

 

ja se ne plašim drafta tj trade upa, koliko tog cp3ja, wbrooka ili bilo kog mamutskog ugovora veterana koji je duži od sezone a ujedno previše dobar da bi se gubilo. al to nije tema za ovaj topic 

 

 

4 minutes ago, Chaos Is Me said:

Koji su tačno kvaliteti Lamelo Balla?

 

kažu da je generational talent za distribuciju lopte, da ima te odlike asistent velikana. međutim, šut je ball family krš a nema naznake da bi igrao difens kao stariji buraz. 

 

može on da ispadne baja al meni žešće frka od njega plus nije fit sa ostalim knicks nesuterima 

Link to comment
Share on other sites

Sto se tice Lamela meni je daleko izvjesniji ovaj scenario drugi Frensisov dje on zavrsi u 2 singapursku ligu nego da ce neki mamojeb od njega ispasti. Mozda momak ima neki talenat al nema jednostavno mentalitet da bude veliki igrac i ne postuje ni loptu ni saigrace. Narednih par sezona cemo slusati kome god zapadne on kako su znaci svo vrijeme bili tu ali se nije vidjelo od hypea i smokescreenova. Evo neki dan jedan iz Sarlota rece da timovi sa kojima je radio intervjue nijesu uopste impresionirani i da ne pomaze sebi nimalo. Sto vise vrijeme odmice sigurniji sam da ce on biti tu kad budu Knicksi birali. Vec vidim World Wide Wesa i Lavara kako nedje sampanjac otvaraju i da kasnije se preko medija pljuju za godinu-dvije 😄

Devin Vassell je meni bas dobar fit za Sunse on i Mikal uz Bookera pogotovo, sto bi vjerovatno znacilo trejd Oubrea potencijalno. 

  • Tuzno 1
Link to comment
Share on other sites

3 minutes ago, Chaos Is Me said:

Hm, po tome što kažeš, a imajući u vidu visinu, najviše podseća po opisu na...jbga svog starijeg batu. 🙂 Daklem, roba za izbegavanje.

 

ljudi idu tako daleko da ga zbog kreativnosti u asistiranju, tj rešenjima a i zbog visine porede sa kiddom. 

 

lonzo je dobar distributer ali nije nešto kreativan, dok opet lonzo fura super defanzivu a otvorene šuteve sada zabada u jakom procentu, što mi kod ovoga izgleda kao sci fi napredak 

 

takođe, pejstovao sam gore info o intervjuima, gde je izgleda malo lujka, pa se spekuliše da li namerno obara koeficijent inteligencije da ode u nyc ili je rođen dijabola. 

 

na kraju to nije previše sličnosti sa burazom osim tog sutera naivca iz kovačice 

@MrTwister

ti kao bleacherreport.com, smislenog igrača u sunse a knicksima lol knicks materijal 😞

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...