Jump to content

Championship and Lower Leagues


Drug Crni

Recommended Posts

On 7/31/2020 at 9:48 AM, Liska Manjina said:

Na kraju finale  Brentford-Fulam, bukvalno će dobiti onaj čija odbrana manje puta kiksne. Videćete situacije gde Pinok maši fudbal ili gde Hektor dodaje loptu u noge protivniku. Benharma je verovatno najbolji igrač u obe ekipe, ali isto tako Mitrović može svojom snagom da razbije Jansona i Pinoka. Bukvalno dve ekipe koja dosta sliče jedna drugoj, ja očekujem rezultat 2-2  produžetke ili tako nešto.

Na kraju 0-0 a u produžecima rafal. Iznenadio me je Parker sa defanzivnim pristupom, to baš nisam očekivao. Grešaka je bilo na tone samo u prvih 10 minuta dve kobne greške, jedna Odoi-a a druga mučenog golmana Raje. Nije bilo kvaliteta u igri, ali važnost utakmice je učinila svoje. Na kraju kiks golmana odlučio sve, bilo je pitanje samo ko će da zajebe. Čestitke Mitru, nadam se da će razguliti iz Fulama.

Link to comment
Share on other sites

Mitrović je old scul tip napadača, target man. Dobar u duel igri, dobro se gradi, odlaže loptu, ne drka je mnogo. Danas nema mnogo takvih napadača, pa mi je dopadljiv. Međutim za današnji stil fudbala veliki nedostatak mu je brzina koja je izuzetno bitna za napadača u sadašnjem fudbalu gde se igra svodi pas igru po zemlji i brzu tranziciju iz napada u odbranu. Zato ne verujem da će ikada biti starter u klubu koji je gornjem domu PL.

 

Da se rodio kada su se forsirale duge lopte verovatno bi postao kultni igrač na ostrvu. 

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Ima meste i za takve ja mislim. Eno brat Ziru je mozda bio najbitniji faktor kod borbe za 4 mesto, bas je muski izneo ovaj restart a on je klasican targetman. Isto tako je i na WC muski izneo tu ulogu iako nije dao gol celo prvenstvo.
Juce iako nepokretan Mitar bacio lep pas za asistenciju kod 2 gola. 
Dodduse i sinoc je pokazao svoju saban stranu pa je imao onaj chokeslam pre 1 gola.

Link to comment
Share on other sites

Ziru odstupa od pravila. U repki je bio vrhunski takticki, s golovima se kao sto rece nije proslavio, mada to je drugi format takmicenja gde ne moras kontantno juriti 3 boda, vec kup sistem. U klupskom fudbalu on nije ubedio Lamparda da bude standardni prvi spic, vec losa forma Abrahama, takodje je doveden Werner, koji ce verovatno biti prvi izbor Frenka na startu sledece sezone. Slazem se da je briljirao u postcoroninom delu sezone. Za razliku od Celsija u Arsenalu je imao 3-4 sezone kao starter, ali Arsenal nije reper tamo je jedan Holding bio starter 😁. Mislim da se sa takvim spicom ne jure ozbiljni rezultati. Mitar bi po meni bio idealan backup za top6 timove, pa kada ti timovi jure zaostatak da ga ubace u zavrsnicu meca i gadjaju s loptom.

 

Inace Mitroglu je izuzetno spor, ispod proseka je. U kontri se uvek muci da dodje do gola protivnika.

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Prolaze i dalje takvi igraci... samo ih je ostalo malo na svetskom nivou, a i odavno se ne forsira takav stil igre. Eto, Ibrahimovic je taj tip igraca, samo sto pored snage  i skok igre, ima i dribling, tehniku, sut, magiju ali jbg, to je Zlatan. Ali dobro, da ga ne poredimo sa Zlatanom. Ziru, Lukaku, Benteke, sve dobri igraci. 

 

Moze MItar da bude jos bolji, fali mu da bude konstantniji i pametniji, posebno da ne pravi sabanske gluposti kao juce. Jeste trom, ali ima i visak kila, ne moze pro igrac da ima 90 kila na 189 cm, bez obzira da li su misici. Takodje, prilicno je iskusan za igraca od 25 godina, vreme je pred njim...

Edited by vepar
Link to comment
Share on other sites

Ima izuzteka, ali nije da je target man najtrazenija roba, kao sto je vec receno. Mozda i Mitra usere, ali male su sanse za to. I uglavnom ne donose trofeje.

 

Ibra je spor, ali on je spécimen zbog svoje tehnike. I on je jedini od navedenih ima trofeje, golove i medju nosiocima igre.

 

Za Lukakua rece Del Piero nije ta kategorija.

 

`Benteke i Mitar dobri igraci al za donji dom. Kris je imao sansu u Redsima, i nie se pokazao. 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Možda je Zlatan sad usporio, ali nikako nije bio spor u 25-oj. Nemojmo mešati babe i žabe.

 

Fulam ima ideju u igri gde je Mitar taj target man koji svojom snagom zadržava loptu, dobija duele, i distribuira istu na stranu za ofanzivna krila koja utrčavaju u sredinu. Ove sezone se nadavao golova zato što je nastupao u takmičenju u kojem su dominantni igrači njegovih karakteristika, igra se drugačiji fudbal, a i on je za dve kalse iznad konkurencije. Pitanje je kako će delovati u PL, sumnjam da će proći formacija sa Mitrom kao jedinim napadačem, pre svega iz razloga što je Fulam ekipa koja ne zna da se brani. Mnogo im delova nedostaje za PL, i biće im jako teško da opstanu.

Link to comment
Share on other sites

Pa dobro, davao je Mitar golove i u PL, nije da je operisan od toga. Druga stvar je to što je imao šala-zabava ekipu

 

Verovatno zbog svojih mana ne bi mogao da igra redovno u 6-7-8 najjačih timova, ali bi u dobro složenom sistemu imao zapaženo mesto u PL.

Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, Barkley#34 said:

Pa dobro, davao je Mitar golove i u PL, nije da je operisan od toga. Druga stvar je to što je imao šala-zabava ekipu

 

Verovatno zbog svojih mana ne bi mogao da igra redovno u 6-7-8 najjačih timova, ali bi u dobro složenom sistemu imao zapaženo mesto u PL.

Niko to nije ni rekao, kažem da je veći problem u samoj ekipi oko njega. Ako je Benteke napravio solidnu PL karijeru, onda to može i Mitar. Druga stvar je što su sad u modi brzi napadači koji predstavljaju vrh strele poput Vardija, Ingsa, Obamejanga, Aguera. Ima i visokih napadača poput Ejbrahama ili Himeneza, ali i oni su dosta brzi, ipak je Mitar jako trom i spor. Ipak on ima svoje vrline, što se tiče određenih aspekata fudbalske igre on je u samom vrhu PL, ali isto tako ima i mane. Mislim da bi njemu najviše odgovarao sistem sa dva napadača.

Edited by Liska Manjina
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...

Paunovićev Reding je vezao tri poraza  (poslednja dva su dva puta po 0-3 kod kuće od Prestona i Stouka!!!) nakon surovog starta (7-1-0), pa su propustili šansu da se opasno odlepe ali su i dalje prvi. Kažu da imaju problema sa odsustvom pola tima zbog povreda, ajd' da vidimo kako ćet izgledati u narednim mesecima.

 

Ivićev Votford se stabilizovao, vezao dve pobede od 3-2 nakon uzbudljivih preokreta i sad dele drugo mesto. U vrhu su još i Norič, Brnmaut, Bristol i Svonsi.

 

Biće i ovo jedna luda sezona, kao i obično.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Danas kreće baraž za PL. Nemam vremena nešto duže da pišem, ali valja napisati koji red. Parovi su Brentford-Bornmaut i Svonsi-Barnsli. Ovaj prvi par je dosta kvalitetniji.

 

Brentford je zadržao kvalitet igre iz prošle sezone. Doveli su i adekvatne zamjene za par nosioca koji su ih napustili prošle sezone. Bornmaut je rasprodao gotovo sve vrijedno iz prošle sezone, ali su se brzo regenerisali. Brentford je blagi favorit na papiru, dobili su oba meča ove sezone. Ko dobije ovaj dvomeč ide u PL. 

 

Svonsi i Barnsli nijesam toliko pratio, ali dajem prednost Svonsiju. Dobili su oba međusobno meča i nešto su tvrđa ekipa.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Barnsli je najmladja ekipa lige i igraju atipican fudbal za Championship. Vole visoko da pritiskaju, protiv njih je potrebno bas dosta trcati. Movat je glavni organizator igrer a Amerikanac Dajk bi trebalo da predstavlja najvecu opasnost po gol Svonsija.

 

Billy Beane (Moneyball) je jedan od vlasnika kluba i neverovatno je da su ove sezone dosli u play off. Proslu su trebali da zavrse ispod crte, ali ih je spasao Wigan koji je otisao u stecaj i izgubio 12 bodova.

 

Labudovi su oba meca ove sezone dobili rezultatom 2:0.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

BB je bacio prokletstvo na Sanderlend i bilo bi lepo da povuče svoje čini, pošto se neće izabaviti iz treće lige još sto godina. Kako je sve lepo izgledalo pre mesec dana, i kakav pad od tada, neverovatno. Fucking Linkoln je uspeo da ih izbaci iz play off-a.

Videćemo šta će se desiti sa novim vlasnicima.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...