Jump to content

Arsenije Pesic

Član foruma
  • Posts

    1,564
  • Joined

  • Days Won

    9

Everything posted by Arsenije Pesic

  1. I po tvojim kriterijumima su otišla 2 top kontributora, pošto i Safet has left the building.
  2. Nema šireg plana, ovo je samo reality check. A zašto su se onda izlomili da se vrate u meč protiv Zvezde pred ekstremno bitno duplo kolo u EL? Ja bih recimo najiskrenije voleo da je u pitanju svesna odluka da se tankuje ligaški deo aba lige i to bih u potpunosti podržao. Problem je što to nije slučaj, nije to razlog katastrofalnih igara i rezultata u aba ligi, već vrlo loše postavljeni fundamenti igre. Ova ekipa bi morala čak i u leru i čak i sa redovnim odmaranjem nosilaca da rutinira ekipe kao što je Split. Umesto toga, nama i protiv Splita napad zavisi od inspiracije pojedinaca a odbrana od intenziteta. Čim ni jedno ni drugo nije na vrlo visokom nivou, mi izgledamo kao ispodprosečna abaligaška ekipa, što je stvarno teško svarljivo sa ovim rosterom. Od pozitivnih stvari, danas je bio baš savršen dan za bleju i šetnju.
  3. Ima istine, to jeste jedan od razloga. Ali preuzimao je i Lesor prošle sezone pa je bio među najboljim skakačima lige.
  4. Savršeno je nebitno koliko je čijih postradalo, a jeste mnogo više crveno - belih, to nije sporno. Sporna je slika foruma posle svake bitnije utakmice. Ali to ako nisi u koži navijača Partizana teško možeš da shvatiš. I, bar je takav subjektivni osećaj, postaje sve gore po manjinu na ovom pdf-u. Kuper je bio jedan od retkih koji je imao volju da se bakće sa svakakvim stavovima koji dolaze sa druge strane, da ih stavlja pred ogledalo i ruga im se. A takav je bio i prema navijačima Partizana, trolovao nas je slikama i gifovima Čildresa i Nolana Smita, sprdao sa bajalicama i još mnogo toga. Pritom nikada nikog nije lično ni vređao ni napadao, već isključivo stavove i ono što je napisano. Ja ga ne idealizujem, nego prosto više volim da delim forum s takvim likovima. Pa nigde ne piše da je Kuper simbol Partizana, malo pažljivije pročitaj.
  5. Ne drami, sam si upotrebio termin šerlokovska analiza, ja sam samo nastavio da ga koristim, a drugi boldovan deo je prozivka moderacije, koja je sama napisala da će dati odgovore na komentare na Kuperov ban, a onda su posle 5 dana napisali nešto u stilu odgovor je dao Kojneperk. Eto toliko sve ima veze s tobom.
  6. Da sve ovo čita neko ko nije upoznat sa ovim podforumom, posmislio bi jbt šta je ovima što brane Kupera. Ali zašto se mi koji jesmo, ponašamo kao da smo pali s Marsa? Jer, uzmi onu "analizu" Šerloka Kojneperka sa prošle strane, koji je izgleda postao i portparol moderacije, i pročitaj stavku po stavku. A onda idi na temu KKCZ, na postove nakon derbija i pročitaj njih. To su postovi koji nisu izbrisani i za koje niko nije kažnjen. Ako za svaku pojedinačnu stavku koju je naveo Kojneperk nemaš x10 u suprotnom smeru na Zvezdinoj temi, neka me pregazi tramvaj. Ali za to nemamo Šerloka jbg. I to vam je stanje stvari na ovom podforumu. Ako imaš jednog kojeg možeš da izoluješ i uperiš prst u njega - super, taj je bivši pre ili kasnije. Ali ako ih imaš gomilu, s tim niko neće da se bakće, lakše je okrenuti glavu. Jer jbg, na svaki Kuperov post imaš 10 riportova i kukanja na temi za kritike, a ovo s druge strane niko ni ne prijavljuje jer odavno nema smisla i svrhe. E zato nema ni smisla ni svrhe ni da ja obitavam na ovakvom forumu, kao zajedničkom za navijače sa obe strane brda. Jer ako u celoj priči postoji mali broj navijača Zvezde koji kada pišu razmišljaju o tome da ovaj forum dele sa navijačima Partizana; pa onda postoji nešto veći broj njih sa kojima može povremeno da se razgovara i o košarci i o bilo kojoj temi na normalan i pristojan način, ali zato povremeno sebi daju oduška i onako se propisno olakšaju po Partizanu, a ja bih zbog toga trebalo da budem, šta, srećan što su me povremeno udostojili normalne komunikacije; i onda postoji i treća grupa s kojom ništa od toga nije moguće, ja se najozbiljnije pitam šta tražim tu. I paradoksalno, jedan od onih iz prve grupe je vrlo blizu trajnom banu, mada verujem da će se uini posle ovoga samobanovati i neće ni dati tu priliku moderaciji. A pošto sam ja iz priče jebeš karakter koji nije labilan, verovatno ću još neko vreme da se vrtim ovuda, iako mi je, onako simbolički, trajni ban Kupera označio završetak priče o forumu na kojem pišu zajednički navijači Partizana i Zvezde.
  7. @madafaka73 Teško je naći smislenije objašnjenje u vezi skoka od toga da ni Željku ni ekipi to nije dovoljno bitno. Evo ide utakmica sa Bajernom, obratiti pažnju na kretnje i reakcije njihovih igrača nakon šuta i kako čitav tim radi za skok, a kako to izgleda kod nas. I onda će da bude jasnije zašto su oni među najboljim, a mi među najgorim skakačkim ekipama. Imam utisak da Partizan još od Duletovog vremena ima problema sa skokom. Sećam se kad je Trinkijeri došao, bukvalno prve reči posle prve utakmice su mu bile ok, moramo da se zatvorimo u salu i vežbamo kako da zagradimo koš. Šta znam, izgleda da nekom istorijskom nivou količina skokova mora da se izniveliše, pa još uvek plaćamo cene Duletove ere, kojem je target bio 40% lopti pod protivničkim košem i to je često i ostvarivao. Što se tranzicije tiče svakako stoji sve što je napisano. Ipak, ne mogu da zaboravim recimo kako je sjajno funkcionisala tranzicija kod Karija letos, i to kad su na terenu bili Aleksa i Vanja, takođe ne baš rođeni dodavači. Tako da sasvim sigurno i sa ovim igračima može bolje.
  8. Mislim da niko nije ni napisao da je to glavni razlog zašto gubimo mečeve generalno, to se pre svega odnosi na sinoćni meč. Kada u poslednja tri minuta tri puta izgubiš loptu na ubacivanju, naravno da će najviše da se priča o tome. Inače disklejmer iz prve rečenice je nepotreban, jer svako ko je pročitao makar jedan tvoj post zna da nisi došao da provociraš, a i svako ko želi da diskutuje o košarci je dobrodošao ovde, ako smo mi domoroci nečim doprineli da se stekne drugačiji utisak, izvinjavam se. O našim mukama sa skokom pišemo i kukamo neprestano i to nam jeste jedan od najvećih problema. S tim što nemamo najlošiji ofanzivni skok iako ih po broju imamo najmanje. Tu je malo stvar igre brojki, igramo na mali broj poseda, imamo visoke procente šuta i mi i ekipe koje igraju protiv nas i to sve daje manje prilika za skok. Po procentu uhvaćenih lopti pod protivničkim košem mi jesmo pri dnu, ali su recimo Armani i Virtus gori od nas a neznatno bolji su Baskonija, Efes i, verovao ili ne, Real. To što imamo i užasan defanzivni skok je veći problem. Što se tiče defanzivnog rejtinga jesmo pri dnu, ali smo u tom parametru bolji nego prošle godine. Tako da je napad veći problem, upravo zbog toga što je ekipa i sada napadački koncipirana. I opet, iako smo u vrhu po ofanzivnom rejtingu, on je lošiji nego prošle sezone. Još važnije, mi u poslednjih desetak utakmica imamo strmoglavi pad napadačke produkcije. Do utakmice sa Fenerom, to je neko 12. kolo valjda, mi smo davali 87 poena po meču prosečno. U sledećih 10 kola, 77. Naravno, i ORTG je značajno opao u tom periodu. Prosto, napad nam je ozbiljno zaribao i to je najveća muka. To je ono o čemu sam pisao jutros, glavni igrači su nam užasno nekonstantni, imamo hroničan problem i sa centarskom produkcijom, procenti šuta za tri su vrlo loši za ekipu nakrcanu dobrim šuterima i to su stvari gde se treba tražiti i gde ja očekujem poboljšanje. I još da dodam vezano za tranziciju, i tu smo vrlo loši, ali ne samo zbog loše odbrane i skoka. Nema tu automatizma i utreniranosti kad se krene u kontru, posebno nam je problematičan prvi pas. Tu smo izgubili brdo lopti zbog rizičnog pasa, druga loša varijanta je da se igrač koji uhvati skok vrti pola sata dok nekom konačno ne doda i tu od tranzicije nema ništa. I to su dva najčešća scenarija u našim pokušajima da igramo tranziciju.
  9. Ovo je bila pobeda samopouzdanja, ili, pobeda ekipe koja ima naviku pobeđivanja nad ekipom koja je nema. Subjektivni osećaj je da je ovo tipa deseta pobeda Virtusa na sličan način. Prema tome, nisu u pitanju samo naše gluposti u finišu, nije u pitanju varijanta 'ovo samo nama može da se desi', dešavalo se i mnogim drugim ekipama. Virtus je prosto savršeno kliknuo pod Bankijem i taj miks kvaliteta, iskustva, samopuzdanja, sposobnosti da se usred najvećeg fajta ostane mirne glave, doveo je do toga da su oni sa novim trenerom izgubili jednu neizvesnu završnicu čitave sezone, kod kuće naravno nijednu. Za sve to ti uvek treba i malo sreće, nije ni to zanemarljiv faktor. I, kao što rekoh, mnogi tu izgiboše, ali to je mala uteha za nas, jer smo protiv njih odigrali dve odlične utakmice gde smo dali sve što imamo a na kraju obe izgubili, i to od istog igrača. Naravno da boli kada bukvalno izrudariš da iz velikog minusa dođeš u značajan plus, a onda to prospeš tako što gubiš lopte na ubacivanju i pritom lopte gube tvoji najbolji igrači. I ako bih u moru razloga za loše rezultate u poslednje vreme tražio najvažniji, rekao bih da je upravo to - vrlo promenljiva forma najboljih igrača i njihova loša igra kada se meč odlučuje. Mi smo sinoć u poslednja tri i po minuta dobili poene od Balše i Smajlija, uz trojku Pantera kada je meč već bio gotov. Za to vreme su PJ, Naneli i Panter gubili lopte i promašivali. Ne znam šta da kažem, možeš bukvalno na svakog da se ljutiš i u svakog da uperiš prstom, ja bih u budističko - filozofskom raspoloženju ovog jutra rekao prosto da je takva tura naišla i da ne možemo ništa nego da čekamo da prođe. Ovo sinoć je bio moj Partizan, iako je bila ko zna koja po redu utkmica u ovom paklenom nizu odigrali smo dobro i jako, jbg stvarno je malo falilo. Mogu da kažem da sam posle ove utakmice veći optimista da će krenuti na bolje nego što sam bio pre utakmice. Zajeban je ovo ringišpil, gledam nas sinoć dok traje utakmica, red pu mvj nesposobnu i tupavu, pa red toooooo majstore ljtuk, pa red ma beži bre nema od ovog ništa, pa red jbt dobijamo ovo, pa red ma da li je moguće, pa red muka i zurenja u prazno...za to vreme svi prave neke bajalice, nameštaju se na srećno mesto pa ne mrdaju dok ide dobro, šou. A i ovde na forumu, od analize meča na dan utakmice imamo gifove, stihove i sve moguće vradžbine i džinksove. Malčice smo prsli al' nemojte nikom da kažete.
  10. Au kakav stra od Nemci Moderacijo! Prle i Tihi viđeni bez ausvajsa! Ima jedna scena iz domaćeg filma kad Zoran Radmilović iskopa rukama rupu, vikne u nju "živeo kralj" i zatrpa je. Malo ste me podsetili na tu scenu.
  11. Počeo sam da razvijam posebnu veštinu, da na osnovu prvih nekoliko minuta vidim šta će biti od utakmice. Na primer, kad vidim da smo ionako ograničene basket IQ resurse zaboravili da ponesemo na put, znam da od te utakmice nema ni mojega. Takvi su slučajevi bili recimo Bajern i ovo sinoć. S druge strane, ima utakmica gde ozbiljno verujem u pobedu iako ozbiljno gubimo, primeri Milano i Makabi. Da li mi to pomaže da ne popizdim, naravno da ne. Da ne idem u dublje analize, jer one bi podrazumevale i upotrebu veće količine ružnih reči, nadajmo se da će biti bolje. Što se tiče Virtusa, mi smo i sinoć bili usporenih pokreta i usporenih kognitivnih sposobnosti od umora, ne vidim kako sutra situacija može da bude bolja po tom pitanju, tako da bi za mene pobeda bila ravna čudu. A da nam treba ko lebac, treba nam.
  12. Više nego ok, flertuješ sa tripl dablom reakcija trenutno.
  13. Očekivao sam od tebe da ovo upariš s nekom pesmicom, tipa Komesar Rambo pričiz ic gejmdej bičiz!
  14. Prvo, savršeno me ne dotiče šta je tebi normalno a šta ne, a drugo, nema mnogo rečenica u mom postu, pokušaj još jednom sa malo više pažnje da pročitaš.
  15. Situacija 1 - Faul Gidraitisa na Ledeju Situacija 2 - Faul Ledeja na Nedoviću Situacija 3 - Faul Teodosića na Ledeju Situacija 4 - Faul Bolomboja na Ledeju Situacija 5 - Faula Lazića na Ledeju Situacija 6 - Faul Hange na Ledeju Situacija 7 - Faul Ledeja na Gidraitisu Postavio sam hronološki. Pogledati intenzitet faulova na Ledeju. Dakle ajde da kažemo da je intenzitet Ledejevog faula na Nedoviću jednak intenzitetima faulova nad njim, u količini 1:5. Pritom faulovi nad Ledejom koji su u klipovima nisu svi iste težine, ali su tu jer svi pomalo izlaze iz okvira običnih faulova. Faul Ledeja na Gidraitisu je potpuno smešan u tom kontekstu, ni blizu jačine kao ostali. A ipak je Gidraitis iskoristio priliku da zbog toga nasrne na Ledeja, isti taj Gidraitis koji je napravio onakav faul nad njim iz prvog klipa i još ga provocirao nakon tog faula. Da je tako nešto uradio bilo koji igrač Partizana do sada bi već uveliko bio namazan govnima do neprepoznatljivosti. Ledej je igrač koji je tokom igranja u Partizanu imao potpuno sumanute poteze koji ga stavljaju u rang takav da se teško može porediti sa bilo kojim igračem, ti potezi su velika sramota i za njega i za klub. Tačka. Za ovaj derbi je ponovo on daleko najviše prozivan. A ipak ovde vidimo da je bio konstantno izložen jakim faulovima i provokacijama. Reklo bi se da je postojao plan. I to je ok, dogovorili su se igrači, sa ili bez blagoslova trenera, da Ledeju malo daju taste of his own medicine. Poštujem. Samo nemojte onda da mi pričate kako je sa jedne strane najgori šljam koji je ikada hodao zemljom a sa druge veliki sportsmeni i gospoda. Jbg, za ovaj derbi to ne važi.
  16. Jbg ne bi trebalo da se gleda samo iz ugla pravljenja posla moderaciji. Pa čak i da tako gledaš, tebi su posao pravili sinji kukavci i dežurni papagaji što nisu vadili Kupera iz usta. Sad kad su konačno uspeli preći će na nešto drugo, aj u dvaes marke da posao neće da ti se smanji. A i od tih 20 banova pola je bilo zato što je to Kuper ili neka kompenzacija. U principu sam znao da ćete u jednom trenutku da popustite, jbg i sami sebi ste stavili teg oko vrata sa tim "poslednja opomena pred trajni", ponovljenim nekoliko puta. A znate i sami da ovo nije ok odluka i ne verujem da iko od vas misli da je uradio dobru stvar. I još nešto, verovatno da ne postoji niko na forumu ko je trpeo više ad hominem napada od Kupera. Kad se sve sabere mislim da mu je naneta ozbiljna nepravda i da su u ovoj priči pobedili likovi koji će malo toga dobrog doneti forumu.
  17. Mada ne može baš sva kritika da se prebaci samo na novinare. Većina trenera ima egomanijačku crtu i neće lepo reagovati na kritiku, makar ona došla i na pristojan i košarkaški suvisao način. Gledao sam to mnogo puta, tačno vidiš kad trener popizdi u fazonu ne petljaj mi se u struku jer ne znaš ni promil onoga što ja znam. Naravno, ne odgovore baš tako, ali tako nešto isijava iz njihovog odgovora i reakcije. Recimo pre neki dan smo imali situaciju da je novinar pitao Trinkija zašto više nije koristio presing i zonski presing protiv Partizana, uz argument zašto misli da bi to bilo učinkovito. Trinki mu je odgovorio da je morao da razmišlja i o tome da čuva noge svojih igrača za napad, ali je rekao i da, mogli smo i trebali više da koristimo presing. Praktično je priznao grešku i priznao novinaru da je u pravu, a na tako nešto je spremno cirka 0,1% trenera.
  18. Bravo majstore, dodaj i vređanje na ovaj svoj sjajni opus, završetak with style. Inače, dobila nas Zvezda fair and square, svaka čast, sa ogromnom energijom odigrana cela utakmica, plus sasvim pristojan napad. Teško se može protiv toga, naročito bez šuta. Šteta samo što smo ovoliko energije potrošili na još jedan too little too late povratak. O nekošarkaškim stvarima ne mogu više, previše za jedan dan.
  19. A vreme i mesto napada se baš onako slučajno potrefilo, jbg ko bi mogao da pretpostavi da će gomila ljudi da krene kućama posle tekme. Baš maler.
  20. Ima potrebe za dramatizacijom jer je priča potpuno skrenuta u stranu koja je daleko manje bitna. Plus, vidim da ste usvojili kao postulat da su meta napada bili likovi sa sekirama, je l' to neki info iz grupe, kako je to postala istina a sve drugo teška budalaština? Čisto bih voleo da znam na osnovu čega ste tako sigurni. I zabole mene dikson za to šta im je bio cilj, bitno je šta su uradili. A uradili su to će običan svet početi da razmišlja o tome da li da ide na utakmicu ili da li da ide porodično na utakmicu. Uradili su to da su neki nedužni ljudi, žene i deca sinoć doživeli ozbiljne traume a za to niko neće da odgovara. I na sve to vama je najvažnije da pričate o tome kako grobari budale prave teorije zavere. I nisam nikom ni pripisao da podržava ili ima razumevanja za napadanje žena i dece, ne znam odakle ti to kad sam bio vrlo precizan o tome šta mi smeta.
×
×
  • Create New...