Jump to content

Chico Serra

Član foruma
  • Posts

    27
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Chico Serra's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

19

Reputation

  1. Šta je Šaras učinio iako sam hejter Reala i navijač Barcelone u svim sportovima zbog iritantnog trenera Barce sinoć navijam za Madriđane Mičite ga što prije
  2. Dvije solidne trke, dobri dueli Leclerc vs. Verstappen, ali kakvu su to veliku promjenu donijela nova pravila u odnosu na prošlu godinu? Ferrari je upao umjesto Mercedesa u top-2, Mercedes umjesto Ferrarija na treće mjesto (daleko iza dva vodeća, daleko ispred ostalih), Haas i Alfa su skočili gore, McLaren i Aston Martin pali i to je to. Ono što je najgore i čega sam se bojao da su dva vodeća tima i dalje "svijet za sebe", pogledajte koje razlike po krugu ostvaruju RB i Ferrari poslije starta i restarta, to je strašno, ne daj Bože da jedan od ova dva tima pronađe još malo rezervi pa ostanemo i bez tog dvoboja.
  3. Na koga bi stavio pare da će dobit narednu trku? Pitam za druga. 🙂
  4. Hajde da prihvatimo da je ovaj sudar s "vraćanjem pozicije" bio specifična situacija, neka vrsta "Lost in Translation", ali je nevjerovatno koliko Verstappen još od Brazila "provocira" sudar s Hamiltonom. Mislim, i ranije je bio bezobziran, prije nekoliko godina ga nisu mogli preteći ni na pravcu jer je 4-5 puta mijenjao putanju, ali ove zadnje trke gledamo viši nivo bahatosti. Da se Hamilton nije u zadnji trenutak povukao u Brazilu i sinoć, ostao bi bez plasmana i mogao bi se "slikati" s 5 sekundi kazne za Verstappena. Inače, ne volim ni Hamiltona, ni Mercedes, od 2014. čekam ovakvu sezonu, da ih neko skine s trona, ali ovo što rade sin i tata Verstappen i mentori H-H, učinilo me, barem u finišu ove sezone, navijačem Hamiltona.
  5. Istina. Pogotovo su loši ovi s Arene. Od kako su nam na Telemachu za novu godinu isključili Arene, dobra stvar je što čovjek ima mogućnost izbora sa strimovima i uživati u utakmicama s njemačkim ili engleskim komentatorima umjesto onih naturščika s Arene.
  6. Nije uopšte nerealna cifra od 25-30 milki po sezoni za prava za EPL za njemačko govorno područje. Zapravo Sky De ima vrlo malo pretplatnika u odnosu na broj domaćinstava i njihovu platežnu moć. Kvaka je u psihologiji Nijemaca koji jednostavno ne žele ništa posebno plaćati, pogotovo ne Tv prenose. Krene li se Evropom - što južnije, to tužnije, odnosno "hljeba i igara", pa mislim da EPL puno više zarađuje u Španiji i Italiji, a vidimo vrlo vjerovatno i u ex-yu. Znam da su u martu ovi sa Sky de svršavali od sreće, kada je nakon odustajanja RTL-a, prvu trku F1 koja nije bila free tv u Njemačkoj gledalo "rekordnih " 800.000 gledalaca. Fudbal je dio istog paketa kao i F1 i ne mislim da je puno drugačije. Matori Ecclestone dok je vladao F1 uvijek je govorio da je Njemačka "vrlo specifična" i 30 godina nije uspio skontati kako da im uzme više novca od tv prava.
  7. Za mene je SK bolji dok god ima Premier ligu Engleske i košarkašku Euroligu, pa taman da na drugoj strani Arena ima ne znam kakve sadržaje. Plus, sada je F1 postala bitna nakon što je njemački RTL prestao biti jedini free emiter. Znači, još 12 mjeseci je SK bolji, a dotad ko živ ko mrtav. Čak i da za 12 mjeseci stvari ostanu kakvim se sada čini da će biti (znači, skoro svi sadržaji na Areni, mrvice na SK-u), sumnjam da ću napustiti Telemach (bosansku verziju SBB-a) i preći na državni Izetbegović-SDA-Telekom koji plaća Arene državnom Vučić-SNS-Telekomu. Stvar je principa, a srećom ima strimova, IPTV-a, no o tom potom...
  8. Tibor Plajs drugi Nijemac koji je osvojio Euroligu. A prvi? Patrik Femerling 2003. sa Barcelonom Stari format osvojili su i Christian Welp (1997) sa Olimpijakososm i Michael Koch (2000) sa Panatinaikosom
  9. Sad gledam ponovo ovaj roster Efesa... prava legija staraca, i tim veći je uspjeh, pogotovo način (igra) na koji su uspjeli Samo Vasa (27 godina) i Larkin (29) još su U-30. Ostali uglavnom već odavno ušli u četvrtu deceniju i manje-više su odbačeni u prethodnim klubovima. Rodi Buboa - 33 Tibor Plajs - 32 Kruno Simon - 36 Kris Singlton - 32 Sertač Šanli - 30 Brajant Danston - 35 Džejms Anderson - 32 Adrian Moerman - 33 čak i Doguš Balbaj - 32
  10. Gledao na njemačkom RTL-u, gdje je bio prenos (Barcelona je jedna od četiri ovogodišnje trke koje su otkupili, odnosno odabrali da prenose). Christian Danner, koji je jedan od najboljih stručnih komentatora, rekao je da je na žutim gumama ogromna razlika između Mercedesa i Red Bulla i da bi Hamilton vjerovatno dobio trku i da je Max koristio dva žuta seta. Po njemu je Red Bull drastično konkurentniji kada su i jedni i drugi na mekim crvenim gumama što je pokazao i prvi dio trke danas.
  11. Nažalost, sve je neizvjesno, ne odlučuje samo suhi kvalitet. U Turskoj dnevno više od 50.000 zaraženih, ko zna može li se Efesu desiti nešto slično Feneru uoči CSKA, da preko noći ostanu bez pola tima. Pogotovo što moraju igrati i domaće utakmice. Mislim da su Efesu trebali dodijeliti titulu u prošloj sezoni jer je odigrano više nego dovoljno ligaškog dijela takmičenja (28 od 34 kola), što je potpuno drugačiji format od nokaut-sistema Eurokupa gdje je bilo neizvedivo nekoga proglasiti prvakom Plus, sumnjam da bi se neko previše bunio da je Efes proglašen prvakom jer Efes nikome nije konkurent na nekim vječitim listama šampiona.
  12. Po meni pogrešan potez obzirom da Alpine nikad nije bila, a pogotovo sada nije, previše konkurentna na tržištu sportskih automobila. U dosadašnjoj istoriji imali su ukupno 6 cestovnih modela, a aktuelni A110 prodat je u malo više od 7.000 komada. Da je neki hiperautomobil cijene milion eura pa hajde, ali ne znam kako će ih angažman u F1 podići čak i ako dođu novi modeli. S druge strane, Renault je uvijek imao imidž velikoserijskog proizvođača s fabričkim timom u F1. Prvi su tako ušli (uprkos onom mrljanju Alfe '70-ih koja je tada bila u rangu BMW-a), dugo bili jedini (došli su i brzo se pokupili Honda, Toyota i BMW ako ga svrstamo tamo) i sada su jedini tamo. Čak i da drže začelje u F1 uvijek se mogu pohvaliti da imaju cojones da se tuku s Ferrarijem i AMG-Mercedesom i to na "njihovom terenu" (Ferrarijevom i Mercedesovom) gdje treba najsofisticiranija tehnika.
  13. https://www.formula1.com/en/latest/article.the-ross-brawn-column-brilliant-italian-gp-showed-why-reverse-grid-races-are.5E4K90225sNQ1TNYkofgsK.html Šta sam rekao... Uskoro start obrnutim redoslijedom.
  14. Ako izuzmemo neočekivan rasplet koji je posljedica prekida trke na sredini (zašto prekid a ne SC?), za mene je sve ostalo daleko od oduševljenja. Gasly je pobijedio zato što je pravilima dozvoljeno da se tokom prekida mijenjaju gume, znači 20 sekundi nezaslužene prednosti je imao u odnosu na Sainza!? Sa tih +20 sekundi završio bi na 9. mjestu ili bi se borio za 8. sa Strollom koji je također profitirao od tih nelogičnosti. Nakon restarta trke i odlaska Hamiltona u boks, poredak prvih šest nije se mijenjao (ako izuzmemo što su svi prelazili mučenog Kimija). Znači 25 krugova "vozića" bez ijednog preticanja u "top 6", i to gdje su svi (osim Bottasa) vozili na nož jer im se ovakva šansa neće skoro ukazati. Pa, majka mu stara, zar je taj zrak toliko prljav da ni s DRS-om niko ne može preteći? Hoće li nakon ovog "uspješnog eksperimenta" s prekidom smisliti neku inovaciju da začine trke… Recimo, trka iz dva dijela, gdje bi se u drugom dijelu startovalo obrnutim redoslijedom kao onomad u WTCC-u gdje je bilo bitno zauzeti 10. mjesto u prvoj trci.
×
×
  • Create New...