Jump to content

Beonegro

Član foruma
  • Posts

    5,045
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    10

Everything posted by Beonegro

  1. Dalekim porijeklom poljska šabanka, u praksi naša domaća.
  2. Offtopić: imao sam u Beogradu koleginicu (ne baš koleginicu, radili smo u istom preduzećetu, ali u skroz različitim djelovima, nismo imali previše kontakta) sa tim prezimenom, veoma je eye candy 😁
  3. Vlado Jovanoviću, dobro si se zamaskirao, ali te ovo outovalo! 😂
  4. Nije komična teorija, ima ugovor, izlazak iz ugovora bez obeštećenja dolazi u obzir jedino ako njegov sadašnji poslodavac smatra da se teško zajebao kad mu je dao taj ugovor, a Luča ni ovakav nije štetočina pa da kažemo da bi to stvarno moglo da se desi. Druga stvar je da li ti smatraš da li je on igrač za Partizan ili ne. Ja od Željkovog povratka pričam da nam u ekipi trebaju igrači koji imaju karakter i svijest o Partizanu, pa čak i neko iz trojca Luča, Žo i DMBO makar i sa po jednom nogom, ne zato što će oni da dominiraju na terenu, nego da bi ekipa imala kičmu.
  5. Ovo što se dešava u Očeretinu je baš loše jer je selo iza glavne ukrajinske odbrambene linije i ostaje samo da se nadam da rusi nemaju veće rezerve da ubace da ozbiljno eksploatišu tu situaciju, jer je u suprotnom ruski prodor na tom dijelu fronta ograničen samo njihovim logističkim kapacitetom, koji u neposrednoj blizini Donjecka može da bude manje dunsterski nego inače. Čak i bez daljeg ruskog prodora, Ukrajinci moraju da se održe u selu po bilo koju cijenu, bilo kakav pokušaj uspostavljanja ad hoc odbrane na otvorenom prostoru će biti masakr dronovima i FABovima.
  6. Kad vidim na šta liče ove nove patike dio mene bude srećan što više nisam u stanju da igram basket
  7. direktan crveni ouvaj bajni tran trajni ban
  8. Sa Partizanom se sigurno ne povezuje, ima 120 kila na 205cm i kao takav je neugodan našem prefinjenom košarkaškom oku
  9. Ne znam koja je situacija sa Fallovim ugovorom, ali nije nelogično da ga puste ako mogu i ako imaju kvalitetnu alternativu, on polako ulazi u godine (napunio je 32) u kojima stanje zglobova i uopšte zdravlje tolikog čovjeka počinju da bivaju lutrija. Milutinov je prošlog ljeta potpisao na 3 godine koliko se sjećam, mislim da je on siguran u OLY za sledeću sezonu.
  10. Beonegro

    NBA 2023-24

    Djeluje da ga je ozbiljno posvetio rakiji 😄
  11. Rispekt, ali prase nije roštilj, prase je pečeLJe.
  12. Beonegro

    NBA 2023-24

    Luku i inače eksploatišu u odbrani, a večeras ga eksploatišu i u napadu.
  13. Nisam stavio Trinkija u overachivere iz dva razloga: 1) uprkos tome što su kod njega proigrali mnogo bolje nego do tada, ipak su ostali pri dnu tabele; 2) kod njega mi je malo sumnjivo to što gdje god je bio odmah na početku mandata je djelovao najbolje, a kako vrijeme odmiče djeluje da je sve zasićeniji i sve manje fokusiran (mislim da je i DžilO taj tip), tako da čekam sledeću sezonu da vidim kako će to da izgleda. Što se tiče Baskonije, meni su oni ove sezone otprilike na svom mjestu, iznenađenje mi je bio očajan početak sezone, ne i završetak. Oni su izuzetno orgaanizovan klub koji vrhunskim skautingom drži troškove pod kontrolom i oni objektivno pripadaju sredini tabele uprkos nominalno manjem budžetu od konkurencije. Ta sredina tabele neke sezone znači upad u PO, a neke ne, ali uvijek su u toj zoni konkurenata. Što se tiče Duškovog učinka, napisao sam da je dobar imajući u vidu da nije selektirao ekipu, ali njegovih 17-12 odnosno 58% pobjeda nisu ni neki neviđen učinak.
  14. I ne samo to, 2022. su mu u osmini finala EC podmetnuli uvijek nezgodni Extra Frutti Bursaspor.
  15. Nemo' si na kraj srca, roštilj je i dalje jeftiniji kod nas 😁
  16. Beonegro

    NBA 2023-24

    Pa i nije ovo kraj serije. Vidjet ćemo reakciju. Nije baš ni realno očekivati da ih 4. puta zaredom rutiniraju. U teoriji nije, ali kad te u prvoj otresu kao slinu, da nisi ni blizu, ne znam kako da u praksi očekuješ išta pozitivno u nastavku.
  17. Beonegro

    NBA 2023-24

    Svaka čast, ja sve nekako očekujem ma sad će Sunsi da zategnu... ali ovo mi je treća sezona kako čekam i ništa.
  18. Braćalina, na 390. strani si uspjela da napišeš sledeće: tako da pusti član 133 Krivičnog Zakonika SFRJ, nego reci ti nama nakon prethodnog iscrpnog posta o Željkovom istinskom napadačkom geniju (za čitaoce sa jeftinijim ulaznicama: nije ironija niti mu je to iko sporio) kako stvari stoje na drugoj strani terena & nadasve zašto, a možeš i da proširiš pohvalama koncepcije i vizije koje su konstruisale arguably najmekšu i defanzivno najimpotentniju ekipu u EL ove sezone.
  19. Beonegro

    NBA 2023-24

    Nije da je neka razlika da li će Denver ovo riješiti u 4, 5 ili 6 utakmica, jer Lakersi jednostavno nemaju čime da dobiju Denver 4 puta, pod pretpostavkom da su na obje strane svi zdravi. Takođe treba imati u vidu da izgleda da je ovog puta donesena odluka da Davis od početka serije čuva full time znatno težeg i snažnijeg Jokića, zbog čega očekujem pad u njegovoj efikasnosti negdje od G4 pa nadalje, ukoliko bude nadalje.
  20. Iskreno, osim Barcokasa ne vidim da neko odskače. Ova družina Real, Barselona, Fener, Monako, ovogodišnji PAO, Efes do ove sezone, oni svi raspolažu sredstvima koja čine da je dosta teško hvaliti trenere, recimo Mateo je imao savršenu prvu sezonu, ali nije neki problem voziti Real dok god imaš određenu socijalnu inteligenciju da održavaš neki nivo discipline i ozbiljnosti bez da ulaziš u ozbiljnije konflikte sa igračima, što vidimo i na primjeru Lasove sezone u Bajernu, gdje je sa dosta ozbiljnim budžetom bio na začelju EL. Slično važi za Atamana, doći u novi klub i u prvoj sezoni odmah sve posložiti kako treba (još kao Turčin u Grčkoj) nije šala, ali opet je "samo" na nivou PAO-vog budžeta. I Grimau je imao dobru debitantsku sezonu, ali imao je i sa čim da radi, nije da je overachiever. Overachiever je za sada Kattash, i to više zbog konteksta i sezone bez domaćeg terena, nego što je 20-14 i sedmo mjesto u regularnoj sezoni sega-mega uspjeh spram sredstava i kadra kojima raspolaže Maccabi, ali to je tek jedna sezona, nedovoljno da ga stavljamo u rang vrhunskih trenera. Banchi, Duško Ivanović nakon prelaska u Baskoniu i Jasikevičijus nakon dolaska u Fener su imali dobre sezone sa ekipama koje nisu selektirali, ali i u njihovom slučaju to nisu nikakva čuda, niti su ti rezultati vrhunski, niti su ostvareni u kontekstu teške sirotiLJe pa da kažemo da su napravili nešto što je iznad objektivnog domašaja tih ekipa. Ostaje slučaj Saše Obradovića koji (iako se meni nikako ne sviđa kako Monako igra) počinje da stiče kontinuitet vrhunskih rezultata. Ukoliko Monako ponovo ode na F4 ove sezone, moraću da priznam da je kandidat za ulazak u Barcokasovu ligu. Što se tiče underachievera, uz Lasoa moram da pomenem Itudisa, pod kojim je Fener djelovao baš loše. EDIT: mogla bi moderacija da prebaci ovo na temu EL
  21. Igrao je finale EL prošle godine i bio na jedan Ljuljov user do titule, sa ekipom koja sigurno nije koštala više od ovogodišnjeg KKP.
  22. Objasni to Barcokasu, liku koji već nekoliko sezona ima ubjedljivo (understatement) najbolji cost to result racio u evropskoj košarci.
×
×
  • Create New...