Jump to content

dabljuroligbringer

Član foruma
  • Posts

    149
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by dabljuroligbringer

  1. Једини Х који он признаје (само да је још 2011 уместо 2021).
  2. Е јбг... Баш лоша и ружна вест. Нажалост тога има све више, нарочито у сачекушама где је реткост да се иде чисто на руке и све више користе ножеве, палице, бакље и остала сра*а и не бирају много кога ће... А што је још горе узраст и године иду све ниже и ниже. Није сад ту само повреда руке, јбг, ако мора операција, зарашће кост и биће рука добро. Проблем ће да буде већи глава и психа и како ће са тим стварима да се носи у будућем периоду. Шта да ти кажем, надам се брзом опоравку...
  3. @Guru У оној другој варијанти коју помињеш са дроп одбраном, да ли би радио посао пар Џекири као доминантни у рекету (неко ко би могао да парира играчима попут Тавареса, Поарјеа, Милутинова, Фала, Куманђеа јер сам стекао утисак да је Боломбој више проблема имао са таквим играчима) а да на 4 буде Тиман из Албе као играч који није физички лимитиран а зна да погоди споља (а може да се комбинује на 4-5) или би пре уместо њега ту легао Седекерскис као атлетичнији, бржи и покретљивији? Сад кад већ нема утакмица мало и о овоме да се прича а да не оде баш скроз у тему прелазни рок. (А и да се не претвори опет у расправу обични навијачи против Делија из прошлог поста). И модерацијо, спој ова два поста ако су један за другим и нису баш по правилима.
  4. Кад већ помињеш групу, само да питам од кад важи тај став (од оснивања клуба, од оснивања групе, од распада Југе, од Терзића, од Човића) и да ли важи за све спортове или је то само селективно како њима одговара? Јер, Радуљица, Катић, Таренс Кинси или ако хоћеш сетите се где смо били (пре) 2011: Гуровић, Борис Бакић, Страхиња Милошевић, Дивац- неки и директно из Партизана па били капитени Звезде. Или то важи само за фудбал јер су остали спортови небитни? Па како онда следећи: Немања Радоњић, Милош Босанчић, Јован Крнета... Предраг Перуничић може иди ми дођи ми Звезда - Партизан па и тренер да буде, јер ко још и прати рукомет у Србији? Је ли група прихвата и признаје титулу ватерполо првака Европе из Београда 2013, ако су играли бивши Партизанови играчи: Шефик, Пијетловић, Прлаиновић и Рађен за Звезду?
  5. Недовић је на почетку сезоне био пројектован за другу виолину у нападу а да главни око којег ће да се врти у нападу буде Шабаз. Према томе он бележи сасвим пристојне бројке. Позиције плеја и бека су биле такве да су доведени играчи да тако кажем сличних карактеристика (јачи у нападу него у одбрани, сналазе се боље у транзицији и трчању, воле отворен терен, а са друге стране физички на слабијем нивоу, склони повредама, играчи које често кријеш у одбрани). Тако да се очекивало да будемо екипа која ће за разлику од ранијих сезона да игра на већи број поена за разлику од што би неки рекли крвавих колена и кошарке од које крваре очи кад је гледаш. 99 посто људи је овде летос било одушевљено што смо довели Шабаза, ретко ко је претпостављао да ће да испадне овако како је испало. Кад је Шабаз отишао није доведен нико ко би преузео ту улогу, свакако не може на Топића одједном да се сручи сав тај терет и као ето он је уместо њега. А на позицији Јага смо прошле године имали Џонија Ивановића, тако да је Јагов допринос итекако плус ове сезоне. Тео коликогод срце хоће, тело више не може да испрати такав ритам и он као други плеј је планиран да се паметније користи него у последњих месец, два. Реално је да је екипа састављена од доста ветерана и да атлетски нисмо на врхунском нивоу а оваква напорна сезона узима данак. Смарт је фалио још од октобра/новембра као тај ротацијски играч који може да игра у оба смера на спољним позицијама, ништа вау али који може да се уклопи у поставу са било којим плејем па чак и у постави са Недом и Хангом споља. Али је он доведен тек у јануару кад су се играчи споља исповређивали и ушли дубоко у црвено.
  6. Кахвић из офк-а пребачен на позајмицу у Панчево. После ртс-а ево и новинар Новости меша Владана и Дејана Милојевића... https://www.novosti.rs/sport/fudbal/1325904/crvena-zvezda-spartak-najnovije-vesti-domaci-fudbal-prijateljska-utakmica
  7. Из навијачког циганског угла предвођен емоцијама, сјајна вест да један од најталентованијих играча у Европи на своје инсистирање игра и долази (враћа се) у тим за који навијаш. Дете тог клуба и које је свесно шта све то са собом доноси. Не прави се легија странаца, а свакако да не очекујем 12 домаћих у саставу (ако им дође Мели то је који, девети или десети странац?). Са друге стране, како је већ речено, популистички потез управе која баш и не вуче добре потезе ове сезоне и не зна где удара и не може да се лоцира у свом координатном систему конфузије. Хвата се за сламку, на емоције, прикрива своју нестручност и неспособност коју је више пута показала од лета до сад. Играчки, поново ми делује да смо кратки за тог једног играча на бековским позицијама (а стижемо до максимума пријављених), који је знатно другачијих карактеристика. Ушли смо у сезону са Шабаз-Тео-Јаго-Недовић линијом којој је форте напад и транзиција а у одбрани са својим просеком од 183цм висине и "стакленом" грађом има проблем да сачува бекове бизнис лиге. А кад се пробије лагано таква спољна линија ту онда ни Бен Валас и адмирал Робинсон не могу да затворе све. Шта су очекивали, да ће Ханга и Лазић сад са својих 35 година да буду они из 2017-те па да то затворе? Ок, избор на лето је био такав да се правила екипа која ће ефикасним нападом да надокнади пропусте у одбрани. Уз то екипа је и била прилично ветеранска и неатлетична уз мало играча који могу да играју у оба правца. Не баш по мом укусу, тако да је селекција недовршена. Није помогло ни Човићево имамо још два милиона за четворку и бека, активни смо на тржишту и јуримо Миротића па Шенгелију а завршимо са тим да четворку свако игра по мало а да нико није 4. Топ се доказао у аба лиги (барем по статистици, пошто га нисам превише гледао) боље него што сам се надао, тако да долази шест месеци раније него што сам рачунао назад у свој клуб. Ако су хтели да му пруже шансу у Звезди онда је довођење Јага био непотребан потез а Топ би имао одличне менторе у виду Теа и Шабаза (макар оно што је играчки овај други могао и морао да покаже). У супротном, могли су да га оставе целу сезону у Меги где би имао слободу да се развија и да на следеће лето дође у клуб. Долази да игра уместо пројектованог вође и најплаћенијег играча екипе. У другим тј. нормалним околностима бих свакако био одушевљен његовим доласком а овако мислим да ће превише лоших потеза да се прикрива причом о његовом повратку. Сада ће доста да се гледа на основу бројки из Меге а долази да крпи грешке управе која ће да се сакрије иза њега речима тражили сте добили сте, наше дете. Бојим се да ће циганско стрпљење да попусти већ после пете утакмице и да му се ј... м... већ тада а да је на његова леђа стављен терет тога да ли ће сезона да буде успешна или не. И наравно нада у прелазни рок и још једну двојку и четворку и да се доселекција обави како треба и пошибамо људски до краја са свима.
  8. Пролеће 2011. Је ли остао неко од те екипе са старог форума која је ишла на тај протест да је и сад овде?
  9. Стање на табели каже да нас две победе деле од петог места и директног пролаза даље, али исто тако и да нас две победе деле од последњег места. Чаша полупуна или полупразна, на коју ћемо страну браћо цигани?
  10. Не треба Бараку да буде суд и да се на њему и тиму ломи на сутрашњој утакмици, већ то треба да буду гостовање Јанг Бојсу и дерби. У првом случају, чак и да победимо сутра, за даљи пласман у Европи је битнија директна утакмица са ЈБ јер ако ту изгубимо не можемо да идемо на пролеће у Европу. Дерби на крају првог дела сезоне, директан окршај па да се види, да ли је до нас или до њих ово што се дешава и толика бодовна разлика, да Партизан са оваквим тимом везује 12 победа а да их служи и срећа или затварају. Имаш прилику да покажеш у директном дуелу, да ли си јак само на причи или ћеш то и да докажеш на терену. Ту нема да кривиш друге и да се вадиш на њих. Покажи да си бољи на терену. Јер нешто нема Терзе ових дана да се шири по новинама о никад јачем и скупљем тиму и како су нама уствари конкуренти Копенхаген, Олимпијакос а да смо домаћу лигу прерасли и да нас не интересује. Има још три дербија да се одиграју, сасвим довољно да ако си толико бољи колико причаш преокренеш стање на табели.
  11. Ово је више како је у теорији могао да изгледа састав на почетку сезоне да се проба. По мени су се непотребно одрекли Вига (док траје позајмица, таман као опција више и за Европу) поготово што и њему мислим да више одговара када игра тог винг бека. За Дегенека је ишла прича да га Барак форсира као неопходно појачање назад а сад после три месеца не зна(ју) шта са њим да раде. Или су мислили да ће Митровић да држи целе године ритам какав је показао на припремама, али се уствари брзо вратио на своје.
  12. Шериф Иванић Красо Виго Хванг Стаменић Букари Драговић Ђига Дегенек Глазер Формација 3421, која лако може да се мења у 433 односно 451, где се Дегенек помера на десног бека а Виго назад на левог, а Иванић и Букари на крила. Чак и у том систему са 4 назад,Виго може у нападу више него Дегенек па да Виго користи предност на тој страни са Мирком или да Мирко улази још у средину и да ту правимо плус. Само је питање колико може Виго на тој позицији лево, мада како су то играли Митровић и Родић тешко да би био гори од њих. Дегенек и Стаменић на тој страни где је Букари да покрију када он оде високо. Олајинка прва измена горе а Кангва у средини. Остали по потреби, ротацији и како год.
  13. Ајде да пробам да анализирам само примљени гол. Извршено је свих пет измена и у вези и напред су све били играчи офанзивних карактеристика јер нам је требао гол, тако да нам је на позицији задњег везног остао Хванг који свакако не пршти од снаге и дефанзиве. Уз то одбрана је и овако прилично бушна и несигурна. Иако нема потребе да екипа изађе високо у 91-ом минуту, те се само делимично покрило. Шериф излази на лопту, Мијатовић покрива кратак пас на њихову десну, Катаи и Лучић унутра, Красо такође, али ту је проблем направио Хванг који остаје на ничијој земљи а треба да прати Ђаковца у таквој поставци. Јер он као задњи везни у тренутном саставу треба то да покрије. На крају погледај Хвангову кретњу до гола. Да је Хванг покрио играча, за Родића који је био ка спољњем играчу би могло да се каже да је још и ок постављен мада је и тада требао још да скупи. Овако је остала превелика ширина између Драговића и Родића коју Родић ни пре пет година не би успео да покрије трком јер је у корекцији био лоше постављен. Штопери су океј скупили ка нападачу, али Драговић ту губи дуел а Ђига не може то да затвори јер лопта не иде на његову страну или иза већ супротно од њега. Ђаковац утрчава у тај простор и решава. Не треба да се гледа она слика коју су ставили на моцарту кад је лопта скоро стигла до нападача већ тренутак кад њихов штопер шаље дугу лопту (то је негде на минут на снимку). Што се саме игре, стања у клубу и осталог тиче, ту сте већ доста рекли па да не понављам исто.
  14. На почетку смо изгубили унапред изгубљену утакмицу, На средини смо добили унапред изгубљену утакмицу, И на крају смо изгубили унапред добијену утакмицу...
  15. Како победа у Европи да се обележи без овога?http://giphy.com/gifs/dancing-duck-aflack-b9QBHfcNpvqDK
  16. Да се мене пита, ја бих ипак бановао uini-ja, јер је он као отварач теме ове сезоне главни и одговорни за све што нам се дешава. Састав је и склопљен по његовим жељама, све нека 30+ појачања, као да их окупља за ветерански викенд баскет (а не играју за ветерански минималац). Зашто се крију здравствени картони играча и њихово стање нарочито колена? Знамо сви да он навија за Никсе и како је прошао њихов најбољи играч у последњих 20 година Дерик Роуз. Која је uini-јева улога у томе што је спречен долазак Нтиликине, играча којег су Никси драфтовали? Ко ће ове године од тих ветеране да има улогу Жоакима Ное из Никса и да настави оно што је Радуљица радио прошле сезоне? Ростер никад већи а опет мора доселекција. Нагурано 5+ центара као за нба 90-их. Зашто је први званичан меч заказан за 8 увече а не како то треба у 9 у главном термину (наравно јер њему то одговара)? Зашто играчи не смеју да иду на концерт који се завршава у 12 и слушају такву музику? Наравно јер је њему то касно. Зашто је Р.Џ. Берет онако мучио ДеДу на светском па још не може да се опорави? Знамо ми за кога он ради и из чије кухиње све ово долази. Нећемо да дозволимо да нам кафићи из Бановић Страхиње и тезге Каленић пијаце смењују тренере. Цигани, срећан почетак сезоне и да вам сезонске стигну што пре. Одлично отварање теме и ваљда uini неће да се наљути много на овај пост.
  17. Слушао сам ја на јутјубу пре 2-3 године ту емисију, добар серијал су имали о француској револуцији.
  18. Тата мод он: Шта те ту чуди? 12 играча 13. Жоц - тренер, пи ар 14. Караичић - помоћни тренер, скаут, кондициони 15. Лекар-физиотерапеут 16. Шилобад - факс машина, мејлови 17. и 18. Зоки Савић и Остоја који покривају све остало... Тата мод оф.
  19. Има неко да ми пошаље неки стрим на којем може да се гледа утакмица? Хвала.
  20. Само да не буде 30 (година тренерске каријере) + 20 (година ЕЛ) = 50 (година у кошарци).
  21. Чекај мало, сад кад Војводина тражи одлагање због Европе онда се пише како је то кукавичлук и бежање а кад је Звезда то исто тражила прошлог лета то је онда било у интересу српског фудбала? И то је баш та Војводина прошлог лета пристала (Воша тад није играла Европу па није она тражила одлагање) на наш захтев за одлагање у петом колу. Звезда пре тога није играла Европу него је одложено да би се екипа спремила за утакмицу код куће против Пјуника. У седмом-осмом колу је Чукарички (који је већ испао из Европе од Твентеа) пристао на исти такав наш захтев о одлагању јер је падала између две утакмице против Макабија. Дакле, кад вечити траже одлагање онда нема проблема а кад неко други тражи то онда мало теже иде. Ако је одлагање прошлог лета било значајно због резултата српских клубова у Европи зашто то не би био случај и сад? Па да донесу националном коефицијенту бодове и други клубови. Поготово што то тражи екипа која је прошлог лета изашла у сусрет твом захтеву а ове год узвраћаш тако што је одбијаш... Могла је Воша то и раније да затражи па можда и да се договоре око тога док су преговарали око трансфера Кабића и Радуловића.
  22. А оног који игра за репрезентацију Порторика (Холанд) нисмо могли да задржимо.
  23. Ваљда је Ракочевић узео коверту у ложи Маракане на полувремену утакмице против Рена. Лето 2013 да је Миличић договорен и да ће у наредним данима да потпише уз неку смешну или непријатно малу плату. Медо је правио вест да је Алекса Поповић из Будућности прешао у Звезду.
×
×
  • Create New...