Jump to content

Yoyogi

Član foruma
  • Posts

    3,164
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Yoyogi's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Very Popular

Recent Badges

1.4k

Reputation

  1. To su operacije koje život znače ili "elective surgery" kao skidanje tetovaža? Isti taj podatak su objavili u Australiji, da napadnu tadašnju vlast. Dobro, možda je sa virusom zayebanije.
  2. Moj australijski penzioni fond (privatna firma, AMP) je uvek donosio bar 10,000 dolara godišnje. Ove godine, manjak od 800 dolara. Kako stvari stoje, to će ići još na dole. Kolega, koji je trebao da se penzioniše 1. marta 2020. je to odložio dok se tržište ne oporavi. Japanski penzioni fond ne ide na dole ali nikada nije ni išao na više.
  3. Yoyogi

    Psiho kauč

    Ode mi prijatelj, kolega iz Australije u qrac. 49 godina, rođeni Australijanac. Ja sam ga zaposlio 1999. Reče, idem u self destruction, dajem otkaz. Moje mišljenje - ni iz čega. Nagovorih ga da ne daje otkaz nego da prvo pozove Džoa, njegovog bivšeg šefa, on mu je prijatelj od dana 1. i da ga pita kakve su procedure da uzme time-off. Pozva ga on, reče da je dobio savet - i nestade. Ima 6 meseci nakupljenog long service leave, nadam se da to koristi i da će se vratiti. Ko zna u kom je stanju, neću da ga zovem ili mejlujem. Ako se vrati, pomoći ću mu da sa poda pokupi razbijene parčiće karijere.
  4. Odgovor na stari post. Za ćevape bih možda i državu izdao. Nema to kod mene u Japanu, počev od hleba (lepinja).
  5. Matsuzaka govedina, jedna od tri (Kobe, Hiida, Matsuzaka) najkvalitetnije u Japanu. Ovaj put smo išli u skuplji deo, zapravo, 3 puta skuplji. 5,000din za 200g komplet sa supom, salatom, pirinčem. Slavili smo prijateljev doktorat na japanskom državnom Univerzitetu. Po takvim ceremonijama se ovo i jede, inače je preskupo, ništa kao "10 sa lukom". Možda, jednom godišnje. 4 porcije po 200g mesa, jedna posebna od 150g. Ovako su izgledali kompleti kada su stigli Na početku nije izgledalo puno ali na kraju smo terali jedni druge da završimo. Kada se prži na otvorenoj vatri, mast dok se topi kuva meso i propada na vatru. Ispečen komad nema masti samo ostane mek kao puter. Vezanih očiju neko ne bi pogodio da jede govedje meso.
  6. Odakle im onda ovih 30 miliona što su na unemployment benefits? Washington Post, June 19. 2020: Still, the labor market remains in a state of more disruption than at any time since the Depression era. Even a 13.3 percent unemployment rate outpaces the jobless rates following the financial crisis of 2008 and 2009. The last time ongoing double-digit jobless rates were seen was in the aftermath of the Great Depression. Roughly 30 million workers are still collecting unemployment benefits, including 1.9 million people whose initial claims were processed last week, according to government claims data. And many more could lose their jobs as the cascading financial pressure from the coronavirus sinks deeper into the economy.
  7. Upravo tako: klasa koja propala i ekonomski i politički i koja je možda 30-40% glasača (sa delegatima koji izlaze iz njihovih država) i nije imala svog predstavnika. Oni koji su seljenjem prozvodnje izgubili posao ili nama razvoze online kupljene pakete i rade loše i slabo plaćene poslove. Kada ih se dovoljno nakupilo, eto Trampa. I ne samo da ih danas nije manje nego ih je i više nego 2016. Čak i ne misle šta se desilo i dešava, samo daj Holivudu i vašingtonskim salonima da vide kako mi yebemo.
  8. Jesam li "baš puno slagao"? Da vidimo: to su %, ne apsolutne brojke. Nije se zaposlilo (vratilo na stare poslove) 24 miliona ljudi nego 2.5 miliona. Ti to pomnožio sa 10. pa od 40 miliona koji su bili na unemployment benefits oduzeo 24 miliona pa dobio 16.3 miliona. Od baba oduzimao žabe pa dobio rezultat u mušmulama. Ček da pokažemo kako si se nalupetao. Skinuće ti dnevnicu oni što te plaćaju za botovanje (ili "no sanwich today" kao Vučićevim botovima):
  9. Nisi video da sam ja to tebi rekao u postu na koji odgovaraš? Pa mi prepričavaš to moje svojim rečima? "Yoyogi wrote: Gde se zaposlilo 24 miliona za dva meseca? To su bili oni na neplaćenom koji su se vratili na ponovo otvorene iste poslove. Pa i tu je je saldo bar 10 miliona zauvek nestalih radnih mesta + 6 miliona koji su bili i pre pandemije." Ne usteže se Tramp da kaže uspehe u zapošljavanju. Dobro, bitan je broj, nisu potrebni detalji. A njegov neprijatelj, Džef Bezos (1964) , amazon.com, zapošljava 1 milion ljudi, posebno je narastao baš u Trampovom mandatu. Kakvi su to poslovi? Pakovanje i razvoženje smeća koje ni kupci ne znaju šta će im. Dodaj security guards, ostale razvozače. Malo je tu bilo poslova kao iPad designer ili građevinski inženjeri da poprave razrovane i naprave nove puteve.
  10. Ma idi, kada ih bude pola miliona, reći ćeš da je to još uvek manje nego milion. Pusti ti trampovske kineske viruse, osim njega niko ga tako ne zove a svugde je isti. Samo je nesposobnost Trampa oko pandemije nenadmašna a i jeftino mu je razbacivati se pred njegovim glasačima kineskim virusom, kao da kokoškama rasipa žito iz vreće a one kljucaju ne pitajući ništa. Gde se zaposlilo 24 miliona za dva meseca? To su bili oni na neplaćenom koji su se vratili na ponovo otvorene iste poslove. Pa i tu je je saldo bar 10 miliona zauvek nestalih radnih mesta + 6 miliona koji su bili i pre pandemije.
  11. idi pa patronizuj svoje po kući, ne mene. Jedino silom može ovo da se zaustavi. A on posmatra kao kibicer a ne predvodi kao što se od predsednika očekuje. Nesposobnost oko pandemije je biblijskih razmera, pamtiće se vekovima. Nije ni Buš napravio Katrinu ali je nesposobnost oko saniranja ostala za istoriju.
  12. Te legalne i svake druge načine on već ima. Drugim mandatom neće dobiti trunku više. Kampanja izgovor za posmatranje sunovrata i uništenja zemlje? Kampanja je izgovor za 200 hiljada umrlih, 40 miliona bez posla, haos na ulicama...pa nije li svrha bavljenja politikom da se dolaskom na vlast ostvari svoj program? Pa on je upravo sada na vlasti, biće tu još haosa osim ako mu Putin ne došapne kako se to radi. Jedino to mu ostaje kada se više ne bude brinuo za drugi mandat, to će biti razlika. Tek to bi mu žestoko uzvratilo.
  13. Tramp ponavlja reči "red i mir" kao da će to da se uspostavi ako je njegovo uzvikivanje dovoljno kolosalno. Pa on je sada na vlasti, i da pobedi na izborima neće imati veća ovlašćenja nego što ih već ima. Biće četvrtina njegovog manadata protekla u haosu, infekcijama, umiranjima, desetine miliona ostalo bez posla. Što čeka izbore? Kao da će izbori ukloniti ili smeniti guvernere i gradonačelnike na koje on cilja. Oni ostaju bez obzira ko pobedi, potpuno isto stanje i posle izbora.
  14. Yoyogi

    Crna Gora

    Ne bi to bilo lako. Ispao bi pred NATO kao Lukašenko. A tako i hoće Srbija (ne mnogo bolja) da ga i prikaže.
×
×
  • Create New...