Jump to content

Stoned Laki21

Član foruma
  • Posts

    4,614
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    6

Everything posted by Stoned Laki21

  1. Dame i gospodo, imamo dobrovoljca, Mlađi @Referent Dimitrije Pantić
  2. srećan petak svima koji slave i lepo da provedet vikend.
  3. Japanci zu vanzemljaci i civilizacijsko tehnološki su jedno 500 godina ispred srbije, a 50-100 ispred najbliže razvijene zemlje sveta... tako da izlišno je pričati o zemlji gde se iseče nožem ministar jer je negde neki mašinovodja stisnuo pogrešno dugme i zakasnio voz (pod uslovom da je ova priča tačna).
  4. harp kontroliše vremenske prilie, pa po potrebi kod Slaviše suša, a kod ruske braće Srba zemljotresi i poplave...
  5. Kad su najveći, imaju najbolju ponudu uz najpristupačnije cene, a nalaze se na maltene svim lokacijama u gradu...
  6. Tako je!!! to je taj preduzetnički duh kod mladih, a i patriotski jer videli mladi da država pomaže privredi u doba korone, pa da i mladi skupe koji dinar i da pazare kod lokalnog preduzetnika/privrednika.
  7. bratu Djokošu jebi ga, kome više trebaju pare nego njemu, a valja nam ko leba 😄
  8. Ja bi platio to da gledam, ozoniranog Žeksa koji se bode domestosom 🙂
  9. Valjda może, al ne mora da znači... suštiski si u pravu, al nisi ispunio formu (mart-april-maj ili april-jun). Imaš 4 meseca biraš koja tri vezuješ i za njih koristiš pare (banalizovano). Suštinski, nema razlike nikakve jer ti je krajnji korisnik radnik u preduzeću, al u srbiji je sve forma i zato je el grande problem nepostojanje pravilnika za primenu uredbe, nego je sve podložno tumačenju, a imaš dokumentovane izjave Siniše Mlohavog i Ace Prvorođenog, koje su nadasve kontradiktorne sa uredbom i donose dodatnu zabunu, kao onaj deo da se odlaže PDV, da je ovo bonus za mart itd itd itd... jednom rečju užas.
  10. Isto i ovde, samo što mi nemamo još uvek pravilnik kako će to da bude, nego nekako pipkamo u mraku i nadamo se da će biti ok i na kraju će biti super ako se to sve ne svede na tumačenje poreskog inspektora u postupku kontrole...
  11. Naravno, ali nije to poenta. Poenta je da se ovde od komunizma zapatio narativ: zli privatnik krade od radnika i države i on je lopov. I to se primenjuje od reda na privatni sektor, nevezano za poslodvca, pol, veru... on je PRIVATNIK i on je lopov, dal će tebe da pokrade kao mušteriju ili kao radnika ili državu da zakine manje je važno, znamo da je lopov i tačka. Ove mere su katastrofalne i za radnike i za poslodavce, i sad što država ucenjuje Sretu da mora te pare ovako/onako i te pare prebacuje njemu NA NAMENSKI račun, to je istog sekunda upaljena crvena lampica: SRETA ĆE TO DA ZLOUPOTREBI. A suštinski ne dao Bob Sreti da mora sutra državi da dokazuje utrošene pare, pa izvrnuli bi ga kao čarapu, da ne iskoristim grublji izraz. Off topic Verujem i da je u USA tako kad te audit-uje IRS, bar ljudi što su mi pričali iskustva. Tipa kad dođu, došli su jer nešto znaju i super je ako ne zaglaviš zatvor nego plaćaš neke penale grdne Off off topic Bitno je da se penzioneri namire. Ostalo ti je sve kao ribolov, bacaš prihranu u nadi da će neko da zagrize mamac... a ako je riba gladna, ona dolazi u jatima.
  12. Evo jedna srBska kletva: Da Bob dă ti u životu činili, kao što država srpska čini poslodavcima. Ili u prevodu, ako postoje jedna mala povašćena kasta poslodavaca (Mišković, Kostić, NIS,...), što @sreta-steta trpate u isti koš ssa gore pomenutima, jer njemu kad god je bila inspekcija neka pisali su mu 100 evra 'nako...
  13. Mekliša je slabašan na Kona jer se kon upuštao ranije u borbe sa anti vax pokretimaa... ali ovo tvoje sve stoji, da je politikant i tako to tu nema greške...
  14. Zato jer si žitelj "republike" Srbije od njenog osnivanja 2005/6 a verovatno si žive i ranije na ovim prostorima, pa se sećaš kako je to bilo i u SCG ili republici Jugoslaviji jel te. Veruj meni, ja se krećem s narodom i sa SNS-ovcima izmedju ostalog, vidim kako ide njihova predstava za narod... za vidovdan izbori, jer ako bude čekao jesen, sjebaće ih leto, koje će biti ekonomski najteže u poslednjih i haj godina... a AV plaća jako jako dobre savetnike jako jako dobre pare im daje.
  15. viken mnora biti fraj pa da jež vrši radnju na drugom žeu u predelu ledja. od 11.05. ide mantra : POBEDILI SMO NATO!!!!!!!!!!!!! POTPISALI PRIMIRJE NA NAŠ ZAHTEV U KUMANOVU DA IH NE BIJEMO VIŠE!!!!!!! ŽIVELE SRBIJA I NJEN VRHOVNI KOMADANT.
  16. ja ću. u paket Grizli Riječkih da će da ostane posle 4. maja pneka vrsta policijskog, a da ćemo 11. svi da budemo ko ptice na grani uz ogradu da će možda da bude nešto kao treniranje strogoće noćom izmedju 22 i 05 ujutro fazon... mada ne sme ni to jer su izbori za Vidovdan.
  17. znači očekujemo pobedu nad ovom pošasti koronom u narednih par dana... tako reći odma posle prvog maj, zvanično da se proglasi kraj vandrednog stanja 10-11 maj a na čemu baziram ovu pobedu:
  18. u Srbiji ti treba u najboljem slučaju 15 dana da obrišeš preduzeće iz registra ukoliko je situacija čista.
  19. Kojih tačno? Onih vaših što vode tribinu, Onih Zabranjenih koji bi da budu kalif umesto ovih vaših, Kimijevih koje ste proterali valjda ili oni frajeri iz Južnog Fronta? nisam baš u materiji iskreno, sa skupinama sa stadiona JNA pa ne zameri ako sam šta omašio u ovim kvalifikacijama
  20. kao što rekoh, nedobac klasičan ispred zadružnog nivoa... ništa lično, nego probaj da radiš na sebi na ovom polju... jako ti je nazadno razmišljanje, klasičan radnički samoupravljač koji živi iznad bivše Srbije (a sad maksi/idea) u Ulici Grada Sirena... Ništa lično i nemoj da se vredjaš, ali čisto da vidiš na kom stupnju ti je ekonomska misao.
  21. nisi u pravu. jer jednostavno nisi. ni gledaš iz ugla klasičnog srbina ekonomiste izpred zadružnog tipa, da ne kažem Ace Vučića: našli smo pare, naćićemo pare, para ima,... od kojih para da isplati plate kad niko nikome ništa ne plaća zadnjih mesec dana, to prvo, drugo da li se tom tvom bliskom isplati više da sačeka neki dan (15-30) nego da sad na silu primi dve plate a onda da Gazda zatvori preduzeće, drugo da li se meni Gazdi isplati da kreditiram moje preduzeće i moje radnike MOJIM ŽIVIM PARAMA, koje su čiste i oprane umesto da pustim da se zagasi pa ko što kaže Mekliša: nećeš da radiš? Ima ko hoće... i da za 6 meseci krenem od nule jer jednostavno ovo je srbija i ovde ti preduzeće sa tradicijom od preko 20 godina ne znači apsolutno ništa, treće ko je tebe postavio za moralni svetionik pa da deliš etikete jebuckača i zavlačivača kad je država propisala propis kao takav i ko si ti da postavljaš moralne vertikale i da sudiš da to što menadžment preduzeća ne želi da puca sebi u noge time što će se odreći nekih para koje njima po zakonu pripadaju samo zato što neki Pera perić neće imati za mlako iz gajbe ispred zadruge... ajmo malo realnosti, nije na odmet, pa opaliti strelicu otrovnu u pravcu Vlade republike Srbije koja je ovaj propis neušto i nadasve kontradiktorno sročila...
  22. kako nezvanično sznajemo iz kabineta predsednika republike razmišlja se da bude.... znači DA
  23. Ne pričamo na istoj talasnoj dužini.. ja ti pričam da će najebati od strane države kad bude se dokazivalo da si ispunio uslove za koršćenje mera koje je država propisala, drugo što ćemo najebati od strane radnika kao što je @Azazelkg i ekip jer mi njih tu nešto jebuckamo i zloupotrebljavamo tu pomoć koju je vučić njima namenio evo gledao on sinoć dnevnik (ne primaj ovo lično @Azazelkg tebe uzimam kao primer). razumem ja i Azazela, treba da primi sad 5000 pa da čeka kad se država smiluje da mu uplati ovih 30k... situacija je nadasve zajebana i očekuje se od nas poslodavaca da vršimo amortizaciju nezadovoljstva proleterijata...
×
×
  • Create New...