Jump to content

Isiah

Član foruma
  • Posts

    361
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Isiah

  1. Apsolutno zasluzena pobeda Burse. Partizan je uprkos svim mogucim greskama, stegnutosti i poroznosti svoje odbrane imao dobijenu utakmicu i predao je protivniku. Solidna ekipa, odlicno vodjena ali nismo igrali protiv Golden State-a i svi izgovori su suvisni. Niti je trener dobro spremio ekipu niti su igraci pokazali da su na nivou zadatka. Sa ovakvom igrom protiv Cedevite ionako ne bi imali sta da trazimo. Izvuci pouke, nastaviti da treniramo i cekati sledecu priliku da budemo bolji i pobedimo.
  2. Fantastican rezultat obzirom kako smo igrali u trecoj. Fantastican.
  3. Samo agresija na max Partizan spasava.
  4. Bursa u izvanrednom izdanju, vrhunski su spremljeni. Ali kljuc je kod Partizana. Odbrana je energetski ok, ali ukupno nije dobra. Pocetak trece ne obecava...
  5. Perfidno sudjenje. Jedan faul gostiju u 2/4 na manje od minut do kraja. Hoce to. Jos jace u odbrani sada, otvorice se malo i kontra plus sut, pobeda.
  6. Hamburg vodi u Valensiji. Svi danas igraju fudbal 🙂
  7. Ne znam sta bih vam rekao, osim da uopste ne delim euforiju po pitanju obelezavanja necega sto se desilo pre 30 godina. Long bygone. Jeste to sve simpa, ali je braco i sestre prezvakano hiljadu puta i, realno, bajato. Licno sam daleko zainteresovaniji za osvajanje Evrokupa ove godine, a posebno za ono sto cemo da osvojimo naredne. Mislim, da splasne malo euforija o 30 years ago 🙂
  8. Veceras navijam za Cedevitu, red je da nam se ne sklanjaju.
  9. Ma samo konstatacija da je tu, ergo ziv & zdrav. Ne ocekujem ja da se bilo ko drugi naigra, do ovih 10 koje je uigravao poslednjih mesec i po dana.
  10. Smailagic i Lessort su najveci liability ovog tima Partizana. Conventional wisdom kaze da ce pod pritiskom pre da zabrljaju nego da urade pravu stvar. Dangubic u ekipi - ok. Dule courtside - neprocenjivo 😎
  11. 'vako: Za moje pojmove jos uvek nismo dostigli maksimalan broj obrtaja ili ga makar nismo pokazali. Bilo je dobrih, pa i odlicnih perioda, jasan napredak postoji kao i nada da cemo u samoj zavrsnici biti jos bolji. Iako se pocetak eliminacione faze cesto smatra za najopasniji korak, Bursa je ekipa koja uz energiju odgovarajucu onome sto ce biti na tribinama ne moze i ne sme da se izgubi. Izvinjavam se treneru, ali ta pobeda je vec utefterena. Pravi izazov ce biti Cedevita, ukoliko prodju Italijane. Tu vec postoji znanje koje u jednoj utakmici moze da prevagne na suprotnu stranu, a izlisno je i da govorim o kletvi koja postoji i koju bi valjalo otresti. Ako budemo dorasli trenutku i stignemo do Kanarskih ostrva, bice uzbudljivo i verujem uspesno. Neki drugi protivnik u 1/2 bi vec bio na nivou trivijalnosti u Beogradu, skoro pa na nivou Burse. Kostur po meri, a o finalu kada i ako tamo dodjemo. O IGRI Verujem da ce Panter, Zach, Moore, Madar i Avramovic vise-manje biti na sampionskom nivou. Da bi se priblizili osvajanju trofeja Smailagic-Balsa-Lessort moraju biti na dobrom nivou, a jedan od Zagorac ili Trifunovic da ne bude na katastrofalnom. Bilo kakav doprinos Glasa ili Vukcevica bi bio bonus, mada ocekujem da nam se igra svede na 9-10 igraca kako se budemo peli po stepenicama. Ajmo crno-beli!
  12. Realizatori TV prenosa definitivno nisu normalni...
  13. Koliko vidim nema razlike u realizatorima prenosa izmedju Evrokupa i ABA. Svi odmah ponavljaju snimak datog kosa i pola sledeceg napada ne vidis. Ekstremno iritantno. Nemoguce da se ljudi ne zale na to. Koje je racionalno objasnjenje, osim da su svi zajedno izgubili razum?
  14. Mornar je trulex, medjutim, jasno napredujemo. Koncentracija bitno popravljena, ubojitije kontre, znacajno bolje prepoznavanje kretnji i opsti utisak da svako zna sta treba da radi, cak i kada gresi u izvedbi. Smailagic se vraca u funkcionalni mod, presing je kvalitetniji i prisutni smo na skoku. Uz sve to ima jos dosta gresaka, sto ce Zeljko da popegla u narednim nedeljama. Voleo bih da u smesu dodamo i denial defence, kao i rastuci protagonizam Glasa. Od Kurucsa sam odustao tako da bi njegov povratak bio gravy.
  15. Izvini druze, ja sam kriv sto hranim trola. Razumem da je Dule ostavio dubok trag, ali da neko bas sve gleda kroz prizmu Vujosevica mi je onako, malo eerie 🙂 Imali smo mi i pre godine 1992 neke talente, na primer osamdesetih, dok je sedamdesetih definitivno bio mrak sa opskurnim igracima tipa Kicanovic, Dalipagic, etc... Sve to ok, nego da klub koji ne treba posebno predstavljati veceras pokaze da smo zagazili u april i da se mozaik polako ali sigurno slaze. Ajmo crno-beli!
  16. Spin doctor at its mediocre. Divac, Danilovic, Djordjevic & co su zaista harali kao mladi igraci od 2000-te na ovamo. Ne blamiraj se bez potrebe.
  17. Jeste. I Zan Tabak je znacajniji od Divca po kriterijumu koji primenjujete. Pisete gluposti ali nema veze. Trpela je tastatura i gore, oporavice se.
  18. Ne znam zbog cega se osecas prozvanim. Tvoj upis je bio cca 3 EL, sto je fino odokativno. Ja onda malo ispisao KKP istoriju, Chaos precizirao Virtusovu, ja se slozio, i? Cemu potreba da se od svega pravi spin? Sad je Djinobili bolji od navedenih, a ja jasno referisao na tezu da je on navodno bolji od svih pobrojanih zajedno. I nisam nesto cuo da se o Virtusu prica kao o najboljoj akademiji za mlade igrace. Izvini, to je (bio) Partizan. Partizan jeste poseban i zbog toga ga ne treba posebno predstavljati. Tough.
  19. Nemam razloga da sumnjam u sve popisano i na osnovu toga cu se naravno sloziti da su uspesniji. Razumem mladalacki zanos, ali ako je Djinobili (koga izuzetno cenim i gotivim) tata za Divca, Danilovica, Krstica, Pekovica, Bogdanovica etc combined, onda u redu. Mada mi to daleko vise lici na patkometriju 🙂
  20. Jasno ti je da sam morao ovo da proverim 🙂 Znaci Virtus ima 2 EL titule (za prvu smo im dali Danilovica fore 🙂) i tri Cipiripija (Fiba CL, Eurochallenge i Saporta). Partizan pored EL ima jos tri F4, tri evropska Kupa Koraca i sijaset Hall of Famers, da ne brojimo generalno vrhunske igrace koje je dao, posebno za NBA. Zanimljiv kriterijum po kome je Virtus uspesniji.
  21. Dobar trening. Da smo pobedili bio bi odlican. - Nedovoljno dobra odbrana, nivo ili dva ispod sampionske - Premalo raspolozenih igraca, u prevodu umereno siromasan napad - Generalno bolje kontre - Kontrola meca protiv solidne ekipe koja je u naletu - Vezbali dramu Najveci problemi su Smailagic i Lessort, kao i odsustva Kurucsa i Dangubica. Partizan sa ovim individualnim kvalitetom jednostavno mora da ima sirinu rostera za makar energetski maksimum. Voleo bih da Glas i Moore igraju vise. Nastavi da treniras.
  22. U vezi sa tim, vide li pored koga sedi ovih dana? 🙂
  23. Bice ti tesko da poverujes, ali bas nijedan. Posto pratis sta pisem, ne bi trebalo da bude tesko da zakljucis i zasto 🙂
  24. Sujeveran nisam, ali jesam sve obazriviji spram naseg prokletstva sa Cedevitom i njenim inkarnacijama, iako mi nijedan poraz od njih do sada nije posebno tesko pao. U tom smislu, ne znam da li da ih prizivam ili izbegavam kao potencijalne rivale bilo u ABA ili Evrokupu. Ali ono sto znam je da zarko zelim da pocnemo da ispravljamo taj saldo i polako brisemu tu kilavu karmu, sa pocetkom u nedelju. A za to realno ne mogu da zamislim bolji trenutak od sadasnjeg kada nam je Zeljko trener. A brate verujem i u ekipu, da se ne lazemo. Ajmo crno-beli!
×
×
  • Create New...