Jump to content

Mama_mia

Član foruma
  • Posts

    2,768
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Mama_mia

  1. Slovenci kao narod su super, ali kad postanu politicari postaju odvratni....Pa koga onda poltiicari uopste zastupaju sebe odvratne ili super narod? Vucic: Ja sam rekao da su Slovenci bili odvratni, misleći na sednicu Saveta bezbednosti. To je bila tema i svakome je bilo jasno da se odnosi na pojedinca i odnosi se na njihovu politiku. Svakako da to nije rečnik koji bi trebalo koristiti, ali sam ljudski rekao šta mislim o njihovoj politici“, rekao je Vučić u obraćanju novinarima. On je dodao da o Slovencima kao narodu misli sve najbolje i da ima mnogo prijatelja i rodbine u Sloveniji. ....srbi su kao narod isto jako privlacni dok ne postanu politicari - to je hteo da kaze? Ili kaze da u srba nema takvih nijansi ....srbi su divna stvorenja u svakoj alotropskoj modifikaciji......?
  2. Jedva sam pronasla to o cemu pricamo i to na sasvim drugoj temi. Dakle ovako je bilo: a ja odgovorila ovako: No Savo danas odgovorio u svojstvu `apoliticnog lidera koji se ne bavi politikom vec izlaskom na izbore` ....o tome se radilo @Pletilja a nije se radilo o tome da li je zavrsio ovu ili onu skolu
  3. 2Pletilja nije bila poenta da objasnite da li je manojlovic savo ekonomista ili pravnik ili ekolog vec to da ste pisali da njega politika ne zanima - i to sam vec komentarisala na temi na kojoj ste to rekli. ne znam sta sada odgovarate umesto da kazete zasto vam je taj gospodin licio na nesto sto znamo da nije - nezainteresovan za politiku? koga briga da li je pekar lekar ili farmaceut, pravnik ili sofer....svako je dobrodosao u birati za boriti se pa cak i ako mi ne lici da ima veze sa izborima u beogradu vise sa laznom drzavom....ali on je to izgleda posve otkacio....
  4. kaze kisjuhas u tekstu koji sam malopre procitala da su neki novinari na zadatku na sudu 2020. godine za ubistvo Curuvije sumnjicili zemunski klan i sta mislite koga jos? pa Zorana Djindjica. ...medjutim to saznajem tek u ovoj kolumni, niko se nije bunio, niko nista nije napisao tim povodom, mediji ni slobodni ni zarobljeni nista.... gradjani nisu dobili nervni slom, nista. Posle padaju u ocaj zbog sasvim drugih stvari ne shvatajuci svoju neodgovornost. Ali biti odgovoran gradjanin ili javni stvor ili medij znaci biti neselektivan i istrajan. Ne preskakati bitno i ocekivati da resis nebitno ili manje bitno. Plasticno govorec, nije lose biti krokodil u smislu da covek dugo moze da izdrzi cekajuci i onda dodje trenutak kada napravi zamah i zgrabi plen u sekundi okrene ga dva tri puta oko svoje ose proguta i nastavi da meditira. Ali muka je kada si krokodil koji se ne budi iz sna ni na slabe ni na jake nadrazaje. Samo ponekad pusti one njegove suze i zadrema.
  5. Mama_mia

    Bliski Istok

    ...rekla bih da samo nedovoljno upoznati sa prilikama, uzimaju u obzir ono sto izvestava hamas...to kazem sada kada sam procitala postove na preth. str. Odakle ideja da se izjednaci drzava izrael sa teroristima koji svoju drzavu, osim udaljenog irana, nemaju....divljaci koji hoce da napadnu ali da im se ne uzvrati, ili ako im se uzvrati onda da se uzvrati malo a ne puno....divljaci koji podmecu zene i decu kao stit a onda cupaju kosu, brkove i brade i kukaju u kameru. Po stoti put se pitam, sta su Gazini zitelji, teroristi i oni koji su ih izabrali, ocekivali posle napada na Izrael.....Nema odgovora i nece ga biti. Trebalo bi zaboraviti na hamas a ne gurati njihovo postojanje kao nesto normalno. Mogao je taj hamas da bude obican mrzitelj drzave izrael a ne iranska teroristicka banda koja se krije pod zemljom, ispod zena i dece, ispod talaca, koja se koristi taqijom, kojoj iran zadaje diktat i sve ostalo sto normalan ne moze ni da zamisli. Posle svet place nad iranskom propagandom.
  6. Upravo lokalne vlasti izvesnih, sada vec izvikanih mesta, kao i njihovo stanovnistvo su bili zeljni benefita masovnog turizma. Od sirotinjskih sredina postali su centri koje moras da vidis ili ces umreti. vi culi za `Vidi Napulj i umri`....normalno da ste culi. To je u putopisu napisao Gete i ljudi su pohrlili da dok ne poumiru vide sve sto je predlozio u to vreme jedan Gete, pre i posle njega i svi ostali pesnici, knjizevnici....citali smo papa H. posle toga ne mozes da ne iskoristis priliku ako ti se ukaze da pijes espresso u cafe florijan.... ...npr. ima taj kuvajt i u blizini su emirati - utrkuje se svet ko ce pre u dubai i ne samo zbog posla vec onako da bleje....dok za kuv. nisu zainteresovani. Zasto? Pa zato sto sami kuvajcani nisu zainteresovani za masovni turizam i ne nude se, ne hvale se ponudom. Angola je ludo lepa, ali nisam cula da se utrkuju da idu tamo, dobro, nikad nisi siguran da nesto ne podje po zlu po izvesnim zemljama, Iran da pominjem - lepota, ali stara evropa je sigurnija po svim pojmovima. Nemam resenje za muke stanovnika turisticki preposecenih delova sveta. Na njihovom mestu ja bih u sezoni poseta njihovom svetskom cudu, otisla na neko mesto kao sto je npr. Vodnjan u hr. Zapravo koliko nenormalno privlacnih mesta je na ovom svetu, trebalo bi ih turistima nekako pribliziti da zaborave spanjolsku i italiju, dubai i tako to. (...malo je bilo glupo sto se turizma tice - to `vidi napulj i umri` jer nije svejedno kad ga vidis i onda moras da umres, inace bi ziveo beskrajno)
  7. Pa dobro nije Beo istinski mislio ONO jer vidim da se smeje. Svakome se moze dogoditi da se neko ogovara dok nije prisutan. Kao da ne znamo da se to desava stalno. Npr. sedis s drugaricama u kaficu, Jedna ustane i ode da napuderise nos, a ostale navale - bas se ugojila... vidi sto je poruznela....jos je gluplja je nego pre...ljubomorna je na nas....ah evo je ide, onda sve u glas - odlicno izgledas, jesi radila usne - prelepe su ti ...zato bih volela da dodju ovi koji nisi tu, da im kazemo da smo ih se uzeleli i da sve sto pise da su podli, sracunati, ruzni, bezobrazni - da je to samo iz ceznje.
  8. Za antibojkot svako ko se preobrati je dobrodosao pa bi bilo isprazno da sada komentarisem razlog zbog koga mi taj Savo ide na nerve. ali to sasvim sigurno povlaci da bi Pletilja pod br.1 trebalo da objasni iz cega crpi svoju politicku naivnost? Kako je to za samo nekoliko dana od `finog obrazovanog decka i ekonomiste koga politika ne interesuje - save manojlovica`, postao politicki strateg koji bira borbu? Svojim prisustvom na izbornoj listi, tko zna sta ce jos da bira ako bude u prilici.... ...Mislim da je realno da se Djilas i ekipa odbojkotuju a ne da glume Boskica koga vise nema.
  9. 2ters Sta si tacno hteo da objanis u toj ruskoj salati od galipolja do tunguzije? Da je stav nebitan? Pa i zakon ima svoj stav a to je da ga se pridrzavas. Izgleda da, za razliku od onih koji su razumeli ja ne razumem sta hoces da kazes iako sam bila konkretna, ispada kao da pokusavas da razvijes filozofsku raspravu oko cinjenica. Sto se tice, slucajno odabranog c/p - strong and decisive - gde si procitao da se kaze da to znaci donosenje dobrih odluka, pa to je obicno pitanje, sroceno by gallup i potpuno usput postavljeno kao i milioni slicnih pitanja da se vidi koji kandidat gde stoji u procentima na nekom malom uzorku.....A ono sto sam zaista u postu napisala - to sam jasno i napisala....nema potrebe da se to pretvori u Ukrajinu, cherchila, putina,milosevica itd. bog zna sta si sve nabrojao .... ...u svakom slucaju moji licni stavovi su uvek nekako u skladu sa zakonima...dok stav kravetitine kcerke i ostalih i zaprepascujucih slicnih pojava - nije. Ako vec nece da budu normalni i mislie da mogu da velicaju teroriste, u tom slucaju - pusku na rame pa u Gazu - to je jedini pravi stav ako je do pravog prohamasovskog stava. Sve ostalo je budaletisanje ali zapravo cisto zlo u skoli i na ulici.... Da li gresim?
  10. ...A milos jovanovic kaze da bira da se bori neizlaskom na farsu od izbora....i da mu je smesan naziv Biramo borbu... Milos Jovanovic je i bez izbora nacina borbe - smesan. Uopste mi ne lici na nekoga ko ce da jurca ulicama beograda i opstruise izbore. Posebno nece dokazati SVETU da je ova vlast lopovska i krade od izbora do svega ostalog. Kako je iznad receno - svet sve to vec zna, znaci recite nesto sto ne znaju... edit - crtica
  11. Mama_mia

    Bliski Istok

    ...nije nadjeno, izrael je to sakrio u pesak Operation Opera (Hebrew: מִבְצָע אוֹפֵּרָה),[1] also known as Operation Babylon,[2] was a surprise airstrike conducted by the Israeli Air Force on 7 June 1981, which destroyed an unfinished Iraqi nuclear reactor located 17 kilometres (11 miles) southeast of Baghdad, Iraq. nego, Ahmedinejad se oglasio, zanimljivo, jadnik je pomutio ono malo pameti medju vlastima irana: "Any country which illegally attacks another should be responded to. That is a right for the country whose territory has been violated." This was clearly a reference to Iran’s April 13 massive missile and drone attack on Israel in response to an airstrike earlier in the month that destroyed a building within the compound of Tehran’s embassy in Damascus. Abedi charged that "Ahmadinejad's remark reflected his ambitions in Iran's domestic politics rather than being aimed at foreign audiences." Nonetheless, Abdi criticized Ahmadinejad for acknowledging that Israel is a state.
  12. zar pricamo o tome ko je nesto u svom stavu pogresno rekao? Pa ne, upravo podvlacimo stavove, stavovi koji su meni idiotski nekome su bezgresni i podrzava ih. Npr. ima stav one kravetine Ilhan Omar koja je sva ponosna na hapsenje svoje cerke koja sebe dozivljava kao hyper-woke , veliku antisemitkinju i pro-hamasovku. Nekome je to idiotluk, neko podrzava....Ko je od njih 0pogresio? Gallup reports that only 38% of voters see President Biden as a "strong and decisive leader", compared to 57% who think Trump has those attributes. They hope Alvin Bragg’s* trial will eliminate that divide. * Alvin and the chipmunks veruju u to. Da li su pogresili?
  13. Ma najbolje je neprisutne nazivati ruzno upravo zato sto ne mogu da ti odgovore. Izivljavanje nad neprisutnima toliko prija divnim stvorenjima.....ali kad te uhvate u mrezu za leptire, dok se tako ulovljen batrgas, obavezno se pozvati na ajnstajna da te cupa....Ljudi to prepoznaju kao dopadljivo, jer ipak ajnstajn....
  14. Malopre procitam Basaru, kaze, parafraziram posle cu mozda ili necu da to kopiram u celosti.... Znaci kaze g.Basara da je cilj Bojkota - ogoliti rezim i pokazati njegovo ruzno lice i njegovo (rezimsko)`Visoko dupe` svetu, medjutim svet mozda bolje od nas zna sva svojstva ovog rezima kao i sto vrlo dobro zna tko su i sta su ovi koje opozicija zeli da razotkrije tom istom svetu, ali nazalost svet boli q. za razotkrivanje. Posebno ih boli q i sve vise ce ih boleti isti sto vise bojkoteri budu napusavali americkog amb. i predstavnike eu..... ...da dodam nesto svoje, npr. citajuci neke postove iznad, sam stvarno tuzna zbog svih koje istinski iz dubine duse, emotivno dotice ovaj raspad od sprdnja od srb. politike kao i sta je napravljeno od drzave u celosti - pa se malo i pitam, sta li su gradjani ocekivali posle Atentata? Boljitak? Fenomalne promene i nastavak Djidjicevog puta? Kada sam kod djindjicevog puta, sta se uopste ocekuje od vlasti i opozicije? Da taj pomenuti put nastavi ili da se zauvek taj put zatre? Verujete da uopste ne znam isto kao pre desetak godina sto sam se pitala tako i sada, da li vlast i opozicija hoce ili nece i sta to hoce ili nece? Sto se tice toga da je narod glup, pa upravo zbog toga je potrebno da mu se podvikne i na grublji nacin uciniti da nesto shvate. Ko samo lamentira i kuka, lupiti mu samarcic da se osvesti i prestane da baulja po podu. (ovo sam vec predlagala, ali.....) Direktno se suprotstaviti svakoj tupavoj politici koja zvuci neutralno i nadasve pokvareno. Iskoreniti fantazije o sebi i svojim nacionalnim zaslugama. Staviti tacku na emocije prema glupim stvarima koje su zapravo kamen koji vuce na dno. Razborito napraviti OBRT. Izvrnuti ruglu svakog pojedinog neotesanca a ne dovlaciti takve da po ceo dan gostuju po medijima i zaglupljuju odavno zaglupljene. Na prste jedne ruke mogu da se prebroje realni politicari i analiticari bez obzira na koji mediji su u pitanju. Taman kad pomislis - aha evo jedan trezven i normalan, on u sledecoj sekundi vec skrene na stranputicu, pocne da lupeta u stilu - ali ipak rusija se voleti, ipak nato nas ubio, kosovo u srcetu, nije genocid nad tamo nekim to je zlocin, a pravi genocid je ucinjen nad srbima....i tako u krug. Ovo nije za ocajavanje vec da umres od smeha samom sebi ako ne mozes nista drugo osim da ocajavas nad sudbinom, svojom i svojih predaka....i naravno onih koji preostanu u srb, ako iko....
  15. POTREBNOST ETIKE Osvanu i subota, dan za kulturu, koji ćemo ovog puta posvetiti promociji knjige upriličene u Maloj sali Kolarčevog narodnog univerziteta, sigurnoj kući za predstavljanje proser-uradaka nacionalnih mejnstrimdžija, „najmudrijih srpskih glava“ i „moralnih gromada“. Kuriozitet ove promocije je to što - verovatno prvi put u istoriji Kolarca - zvezda večeri na bini - kažem „na bini“, jer je bilo i većih zvezda večeri i u publici - nije bio Srbin sa dna kace, nego „pošteni Alabanac“, Dritan Abazović, koji se, između ostalih aktivnosti, odao i pisanju filosofskih studija. Naslov knjige, koja je privukla veliku pažnju Kolarčeve publike - Kritika globalne etike - gordo zvuči. Da li sam je pročitao? Ne! Nameravam li da je pročitam? Takođe ne! Zašto? Zato što je već u naslovu - Kritika globalne etike - sadržan luping globalnih razmera, jer pisati kritiku globalne etike u dlaku je isto što i pisati anatomiju globalnog dupeta, starijeg brata naše kolektivne bulje. Ako knjigu nisam pročitao, pročitao sam na nekom portalu tzv. blurb iz pera N. N. autora, u kome piše, citiram: „U ovoj knjizi, dr Dritan Abazović tretira problem politike i etike - iz te perspektive detaljno analizira i kontekstualizira istorijske i aktuelne kompleksne teme koje obuhvataju istoriju političkih ideja, političku filozofiju, sociologiju, nacionalizam i globalizaciju. Posebno, kako već naslov sugeriše, naglašava etički problem globalizacije, ulogu, ali i potrebnost etike u politici, jer bez etike i čuvanja prava i slobode, proces globalizacije može postati opasan.“ Neki cinik bi se zapitao: da nije mnogo mačku goveđa glava? Jeste, ali Dritan voli da radi na veliko. No, dobro. Neka cveta hiljadu cvetova, što reko Deng Sjaoping. Uostalom, glavna zvezda večeri i nije bio kritičar globalne etike Abazović, nego publika. Moja neznatnost je u jednom svom romanu pisala o književoj večeri koja je otkazana zbog bolesti publike, ako bi sada ponovo pisala takav roman, sigurno bi napisala da je Dritanova promocija održana zbog promocije publike. Šareno drujstvo - nije tipfeler, „drujstvo“ je prava reč - koje se okupilo u Kolarcu činio je krem de la krem svih čaršija i svih mahala beogradske Megakasabe, a „interesovanje“ je - izveštava Rotopalanka - bilo toliko da su „mnogi ostali van sale“ (zašto Kolarčev menadžment nije postavio video-bim). Možda bi prigodom izlaska sledećeg Abazovićevog kapitalnog dela promociju trebalo zakazati na stadionu Crvene zvezde. Za mene će ostati večna misterija šta je to u Dritanovoj knjizi - ili tačnije: u Dritanu - što je uspelo da ostvari vekovni srpski san o nacionalnom jedinstvu, doduše u malom, pod Kolarčevim krovom, ali od nečega se mora početi. Visoki SNS-ovi dužnosnici, rame uz rame s Biljanom Stojković i admiralom Zelenovićem, akademici sedište do sedište s bokserima, mora da je Porfiriju, koji je sedeo u centralnoj loži, bilo puno srce. Falio je samo Matija i oni njegovi omladinci da Dritana na ramenima odnesu u restoran „Franš“. ....Da bi imalo smisla, trebalo je prvo Dritan da napise ovu `Kritiku globalne etike` a zatim Kant da napise `Kritiku prakticnog uma` (Kritik der praktischen Vernunft, 1788) a ne obrnuto.... edit: smajli
  16. ...a pokvarenjak iz kremlja toboz prizeljkuje Bidena kao predvidivijeg....dok zapravo gura i finansira Trumpa? A trumpove pristalice mrze tog finansijera...a demsi preziru sve osim svoje malenkosti ali ipak prizeljkuju siroku opstu podrsku....zaista ovo nije djuvec vec vise neki borsch.... Evo sta neki komesari misle o Trumpovim podrzavateljima: Every now and then, liberal elites bluntly say what they think about Americans who support former President Donald Trump. Barack Obama accused them of “cling[ing]” to their religion and guns. Hillary Clinton placed them in a “basket of deplorables” (“racist, sexist, homophobic, xenophobic, Islamaphobic”) and advocated their “formal deprogramming.” President Joe Biden has called them a “threat” to democracy. Keith Olbermann said that Trump supporters “must be removed from our society.” MSNBC’s Joe Scarborough claimed that Trump supporters “hate America.” David Frum simply called them “jerks.” In the New Republic, Brynn Tannehill wrote that Trump supporters “love fascism.” White House press secretary Karine Jean-Pierre says that Trump Republicans “fit the definition of fascism.” Sportscaster Bob Costas branded Trump supporters as a “toxic cult.” Most recently, former NBC television host Katie Couric described Trump supporters as “anti-intellectual.” Trump supporters are blamed for their “whiteness,” their “nationalism,” and their devotion to Jesus Christ. Amanda Tyler, described as a “religious liberty expert,” told the Center for American Progress that Christian nationalism is “the single biggest threat to religious freedom in the United States today.” University of Northern Iowa professor emeritus Steve Corbin called “white Christian nationalism” a threat to democracy. Trump supporters’ resistance to “woke” policies and illegal border crossings are symptoms, according to the progressive elite, of their uneducated, cult-like following of Trump. Those citizens who support an “America First” foreign policy are derided by progressive globalists as “isolationists” and xenophobes. Trump, to be sure, is the immediate target of all of the Left’s derision of his supporters, but the ultimate targets of the progressive elite are those Americans who choose to resist the progressive agenda in all of its forms — transgender ideology, unrestrained immigration, enforced secularism, globalist geopolitics, and rule by a progressive one-party state. Tablet’s Michael Lind has called modern-day American progressives “Jacobins” whose ideology and tactics resemble the leaders of the French Revolution. Today’s progressives, Lind writes, promote the “decline of religion,” “the expansion of politically correct, mostly economically worthless higher education,” and the “accelerating disintegration of the American family” that will result in “the expansion of core Democratic voting blocs.” Lind believes that the Democrats are counting on demographic trends coupled with their progressive policies to institutionalize one-party dominance. He calls it “Democratic hegemony.” More than 80 years ago, political philosopher James Burnham in his indispensable book The Machiavellians described the reality of the struggles for power that are the basis for all politics, regardless of the formal political system. Borrowing from Gaetano Mosca, Vilfredo Pareto, and Robert Michels, Burnham explained that every form of government — including democracy — has a “ruling class” and a class that is ruled. Pareto wrote that the best forms of government permit and encourage a “circulation of the elites” in which power periodically changes hands among elites, and the elite class is open for non-elites to someday join. According to Lind, today’s ruling progressive elites in America want to end the “circulation of elites” and maintain their power and privilege indefinitely. Why, after all, should “deplorables” or people who “cling to their religion and guns” or members of a “toxic cult” or “fascists” or “white Christian nationalists” or xenophobes or anti-globalists have any say in how this country should be governed? Totalitarian rulers first publicly denigrate their political opponents, then attempt to cast them out of polite society, then expose them to public ridicule, then look to reeducate them and, failing that, persecute them. This often involves “show trials” that imprison political opponents. That sends a loud and clear message to the supporters of those political opponents: accept the state’s political agenda — or else. It was Abraham Lincoln who questioned whether government of the people, by the people, and for the people would endure. When a ruling elite categorizes half of its citizens as unworthy of participation in the political process, Lincoln’s question also endures. ....zanimljivo, ispalo je bar sudeci po H.Clinton da Trumpove pristalice jedino ne krasi antisemitizam (hmm)...ali sve najodvratnije ljudske, individualne i kolektivne osobine kao rasizam, fasizam, ksenofobija, homofobija, islamofobija - to demokrate nikako ne oprastaju. Ili mozda se ne oprasta samo jedno i to ono sto nisu spomenuli kao nesto odvratno. Antisemitizam pa to je kao nesto oprostivo. p.s. nisam mogla bas iza svake reci da ostavljam komentar smajlijem samo gde je bilo neophodno.
  17. I sta je bilo na kraju, bojkotovati? ne bojkotovati? ili niko nista ne znati.......? Grbovic kaze da nece bojkot....Znaci svako ko zeli da izadje ima koga da zaokruzi. Bojkot jos uvek nisam najbolje shvatila, ali malo ko jeste. Ako je bojkot smisljen kao neki vid pobune ili opstrukcije izbora, gomile ljudi na ulicama, pistanje, skandiranje i slicno - ja sam za. Ko je lud da dozvoli da taj drugi jun prodje kao da je sve normalno...to mislim ako vec hoce da bojkotuje....pa ne bojkotujes tako sto se samo pravis lud i gledas prenos glasanja na tv
  18. Mama_mia

    Bliski Istok

    ...ma kakvi, nemam zasto da se smejem zato i kazem ono sto rekoh, zapravo ceo BI je u istom stilu, pa to je pustinja, sasvim normalno da bude tako. Ali kad grune nenormalna kolicina kise i napravi se potop, e tada odmah znas da nesto nije sasvim u redu kao i da bas i nisu u pitanju klimatske promene....Npr. na bliskim istocima ravni krovovi na kucama je nesto meni najbolje na svetu, ogromna terasa, ustvari nivoi terasa....spava se na njima , ima rezervoar...voda uvek vrela, nikome ne treba bojler osim za par dana u recimo decembru. Inace dok je bila ta super kisa u emiratima bila sam vrlo blizu, ali kod `mojih BI pametnjakovica` nije doslo do padavina. Ponasali smo se kao pravi zlobnici i smejali im se sto su se skoro potopili. Samo da ne kaze neko - kakva podlost je stigla na forum Ovo bi bio mini izvestaj iz prve ruke oko ove stvari, a sto se tice Khameneijevog rodjendana - nisam to slavila, vec sam odletela.
  19. ...kako se meri podlost? @Beonegro Ako su GG i Denis podlaci, onda su veca opasnost nego sto sam mislila - tako dobro su to zlo - sracunatost i podlost - prikrivali ps. ne pisite stvari da moram da se stidim zbog vas
  20. ...priznajem dugo nisam znala niti me je interesovalo delovanje save manojlovic i to zato sto mi se nije dopadao kao politicki sumnjiv lik....A reci da se taj lik ne bavi politikom je naivno. Ali Srbija je kao drzava i zitelji joj i inace naivna, ili se samo takvom predstavlja...A to je itekakto glupo - biti naivan jer kad si naivan potreban je tutor. Pazi, taj manojlovic kao nista politika a s druge strane upleo se u nacionalizam i antiamerikanizam...pa kako to? Ne dozvoliti da vetrovi koji duvaju, kako se pitas, ovim forumom, budu upravo prohujali vihori bez ucenja na greskama, bez mudrosti, bez anticipacije, uvek u pogresnom smeru, uvek razocarani, uvek nesrecni. Kakav savo....pa svi oni su bozja mimo sveta - sramota.
  21. ....zurila da spasem srbiju od ovih pacera
  22. ...nisam ocekivala od st. protica da se gura na ovu temu.... `Nad ambisom` se zove uradak, a izmedju ostalog kaze: Zabrazdili smo stranputicom koja u propast vodi. https://www.danas.rs/kolumna/milan-st-protic/nad-ambisom/ ....iskreno, bolji mi je kada govori i podseca na istorijske cinjenice i objasnjava ih, nego kada pise kao da ce svakog casa da skrene kqkvom stranputicom iz proze u poeziju, iz balzaka u cosica, iz puskina u ducica, iz opstih mesta u jos opstija....eh. Nije mi ovo bilo po volji izgleda.
  23. Mama_mia

    Bliski Istok

    naravno upravo to rade, medjutim neki poznavaoci ne podrzavaju da se potop dogodio zbog CS, recimo licno sam uverena da je zbog toga, ali i zbog toga sto nisu razmatrali drenazu tla kad dodje do obilne padavine, ne moze ta vodurina tako brzo da upije pesak....a betona je dosta.... ...Bas su bezobrazni, Izrael im je na prijatniji nacin cestitao rodjendan, a njima je i to malo ....nezahvalnici nijedni.... btw, Khamenei - rodjen 19.aprila.39. Umesto da se zahvale oni se prave da poklon nisu ni primetili....Ok mozda poklon nije ogroman kako su prizeljkivali za velikog khamneija... ali sta ocekivati od podmuklih pacenika kojima je u svemu ovome glavna stvar za razmatranje - Stronger Hijab Enforcement Speaking on Sunday, Ejei emphasized the need for better utilization of existing laws by law enforcement, the Ministry of Interior, and the judiciary to enforce hijab, suggesting that more than “70% of the problems could be resolved through proper enforcement.”
  24. Slusam izvestaj i samo cujem da se ponavlja nesto ovako: Bilja Bilja, Biljana Bilja....rekoh, ko je ova kad moraju da naglase i ime i nadimak ...kad ova Bilja je Pilja. Inace, normalno da su poslali neke likove poput ove Bilje-bilje zbog toga sto su znali ishod, tako su jednim udarcem ukazali poverenje nekim biljama piljama a drugim udarcem imaju opravdanje za ono sto se zbiva. JER. mind you, da su tamo bili vidjeniji snsovci i spsovci - sve bi dobilo daleko bolji i pozitivniji obrt Ovako kad posaljes Bilje Pilje, sedis i kajes se sto si dao sansu neiskusnima... ...hahahaha kakva sprdnja od drzavU ...e sad, pa nije on seseljizovao nikoga vec se uklopio i podrzao vecinsko mentalno stanje....samo je raspaljivao vec postojecu vatru....Zaista to ne moze svako, samo djon.
×
×
  • Create New...