Jump to content
Vox92.net Forum

Kido from Junkovac

Members
 • Content Count

  401
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

274 Excellent

Recent Profile Visitors

244 profile views
 1. Postoji niz razloga zasto ce ovi izbori biti legitimni i pored bojkota i zasto iz ove perspektive bojkot nema smisla Redom: Biraca ustvari ima dosta manje, 5 miliona i kusur, tako da Vucic osvaja realno preko 40 %. Cinjenica je takodje da bojkot ne moze da uspe u tom smislu koji ti navodis, da se zaista ospori legitimitet jednim masovnim neizlaskom (30 % onih koji bojkotuju je naucna fantastika) jer se to nece desiti. Na izbore u Srbiji izlazi oko 3.600.000 biraca, a AV ima vremena da 'sredi' biracki spisak do izbora i obnaroduje da nema 6.500.000 glasaca u Srbiji, nego jednostavno 5.400.000 tako da ce eventualno 3.000.000 izaslih biraca (koliko cenim da ce biti izlaznost) biti komforno iznad realnih 50 %. Dalje: Ne izbore ce izaci ogroman broj stranaka svih vrsta , nacionalne manjine i ostali, i bice to jedan veoma jak privid siroke ponude. Bice tu i lazne opozicije, ali i onih koji ce ga 'iskreno' napadati, mozda Sergej ili Zoran Zivkovic. AV ce se svakako truditi da ih nekako uvede u parlament, jer ce mu odgovarati nekoliko razlicitih grupa da upotpuni sarenilo. Dakle, bojkot nece okrnjiti legitimitet AV, a kamoli da izazove neku dublju krizu u njegovoj vlasti. Svako ko razmislja da je jedini potencijalni uspeh bojkota smena vlasti odmah, mozda i treba da izadje na izbore. + Oni koji smatraju da i pored svega toga sto ce se desiti ('neuspeh' bojkota iliti nista se nije desilo, AV i dalje vlada) treba i dalje izabrati bojkot, verovatno smatraju da izlazak na izbore samo donosi puni legitimitet Vucicevoj diktaturi i nikakvu korist za opoziciju, ( nikakvu mogucnost u parlamentu da progura neki zakon. npr) Mozda postoje i glasaci koji bi da vide da neka opoziciona grupa ucini malo vecu zrtvu i poveca ulog time sto ce se odreci plata za poslanike i odbornike zarad nekog principijelnog cilja. Da ne bude sve Vucicevo mrtvo more. U krajnjoj liniji, ako neko smatra da bojkot predstavlja problem Vucicu onda i samo to moze biti dovoljan razlog da ne izadje... tako da: Bojkot
 2. Izlaskom na izbore dobija se legitimizovani nastavak uspostavljanja diktature, nekako mi najslicnije izgleda Belorusija kao nasa krajnja odrednica, sto se tice sigurnosti pobede na izborima. Dobijamo dalje ubrzano rastakanje svakog drzavnog mehanizma, svih drustvenih slojeva i svake kriticke platforme. Pobeda AV na izborima na koje bi izasli svi bilo bi dolivanje benzina na vatru njegovih diktatorskih ambicija. Ne postoje regularni izbori, pa izlazak na njih ne donosi nista novo, ili ja barem nisam cuo sta zagovornici izlaska na izbore predlazu za dan nakon izvesnog izbornog poraza. Ja izvan hrane dnevica i plata za manje od 50 ljudi ne vidim nikakvu korist, a steta moze biti dosta veca. Jedan odlucni bojkot, makar i ako nije pracen nikakvom kampanjom naterao bi AV da nesto promeni, da uspori svoju agendu rastakanja. Naravno, imace na izborima razne stranke, pored svojih satelita bice i drugih stranaka, tipa Zoran Zivkovic, ovi bivsi Radulovicevi, a verovatno i Sergej, bice popunjena prilicno ponuda, a Srbi ce uglavnom izaci ili biti primorani da izadju na biracko mesto, ali bi bilo dobro da postoji opcija koja ce se odluciti za bojkot.
 3. Tacno sam mislio neko ce mi reci ovo, i ok, ali imamo li neki group video performance ko ameri. edit: i sto je ovako katovan ovaj Macwan gif? Kamo 'haha tako E bre'?
 4. Da bas sam se pitao ima li : 'Halo miki, kako brat Dvajt.'
 5. Neka se ispostuje Jokara ovde po pitanju konja. Svi da naucimo imena i godiste njegovih konja a mozda i topitj poseban da se otvori. Idemo afirmativno maks, ljubav prema konjima taj rad. Da vidi koliko mi srbi imamo te razvijene socijalne vestine i da smo majstori za small talk za titranje jajca.
 6. Nema kad zavrsava preko Greena za pobedu protiv GS... Jel to bilo ove godine....wtf
 7. https://www.huffingtonpost.ca/entry/trump-jewish-americans-democrat-disloyalty_n_5d5c4ee2e4b0f667ed69c755 President Donald Trump said Tuesday that Jewish people in the U.S. who vote for members of the Democratic Party are not loyal. “I think any Jewish people that vote for a Democrat, I think it shows either a total lack of knowledge or great disloyalty,” he told reporters when speaking about Israel barring Reps. Ilhan Omar (D-Minn.) and Rashida Tlaib (D-Mich.), two lawmakers who have been critical of the Israeli government, from entering. ... According to the Pew Research Center, about 79% of Jewish voters in America voted Democrat in the 2018 midterm elections.
 8. Mozda Nedovica nisi imao na listi, ali ja slabo pratim mlade nade...
 9. Upravo. Mada vise potonja dvojica, jer je marej uvek dosta konstantan kad igra.
 10. Cinjenica da je lik dosao u tri finala za redom je znak za uzbunu, realno. Kad smo poslednji put to videli, ja se secam da je Delpo onomad napravio slican rsum, ali cinjenica je da osim big 3 I jos par likova kao sto su Marej I manje Delpo I Vava, niko od novijih generacija ne moze da veze par dobrih turnira.
 11. Bilo koji drugi kapiten osim Bogdana nema smisla. Decko nema konkurenciju u lozenju. Treba ga ispostovati...
 12. Ok, ovo boldovano je valjda osnova svake potencijalne knjige o 'naukama o zemlji', ne vidim da to iko spori, niti da je to promisljanje proizvod teorije kompleksnosti ili teorije samoorganizacije, koju si pomenuo. Nisam citao ove knjige, mozda pogledam nesto. Ne interesuju me realno objasnjenja koliko nesto moze biti kompleksno, jer je veoma intuitivno da ne mozemo da sagledamo dubinu teksture ovog sveta. mi tek razvijamo terminologije za matematicke i fizicke aproksimacije na svim mogucim nivoima, (jos uvek bez sanse da na dublji nacin opisemo svet) pa je sa tog stanovista potpuno realno da je veoma mala verovatnoca da se napravi tacan ili priblizno tacan dugorocni klimatski model. Interesuje me da vidim ponude za resenje koje nece promovisati status quo i nek ide zi'ot.
×
×
 • Create New...