Jump to content

Ace Rimmer

Član foruma
  • Posts

    438
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Ace Rimmer

  1. Golmani uz napad su najmanji problem. Nego jel to Nastasić konačno proigrao, 20 utakmica ove sezone, jučer brotiv Barce su samo jedan gol primili?
  2. Ace Rimmer

    AO 2024

    Šta je tu je. Naosvajao se australija, ima li 10 ili 12 nije tragedija. Po meni greška igranje davis cupa, trebao je završiti sezonu nakon završnog mastersa. Sinner je u naletu kao šta je Alcatraz bio, ali to traje do momenta kad ih bolje upoznaju i počnu se igrači bolje pripremati za njih. Evo vidimo da se Alcaraz već muči ponavljati dobre rezultate.
  3. Ace Rimmer

    Novak Djokovic

    Legenda lik. Brljavi u grupi i onda rutinira na kraju. Viđeno mnogo puta kod njega. Nisam vjerovao da je moguće da dođe do 100 titula ali evo i to je blizu. 50 pobjeda na završnom mastersu, 810 pobjeda na velikim turnirima (Gs, masters i finalni masters) čime je prešao Federera i 71 turnir na hardu izjednačio se Federerom na prvom mjestu.
  4. A koja zavrzlama s tim dva turnira 250 na kraju. Sad jadni Zverev prijavio da igra pa će odustati. I Rune.
  5. Ukrajinci nikad neće imati brojčanu nadmoć nad Rusima. Ako do sada nisu mobilizirali više od milion vojnika od toga nema ništa za njih.
  6. Vrijeme nikako ne ide u korist Ukrajini jer demografski propadaju brže od Rusije. S druge strane ekonomija Rusije se iznenađujuče dobro drži, prošle godine pad gdp 2%, a ove rast 2%.
  7. Njegova stvar, ali nema on još iskustva za ove završnice sezone u dvorani. Tu su majstori bili Federer, Đoković je trebalo nekoliko sezona da sazri. Imao je Murray onaj jedan luđački finiš 2016. i nakon toga se povredio.
  8. Dimitrov kad ima svoj dan može dobiti svakoga. Mislim da Alcaraz ne može igrati Tokio jer su već pozivnice podijeljene, a kasno je da se prijavi. Nego nije mi jasno ta njegova želja da budi prvi, bilo bi korektnije da prizna da je Novak više zaslužio jer je osvojio 3 grand slama.
  9. A dobro, mlađi je od Lebrona 6 godina i od Đokovića 3 i pol. Njega sam mislio za trećeg pleja ako Mićić kojim čudom proigra za repku.
  10. Šta se može, šteta. Dobili smo neki core za dalje Micic, S.Jović, Topić Bogdanović, Avramović, Marinković Dobrić, Gudurić N.Jović, Pokuševski, Smailagić Jokić, Petrušev, Milutinov To su tih nekih 14 igrača, ostaje vidjeti šta će biti sa Kalinićem i Lučićem. Nedović i Teo su vjerojatno završiili.
  11. A zašto publika uopće ima potrebu navijati za Novakovog protivnika kad se zna da nema šanse za pobjedi? Plus Wawrinka nije neki klinjo kojem treba podrška.
  12. Ace Rimmer

    Novak Djokovic

    Meni su njegovi mečevi s Murrayom bili negledljivi. Ovaj baš umrtvi igru i to je bilo čisto borba na fizikalije. Đokoviću je možda najvažniji Australian bio 2011. kad je prekinuo 3-godišnju stagnaciju.
  13. Gledam atp listu pa me iznenadilo kako su Francuzi tako naglo nestali, neki Bonzi im najbolji igrač.
  14. Francuzi imaju za čim žaliti. Vratili su se iz ničega u utakmicu i tada je momentum bio skroz na njihovoj strani.
  15. Mislim da više neće biti konkurentni da odu do kraja kao na ova dva sp. Ni Majer ni Sučić neće biti novi Modrić. Nemaju kvalitetne napadače na vidiku. Pitanje je koliko goriva imaju još Perišić i Brozović koji baziraju igru na trčanju.
  16. Nemaju nijednog kvalitetnog napadača. Bekovi su im limitirani. Modrić ima 37 godina. Realno taj Dalić je nabolji trener na svijetu kako izvlači najbolje od njih.
  17. Čak i da je Kljaka bolji od svih naših vezni, ostali Švajce nisu. Realno naš tim uopće nije loš, sad smo dobili i top golmana, u kvalifikacija rutiniski pobjeđujemo ekipe koje su bolje od Kameruna.
  18. U odbrani je skoro svako bolji od nas. Khaka ofenzivno nije bolji od SMS-a, ni Embolo nije bolji od Mitrovića pogotovo Vlahovića. U najmanju ruku mislim da smo izjednačeni po kvaliteti s Švajcarcima. Ali definitivni smo bolji od Kameruna.
  19. Pričati da nemamo kvalitete je glupost, jer kao da su ostali nešto bolji. Taj Šaćiri još samo nama može dati gol. Nažalost problem je neizbalansiranost tima, isto kao u košarci previše dobrih ofenzivnih igrača a premalo defenzivnih. Milenković mi je užasan igrač, nije ni Pavlović nešto bolji, sve golove smo primili nakon šta ispadnu iz pozicija. Naravno ima i do toga šta iz nekog razloga i kad vodimo stojimo visoko umjesto da se malo povučemo.
  20. Nevjerojatno da su Novaku oduzeli mogućnost 8000 poena na 2 gs i 4 američka mastersa šta nije igrao, a da su mu na kraju priznali makar poene sa wimbledona mogao se izjednačiti s Alcarazom na 6820 poena ako osvoji ovaj turnir. Ogromna nepravda i blamaža Australskih vlasti. Ove američke ga bar nisu maltretirale.
  21. Ace Rimmer

    Roger Federer

    Najbolji oproštaj je imao Sampras sa osvajanjem us opena. Feđi bi bilo idealno da je tako bilo u wimbledonu. Ali teško je odrediti do kad će ti biti prajm i kad se na vrijeme povući. Ja sam očekivao da odigra oproštajnu godinu i oprosti se od svakog turnira.
  22. Nema više municije za to. A i kad previše nekoga napadaš bez razloga to postaje iritantno čak i za one koji ne vole Novaka.
  23. Neke su greške, Nadal bi trebao imati 7150 a ne 7715, a Medvedev 8410.
  24. Jokić je baš odlučio da ove godine ne dobije mvp nagradu. Ko zna, možda ga to sve smara.
  25. Problem je šta rezerve Norveške i Amerike nisu toliko velike plus je Amerika i sama veliki potrošač. Mislim da imaju još za 10 - ak godina. Najveće rezerve su u Iranu i Katru.
×
×
  • Create New...