Jump to content

diego

Član foruma
  • Posts

    709
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

1,144 profile views

diego's Achievements

Proficient

Proficient (10/14)

  • Posting Machine
  • Dedicated
  • Very Popular
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

676

Reputation

  1. Em su najjaci, em im sviraju neke fantomske faule, Foden se okliznuo sam, a VAR-a nigde. Terajte se Englezi u k...
  2. diego

    Liverpool FC

    Nisam ni morao da gledam sastav, kad sam video da je 1:0 za Everton znao sam da je Curtis Jones u igri
  3. Haverc jebe svoje i ni ne pomislja da se ne raduje golovima.
  4. diego

    Šah

    Nepo mu se izvinjava, zna da ga je ujebao sa dobrom odbranom. Karuana kaze "To je moja greska". Carevi. Karuana je morao bolje da odigra kada je kraljicom presao celu dijegonalu da bi dao sah, i par puta su ponovili poziciju sa sahovima, samo da je kraljicom zadao sah iz druge pozicije imao bi partiju. Pogledati detaljno objasnjenje ovde: To je bilo jedino logicno i "human" resenje, sve pre toga su bili ljudski potezi i bilo je jako tesko videti ono sto kompjuter predlaze. Jedina druga greska koja se moze pripisati Karuani je sto je ishitreno odigrao taj famozni potez 41. kada sahisti dobijaju novih pola sata, samo da je duboko udahnuo, popio pice i dobro razmislio, on je odigrao taj potez kao da je i dalje na 20 sekundi. Gukes - Ding, sta reci, dva cutljiva, povucena lika, nece tu da bude vatri "van table", a sami mecevi... hm, nemam pojma, mozda i dobijemo najmladjeg svetskog prvaka ikada. A onda Magnus da mu pokaze da mora jos da "jede pasulja". 🙂
  5. diego

    Šah

    Malo se folira, a malo je i popio piva nedeljom. Bukvalno mislim da je i namerno bocnuo Gukesa, vidi se da razmislja o potencijalnom mecu sa njim jednog dana. Mozda gresim, mozda ga samo boli ona stvar.
  6. diego

    Šah

    Ako Gukes dobije sa crnima, onda stvarno zasluzuje da ide. Nekako imam osecaj da ce on najvise da motivise Carlsena da se vrati na svetsko prvenstvo. Mada i Nakamura ako dobije, bice zasluzeno.
  7. diego

    Liverpool FC

    Eliot mora da bude zacementiran u prvih 11, on je najzasluzniji za drugi gol, i bilo ga je svugde po terenu. Mnogo bitna pobeda danas, mislim da ce od sada da bude lakse za Liverpool do kraja, i da titula uopste nije daleko.
  8. To je normalna pojava iz psihologije - gledacemo copycat Bernarda Silve jos neko vreme dok neko ne smisli neku bolju foru. Sreca pa Katai nije pokusao isto.
  9. diego

    Šah

    Popularniji nego pre 10 godina zbog drustvenih mreza i strimera, ali daleko od globalne popularnosti koju je imao 60ih i 70ih. Fiser i Spaski je bila udarna vest na svim televizijama i na prvim stranicama, sada je daleko od toga. Kada si video na RTS-u ili nekoj drugoj televiziji da prenose sahovsko takmicenje? Da li si video medijsko sponzorisani sahovski event u Beogradu, osim ako namenski ne ides na "Sport-Sah" po internet portalima? Mislim cisto sve se normalno racuna, i npr. na kraju dvojica imaju po 10 bodova, gleda se ko ima vise pobeda u tih 10 bodova.
  10. diego

    Šah

    Ja bih ustanovio pravilo da dobija automatski onaj ko ima najvise pobeda, sto bi motivisalo igrace da igraju sa vise rizika, i mozda bi doprinelo popularnosti saha koje decenijama ide unazad. Pozdravljam promenu oko time formata, ali ovo je classical sah, ne moraju i na kandidatima da uvode brzopotezne partije kao i na samom mecu za prvaka. Nije da ne volim brzopotezni sah, cak naprotiv, ali nekako mi je to previse mesanja formata. Trenutno Nakamura ima 5 pobeda, a Nepo samo 3 npr., iako Nepo nema poraz. Ali svi znamo da su remiji "ubili" sah, pocevsi od onog cuvenog Karpov - Kasparov remi festivala.
  11. diego

    Šah

    Nakamura izbio na prvo mesto, i u dobroj poziciji trenutno u mecu sa Firuzjom, bilo bi interesantno on da dobije sansu protiv Dinga, dugo je na sceni a nikad se nije borio za titulu.
  12. diego

    Liverpool FC

    Pa sad, da ne preterujemo - Klop je uzeo titulu za Liverpul posle 20 godina kada se cinilo da je Liverpul vecito zamadjijan, i u jeku dominacije Sitija, i osvojio Ligu Sampiona sa nerealnim preokretom protiv prejake Barselone u polufinalu. Tako da, ne, nikad nece otici kao Flop sve i da usere sve sto moze do kraja ove sezone, bice legenda kluba i verovatno ce i da dobije spomenik na Enfildu. Uostalom ispadanje velikih timova i osvajaca Lige Sampiona u kupu UEFA i kasnije Ligi Evrope je ustaljena stvar, zbog motivacije tih klubova koji su vec osvajali vece trofeje - zato je jedna Sevilja, Viljareal.. i dominirala tom ligom godinama. A Liverpul i da uzme to trece ili drugo mesto sa odlaskom svih igraca (pre svega Manea i Firmina) i neadekvatnim zamenama (Nunjez) je i dalje uspeh. A Siti ce da kiksne itekako, samo je bitno ostati trezne glave.
  13. diego

    Liverpool FC

    Apsolutno, ostaje mi jedino nada da su se svesno odrekli ovog takmicenja da bi probali rastereceno da uzmu titulu, bez povreda itd. odnosno da im je Klop to dozvolio, da ne kazem naredio. Jedino sto je dobro iz svega je pobeda da se na neki nacin izadje iz dubioze, i povrati samopouzdanje.
  14. diego

    Liverpool FC

    Imam neki osecaj da ce Liverpul i Darvin da naplate sve promasaje veceras, i da ce biti 3-4 razlike edit: u drugim vestima, ne mogu da verujem da opet pocinje Curtis Jones - Liverpul ne zasluzuje da prodje dalje, Klopa kao da vise ne interesuje nista, covek je bio mrtvo puvalo i smetalo na prethodne tri utakmice
  15. Modric, Kros i Nacho imaju zajedno vise osvojenih Liga Sampiona nego sto Manchester City ima ucestvovanja u istoj
×
×
  • Create New...