Jump to content

melankolic

Član foruma
 • Posts

  1,004
 • Joined

Everything posted by melankolic

 1. Upravo pročitah u nekom članku da se sumnja na Kawasaki bolest kod obolele dece u Americi. Još nije jasno da li je to u nekoj vezi sa koronavirusom.
 2. Da li ste i vi stekli isti utisak kao i ja iz poslednjeg “Utiska” da je Jeremić na putu da uspostavi primirje sa Vučićem?
 3. Samo si malo kontradiktoran. S jedne strane podstičeš antikineski sentiment a Kinezi im izgradili pruge, imaju brojnu zajednicu i čak čitave četvrti. Ne znam kako bi se osećao neko iz te zajednice da pročita tvoj prethodni post?
 4. Ti hoćeš da kažeš da je šikaniranje Amerikanaca azijskog porekla pozitivna stvar?
 5. Ne troluj. Ovo nije tema o preCedniku nego o onima koji će opet primorati moderaciju na zaključavanje teme. Ja sam odavno rekao da je tebi trebalo ograničiti pristup forumu ali nisam verovao da će ti se celokupni angažman svesti na puko promovisanje Trumpa.
 6. Ja ne vidim da je Obama bilo šta promenio u svojim stavovima. Za razliku od trumpetala koji se od slikanja sa klanom Klinton transformisao u ksenofoba koji proziva svog prethodnika svaki put kada se nađe u nebranom groždu i traži hapšenje osobe s kojom je ispijao skupa pića.
 7. Naravno da odgovaram argumentovano jer preCednik ne dozvoljava da mu se postavljaju pitanja nego za njega rade ekstremni desničari bez ikakve provere informacija koje objavljuju. Iskreno ja za te vaše opskurne sajtove nikada nisam čuo. Možda bih trebao da pratim 4chain da bih došao do istine pošto na forumima koji drže do svog digniteta tako nešto se ni ne spominje. Imam osećaj da ti radiš na ovom forumu nešto više od potrage za istinom.
 8. Niti je trumpetalo običan predsednik koji se ne bavi u svakom svom govoru bivšim predsednikom, niti je situacija sa koronavirusom u USA stabilna. Kome se ne sviđa neka se prosto prekobluje sa Netflixa na stare epizode “The Aprentice”.
 9. Problem je u tome što je zabranjeno postavljati pitanja preCedniku. Odmah šalje u Kinu po odgovor. Ovaj forum bi ozbiljno trebao da se pozabavi širenjem lažnih vesti i trampovske propagande. Opet se prozivaju ljudi da su komunisti, prave se neukusne asocijacije u vezi sa Obamom i njegovom rasnom poreklu, šire lažne informacije sa ekstremno desnih portala...
 10. Kada će se zaustaviti ovo botovanje za Trumpa? Koliko vidim još jedino mrd i Hamilton podržavaju ovakav vid komunikacije.
 11. Jasne su mi te “komercijalne akcije” farmaceutskih kompanija. Teško da se zaleteo. Pre će biti da je neki deal.
 12. Kako nije? Zar nije zabranio saradnicima da svedoče? Zar nije istragu nazvao neviđenim napadom na bilo kog predsednika? Zar nije svakog svedoka, čak i onog generala ukrajinskog porekla (kojeg su njegovi lakeji optužili za špijunažu za Ukrajinu) omalovažavao i govorio da ne priznaje njihova svedočenja? Zar nije odbio da svedoči? Zar nisu (republikanci) u HofR odbili da pozovu bilo kog svedoka? Zar nije uticao na sudije Vrhovnog suda?... Ne znam šta dalje da ti pričam? To je kao kada bih Vučićeve botove ubeđivao kakvim se njihov idol sve koristi metodama da pripreti političkim oponentima / kritičarima. Što se epidemioloških uputstava tiče, eno, rekao je da se neće držati kao pijan plota preporuka CDC- a, vrhunskog doktora pokušava da diskredituje, pred javnim nastupima traži od epidemiologa da se slože s tim da unošenje dezinfekcionih sredstava ubija viruse i sl.
 13. Testiranje u uzorcima krvi u jednoj grupi od 480 osoba u oblasti oko Osla (6.5.-8.5.2020) je pokazalo da manje od 1 od 50 osoba (ispod 2 %) ima antitela na koronavirus u krvi. Zbog toga je Institut za javno zdravlje preporučio da se vrši testiranje na virus iz uzorka sputuma (pljuvačke).
 14. Šta kažu istraživanja o upotrebi plazme u lečenju obolelih od COVID-19?
 15. Demokratija podrazumeva i odgovornost što u slučaju najgoreg predsednika USA svih vremena ne važi. Da ne govorim da je svim silama ometao istragu pokrenutu protiv njega i uticao na sudije, odbijao da svedoči i sl. A šta tek reći o epidemiološkim merama koje konstantno opstruira. Takođe, ne znam u kojoj demokratiji naoružani civili stoje ispred zgrade zakonodavne vlasti pa ovi moraju da skrivaju unutar zgrade?
 16. Hundreds of people angry or frustrated over Michigan's coronavirus stay-at-home order protested again outside the state Capitol today, braving heavy rain to call for a loosening of restrictions and for business owners to reopen in defiance of Gov. Gretchen Whitmer.⁣ ⁣ The demonstration was smaller than previous rallies. The Senate canceled session so the Capitol could be closed today. The step came weeks after some armed protesters entered the building during a rally. The latest protest was led by Michigan United for Liberty, a conservative activist group that has sued Democratic Gov. Gretchen Whitmer and organized or participated in several rallies since early April. ⁣ Though state police and Michigan's attorney general had warned of enforcing prohibitions on brandishing guns or ignoring potential directives to stay 6 feet apart, there were no arrests. Some protesters still stood closer together.⁣ ⁣ Organizers on Thursday tried to keep the focus on reopening the state. A scuffle broke out when people speaking on the Capitol steps prevented a man from displaying an American flag that had an unclothed female doll with a noose around the neck. Several masked counter-protesters stood silently in support of the governor's actions to keep the virus from spreading.⁣ ⁣ The governor, whose handling of the crisis has broad public support, according to polls, has gradually reopened some sectors such as manufacturing, construction and real estate. She pointed to modeling showing a median estimate that her order had prevented at least 3,480 additional deaths. More than 4,700 people have died in Michigan from complications related to Covid-19, which is the fourth-most of any state and the sixth-most on a per-capita basis.⁣ ⁣ (Politico/AP) To je to o čemu pričam. Svaka budala ima prava da ukine zakon jer ima podršku najgoreg predsednika USA svih vremena. A evo i mirotvorci:
 17. To ti niko neće reći jer se do pre dolaska trumpetala na vlast svako iz Zapadne Evrope divio Americi čak i preko granice dobrog ukusa. Fora je u tome što ti i da hoćeš ne možeš menjati sistem jer je u toj zemlji lobiranje iznad svih zakona. Zato i dalje opstaje zakon o posedovanju ličnog naoružanja jer prosto taj militantni NRA lobi svim silama zadržava ekskluzivno pravo da svako poseduje sopstveni arsenal oružja. Mene lično to ne pogađa ni “ič” ali mislim da svako ima prava na ovom mestu (a i u samoj USA, pa i šire) da izrazi svoje lično neslaganje sa takvim odnosom prema oružju, između ostalog. Jedino da si zatvoren u sopstvenom balonu od sapunice i da se praviš da se to tiče nekog drugog i da su kuće od čokolade a prozori od marmelade, da tamo svako radi ono šta hoće...
 18. Ako je nešto sigurno, to je da virus ne pravi selekciju ko je bogat a ko siromašan. Umiru i jedni i drugi. A ko već doživi ARDS teško da će mu pomoći i Mayo. Ali ti to očigledno ne znaš.
 19. Zanimljivo da ju je uputio da pita Kineze. Posle se vadio da je to tako uopšteno mislio, nevezano za to što je novinarka azijskog porekla. Klasična “ako vam se ne sviđa ovde onda napustite zemlju” priča današnjih belih suprematista. Vidim da je krelac postavio i sliku Bidena sa predsednikom Kine gde drže transparente “I[emoji3590]China”. Samo da mi se ne prodaje priča da nije rasista.
 20. “My Dinner with Andre” https://www.imdb.com/title/tt0082783/ Pre ovog filma sam mislio da je Vudi Alen neprevaziđeni majstor dijaloga ali sa ovim Malovim filmom sam opovrgao tu teoriju.
 21. Poslodavac odlučuje možeš li putovati ili ne. S obzirom da bih po povratku bio u kućnom karantinu 10 dana (a to mi kači radne dane) onda nemam dozvolu da odsustvujem sa posla.
×
×
 • Create New...