Jump to content

Kejsi Dzons

Član foruma
  • Posts

    37
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Kejsi Dzons

  1. - Denver ne moze daleko jer nema ni jednog igraca na klupi na koga moze da racuna da ce sigurno isporuciti. - Jokic ostavlja toliko cistih suteva saigracima ali u drugom Niko ne moze da pogodi otvoren sut, na celu sa Gilespijem i air ball-om sa trojke gde oko njega nema nikog. - Ofanzivni skok Finixa ubija Denver mnogo vise nego sto statistika pokazuje. - Svaka cast svima ali KD u elementu je apsolutno najbolji napadac u ligi, mozda I ikada.
  2. Hm, imao sansu, a nije zeleo da je iskoristi?! To sto neko ima dara i talentovan je za neki sport ne znaci da ima i glavu u tom periodu zivota koja prati taj talenat. Neko je lepo pomenuo da nije ni imao nekoga ko ce malo da ga usmeri kako da to sto ima bolje iskoristi a on sam u tom periodu evidentno nije imao kapacitet da to sam skapira. Ako se odslusa podkast, kroz pricu o njegovom odrastanju, moze da se vidi dosta razloga njegovog kasnijeg ponasanja. Meni je bas OK da on prica jer je dobar primer kako ne treba da se ponasaju mladi igraci, samo je plus sto se se on i ne trudi da bilo sta ulepsa.
  3. Jbg, neću otkriti rupu na saksiji, ali ovi stvarno više podseća na preseasson ili neku revijalnu utakmicu.
  4. To je sve jasno, daleko od toga da sporim da je taj rad na najnizem nivou neophodan, samo mislim da je to nesto sto je pod moranjem bez obzira na nacin na koji bi se najjace takmicenje organizovalo. Ako idemo bas do kraja, nama su potrebne sistemske promene i resenja koje krecu od same drzave, pa ses pustaju na savez i tek onda na sama takmicenja. Sto se drzave tice, sumnjam da ce i sledeca neka garnitura biti dovoljno kvalitetna da se na pravi nacin pozabavi sportm (o trenutnima zaista ne bih), a analogija je identicna i za kss, tako da mozemo uzivati u ovakvim izolovanim (incidentima) uspesima. Sto se tice EL igracemo je dokle je drzava spremna da daje pare da neko od blizanaca (ili oba u zavisnosti od formata) ima dovoljan budzet za takmicenje. Lako ce nas iskljuciti ko god u ABA bude bio prvi ako to ne budemo ispunjavali. A sto se motiva nekog Borca tice, identican je kao i u ABA, trebalo bi obezbediti prolaz u evropska takmicenja iz te hipoteticke lige. Moja poenta je bila samo da bih vise voleo da gledam na pr. Zvezdu u Leskovcu nego u Novom Mestu, ili Partizan u Subotici pre nego u Splitu, sad koliko je to realno, odmah sam se ogradio da nisam siguran.
  5. Ja uopste nisam siguran sta da mislim vezano za tu domacu ligu! ABA je definitivno izgubila na znacaju, posebno za Zvezdu i Partizan koji su dosta kvalitetniji od ostatka lige. U perspektivi bi ostali klubovi iz KLS dobili samim igranjem sa blizancima a verujem i da bi to znacajno podiglo interesovanje za KLS u vecini gradova. Problema je x ali oni postoje i trenutno pa ne vidim da ce ih domaca liga resiti (da poceno od toga sto bi 3. i 4. klub u Srbiji automatski narusili legitimitet lige, sto je i trenutno slucaj). Ipak, bey obzira na sve, voleo da vidim tu neku domacu ligu ali daleko od toga da tvrdim da bi to resilo probleme ili da je to najpametnije resenje.
  6. https://twitter.com/usabasketball/status/1687549227982012416?s=20 Verovatno je neko već pominjao, ja sam propustio, kakav stručni štab Amerikanaca. 👏👏👏
  7. Preskocio je i on 2003., ali to svakako ne umanjuje njegov doprinos reprezentaciji, samo istine radi. Ako se ne varam, to leto se zenio ili tako nesto, ali to stvarno nisam siguran, nesto mi e tako ostalo u secanju.
  8. Statisticki i ne deluje toliko los Denver koliko je sve ovo lose izgledalo na oko. Marej je bio uzasan posebno u organizaciji, a nista ga bolje nije menjao ni BB koji je posebno bio nesiguran na lopti. AG potpuno neprimetan cak i u odbrani, mada, moram priznati da je primnjeno par poena iako je odigrao odlicnu odbranu. KCP nista ne moze da pogodi + dva totalna pomracenja sa faulovima za 3 (drugo je za milimetar bilo 3+1). Da je ovo Denver izvukao i pored ovakve partije, bilo bi gotovo, ovako je sad mozda prednost na strani Majamija iako je Denver na papiru bolja ekipa. MPJ ne treba ni komentarisati.
  9. Nekako mi deluje da je za Jokica mozda i bolje da Embid bude MVP. Sklonio bi se malo fokus sa njega i cela ta prica da li zasluzuje da bude 3X uzastopno MVP, da li je dovoljno kvalitetan kao Bird itd, itd.
  10. Meni ovde interesuje kako Teo gleda na sve ovo! Bojim se da nema nista protiv, jer da ima, posle Jelisavetinih bravura bi ovo sprecio na svaki moguci nacin! Oni brukaju njega, ne sebe! P.S. Cuo sam da brat ima nadimak Joca Gorki, tako da i to dosta govori o njemu! 🙂
  11. Mislim da ne postoji ni jedan jedini kriterijum po kom mogu da se porede MJK i Milenko Topić. Meni nije loše što je njega poveo, treba nam svakako mesa na 4. Kad nam to ne treba Kalina, Luča pa i Deda svakako mogu da pokriju celu utakmicu.
  12. Uh, mene Voda Voda u nasoj kosarci asocira na 2005. godinu, cini mi se da je tada fabrika i otvorena, cak je i tadasnja repka bila na otvaranju, ako se dobro secam.
  13. Vidim da je nekoliko ovih klinaca iz Dynamica. Je l ima neko malo upuceniji da napise kako se radi tamo i da li to u perspektivi moze da postane i opstane kao neka zdrava prica sto se tice mladih igraca i mogucnosti da se razvijaju i dobijaju dovoljno minuta?
  14. Mozda nije prava tema ali nekako sam ovde video najvise takvih upisa na koje sam pozeleo da reagujem. Na ovoj temi se gura narativ kako "nismo isti", kako je sve Covic zapoceo, svaka reakcija Partizanovih navijaca je posledica akcije i sl. Nisu ni u Partizanu svi vazda bili cisti i gospoda, imalo je i tu svega (da ne nabrajam Jurasa, Vrsac, Duleta u x situacija itd.). Onda se pojavio Covic koji je odgovorio onako kako on jedino ume i kako je navikao da radi i zivi, a to je da nece birati sredstva da bi dosao do onoga sta mu je cilj, a sve to upakovano u milion folija (ocigledno jedan od boljih ucenika sluzbe). Nekako mi je totalno bespredmetno raspravljati o svemu ovome, jer dok drzava ne bude htela da resi ove stvari imacemo ovakvo blato i uzas i ceo ovaj paket koji je sve osim kosarke i sporta. Primera radi Zvezdi je jedan od sponzora Milenijum tim, Partizanu Globos osiguranje, to su dva kraka istog izvora, dok je tako nista se popraviti nece. I jedni i drugi navijaci su kriminalci sa ozbiljnim dosijeima i onda je takvima lako dati cokanje ili sta god drugo treba da gadjaju koga god je potrebno! To sve se nikada nece promeniti dok je vrhovni Bog tu gde jeste, a bojim se, da nece ni posle njega, bar ne onako kako bi trebalo. Do tada, koje govno manje smrdi je, meni bar, manje bitno. P.S. Da se ogradim odmah, da mi neko ne bi kacio relativizaciju, to ne pokusavam nikako, Covic bi trebalo da je odavno u zatvoru ali ne zbog Zvezde i sporta nego zbog ozbiljnijih stvari, ali Covic je, na nesrecu svih nas, posledica, ne uzrok a dok uzrok ne resimo sigurno nam ni kosarka, izmedju ostalog, nece biti bolja.
  15. Jedno hipoteticko pitanje, da sad neki arapin/rus/kinez/singapucanin ulozi milione u Nottingham Forest, pod sta bi to podveli?
  16. Svaka čast Realu, ponovo su se vratili iz nemoguće situacije. Ne može se reći da nije bilo sreće u svakoj od tih situacija ali je veći uticaj igrača i njihove veličine. Real ima igrače koji su pobednici, koji neće pasti psihički kad je teško, City to nema I to se pokazalo sinoć. Možda jedini koji može u tu kategoriju je Bernardno Silva ali to je premalo za ovakvu utakmicu. P. S. Malo mi je licemerno gadjenje na arapske pare kao da su u svim drugim klubovima čiste pare i surovo sportske priče! Extremno guranje para i dovođenje gomile zvezda je započeo upravo Real sa Galaktikosima, da se ne vraćamo još dalje u Frankovu eru. Fudbal je ogroman biznis i tu će uvek gurati pare ljudi koji veze s fudbalom nemaju, da bi, naravno, uzeli još više.
  17. Sve je tacno samo ja ne bih oslobodio trenera odgovornosti sto mu ekipa izgleda ovako! Da ima autoritet i kicmu stavio bi nekog od njih na klupu jer se od pocetka sezone videlo da ce tesko igrati zajedno sva trojica. Odbrana nije bila losa do prvog gola kada se sve raspalo! To je cist primer lose psihe i atmosfera u ekipi a to trener mora da prepozna i kontrolise. P.S. Kad smo kod PSG, je l Ikardi jos uvek igra fudbal?
  18. Nisam uopste mislio na to da je bio faul nad njim kao golmanom u petercu nego je jednostavno bio kontakt po nogama, Benzema nije pipnuo loptu a zakacio je Donarumu.
  19. Ima istine, ali opet neki iskusniji/kvalitetniji trener (na pr. Anceloti, kad smo vec kod ove utakmice) bi imao vise autoriteta cak i na ovu trojicu. Mozda bi imao i vise hrabrosti i autonomije u radu da proceni da kad je gusto ne moraju sva trojica da budu u igri. Kanal posle prvog gola je neverovatan posebno ako se uzme u obzir da u tom momentu oni imaju jos uvek gol prednosti. Nema tu lidera i autoriteta ni na klupi a ni na terenu, medju igracima. Slazem se da je ekipauzasno sklopljena, a na ovako sklopljenu, za mene, nikako ne ide Poketino.
  20. Jesam li samo ja video cist faul kod prvog gola?! Stvarno nekad ne vidim poentu i svrhu VAR-a ako ovakve stvari nisu signalizirane sudiji i dosudjene. Druga strana price je sto Donaruma nije smeo uopste da dodje u onu situaciju. Posle toga su se raspali i pokazali koliko zapravo nemaju karaktera kao ekipa. Mesi vise nije igrac za ovaj nivo fudbala. Nije ova igracka za Poketinov uzrast, malo su ga precenili. O Benzemi i Modricu je apsolutno sve vec receno, da ne ponavljam. P.S. Nadam se da Real ispada u sledecem kolu 😀
  21. Je l pominjao neko gestikulaciju Lesora posle pivotiranja i kosa protiv Davidovca?
  22. Kejsi Dzons

    Tata

    Sto se Danilovica tice, meni je nezainteresovanije delovao Lazic, da ne kazem da je iskulirao predsednika kao da je Covid redar! 🙂 Doduse, sve to mnogo vise govori o ukupnom stanju u nasoj kosarci al' to je vec ispricana prica.
  23. Kejsi Dzons

    Tata

    Ne videh da je Cooper odgovorio Sarcu, je l to potvrudjuje ono sto je napisao ili sam nesto propustio?
  24. Jesam li ja propustio nešto, zašto Bjelica ne igra čak ni u GT?
×
×
  • Create New...