Jump to content

zakkturbo

Član foruma
  • Posts

    90
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by zakkturbo

  1. zakkturbo

    Izbori 2022

    Zemun (kod bolnice), čekali pola sata. Glasačko mesto pored, veća gužva i duže se čeka.
  2. Deca dok su bila mala su baš retko dobijala Ab (pediajtri bili odlični), a sad pokušavam da se setim kada su poslednji put imali Ab terapiju i nema šanse da dobacim toliko unazad. Tako da poptuno pozdravljam stav i za male i za velike - Ab samo posle antibiograma.
  3. Evo naše iskustvo sa dr u COVID ambulanti - brzi Ag +, urađena KS, dobili suplemente, bez antibiotika (jeeee). Niko nema povišenu temperaturu i iskrena da budem da nije korone, za sada kao obična prehlada i verujem da će tako i ostati.
  4. Neki ljudi ne žele ništa tokom života da nauče i usvoje, tako da je ovde jedino rešenje flaster na usta🙂
  5. Evo da prijavim da smo i mi porodično poklekli - sin, muž i ja pozitivni na brzom antigenskom. Svi vakcinisani, za sada baš blaga slika, sve kako je dr Jovanović rekla. Verujem da će tako i ostati.
  6. Kao neko ko radi u laboratoriji i dugo se bavio lab dijagnostikom, moram da kažem da sam iznenađena porivom da se čitaju tuđi QR kodovi i gledaju tuđi rezultati. Sad ćete vrv da mi kažete da su dostupni bili rezultati, ali stvarno smatram da to nije u redu. Mi moramo našem telu za akreditaciju da dostavljamo potpisane izjave o povetljivosti i to naših izvršilaca gde se oni, a i mi kao lab obavezujemo da nećemo tuđe rezultate iznositi i pričati o njima.
  7. Uzeće poreskim obveznicima, ne političarima
  8. Ako je neko posle kontakta sa njim od novinara/fotografa dobio koronu, već bi se saznalo za to, sigurna sam.
  9. Torlak ima Thermo Fisher (Applied Biosystems 7500), a Vatreno oko u Kliničkom centru ima kinesku opremu. Za druge ne znam.
  10. Nije za odbranu, ali bez preterivanja molim, deca ako su OŠ išla su u školu celo polugodište, srednjoškolci ceo decembar.
  11. Da, Torlak se obavezao da bude za šest sati dostavljen rezultat, dok se Institut za Biocide nije obavezao. Zavisi od laba, pritisaka i tako...
  12. http://www.torlakinstitut.com/sr/news/details/57/DOBIJANjE+REZULTATA+RT-PCR+TESTIRANjA+NA+SARS-CoV2
  13. Ajd još jednom - i državne i privatne rade brzi antigenski test. A samo državne PCR, i ot traje znatno duže od brzog antigenskog. Kako vidim u žalbi piše da je 16.12. urađen PCR, a kad je dobio rezultat ne znamo. U našin sertifikatima piše datum uzorkovanja. Inače se slažem da zaista nije bilo nužno da ide među ljude.
  14. Vodila sam mamu juče na treću vakcinu, DZ Zemun - ispituju da li je bila prehlađena, imala probleme sa stomakom, pila antibiotik. Inače je bila gužva, utisak da je bilo dosta mladog sveta.
  15. Valjda da joj se slaže uz bidermajer i mladoženjino odelo...
  16. Nas 40-tak sa posla je vakcinisano, sutra 4 nedelje nakon Sinofarm revakcine. Desetak dana posle revakcine ja radim sa koleginicom koja je inače na imunosupresivima, na 30cm jedna od druge, obe imamo maske. Kaže ona, nešto mi je nos bzvz, malo kašljem, i tako dva dana kasnije kaže da je pozitivna na antigenskom testu. Dva dana kasnije otac joj ima slične simptome, srčani bolesnik, isto revakcinisan i pozitivan na antigenskom testu. Oboje su prošli sa, pa hajde da kažem, lakšim simptomima. Svi koji su bili u bliskom kontaktu sa njom, uključujući i mene, nisu se razboleli. Eto toliko o Sinofarm vakcini, ipak radi, rekla bih.
  17. Alergična sam na penicilin, primila danas drugu dozu Sinofarm vakcine, nikakve probleme nisam imala zbog alergije.
  18. Jutros sam išla sa mamom koja je dijabetičar da primi drugu dozu. Posle prve nije prijavila nikakve efekte, videćemo posle današnje. Kada se primi vakcina, dobije se papir koji sadrži ime, prezime, JMBG, koja vakcina je u pitanju i kada su primljene. Papir ima i QR kod. Što se staračkih domova tiče, moja tetka živi u Holandiji i u staračkom domu je. Kada je sve krenulo, njen sin nije mogao da uđe u dom, ona izlazila na terasu pa su mahali jedni drugima. Sada imaju bolesne, izlaženje iz sobe nije dozvoljeno i nema druženja u zajdničkoj prostoriji. Pre nekoliko dana su započeli vakcinaciju.
  19. I treba da radi, u kineskoj vakcini je umrtvljen ceo virus. Ono što je još bitnije je da su to antitela koja su neutrališuća.
  20. Moji imaju 19 i 14 - brucoš i osmi razred. Druže se i viđaju, aktivni su (treninzi, fudbal, basket sa drugarima) i ne smatram da im treba ukinuti te stvari. Kada su u zatvorenom, idu busom ili posećuju stariju bake, nose maske. Za brucoša mi krivo što ne ide na faks, samo on line nastava i jedino su ispiti uživo.
  21. Evo za vakcinaciju: Svekrva primila drugu dozu (Pfizer), odlično se oseća Mama primila Sinofarm, prva doza, malo je ruka bolela, odlično se oseća. Ja primila u četvrtak Sinofarm, isto prva doza, u petak mi se nos zapušio, ništa strašno. Glavobolja je verovatno od promene vremena, jer me i inače glava često boli. Zaključak: iako najmlađa, najkilavija sam.
  22. Za pravljenje kineske vakcine je korišćena već poznata tehnologija. Vakcina sadrži ceo umrtvljen virus, što znači da bi trebalo da izazove imunski odgovor ne samo na spike protein, već i na ostale virusne proteine (npr nukleokapsid). Ona favorizuje humoralni u odnosu na ćelijski imunski odgovor, odnosno produkciju antitela, što bi u slučaju infekcija trebalo da bude dovoljno
×
×
  • Create New...