Jump to content

zakkturbo

Član foruma
 • Content Count

  73
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

89 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nas 40-tak sa posla je vakcinisano, sutra 4 nedelje nakon Sinofarm revakcine. Desetak dana posle revakcine ja radim sa koleginicom koja je inače na imunosupresivima, na 30cm jedna od druge, obe imamo maske. Kaže ona, nešto mi je nos bzvz, malo kašljem, i tako dva dana kasnije kaže da je pozitivna na antigenskom testu. Dva dana kasnije otac joj ima slične simptome, srčani bolesnik, isto revakcinisan i pozitivan na antigenskom testu. Oboje su prošli sa, pa hajde da kažem, lakšim simptomima. Svi koji su bili u bliskom kontaktu sa njom, uključujući i mene, nisu se razboleli. Eto toliko
 2. Alergična sam na penicilin, primila danas drugu dozu Sinofarm vakcine, nikakve probleme nisam imala zbog alergije.
 3. Jutros sam išla sa mamom koja je dijabetičar da primi drugu dozu. Posle prve nije prijavila nikakve efekte, videćemo posle današnje. Kada se primi vakcina, dobije se papir koji sadrži ime, prezime, JMBG, koja vakcina je u pitanju i kada su primljene. Papir ima i QR kod. Što se staračkih domova tiče, moja tetka živi u Holandiji i u staračkom domu je. Kada je sve krenulo, njen sin nije mogao da uđe u dom, ona izlazila na terasu pa su mahali jedni drugima. Sada imaju bolesne, izlaženje iz sobe nije dozvoljeno i nema druženja u zajdničkoj prostoriji. Pre nekoliko dana su započeli vakci
 4. I treba da radi, u kineskoj vakcini je umrtvljen ceo virus. Ono što je još bitnije je da su to antitela koja su neutrališuća.
 5. Moji imaju 19 i 14 - brucoš i osmi razred. Druže se i viđaju, aktivni su (treninzi, fudbal, basket sa drugarima) i ne smatram da im treba ukinuti te stvari. Kada su u zatvorenom, idu busom ili posećuju stariju bake, nose maske. Za brucoša mi krivo što ne ide na faks, samo on line nastava i jedino su ispiti uživo.
 6. Evo za vakcinaciju: Svekrva primila drugu dozu (Pfizer), odlično se oseća Mama primila Sinofarm, prva doza, malo je ruka bolela, odlično se oseća. Ja primila u četvrtak Sinofarm, isto prva doza, u petak mi se nos zapušio, ništa strašno. Glavobolja je verovatno od promene vremena, jer me i inače glava često boli. Zaključak: iako najmlađa, najkilavija sam.
 7. Za pravljenje kineske vakcine je korišćena već poznata tehnologija. Vakcina sadrži ceo umrtvljen virus, što znači da bi trebalo da izazove imunski odgovor ne samo na spike protein, već i na ostale virusne proteine (npr nukleokapsid). Ona favorizuje humoralni u odnosu na ćelijski imunski odgovor, odnosno produkciju antitela, što bi u slučaju infekcija trebalo da bude dovoljno
 8. Koleginica je danas otišla na Sajam (nije bila pozvana) i vakcinisana je kineskom vakcinom. Oko 1h se zadržala. Ko može da odvoji oko dva sata, neka ide na Okrugli sto Društva Imunologa Srbije, gde je diskutovano o bezbednosti vakcina (nisam gledala, ali kolege kažu da je bio dobar Okrugli sto).
 9. 1 mL=1000 mikrolitara Vakcine 0.5mL= 500 mikrolitara i 0.3mL=300mikrolitara, 30 mikrolitara je baš, baš mala zapremina 🙂
 10. Muž prijavio u ponedeljak mamu za vakcinaciju, žena ima 86 godina. Danas je dobila poziv da dođe sutra i primi vakcinu. Mi se na poslu inače prijavljujemo Gradskom zavodu za javno zdravlje u Beogradu za vakcinu protiv gripa, i tako smo i sada za COVID. Nismo zdravstvena ustanova, ali se bavimo i lab dijagnostikom. Tražili su samo broj, a kada ćemo stići na red, pojma nemam.
 11. Prijateljica je letos bila pozitivna, samo upala sinusa, simptomi slični ovome što opisuješ. Prvo je konstatovala da je pozitivna, pa posle nekoliko dana se razvio sinusitis. Vrlo brzo se oporavila, što i tebi želim.
 12. Ono što kod nas zabrinjava je, što se prema vestima popunjavaju bolnički kapacitetti (Reumatologija, Pulmologija KCS), a danas je i Plastična hirurgija ušla u COVID sistem.
 13. VMA ima covid pacijente koji su došli kod njih zbog drugih zdravstvenih problema. Kod njih ostaju oni koji su PCR negativni, a PCR pozitivne šalju u covid bolnice, ako naravno imaju slobodnih kreveta. Među osobljem ima obolelih.
×
×
 • Create New...