Jump to content

zakkturbo

Član foruma
  • Posts

    90
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

zakkturbo's Achievements

Rookie

Rookie (2/14)

  • Reacting Well
  • Dedicated
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

129

Reputation

  1. zakkturbo

    Izbori 2022

    Zemun (kod bolnice), čekali pola sata. Glasačko mesto pored, veća gužva i duže se čeka.
  2. Deca dok su bila mala su baš retko dobijala Ab (pediajtri bili odlični), a sad pokušavam da se setim kada su poslednji put imali Ab terapiju i nema šanse da dobacim toliko unazad. Tako da poptuno pozdravljam stav i za male i za velike - Ab samo posle antibiograma.
  3. Evo naše iskustvo sa dr u COVID ambulanti - brzi Ag +, urađena KS, dobili suplemente, bez antibiotika (jeeee). Niko nema povišenu temperaturu i iskrena da budem da nije korone, za sada kao obična prehlada i verujem da će tako i ostati.
  4. Neki ljudi ne žele ništa tokom života da nauče i usvoje, tako da je ovde jedino rešenje flaster na usta🙂
  5. Evo da prijavim da smo i mi porodično poklekli - sin, muž i ja pozitivni na brzom antigenskom. Svi vakcinisani, za sada baš blaga slika, sve kako je dr Jovanović rekla. Verujem da će tako i ostati.
  6. Kao neko ko radi u laboratoriji i dugo se bavio lab dijagnostikom, moram da kažem da sam iznenađena porivom da se čitaju tuđi QR kodovi i gledaju tuđi rezultati. Sad ćete vrv da mi kažete da su dostupni bili rezultati, ali stvarno smatram da to nije u redu. Mi moramo našem telu za akreditaciju da dostavljamo potpisane izjave o povetljivosti i to naših izvršilaca gde se oni, a i mi kao lab obavezujemo da nećemo tuđe rezultate iznositi i pričati o njima.
  7. Uzeće poreskim obveznicima, ne političarima
  8. Ako je neko posle kontakta sa njim od novinara/fotografa dobio koronu, već bi se saznalo za to, sigurna sam.
  9. Torlak ima Thermo Fisher (Applied Biosystems 7500), a Vatreno oko u Kliničkom centru ima kinesku opremu. Za druge ne znam.
  10. Nije za odbranu, ali bez preterivanja molim, deca ako su OŠ išla su u školu celo polugodište, srednjoškolci ceo decembar.
  11. Da, Torlak se obavezao da bude za šest sati dostavljen rezultat, dok se Institut za Biocide nije obavezao. Zavisi od laba, pritisaka i tako...
  12. http://www.torlakinstitut.com/sr/news/details/57/DOBIJANjE+REZULTATA+RT-PCR+TESTIRANjA+NA+SARS-CoV2
  13. Ajd još jednom - i državne i privatne rade brzi antigenski test. A samo državne PCR, i ot traje znatno duže od brzog antigenskog. Kako vidim u žalbi piše da je 16.12. urađen PCR, a kad je dobio rezultat ne znamo. U našin sertifikatima piše datum uzorkovanja. Inače se slažem da zaista nije bilo nužno da ide među ljude.
×
×
  • Create New...