Jump to content

Bob McAdoo

Član foruma
  • Posts

    45
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Bob McAdoo

  1. Koliko si više dosadan sa ovim... Toliko si smorio, da sam morao da izađem iz stanja trajnog mirovanja da ti to kažem. Doktor robotike, doktor robotike iz Železnika - ponavljaš ove fraze i frazetine već mesecima unazad. I valjda misliš da je to zanimljivo i da na vrhunski način koristiš stilsku figuru ponavljanja, a ustvari samo otkrivaš da očigledno imaš neki lični sukob sa Čovićem, pa misliš da je OK da to i ovde prelivaš i spamuješ besomučnim ponavljanjem. Svi drugi koji kritikuju Čovića - podrška u 95% slučajeva. Niko od nas ne zaboravlja gde smo bili 2011, ali čovek ima tu neku autodestruktivnu crtu, očigledno je nepopravljiv i svake, ali baš svake godine će neronovski spaliti Rim, dokle god bude imao pristup vatri.
  2. Kao neko ko je otkrio ovaj forum pre 10-ak godina, posle nekih godinu dana čitanja se registrovao i pisao relativno redovno na starom forumu, u početku pomalo i na novom... I kao neko ko par godina ne piše, nego samo redovno čita, pre svega temu Košarka, mogu da kažem da je odluka o zaključavanju podforuma Košarka za spoljni svet potpuno besmislena i, zbog načina na koji je izvedena, prilično arogantna. Sticajem okolnosti sam zaboravio šifru, pa dugo čitam forum bez logovanja, ali ovo 'iživljavanje' na spoljnim čitaocima me nateralo da se potrudim i nadjem način da se ulogujem na forum i iskažem svoje nezadovoljstvo. 🙂 Jer... Možda bi odluka i bila razumljiva da je ovo tačno i da spoljni čitaoci ne mogu da čitaju Košarku tih par sati kad se igraju važne utakmice i kad je opterećenje veliko. Ali tema je zaključana za spoljne čitaoce po 3-4 dana. Recimo, poslednji put je zaključana posle meča Budućnost - Partizan u petak, i bila je zaključana do srede popodne. Dakle, skoro punih 5 dana. Ako je ovo deo strategije da se što više ljudi prisilno registruje - onda postoji neka logika. Ali to što postoji logika u nekoj akciji ne znači da je ta akcija automatski i pozitivna, zbog te boldovane reči u ovoj rečenici. Čitaoci foruma koji ne pišu su "voajeri"? Nisu samo - čitaoci foruma? Kako neko nov da uopšte otkrije forum i počne da čita, ako prvo mora da napravi nalog... da bi uopšte otkrio sadržaj i kvalitet teme o košarci? Tebi hvala što se boriš za spoljne čitaoce foruma. Prosto, forum ima veću vrednost ako je otvoren i javan. Zatvoreni forumi o nečemu tako otvorenom kao što je košarka me lično ne zanimaju, i nikad se ne bih registrovao da je ovaj forum od početka imao zatvoreni ili poluzatvoreni identitet. Toliko od mene, ne zamerite na oštrini... ali mi je ovo zaključavanje navuklo baš dosta frustracija. Mada sam se bar setio šifre. 🙂
  3. Još samo kad bi Jokićeve apologete mogle da povežu dve rečenice uz konsekventnu logiku, gde bi nam bio kraj... Kakve veze ima ko je franšizni igrač, a ko nije? Pričalo o tome da Divac nikad nije igrao toliko utakmica u sezoni, pa mu je bilo lako da ne otkazuje... A igrao je kao starter u sezoni i više od Jokića. Ali ne sumnjam da će uvek da se nadje neki izgovor: - Evo taj-i-taj igrač je igrao i više od Jokića u sezoni. - Ali on nije franšizni igrač. - Luka Dončić sad igra, i to kvalifikacije, a on je franšizni igrač. - Ali on nije igrao više od Jokića, pa je manja mogućnost da se povredi. - Evo Durant igra, a on je imao povredu. - Ali je igrao manje od Jokića. - I teško povredjeni Dinwiddie i Jokićev saigrač Monte Morris hoće da igraju za Nigeriju, iako nisu iz Nigerije. - Ali oni nisu franšizni igrač. I tako u krug. Ništa ne može da se zameri Jokiću, "jer niko nije u poziciji kao on". To se zove narativ. Sektor - demagogija.
  4. Jokić je ove sezone odigrao 82 utakmice - 72 u regularnom delu, 10 u plejofu. Ako se računa i završnica prethodne sezone - 109 utakmica u godini, što vole da spinuju Miškovi novinari. Vlade Divac je u sezoni 1990/91 odigrao 101 utakmicu za Lejkerse - 82 u regularnom delu, 19 u plejofu. Ako se računa kalendarska godina, svakako više nego Jokić. Igrao je finale NBA 1991. i ipak stigao da igra na EP u Rimu i osvoji zlato. A leto pre te sezone je isto igrao za reprezentaciju i osvojio zlato na Svetskom prvenstvu 1990. A pre tog zlata je imao debitantsku sezonu u NBA, gde je igrao 82 meča u regularnom delu i 9 u plejofu. Dakle, nikakvi klubovi, vlasnici, treneri nisu mogli da ga spreče da igra za reprezentaciju, iako je tada pozicija igrača iz Evrope u NBA bila mnogo teža i neizvesnija, niti je bio MVP lige, pa da može da bira klub koji hoće, ako se ovima njegovima ne svidja što igra za reprezentaciju, itd. Igrao je na 8 uzastopnih takmičenja, pre nego je prvi put otkazao, bio 3 puta prvak Evrope, jednom Sveta, 2 srebra na Olimpijadi i par bronzi na EP i SP... pre prvog otkaza. Dakle, zbog čega je "bilo lako Divcu"? Čovek je demonstrirao enormnu lojalnost, pre nego je prvi put demonstrirao malo sebičnosti. A ko ne vidi nelojalnost Jokića prema srpskoj košarci - i nije za bolje nego da mu mišljenje formira Miškova PR služba.
  5. Ne znam da li si zlonameran i troluješ ili sve ove gluposti i nebuloze pišeš iz hobija ili, ne daj Bože, uverenja. Otprilike, razumevanje fudbala na nivou deteta od 5 godina. Deteta koje ne igra fudbal sa drugarima.
  6. Ne znam kad sam poslednji put poludeo na neku sudijsku odluku kao na ovu... Nervira me što tradicionalno kukamo na sudije, ali ovo je bilo toliko nisko i tendenciozno. I kao što već rekoše, koje crno slovo zakona? U 99,9 % situacija se daje šansa da se završi napad, a korner spada pod to, pa ako je baš debelo potrajao produžetak vremena, onda sudije mogu da sviraju kraj čim lopta krene da ide od gola. Recimo, kao onaj korner na kraju meča u Salburgu - sudija je dozvolio da se izvede, ali pošto je Ben izbio loptu dalje od gola, odmah je sviran kraj. Mislim da je ta odluka, ali i da se meč produži samo za 3 minuta - baš tendenciozna i na neki način sramotna. Inače, sećam se situacije s kraja 80-ih, moguće da je bilo prvenstvo SFRJ... Sudjen je korner, poslednji minut, izvodi se korner, igrač udara loptu glavom / sudija svira kraj / lopta prelazi gol liniju. I sudija ne priznaje gol. Čak mi se čini da sam to video dva puta - jednom u nebitnoj utakmici, jer je taj tim (možda i Zvezda) već pobedio, ali ovaj drugi slučaj mi se čini da je odlučio meč i da su igrači tima čiji je gol poništen poludeli. Ako iko može da se seti koji bi mečevi mogli biti u pitanju - bio bih zahvalan na podsetniku. :)
  7. Fantastična igra Zvezde. Pre svega, bez straha, kojeg godinama nismo mogli da se oslobodimo u važnim utakmicama. Stanković večeras maestralan. Iako bi možda bilo bolje da je još malo ostavio Bena i Kangu, imponuje hrabrost da se pokuša pojačavanje ofanzive, uprkos činjenici da smo ostali sa igračem manje. To je možda i normalno kad nemaš šta da izgubiš... Ali su nas navikli domaći treneri na poteze a la Bata Djora protiv Rusa, pa je ovo zaista pravo osveženje. Ivanić je neverovatno mnogo napredovao, trenutno zaista deluje kao vrhunski igrač. Ben je neprocenjiv. Sanogo još neprocenjiviji. Ali ne možeš da prodješ sa igračima samoubicama u timu. Ne može sa Gobeljićem i sličnima. Takvi igrači će uvek naći način da samounište tim. Misterija je zašto ta, takva i tolika očiglednost godinama nije očigledna i klubu i trenerima Zvezde.
  8. Ovo se ponavlja više puta - kakav crni niskobudžetni film? Država je u ovaj film zvanično uložila 3,5 miliona evra (nezvanično idu priče i do 5 mil.), plus dodala 1,2 mil. za promociju filma. To je za ovaj deo sveta (zbog cena usluga i troškova) vrlo visokobudžetni film. Prosečno filmovi u Srbiji dobijaju od države 250-350.000 evra, sa medjunarodnim parama ambiciozniji dodju do 600-700.000, par poznatijih reditelja možda prebaci milion. Govorim o filmovima koji izgledaju dovoljno ubedljivo, bez naivnosti i učestvuju na A festivalima. Film nije bio uspešan u trci za Oskara ne zato što im je falilo para, nego jer je ta trka od početka bila osudjena na propast - namešten konkurs za kandidata, u trku za Oskara je poslat film koji nigde nije imao premijeru, nije bio ni na jednom medjunarodnom festivalu, nije imao nikakvu reputaciju. "Aida" je imala premijeru u Veneciji, drugi filmovi u Torontu, bili na spisku u Kanu, dobili evropskog Oskara... Ukratko - niko od glasača američke akademije verovatno nije ni video, ni čuo za film. Što se tiče Kusturice - taj film nećete gledati. On jeste najavljivao da će raditi film o Jasenovcu (na konferenciji sa V. Vukosavljevićem), ali je brzo posle toga rekao da je odustao od projekta. Čaršija priča da su razlog tome odredjeni telefonski pozivi. A svakako nije tačno da je o ovoj temi nemoguće snimiti dobar film. Pogledajte samo madjarski film o Aušvicu "Šaulov sin" (Oskar 2016) ili najbolji antiratni film svih vremena "Idi i gledaj", o nacističkom genocidu u Sovjetskom Savezu. Posle tog horora niko ne može da spava danima.
  9. A je l' ulaze u tu tvoju statistiku i NFL pretvaranja, kao ono Njegoševo i još par? Kako se u statistici vode panika u odbrani, ispucavanja na 3 metra od sebe u aut i ostalo?
  10. Ajde da je Zvezda branila 1:0 ili 0:0 iz prvog meča, pa da ta glupa ideja o ovakvom sastavu ima bar neku logiku, kao odbranićemo se defanzivom. Ali ti izvodiš ovakav sastav u prvoj utakmici, u Beogradu, kad Milan ne igra u najjačem sastavu, kad za par dana ima možda i najvažniju utakmicu sezone... Ovo je epski kukavičluk, možda gori nego i Miloje level. U meču sa protivnikom koji ima prednost u brzini i tehnici, ti izvedeš najsporiji sastav sezone, sa najmanje tehničkog potencijala od početka sezone... sa defanzivom koja se, usled prethodna dva problema, potpuno raspada, jer ne postoji nikakva igra. A pre toga uigravaš par meseci kakvo-takvo igranje fudbala. Diletantizam kao takav.
  11. Meni deluje kao kombinacija nekoliko faktora: 1. Pokušao da se direktno bori protiv Vučića - pokušaj doživeo potpuni fijasko, razočarao se u bolida Jankovića, valjda pomislio da je borba besmislena 2. Procenio da "Hvala, Vučiću" i nije toliko strašno da se kaže, ako će to da pomogne da se otkloni poslednja prepreka da država pomogne Radnički, koji jeste nižerazredni klub sada, ali je legat njegovog brata i "preživljavanje" Radničkog vidi kao preživljavanje nečega u čemu je njegova porodica imala važnu ulogu 3. Moguće da postoji i ta neka ucena - kuća, sin (šta je sve već pominjano). Inače, kad smo kod tačke 3 - bio sam jednom u Dudinoj kući, na večeri... Šta da vam kažem, vrhunska kuća. Potpuni Beverly Hills. :) p.s. Ovo "Hvala, Vučiću i nije toliko strašno da se kaže", nažalost možemo da vidimo puno puta, u raznim oblicima, na primerima raznih ljudi. U našoj eliti ne postoji dovoljna svest, politička i filozofska, o simbolici, o principima, o snazi i važnosti istih... Čak i kad je neko na pravoj strani istorije, ta energija se brzo i uzaludno potroši, niti se postigne konkretan učinak angažmanom, niti ostane nešto za budućnost bar u vidu simbola - otpora, morala, humanosti. To je vrlo žalosno i ovo je samo jedna epizoda u toj priči.
  12. Čini mi se da je ovo - a vidim još nekoliko sličnih komentara - ostalo pogrešno zapamćeno. Nije liga stavila veto na ovu transakciju jer je radila bilo šta protiv Lakersa i sprečavala pravljenje super tima, nego je NBA liga u tom trenutku bila privremeni vlasnik New Orleans Hornetsa i blokirala je dogovor koji je postigao menadžment, jer je - kao "vlasnik" franšize - procenila da bi za Paula mogla da se dobije bolja ponuda u tom trenutku. I to razmišljanje jeste bilo u skladu i sa današnjim pravilima rebuildinga - Clippersi su im dali bolji pick, dali su i mladje igrače (Eric Gordon), dok su od Lakersa dobili gomilu starijih igrača (Lamar Odom, Kevin Martin, Luis Scola, svi sa kraćim ugovorima) i Dragića, koji još nije bio to što je postao kasnije. U svakom slučaju, mislim da nije fer što je ovo ostalo zapamćeno kao neki rigorozan potez prema Lakersima, a ne kao pokušaj lige da bude malo bolji "vlasnik" franšize iz grada koji je par godina pre toga imao katastrofu i kome je trebalo obezbediti održiviju budućnost. Na kraju krajeva, sa ovim paketom iz Lakersa NO ne bi imao dobar tim ni za play off, ni za tankovanje, a sa paketom iz Clippersa su uspeli da istankuju super, dobiju prvi pik na draftu i izaberu - Anthony Davisa. p.s. Naravno, Scola i Dragić bi došli iz Houstona, u koji je trebalo da ide Gasol...
  13. Nije u pitanju lista najuspešnijih klubova svih vremena u evro kupovima, nego u istoriji Kupa Šampiona / Lige Šampiona. https://www.uefa.com/uefachampionsleague/news/0253-0d822547c1d9-f5b77ad0a2e8-1000--all-time-european-cup-rankings/ Ovo je nešto drugo, tj. u pitanju je tadašnji petogodišnji rejting, gde smo, logično, bili u samom vrhu. Apsolutno jesmo. Sećam se kad je izašla tadašnja večna lista najuspešnijih klubova u istoriji Kupa Šampiona, da je Crvena Zvezda bila na 8. mestu. Samo nisam siguran da li je to bilo na kraju sezone kad smo postali prvaci Evrope ili čak možda godinu dana ranije... Ko će ga znati. Oni što mi je sad zanimljivo je da sam bio malo razočaran. :) Ispred Zvezde su tada na listi bili Real Madrid, Milan, Bajern, Juventus, Ajaks, Benfika i Liverpul (to sam zauvek zapamtio), a iza Inter i valjda Barselona (ili Mančester br. 10, a Barsa 11.) Iznerviralo me tada što je neka Benfika na listi ispred Crvene Zvezde, ali mi je otac objasnio koliko je Benfika veliki klub i opet pričao o Euzebiju, itd. Znam da iz ove perspektive deluje kao teška deluzija, ali tako sam tada razmišljao. :)
  14. Moje mišljenje je da ovaj haos od sporazuma služi da Srbija "na odloženo" i "u svoja 4 zida" prizna Kosovo i to na sledeći način: Kosovo dobija: - Srbija odustaje od akcije lobiranja za povlačenje priznanja Kosova - priznanje od strane Izraela, KOJE JE SRBIJA POTPISALA, dakle - ohrabrenje za druge države sveta da priznaju Kosovo, a da to više nije protiv interesa Srbije, iako se to jasno i glasno ne izgovara na Pinku i kod Marića... Kosovo prikuplja ta priznanja tokom moratorijuma na apliciranje u UN od godinu dana - izgradnju pruga i puteva, tj. saobraćajno povezivanje za jačanje geopolitičkog položaja Kosova Kosovo daje: - suvlasništvo nad Gazivodama... ali samo "do daljnjeg", kad prodje neko vreme doći će Rosu specijalci i preuzeti Gazivode - moratorijum od godinu dana ne-apliciranja u medjunarodne institucije Izrael daje: - ustupak Vučiću da prizna Kosovo na ovaj bezbolniji način, "na odloženo" - učešće u ovom sporazumu, gde priznaju Kosovo, što je protivno njihovom interesu zbog Palestine, ali su procenili da im je gubitak mali, a dobitak im izgleda nešto znači Izrael dobija: - još jedna zemlja koja je preselila ambasadu u Jerusalim - još dve zemlje (*) koje osudjuju Hezbolah SAD daje: - prostorije za sastanak SAD dobija: - rešavanje još jednog sukoba za Trampov PR - deinstaliranje Huaweijevog 5G iz još jedne zemlje (najprijateljskije za Kinu u Evropi) - prebacivanje SRB ambasade u Jerusalim - osudu Hezbolaha - ojačavanje obaveštajnog aparata na Balkanu - itd. Srbija daje: - Kosovo - partnerstvo sa Huawei-em - seli ambasadu u Jerusalim - oslabljuje ne-američku obaveštajnu mrežu na Balkanu Srbija dobija: - su-korišćenje Gazivoda do daljnjeg - moratorijum na apliciranje Kosova u UN na godinu dana Vučić daje: - videti pod Srbija daje - rizikuje ljutnju Kine za tačku Huawei - rizikuje ljutnju Rusije za par tačaka Vučić dobija: - ustupak od SAD da ga i dalje podržava - ustupak od Kosova zbog tog moratorijuma, da može da prodaje priču o velikom uspehu preko Informera i Pinka - ustupak od Izraela, jer nema puno zemalja koje nisu priznale Kosovo iz sopstvenih razloga, a koje bi sad to uradile zbog SAD i Srbije (Grčka, Slovačka, Španija), jer ne bi mogle ništa da dobiju zauzvrat, za razliku od Izraela - hemijsku olovku. NAPOMENA: Samo sam bacio pogled na papire koji kruže kao navodni sporazum... na osnovu toga je i ovo induktivno tumačenje hijeroglifa. Možda sam promašio neke tačke, a možda su i ti papiri neka internet sprdnja, nisam pratio dalje komentare. Čitao sam one sa spajalicom. 😀 p.s. Ovo su bili komentari papira koje je potpisao Hoti. Sad vidim da postoje i Vučićevi papiri... i da i oni imaju spajalicu. 😄 Bagovao mi Safari, nije otvarao slike neko vreme.
  15. Da, hvala za ideju za prevoznike robe... Srećom ne žurim, a i nadam se da će se do kraja meseca aktivirati neke druge opcije. Što se tiče pa prva ti tvoja zemlja savetuje da ne dolazis, to stvarno nema nikakve veze, jer oni savetuju pre svega gastarbajtere, a ja to nisam. Nemam nikakvu sumnju da neće biti problema kada budem izlazio iz Šengena, ali isto tako verujem da će to smanjiti broj dana koliko mogu da budem u Šengenu posle perioda vanrednog stanja i da te dane neće kasnije računati samo i jedino ako se izričito odluči i objavi da se ti dani ne računaju... Ako budeš prepušten diskusiji i objašnjavanju sa policijom i birokratijom - jasno je kako će se to završiti. Hoću, svakako. Hteo sam da uradim mali brainstorm pre nego što dodje trenutak za to.
  16. Imam par pitanja u vezi situacije sa povratkom u zemlju, pa se nadam da ima mudrijih i obaveštenijih da mi eventualno reše neke dileme. Trenutno sam u Sloveniji (privatni razlozi), pre toga bio poslovno u Holandiji (nisam Kokeza, M. Pantelić, niti bivši dečko Anastasije Ražnatović). Prijavljen sam u BG, nemam EU papire. U medjuvremenu: - u Srbiji uvedeno vanredno stanje, čeka me karantin od 28 dana kad se vratim - ukinut sav avionski, autobuski i železnički saobraćaj sa Slovenijom, auto nemam, sajtovi za prevoz putnika blokirani ili prazni - Šengen navodno od utorka u 12h potpuno zatvara granice... rekoše mi da na belgijskoj televiziji javljalju da neće biti zabranjen samo ulazak u Šengen na 30 dana, već i izlazak iz istog?!? (ovo poslednje zvuči malo neverovatno) Pitanja: - ima li kreativnih ideja kako se u ovim okolnostima do kraja meseca dovući do Srbije? - da li Hrvatska uopšte dozvoljava prelaz preko svoje teritorije za državljane Srbije i/ili putnike iz pravca Slovenije? - ili je pametnije do srpske granice doći preko Madjarske? mada sumnjam da SLO-HUN granica nema kontrolu, kao što je let NED-SLO bio bez ikakve kontrole. Ako zbog EU odluke o totalnom zatvaranju granica moram da ostanem ovde još 30 dana, računa li se to u ukupni boravak u Šengen zoni (90 dana u 6 meseci) ili ta odluka čini da se ti dani ne računaju? (odloženo plaćanje računa a la Brnabić) Nije hitno da putujem i mogu da ostanem ovde neko vreme, ali me zanimaju opcije... a verujem da bar neko ima bar neki odgovor na bar neko pitanje. A ako niko nema nijedan odgovor - šta da se radi. Moraću da počnem da se družim sa Asterionom. 😄
  17. Molim da se Slaviši ne podmeće radost.
  18. Kanjas mi se mnogo dopada. Vidi se da je jako inteligentan igrač, igra prema napred, zna kad da inicira presing. Malo je preagresivan prema sudiji, ali valjda to Špancima inače prolazi, pa neka ga za sada. Garsija je definitivno pojačanje. Igramo fudbal, iako smo bušniji nego inače. Ali to nam trenutno odgovara. Bolje 1:1, nego da je 0:0.
  19. Svi koji budu igrali protiv Clippersa će prvo morati da probiju prvu liniju odbrane Beverley - Leonard - George... ... good luck.
  20. Hahaha... Bek baš dominira ovim svojim spekulacijama i pretpostavkama. Zamišljam, Sale pravi planove za SP. Kaže, "do jaja, imam Kalinu da mi pokrije SF i PF kao back up, tu čuvam jedno mesto za spoljnu liniju da mi...", zvoni mu telefon, neko mu kaže da je izašao taj klip sa Kalinom, on kuca u pretraživač, nalazi klip, gleda... Kalina drka i snima se, Djordjević razmišlja "dobro, nemam ništa protiv toga". Onda vidi da Kalina ustvari snima to za nekog tranvestita i Djordjević postaje jako nervozan... Na kraju, taman da mu i to oprosti, kad - Kalinić gura sebi prst u dupe! I Sale tu pukne! Ako može Beku da se dozvoli da, dok je banovan, bar piše ove spekulacije šta je ko i u kom trenutku osećao. Moram da priznam da je retko šta zabavno kao njegov dramski rad. 😄
  21. Prvo, ono što je gotovo sigurno da nema neke dosledne logike u optužbama da je ova odluka došla "odozgo". Niti mislim da je Djordjević neki beskičmenjak, niti je sve to što je Kalinić izjavljivao za Kosovo protiv onoga što govori Aleksandar Vučić. Naprotiv, njemu je u interesu da više javnih ličnosti priča kao Kalinić, da bi on delovao kao manji izdajnik svom glasačkom telu 😀, plus ako onda izvuče "i jedan metar Kosova", onda mu je i uspeh mnogo veći, nego da je klima u javnim životu isključivo "Kosovo je Srbija". Što se tiče toga da je Kalinić navodno prozivao Vučića, ni to ne verujem da je razlog, jer je, recimo, Nedović bio jedan od potpisnika podrške Vućiću, kao i Gurović, Grbović i ostali bolidi. Dakle, ne mislim da je to razlog. Djordjević je uvek veličao Nedovića, svakako smo manje "moderni" bez Nedovića i sporiji, a opet, moguće i da je logika da pored Teodosića, Bogdanovića, Bjelice i Jokića nije potrebno još ofanzivnih oružja, nego da fali defanzive i da zato drugi imaju prednost. Moguće da je Djordjević već odlučio da Milosavljević i/ili Gudurić imaju prednost i da neko od njih ili obojica sigurno idu pre Nedovića, pa nije hteo da ga muči i zove na pripreme, jer je onda skraćivanje sa spiska svima još teže. U prilog tome ide i slučaj sa Mačvanom, ako sam dobro zapamtio, koji je bio u svadji sa Dudom, a na prvom takmičenju ga Djordjević nije zvao, jer ima druge planove na PF (Bjelica i Erceg), pa iz poštovanja nije hteo da ga muči pripremama. Mačvan je, valjda, rekao da mu je takav odnos OK i da želi da sledeći put igra za reprezentaciju. Jesam ja ovo dobro zapamtio ili ne? 😐 Što se tiče Kalinića, tu je stvarno teško da se bilo šta razume. Pričati o nekakvim igračkim manama Kalinića je besmisleno, čovek je punokrvni reprezentativac, pobednik, glue guy, najbolji na svojoj poziciji. Jedino iole logično bi moglo da bude da tu postoji dugotrajniji sukob, možda i neki sukob sa drugim igračima... I možda su te izjave doprinele svemu tome na način - Kalinić da izjavu o Kosovu, Djordjević mu piše i pita ga šta se glupira, ne može da daje takve izjave, Kalinić mu odgovori da je slobodan čovek i da može da piše šta hoće, Sale to shvati kao nepoštovanje pravila. Samo pokušavam da shvatim, ne opravdavam bilo koji od ovih razloga. Mislim da je to mnogo verovatnije, nego da je sklonjen jer je dao izjavu, a da tu izjavu izmedju sebe nikako nisu komentarisali. Ili, kao što rekoh da na početku, da sad neko drugi Djordjeviću bira igrače. Ne bi trebalo sumnjati u njegov integritet. Ali bi svakako trebalo sumnjati u ovu odluku. Osim ako ne postoji nešto baš radikalno što ne znamo, ova odluka je 100% pogrešna. p.s. A ako su zaista obojica za odluku saznali preko medija, to je tek pogrešno i neoprostivo. Kukavički, pre svega.
  22. @ Stondisha's link Inače, zanimljivo je da Djangsu opet kupuje napadača od FKCZ, posle iskustva sa Boaćijem. Kupili Boaćija za 5,5 miliona, pa nam ga prodali 6 meseci kasnije za 2,5 miliona, pa 10 meseci kasnije opet kupuju centarfora od Zvezde. Nisam siguran koja šema bi mogla da bude u pitanju... ali sam siguran da u FKCZ ima mnogo boljih matematičara od mene. 😀
  23. Bob McAdoo

    3x3

    Pa igrao je Mijatović jedno EP sa njima i onako... Nije baš funkcionisalo. Mada je bilo i dobrih momenata.
  24. Bob McAdoo

    3x3

    Bolji su bili Letonci. Nezgodna ekipa, naročito kad ih krene šut. Mada mislim da Amerikanci dobijaju u finalu, jer su razvalili Poljake u drugom 1/2, 22:8 na kraju, ali bilo je i 20:1 u jednom trenutku. Imaju sve, svi šutiraju, odlično pokrivaju u odbrani i svi mogu brzo i lako da "očiste" loptu. Madox malo slabije, ali ostala trojica je čiste za par sekundi, a svi su odlični šuteri i onda je baš nezgodno za odbranu. Mi smo godinama dominirali ritmom - uvek čistili loptu za 2-3 sekunde i imali 9-10 za napad, a u odbrani smo igrali, nazovimo ga, zonski presing, tj. agresivno smo igrali ispred igrača koji čisti loptu. I praktično godinama druge ekipe protiv nas imaju samo 6-7 sekundi za napad. To zvuči jednostavno, ali tek su ovi Amerikanci u stanju da igraju to isto, u toj meri, tim intenzitetom, sa maksimalnom koncentracijom. Ipak, najveći problem na ovom prvenstvu je naš šut, koji je bio gori nego ikad. Ne pamtim da su Bulut i Majstorović ovoliko promašivali. Na kraju, dobiše nas i Poljaci za 3. mesto. Vodili smo 1 poen na 3 sekunde do kraja i onda Hicks 4-points play (dvojka + 2 slobodna bacanja zbog faula). Malo je bezveze to, previše se kažnjava kad si u bonusu.
×
×
  • Create New...