Jump to content

Chucky

Član foruma
  • Posts

    280
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Chucky's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

200

Reputation

  1. Utisak utakmice mi je onaj Baskoniin centar sto ima 24 godine. Prelep horog i poluhorog. Vidim i da ima mekanu ruku spolja. Kuzmic mu nije moga nista. Cini mi se odlican talenat. Sve ostalo sa utakmice bolje je zaboraviti. Sa ovakvom energijom u timu bi nas i Zadar dobio (plus nedostatak top scorera).
  2. Veceras Kuzmic i Cirbes da ne prave gomilu glupih faulova sto je njihov trade mark. Obojica znaju za naprave 2-3 faula u roku od minuta. Majku mu, bas nezgodna situacija. Ko bi mogao da zakrpi tu ako ova dvojica zaseru i npr. cetvrtu cetvrtinu ne mogu da igraju zbog faulova? Davidovac? Niko drugi mi ne pada na pamet.
  3. Ne mogu da izbacim iz mozga onaj pad White-a. Bas baksuzno. Saka ima bas mnogo kostiju i sitnih koscica i ako je sve polomio i ako su se kosti smaknule, bas dug oporavak ga ceka. Koliku ce pokretljivost zgloba ce imati posle je isto pitanje. Sranje. Dve utakmice u 2 dana su bas nekako cini mi se puno za ovaj deo priprema. Videlo se po oba tima u finalu. Kvalitet utakmice je bio dosta nizak. Finale tipicno Radonjino. Tri cetvrtine skoro pa nicega i onda u poslednjoj stisnuli i odvalili Bajern. Sam Bajern mi je dosta dobro skockana ekipa i mislim da ce biti ponovo dobro pozicionirani u evroligi. Posto je pripremni period i analiza igraca mozda i nema puno smisla, da napisem samo da me je Hollins razocarao trenutnom formom. Sa druge strane me je Mitrovic odusevio sa nekoliko poteza (ne vezano za kos u zadnjoj sekundi Bajernu. To je samo slag na tortu). Misljenja sam da bi Zirbes bio ispred Kuzmica da je prosao kompletne pripreme sa ekipom. Lazic i Lazarevic takodje vrlo dobri. Normalno, Kalinic je stvarno tata na terenu. Privilegija je gledati ga opet u Zvezdinom dresu.
  4. Moze biti. Ja se malo drugacije secam (sto naravno ne znaci da sam u pravu). Mislim da nam je Loyd bio aut i to na vise utakmica. Ali to je bas i trebalo Dobricu. Da najzad dobije vise slobode i ulogu poentera ekipe pa da sam vidi da moze mnogo vise nego sto je isporucivao ranije. Malo sam skeptican da ce imati preslikanu ulogu i ove sezone. Mislim da ce Radonja da ga podredi vise ekipi. Ja bih ipak voleo da mu se da vise prostora zato sto mislim da moze jos vise ove sezone.
  5. Ako sam dobro razumeo diskusiju, mi nemamo vise klasicnog poentera u ekipi (kao sto su Baron ili Loyd bili). Mi cemo verovatno morati da damo preko 70p da bi dobili utakmicu. To bi znacilo da u svakoj utakmici mi bi morali imati 4 igraca sa 10+ poena (ne verujem da cemo imati 20+ standardnog igraca u timu). U teoriji to bi mogli biti Ivanovic, Dobric, Holins i Kalinic. Strasno bi voleo da i centar moze u ovu grupu da udje. Onda mislim da bi bili solidno skockani. Za odbranu ne brinem puno. Bas me zanima odnos Radonjica prema Dobricu sledece sezone. On je i prosle sezone, cini mi se, priliku dobio kada su skoro svi ostali sa njegove pozicije bili van tima. Inace ga Radonjic nije mnogo forsirao pre toga (kao ni u prvom mandatu). Po meni je on enormno napredovao u tom drugom delu sezone i voleo bih da se koristi kao prva opcija u napadu za neke akcije. Da ne zaboravim, ovde je bilo par odlicnih postova o mladim talentima i njihovom izrastanju u igrace, kao i trenutnom nedostatku talenata u timovima. Na zalost od kada su menadzeri krenuli da vrbuju mlade talente cim pokazu da znaju levi dvokorak, nasa kosarka je krenula da propada. Moje misljenje je da bi ovde americki model po skolama bio resenje (ako bi ikada moglo da zazivi). Zvezdi i Partizanu se izgleda i ovako ne isplati stvaranje mladih igraca. Mislim da bi mnogo vise talenata tako i isplivalo na povrsinu. A zvezda i Partizan bi odabrali krem (sto i inace sada rade samo sto jure po Americi i Evropi a ne u nasem dvoristu). Normalno ova ideja je utopijska i ne znam da li bi skole uopste htele da se organizuju na tim principima. A i verovatno da 40% skoli u Srbiji nema ni teren za basket.
  6. Ovi za sada u svemu bolji od nas. Zasluzeno.
  7. Potpuno se slazem sa tobom. U situaciji 1 na 1 gde Mitar napada Kuridzu (i obrnuto) ne vidim neku prednost Mitrovica (mozda bolji povratni pas). Alo ovde kontam i da godine igraju ulogu (ako se ne varam Mitrovic je 6 godina mladji). Mada siguran sam i da Radonja ima neku svoju matematiku i racunicu kako da iskoristi najbolje Mitrovica
  8. Pa koji sportista je lud da izjavi da nikada nece igrati u repki. Taj ne verujem da postoji. Narucito u Srbiji. Pa time bi i sebe i familiju svoju doveo u nevidjeni problem (ponekada mi Srbi preterano licno shvatamo sve odluke nasih sportista). I ovako je sve receno. Ne igra im se i to je to. Na silu ne ide. Svaka cast momcima koji su tu i maksimalna podrska.
  9. Cestitke momcima na odlicnom zatvaranju sezone. Izvukli su sve sto je moglo iz nje. Ja iskreno nisam gledao ni jednu od ovih finalnih utakmica sa Megom ali umalo ne padoh sa stolice kada procitah za Hall-a. Valjda nece da mu proveravaju krv i urin :). Ziv nisam kako cemo prelazni rok da odradimo. Ali zelja mi je da podmaldimo tim.
  10. Ja se nadam i da je nasa uprava makar u pola toliko vredna kao i kolege forumasi i da se vec sada radi na prelaznom roku u klubu. Ako dodje Jovic ja mislim da ce Nnoko (ako ostane) da procveta i pokaze pravo lice. A voleo bih u domacici da vidim Uskokovica, Radanova i Rida sa 30+ minuta po mecu. Da pokazu na kom su nivou i da li su materijal za sledecu sezonu ili ne. Da nam iz Buducnosti dodje 2-3 najboljih igraca - tesko. Tesko da ce i jedan od glavnih nosioca doci. A ja bih voleo da nama svaki plej of ABA bude uzbudljiv kao i ove godine. Tu se gradi karakter i postaje bolji igrac. Od setnji kroz ABA ligu tesko da bi kao tim imali koristi. Tako da prizeljkujem i jaku Buducnost, jak Partizan, jaku Cedevitu i jos po neki tim. Normalno prva i osnovna zelja je zdravlje i da ovo sranje od pandemije najzad zamre pa da se sezone vrate u normalu.
  11. Saampiioonii. Stvarno su odigrali momci u grcu (i mi i Buducnost). Ali odbrana je odlucila. Cestitke i pohvale svima. Simonovic sa ogromnom energijom u odbrani (kao da mu je 20 godina). Lazic koji mozda i bolje odigrao nego u najboljim danima (hvala Radonjicu). Ali sta reci za centre. Nnoko je imao katastrofa godinu (bolest i pauza) ali evo vratilo se na kraju njeggovo zalaganje i volja. Lojd nije licio na sebe danas na pocetku ali je resio. Mnogo mi je drago zbog njega za taj kos. Voleo bih da sada u Srpskoj ligi Radonjic isforsira Uskokovica, Radanova i Rita (i jos nekog klinca ako moze). Ovima iskusnima treba dati odmor
  12. ovaj sto prenosi na B92 kao da fudbal prenosi. Non stop prica o udarcima umesto o sutevima na kos
×
×
  • Create New...