Jump to content
Vox92.net Forum

Dzistrou

Members
 • Content Count

  97
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

59 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Bukvalno sam video više nego što sam očekivao i to ne malo više. Naravno, najveći dobitak je Vulić koji je pokazao kvalitet i na ovom nivou. Problem u LŠ je najpre fizička sprema i tu nema nikakve dileme, taktički smo sasvim dobro stajali i parirali, svaka prednost koju su napravili je posledica fizičke/brzinske superiornosti. Najbolji primeri tokom današnje utakmice su bili kada su naši krilni igrači gubili sprint duele sa Šuleom (ili Kimihom koji je isprva okrenut leđima svom golu 😞 ). To je baš frustrirajuće, naročito ako se uzme u obzir da su nam krila najplaćeniji igrači, dovedeni da prave prednost ili makar budu ravnopravni na ovom nivou. U odnosu na prošlu sezonu smo uprkos svemu dosta konkurentniji, mislim da je treće mesto dostižno. Lepo fudbalsko veče i nikad bezbolnijih, ujedno korisnih 0-3. Dobra škola.
 2. Nije Peno beznadežan slučaj kakvim se predstavlja. Godinu ili dve dana sa dobrim trenerom u zdravoj konkurenciji bi od njega napravilo solidnog back up pleja za širi spisak u narednim godinama. Jaramaz i on su mi pik za tog četvrtog pleja pored Vase, Jovića i Tea veterana. Of course, ne bih digao ruke ni od Radanova.
 3. Čitajući ovaj tekst čovek bi stvarno pomislio da Argentina igra neki svemirski basket, dok je realnost bitno drugačija. Opasno me je sramota u ime naših igrača, Đorđevića i košarkaške tradicije i škole što je tako. Ustvari me je najviše sramota što svaka neuka košarkaška šuša sada likuje i seiri nad našim neuspehom i tripuje bitnost, tj. što im naš potop iz dva uzastopna meča možda daje legitimitet. Agonija od prvenstva, zaista. Lakše bi mi bilo da možemo pouzdano reći da ima nekog materijala među nadolazećim generacijama, te da u perspektivi možemo brzo da se rehabilitujemo. U zbilji, verovatnije mi je da se sve raspadne, jer nemam nikakvo poverenje u PSD i ekipu koja vodi Savez. Negde najvlažniji san bi bio da Žoc odigra ulogu Dude iz 2008., ali cenim da će se pokušati još jedan drugarski o-ruk sa Đorđevićem kao selektorom i bitno drugačijim rosterom.
 4. Čitajući ovaj tekst čovek bi stvarno pomislio da Argentina igra neki svemirski basket, dok je realnost bitno drugačija. Opasno me je sramota u ime naših igrača, Đorđevića i košarkaške tradicije i škole što je tako.
 5. Ovo prvenstvo vam je Đorđević u ulozi Kreša Ćosića i Bogdan u ulozi Dražena Petrovića i svi ostali u ulogama nemih posmatrača specifične trenerske naivnosti i Draženove virtuoznosti. S tom razlikom da je i Draženu mogao da se dogodi nestanak sa terena (1986 vs SAD), dok je Bogdan manje više odradio svoju smenu od prvog do poslednjeg momenta savršeno. Jebemliga, dosta podudarnosti.
 6. Razlozi rane eliminacije: I Jokić na četvorci II Pogrešna raspodela odgovornosti u prvoj fazi takmičenja III IV n Nepozivanje Kalinića i Nedovića Rešio sam vam ovo.
 7. Portugalci dolaze u sastavu koji njihova javnost već duže vreme priželjkuje. Ako namernu ritam i stignu do ranog gola, bojim se da neće samo da nas rutiniraju, već i ponize.
 8. Istine radi, negde krajem 90ih smo ih u prijateljskoj u Pioniru tukli okruglo 40 razlike.
 9. Gobeljić je late bloomer, ne bih se iznenadio da još napreduje. Sve zavisi od njegove spremnosti za usavršavanjem. Ima sa kim da radi u klubu za početak.
 10. Ako dođe Sale Katai, ja mislim da možemo da se pošibamo sa drugo ili treće mesto. Odličan žreb, baš odličan. Apsolutno najbolji momenat u skorijoj istoriji za Bajern i Totenhem u grupi.
 11. Gledao sam meč na engleskoj televiziji uz komentar Efana Ekoku; milina je slušati objektivan prenos i analizu igre. Impresioniranost Marinom uz blago stidljiv komentar i aluziju na Mesija, ocena da je Ivanić bitan igrač, mada slabo pokretljiv, ali izvrstan u povezivanju redova. Slaba leva strana odbrane i neshvatljivo dopuštanje centaršuteva iz dubine sa te strane. Pankov slab u skoku i pozicioniranju, Degenek vitalan za igru, začuđen zbog Borjanovih povremenih nesigurnosti - pamte se dobre partije iz LE i LŠ. Vidljiv kvalitet u kontroli lopte mladog Argentinca, vešto se gubi sa radara odbrambenim igračima! Jang Bojsi pogubljeni u dva navrata, ostaje nejasno zbog čega Milojević nije bolje iskoristo periode njihove nemoći. Verovatno je cilj da se iskoristi prednost fenomenalnog domaćeg terena. Čekamo odličan revanš sa nestrpljenjem.
 12. Topić je pravo blago poslednjih dana. Očekujem na pet minuta pre početka tekme jedan kvalitetan izveštaj o petlićima i na koga od sadašnjih mlađih kadeta se može računati u pohodu na odbranu titule u LŠ 2029. godine!
 13. Razmišljajući na temu pojačanja koje smo doveli i gomilanja fudbalera koji ne prave razliku, pitam se da li je nekom funkcioneru palo na pamet da recimo priđe Marinu i pita ga "Dobro, imaš li ti nekog bivšeg saigrača sa kojim si u dobrim odnosima i za kojeg znaš da je dobar igrač, koji bi zaigrao kod nas za te i te pare?". Da su mu rekli, treba nam štoper, bek i krilo, kladim se da bi predložio dobra rešenja. Igra je danas ličila na ozbiljan fudbal, ali je neznanje isplivalo na površinu i delovali smo bezopasno pred organizovanom ekipom, čim se prešlo sa plana A na čuvanje rezultata. Naravno da ćemo izbaciti Kopenhagen, ne treba da brinemo, dosta smo bolji, isplivaće razlika u kvalitetu. Mene brine što opet imamo dominantno igrače koji ne umeju da održe tempo i igru kada su primarni pravci napada provaljeni. Drugim rečima, Marin mora sve sam. Jang Bojs je ipak malko jača ekipa od FCKo i šteta bi bila da zbog nekih finesa ostanemo bez LŠ.
×
×
 • Create New...