Jump to content

Firga

Član foruma
  • Posts

    635
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Firga's Achievements

Proficient

Proficient (10/14)

  • Posting Machine
  • Very Popular
  • First Post
  • Collaborator
  • Reacting Well

Recent Badges

1.1k

Reputation

  1. Ovi kangini penali u svoje levo, a golmanovo desno, i to po svaku cenu, pocinju vec da iritiraju. Nastavice tako i naravno da ce poceti da mu brane.
  2. Potpuno odsustvo samokritike kod njih garantuje madjiji da ce jos dugo prikupljati trofeje i to najmanje svojom zaslugom i dobrim radom. Dosta slicna situacija je i na politickoj sceni Srbije, ako se razumemo. Sto se samog fudbala tice, u sredu ocekujem konacno dobru realizaciju i 2 0 do 20. minuta. Posle zavisi koliko cemo dalje hteti, juriti, kidati.
  3. Ako je za utehu, Krone nece vise daviti na topiku. Jedan post dnevno na temi cete lako podnositi.
  4. Ovo nije tacno. Ko ima zivce moze i da nadje. Ja sam podigao ulog, pa kad ti je bilo mnogo, bukvalno sam te naterao da ipak udjes u opkladu, tako sto sam ti dao ponudu koju da si odbio ispao bi kukavica. Nisi imao kud.
  5. Ideja o toj glupoj opkladi je bila njegova, ali je ulog bio nesto poput 3 meseca tamnice. Nudio sam da povecamo ulog na trajni ban, ako je vec siguran u svoje procene. Nije prihvatio, pa sam opkladu ucinio nefer na svoj racun. Tada vec nije imao kud, prihvatio je, iako se verovatno pokajao sto je ikada pomenuo tu glupu opkladu. Koliko god nefer bila, i dalje mislim da cu je dobiti, iako, jelte, navijam da je ne dobijem. Zelje su jedno, realnost nesto drugo.
  6. Sve tacno. Drago mi je da se prati i da se nije zaboravilo. Nadam se da cu dobiti trajni ban, ali mrka kapa, sto je uostalom i sam Covic priznao. Jako lose sklepan tim.
  7. Kontekst ili ne, ne vidim zasto je tesko izustiti nakon dokaza, osteceni smo.
  8. Nista od ovoga ne sporim. Samo istine radi, nisu nam svirana dva cista penala. I ako pricamo o losem sudjenju, onda je bilo na nasu stetu.
  9. Tebi je verovatno i sve ostalo u njihovu korist, cisto iz da opravdas svoje "ocene" svega i svacega. Rame. I to sam ti resio.
  10. Faul ovde nije sporan, kome jeste, nacicemo snimak ponovo. Posto strucnjaci kazu da je faul nastupio nakon sto je lopta izasla van terena, evo slike koja kaze da lazu. Ovde je trebalo dosuditi penal i zuti karton. Ovo je slika iz 16. Ceka se centarsut. Nacicemo i snimak. Dalje, nadam se, ne moram da objasnjavam. Sve se vidi. Klasican penal. Jasno se vidi da Hvang nije poslednji igrac. Sve se desava na vise od 40 metara od gola. Zuti karzon je ispravna odluka, jer je sam faul bio blag, ali sa ledja. Otuda zuti. Nisam jos uspeo da nadjem kada je Severini oprosten drugi zuti karton, par minuta pre nego sto mu drugi put nije oprosten. Dribling Rodica i namerna igra rukom kako ne bi ispao iz igre. Gol Ndijaea je ni glavom, ni rukom. Ramenom. Koliko znam, to je dozvoljeno. Eto, to vam je grobarski narativ, drste lopova, a otima se gde se god moze. Ne postoje sanse da oni sa ovakvim sastavom i igrom dobiju sve do kraja i opet izvuku bod u derbiju. Zato se toliko uče i ače i skrece se tema na sve drugo sto nije fudbal.
  11. Sto bi se reklo, sad nek uzmu titulu, naravno ako ih nije sramota.
  12. Bez zadrske, apsolutno svako ko ovo podrzava, pa cak samo i opravdava je degenerik. Bas degenerik. Nazalost, ima ih poprilicno. Necu da kazem vecina, jer ce neko protumaciti kao generalizaciju, ali brojni su.
  13. Nazovi to kako hoces, ali mi smo tek posle 10 godina predstavljanja zemlje u EL dobili budzet koji je normalan za ovo takmicenje. Taj budzet je duplo veci od drugog najveceg budzeta koji smo ikada dobili. A sto to bas sad. Pa da bi bili lepa ikebana. To sto smo se krljali sa azdajama sa ponajmanjim budzetom u ligi zasluga je uglavnom Dejana Radonjica. I sve bi bilo ok da isti taj budzet koliki je sad, u odnosu na drugog evroligasa iz Srbije nije 25 posto manji, po javnim tvrdnjama dva predsednika. Radonjic i Kalinic se nisu "slagali" sa takvom preraspodelom i realno su pokvarili nesto sto je "trebalo" da se desi. Ostali? Niti su sposobni da se poput ove dvojice pokrljaju na terenu protiv "mocnijeg", niti su raspolozeni da dignu glas zbog takve preraspodele drzavnih sredstava, a najmanje su sposobni da dobro iskoriste novac koji su dobili, kako bi jelte "sve strane" bile " zadovoljene". Pa sad tumaci kako hoces, ima tu svega pomalo. Pod broj jedan je nesposobnost, jer jelte prvo gledas svoje dvoriste, a tu situacija ne izgleda dobro. Pa kad sire pogledas, a tu mislim na logistiku, sudjenje, arbitraze, budzete, onda shvatis da osim sto imas retarde da ti vode klub, imas i prilicno tezak zadatak da sprecis neke planirane stvari. Radonjic i Kalinic su uspeli. Kako su nagradjeni?
  14. Ne znam zasto se po ko zna koji put palite. Unutra je guzva i tu moze samo da ode jos neko. To sto nije kako treba, to je druga prica. Spolja moooozda tek sad gledaju jos nekog da dovedu, sad kad smo spali na 3 igraca. Ali i to mozda. Ali poznajuci ih/ga, i taj neki spolja ce biti u pravom smislu reci krpljenje. Niti imaju pare za nesto kvalitetno, niti pregovaracke sposobnosti. Jednostavno, letosnje greske su bile prevelike da bi se ispravile. Namerne ili kao posledica nestrucnosti, svako ce imati svoje objasnjenje. Napravljen je preglomazan, a nefunkcionalan roster. Tada sam skretao paznju na to, a sad citam isto od onih koji su to tada negirali. Doselekcija je ovog puta izostala zbog novca, jer niti smo vise jedini evroligasi, a realno nismo ni primarni, tako da nije lako traziti jos, kad si vec sklopio roster od 15, 16 igraca. Iako neko drugi moze, ali to ne menja tvrdnju da se morao pazljivije sklapati roster. No opet dolazimo do pitanja zasto je ovo ovako uradjeno ... i reci cu opet, bicemo samo ikebana da ulepsamo i pojacamo neciji uspeh, lepo isplaniran i masno placen.
×
×
  • Create New...