Jump to content

McCarthy

Član foruma
  • Posts

    361
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by McCarthy

  1. Da, ima različitih procenata: Kad smo kod supstitucije dobavljača energenata, Nemačka će do leta prepoloviti uvoz nafte iz Rusije, do kraja godine će ga potpuno eleminisati, a ruski gas će biti eleminisan već do sredine 2024. Diverzifikacija ide puno brže nego šta se ranije mislilo da će ići: Germany to halve imports of Russian oil by summer Economy minister lays out measures to boost energy independence for Europe’s economic powerhouse https://www.aljazeera.com/news/2022/3/25/germany-plans-to-halve-russian-oil-imports-by-summer Germany to Wean Itself Off Russian Oil, Gas in Next 2 Years Gas imports could be wound right down by the middle of 2024 Oil, coal purchases could broadly end this year, minister says https://www.bloomberg.com/news/articles/2022-03-25/germany-targets-end-to-russian-gas-imports-by-middle-of-2024
  2. Samo ovo http://cdn.statcdn.com/Infographic/images/normal/26768.jpeg (neće da ga peguje kao sliku) -----
  3. McCarthy

    Izbori 2022

    Zaboravljaš da smo mi danas gluplji kao narod nego 90ih. Mladi u dvadesetim su u fazonu 100 ojrića, pa još sto. Hjurej. Opozicija koja je drugačija ili nema šansu zbog finansijskih razloga (Moramo) ili nema dovoljnu podršku na nacionalnom nivou. Devedesetih je vladao informacioni mrak, pa je bilo za očekivati da će to potrajati. Danas je sve dostupno online, a narod sve gluplji.
  4. Jedan od boljih govora Bidena u karijeri.
  5. https://www.danas.rs/vesti/politika/gruhonjic-vucic-se-prema-ratu-u-ukrajini-ponasa-kao-draza-mihailovic-1943-godine/ Solidan tekst.
  6. McCarthy

    Izbori 2022

    Naravno, pa to i jeste poenta. Indirektno doduše jeste odgovorio, njegov odgovor na pitanje oko murala i dešavanja devedesetih je dovoljan razlog da ne dobije moj glas. Tako da glas na kraju ipak dobija Ponoš nakon tog neuspešnog i očajnog manevra sinoć.
  7. McCarthy

    Izbori 2022

    I razbila i iznervirala.
  8. Ostatak: https://www.pobjeda.me/clanak/njemacki-izaslanik-za-zb-cekamo-ishod-formiranja-vlasti-u-crnoj-gori-clanstvo-u-nato-najbolji-garant-stabilnosti#.YjtEJCvkol8.twitter
  9. McCarthy

    Izbori 2022

    Meni. 😭 Google Ads, jbga.
  10. McCarthy

    Izbori 2022

    Odrala ga je Minja na Euronewsu kao beba zvečku. Dvadesetak minuta pred kraj su ključni.
  11. Ne znam da li je kačeno, nisam prelazio sve strane
  12. Da ne editujem, pošto se neće videti kod onih koji su već pregledali, NEXTA je stavila staru sliku glasanja, evo nove ispod:
  13. Srbija je i danas glasala protiv Rusije - četvrti put do sada generalno (prva tri puta u UN, UNESCO, OSCE) i danas ponovo u UN. Pitam se da li je i ovo danas bilo pod pritiscima ili je već spontanije.
  14. Ostatak teksta na: https://www.fpri.org/article/2022/03/serbia-on-the-edge/ Kompletan tekst (nije sve sažeto u okviru samog teksta na sajtu): https://www.fpri.org/wp-content/uploads/2022/03/serbia-on-the-edge-issuu.pdf
×
×
  • Create New...