Jump to content

kokodakalo

Član foruma
  • Posts

    898
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

1,585 profile views

kokodakalo's Achievements

Proficient

Proficient (10/14)

  • Dedicated
  • First Post
  • Collaborator
  • Posting Machine
  • Reacting Well

Recent Badges

2.2k

Reputation

  1. Natrpati tim sa polovnjacima i potpuno nekompatabilnim igracima i onda reci treneru u decembru dovedi sad trojicu, naravno za male pare, jer smo se predhodno ispucali preko svake mere na domace poluprosecne igrace i obavezno da ti pojacanja budu top. Nece to tako da ide i sve je vec vidjeno. Ne vidim da Covic ima vise sta da izbaci iz rukava. Svi trikovi su mu vec vidjeni i procitani. Prosla godina mu je bila poslednji voz da ode kao legenda, ova da ode upamcen po dobru, a sve preko toga ce biti kao kamen oko vrata kojeg smo se jedva rastosiljali.
  2. Treba biti posten prema Sferopulosu. Covek je u mozda tri utakmice imao na raspolaganju kompletan tim. Sabaz ga je docekao bez zelje da igra, a nakon rokade Sabaz Top, Topic se povredio u cini mi se trecoj utakmici. Vrlo brzo je ostao i bez Tea, tj sa Jagom i Hangom kao plejevima. Da se ne zajebavamo, taj dvojac na pleju nije ni za EC. Hanga je pre krilo nego plej. U ono malo utakmica u kojima je mogao da racuna na kompletan tim, sasvim smo pristojno izgledali. Zeljka je razbio, pogotovo u prvoj pred nasim navijacima. Napravio mu je par specijala, na koje Zeljko nije nalazio resenje do samog kraja. Gilespi i Smart su upravo ono sto je on i rekao. Najbolji igraci koji su bili spremni da dodju. Dakle spremni da dodju. To sto je Oly ili Efes nekog doveo ne znaci da smo i mi to mogli. Ovde je bilo ljudi koji se razumeju, a koji su i pre pocetka sezone rekli da smo napravili Frankestajna od ekipe i da sve to nece izaci na dobro. Pritom verujem da nas menadzeri diljem Evrope znaju i znaju za sve nase brljotine. Pod nase mislim na Coviceve, jer jbg on nas vodi i predstavlja. Ne mislim da je Sfero mogao bolje, jer prosto od govana se pita ne pravi, a Covic mu je od sastojaka obezbedio samo testo i govna.
  3. Treba biti objektivan. Partizanov Top 8 od prosle godine vredi vise nego svo nase ucesce u EL zadnjih 5 godina. PO utakmice sa Realom prosle godine su nesta o cemu ce njihovi navijaci pricati narednih 20 godina. Dobiti Real dve za redom u Madridu, prvu sutem u zadnjim sekundama je nesta sto se pamti i sto privlaci nove mlade navijace, kao i sto zadrzava stare pretplatnike a privlaci nove.
  4. Meni svo ono palamudjenje od sinoc govori da je Partizan verovatno dobio obecanje o licenci ili bar sigurnom ucescu u EL dogodine. Obradovic je napomenuo da je jedino obecanje koje je on dao ono da ce Partizan biti stalni ucesnik EL. Sad je vec jasno da je rec o jako losem gubitniku, mozda su u pitanju i nekakvi kompleksi, i onaj bespotrebni monolog je imao za cilj da sebe predstavi kao uspesnog, a pokusava kao uspeh da predstavi Partizanovo ucesce u EL. Sa druge strane i produzavanje Bolomboja, pre svega, a onda i Gedraitisa su pokazatelji da i KKCZ verovatno ima isto obecanje. Realno tesko da u Evropi, bez ruskih klubova i Dubaija postoji ijedan klub koji moze imati budzet koliki ce imati bg klubovi dogodine i zato i ocekujem da zaista oba kluba budu u EL. Ono sto nije dobro su ovi bespotrebni napadi Obradovica na vodju, jer trebali bismo svi da budemo jako glupi da ne znamo da bez drzave oba kluba imaju domet otprilike kao Cibona. Kao i svaki psiho i nas moze da kaze e sad cete da vidite i zavrne slavinu.
  5. Fredi popi..eo jer mu je Top seo pored Tea.
  6. I malom detetu je njegova plata sumnjiva i navodi na zakljucak da je rec o nekakvom taljenju. Tako da je moje pitanje od kad to samo jedna strana koja ucestvuje u mogucoj prevari ima odgovornost, a druga nije nista kriva. Pred zakonom odgovaraju u takvim situacijama i jedna i druga strana, tako da Deda zasluzuje i vise od kritike, a samo to sto nikad nece biti ozbiljne istrage o njegovom transferu ga stiti i od potencijalno drasticnije kazne i to one koja menja njegov outfit. Tako da, barem za mene, je potpuno problematican svaki pokusaj da se relativizuje njegova uloga u ovoj ekipi, jer jelte nije on sam sebi dao toliki ugovor. Nemam pojma, onda ni Rio Tinto nije sam dosao da kopa i sta ja znam, mozda ih treba pustiti da prekopaju Jadar i zatruju ostatak Srbije. Procitao si sve, jer 700k dedine plate je na pocetku, a 2 miliona nejpira na kraju teksta, ali si ih spojio bez svega izmedju da bi stvari relativizovao, sto slozices se nije u duhu konstruktivnog dijaloga kojem nadam se svi tezimo.
  7. To sto smo gledali smo prihvatali jer nas njegova plata nije kostala boljeg igraca na nekim drugim pozicijama. Sa platom od 700k, a Markos napisa i 800k on je debelo placen i kao takav je itekako podlozan kritici. Stavljao sam ovde ranije plate igraca Monaka i Asvela od prosle godine. U obe ekipe, prosle godine on bio bio cini mi se u top 3 do 5 plata. Monako je f4 ekipa. Znaci placen je i vise nego dobro, a ucinak mu je takav da kad bi pitali navijace kog igraca vise ne bi zeleli da gledaju u timu od 12, 90 posto bi njega navelo. Prihvatio je ozbiljan novac, samim tim je prihvatio i povecana ocekivanja, izmedju ostalih i jer zauzima dobar deo kolaca zvanog ukupan budzet za plate igraca. Ne vidim zasto ga navijaci ne bi prozivali i nazivali pradeda, jer on tako i igra, a zbog plate koliku ima uz jos neke plate mi nemamo extra igraca na njegovoj ili nekoj drugoj poziciji. Bolomboj igra za slican novac kao on, sto bi istog trebalo da vredja. Ko mu je dao ugovor treba da odgovara, ali odgovornost ima i on jer je prihvatio onoliko koliko ne vredi. Da li bi svi drugi isto to uradili nije bitno. Niko ga ovde nije osudio na smrt, vec ga navode kao uzrocnika nasih slabosti u igri i kao osobu zbog cije plate nemamo kvalitetniji roster. Ako mu to smeta uvek moze da zatrazi smanjenje plate i verujem da ce i kritike da se smanje. Da je Nejpir bio placen 200k, svi bi se slozili da on igra sasvim ok za namenjenu ulogu. Posto je bio placen 2 miliona i shodno novcu projektovan za nosioca, ono je bio kriminal. Nista bolja prica nije ni sa Dedom, pa ne vidim zasto bi on bio postedjen.
  8. Bas bi voleo da cujem kako je to ugovor pravno manje obavezujuci kad je kosarkaski od onog fudbalskog. Ako nam objasnis tu lakocu, siguran sam da ce to doci i do Reala koji ce te odmah angazovati u svoju pravnu sluzbu. Sto da bacaju pare na promasaje kad to mogu lako da rese.
  9. Naravno da i kolicina novca odredjuje ocekivanja. Najbolje da narucis stolaru kuhinju za 20k eura, pa kad ti sklepa monstruma, on kaze jbg ni one od pre koje su placene 5k nisu bile bolje. Ne ide to bas tako.
  10. Nismo dobili priliku da vidimo kako bi to izgledalo sa malim Topom. Ove sezone smo videli da ne mozemo sa Nejpirom i Jagom kad nema Tea, sto je normalno jer je on plej, a Nejpir nije bio nista, a Jago nije tip pleja koji igra za drugwe i razigrava ih. Top deluje kao da bi mogao biti takav igrac.
  11. Hrvati se stalno zale na ABA ligu upravo zbog toga sto se u istoj ligi takmice oni i slovenci sa nama, a kod njih se moraju postyovati evropski zakoni, a kod nas ne. Samim tim su oni u nepovoljnijoj situaciji, po njima.
  12. Sve su ovo grube racunice, a ne tacne. Poenta ni nije u tacnosti, vec u cinjenici da mi nismo do te mere pravno uredjena drzava i da su iz tih razloga kod nas moguce peripetije koje nam omogucavaju da budemo konkurentni sa platama kosarkasa. Nismo mi tolika EL sirotinja koliko je kod nas dozvoljeno lapanje, a kod njih kaznjivo. Sve u svemu jedan F8 za 10 godina ucesca u EL je potpuna nesposobnost uprave, a mozda i lopovluk i vreme je da se ista povuce.
  13. "Poreski tretman prihoda sportista i sportskih stručnjaka zavisi od prirode njihovog angažmana, odnosno da li su kod isplatioca u radnom odnosu ili je u pitanju rad van radnog odnosa. Sportski klub nema zakonsku obavezu da sa sportistom zaključi ugovor o radu. Klub to može da učini ukoliko postoji saglasnost volja kluba i sportiste, ali može i na drugi način da radno angažuje sportistu."
  14. Klub u tih 6,2 miliona moze da ubaci zakup stana u BG na vodi za igraca i plus zenu koja odrzava stan i kuva sarmice, koje nisu mogli da zaborave ni Marcus ni Djenka. To sve nije u budzetu, ali jbg igrac ne placa skupe restorane po Minhenu ili Madridu, a hrana Top.
×
×
  • Create New...