Jump to content

dzoneee

Član foruma
  • Posts

    2,391
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by dzoneee

  1. Мени је СП 2010. било прво првенство које могу да кажем да памтим. Гледао сам га у друштву из средње и то није било наравно разумевање ствари као данас што видим нешто и разумем. Више се гледало због фудбала. Нити сам у то време имао појма ни ко је Толе ни шта ради ни ко су остали бизгови из савеза. Гледаш фудбал, навијаш као јер игра твој држава и то је то. Е јбг, ја сада требам и у овим годинама да се правим тако наиван и да причам о некој тактици и зашто је овај кикснуо овде, а није урадио ово... као ови безобразници са Арене, РТС-а и осталих медија? Па јебига толико блесав баш нисам. Ја гледам рецимо понекад Енглезе и њихове анализе након утакмица. Онај ко није гледао како они воде те емисије тај није свестан које су то критике када се заслужи и какве речи и често долази до сукобљавања мишљења у студију па се некад омакне и која ружна реч. Сад да ли је то шоу што они раде како би наши неки рекли ја то не знам. Али знам да је и тај "шоу" њихов 100 пута бољи и искренији него ове сплачине што се сервирају овде на Аренама, Спорт Клубовима, РТС-у итд. И није то само тако у Енглеској, тако је и у Немачкој и у Француској и Холандији и Шпанији и оталим државама где је фудбал на неком пристојном нивоу. Емисије на Арени су оно полтронске да нема даље. На онакве емисије се само треба смејати и узимати их као забаву. Е оно је шоу прави, а не енглеске емисије. Као јуче да је било сећам се када је Кузмановић гостовао н Арени после утакмице Звезде са Јанг Бојсима у Београду и имао фантастичне коментаре које су се испоставили као реални. Када су онај што је преплаћен на Аренина гостовања Ранко Стојић и онај још један, заборавио сам ко је био, млатили празну сламу и извлачили неке анализе полтронске. И такве су им све емисије и сви њихови новинари, а сви они знају тамо шта се дешава много више него јавност и да нису полтрони распали могли би свашта нешто да питају и натерају све те фудбалске раднике српске да се црвене пред камерама да им непријатно да изађу. Али не они причају о тактици, таленту и одличном раду у млађим категоријама клубова. Ван сваке памети.
  2. Појма немам, али ја колико сам бар упућен мислим да не. Шта је било са овим последњим "откривањем" намештања утакмица? Искрено сад без гуглања не могу да се сетим ни ко је беше био умешан?
  3. По мени атмосфера је пукла када је Пиксијев кандидат изигран и постављен Недимовић за селектора. Вучићев улазак у авион је више зајебанција нека претпостављам. Мада опет реално човек је тежак баксуз, кад год сам га видео на стадиону било да играла репрезентација или Црвена Звезда никада ни среће није било на тој утакмици, поред лоше игре, за тим који је дошао да подржи Толета се сећам нешто кроз маглу, али наравно да ни тада није било све нормално и како треба. На крају крајева Антић је добио отказ на сличан начин као Муслин због Толета/Кокезе. О овом спину како је светско тржиште фудбала толикко прљаво стварно не бих јер ми је мука од тога да прави криминал у српском фудбалу оправдавам тако што је светско тржиште фудбала прљаво. И да јесте тако, још увек нисам видео управу неког озбиљније организованијег савеза или клуба да њихово руководство пре свега гледа своју личну корист па онда потребе "предузећа" које воде. Зајебите ме више са тим. Корупција у светском фудбалу се своди на мита и лобирања, у српском фудбалу и сличним системима као што је српски је уплетена права мафија уз потпору државе, ето нпр. комшије Бугари могу да се похвале са таквим криминалом у фудбалу такође. Један од бивши немачких председника фудбалског савеза смењен је јер су га открили како је добио неки скупоцени сат од неког украјинског политичира и пукла је афера о томе, и након медијског и јавног притиска човек је поднео оставку. Због тога је морао бити смењен а не зато што је упропастио немачки фудбал. По њиховом овде код нас шта раде требали би ићи на робију. Не иде то тако баш. Ја увек кажем у свакој држави и сваком систему постоји неки вид корупције и махинација, али те форе како се тамо негде много више муља само су они господа па раде то на други начин су приче за малу децу. Не може баш све да прође, а тек не може да прође када новинари јавно обелодане афере па се направи притисак јавности. Код нас може без проблема и одговорност је НУЛА и сви који су на некој позицији одлично то знају и боли их уво. Једноставно деценијама су навикнути на такав систем, а људи су такви да већина мисли да тако треба. Ако је неко на некој позицији онда има право да манипулише и да користи ту позицију за личну добит. Код нас се спрда Италија, мафија, муљају свашта нешто. Ал у тој Италији изађе један Јувентус пред суд па се пошаље у другу лигу ако би се испоставило да је то праведно. А Србија? Стварно мислиш да нико не треба да иде тако пред суд овде? Не мислим само на Звезду и Партизан, или клубове уопште.
  4. Па нормално да би се и Видић нападао када би се испоставило да је попут ових осталих. Али док се не испостави за промену био би освежење,исто као што је деловало да и Пикси може бити на месту селектора па је и стмосфера и у а и око репрезентације била далеко боља. Мислим нема шта Костић и Тадић да излазе пред медије и да причају о томе то се просто види. Свако ко их прати, а ми који пишемо овде их пратимо, може то и да види и осети. Да може да се испостави да не би ваљало може итекако, код нас је то као добар дан. А може и да буде неки преокрет јер једном ваљда и овде мора да се догоде неке корените промене. Оно ови метузалеми са утицајем старе и одлазе на онај свет, тачно је долазе и нове сецикесе, млађе и има их прилично није да их нема, али таквих не би било ту да их ове старе кајле нису прогурале и аминовале, а када падну ти који су им дали икакав легитимитет пашће већина и ових млађих са њима. И логично је да се просечан навијач нада неком заокрету и у овом брлогу који се зове Србија. Сад кад ће то доћи ко зна. Можда би и дошло доласком Видића а можда и не би, ми то не знамо. А што се тиче његовог поштења то је свакако упитно јер док не седне у фотељу код нас ти не можеш да видиш стварно ко је какав и какве су му намере. Али цела атмосфера у јавности око фудбала је таква да када ти неки Бата Ђора сере нешто и када се ФК Црвена Звезда окрене против тебе, а није их срамота да када његово име онако исплива у светским медијима.. да се поносно окити његових страним успесима и кажу дааа Немања Видић.... да то је и НАША легенда.. када неко такав се окрене против тебе онда је реално да свако ко воли српски фудбал првенствено стане на страну Видића. Па и да се зајебе тамо у процени ок, људски је, ал је бар имао резона неког да стане на његову страну... за разлику од ове где су Недимовић, Терзић, Вазура, Вучићевић, Шурбатовић, Ђора, Џајић, Дуле Савић, Крстајић... и целокупна та остала плејада садашњих фудбалских радника којој је место далеко далеко ван фудбала.
  5. Нисам гледао целу текму, али одгледао сам више од 90 минута фудбала Безброј грешки у додавањима и неповезана игра и види се да су играчи били нервозни на максимуму. Али атмосфера на трибинама и борбеност и једних и других некако је на крају повукло да не буду изгубљених скоро два сата пред телевизором На крају добисмо још једног дебитанта ЕП-а поред Србије Честитке Грузинима на ЕП-у, мада ми је криво мало што ако испадне неко море нећу их гледати из Грчке да осетим ту атмосферу како они то раде.
  6. Добро да будем поштен и ове инсинуације друге стране не пијем, јер ми је искрено, и поред тога што је Русија у питању, невероватно да неко овако зверски нешто својим људима уради зарад било каквог циља. Са друге стране руске службе и полиција су крајње неспособни, плус корумпирани до изнемоглости и не бих смео да се кладим да ИСИС поново неће напасти овако. Можда овог пута не баш Москву него неки други град, али свакако је да сада могу да им постану мета. Ову ситуацију са Украјином могу само да искористе да лакше сеју страх по Русији и да доведу до тога да недужни цивили не буду смели да изађу на нека већа окупљања. Иначе ово Путиново занемаривање настрадиалих цивила се и очекује од њега. Такав је већ две године према својој војсци, очекивано је да неће бити ни другачији према цивилима. Намера а онда и план да окриве Украјину за терористички напад се све више и више удаљава од реалности и неће проћи код ширег дела света, а то шта они касније "докажу" све једно је небитно.
  7. Срам било Видића што није Бата Ђори положио образложење о томе шта је радио и где је радио након фудбалске каријере
  8. Ma jesu ih pohvatali, nego nakon video snimka sa pohvatanima ovi iz ISIS-a izbacili i oni njihov neki video. Kao da ih troluju. Inace u potrazi za krivcima skrenulo se skroz na drugu stranu, sa Kijeva prema Turskoj
  9. Кад смо код историје пре бих рекао да ће га памтити као тренера који је Србију одвео први пут у историји на ЕП. Свиђало се то некоме или не нас ће тамо када буду претстављали означити као дебитанте.
  10. Није Пикси толика незналица колико је изгубио конце у свлачионици. Јбг за доста ствари је сам крив, а неке су једноставно последица рада у Србији нарочито када тај сектор доноси много пара. Ово не значи да је Пикси добар тактичар јер није, само просто у Србији у фудбалу није све у тактици, квалитету, знању, треба се на то већ навићи. Плус ни квалитет играча није на нивоу онога што ми очекујемо. Не помаже ни то што Тадић, Митровић, Милинковић-Савић више нису за озбиљан фудбал и надати се неком њиховом васкрснућу на ЕП-у попут оних у холивудским филмовима није препоручљиво. То нам је што нам је. Пиксију свакако хвала што нас је одвео на ЕП, па макар била и најгора група у историји неког фудбалског такмичења. На следеће СП ћемо већ теже отићи, али отом потом, прво да прегурамо те три утакмице на ЕП-у. Ваљда ће нас послужити лепо време у држави да може да се гледа опуштено и кроз зајебанцију по баштама у граду. Јер фудбал Србији не треба схватати озбиљно. 😃
  11. Ај признајте да вам жао што Кипрани не имаше мало више концентрације при крају, ја признајем мени јесте 🤣 Три бода су три бода, поклону се у зубе не гледа. 😁 Забавна текма, добра зајебанција.
  12. Јел ово ИСИС тролује Русе да избаце онај одвратан и ужасан снимак сниман из првог лица уз поруку да су четворица терориста на слободи након руског снимка како су уватили теористе и мучили их?
  13. Енглези знају да смарају. Дају један гол у првих 10 минута и онда их мрзи да живе. Данци би могли да нам праве проблема жешћих. Они играју у истом темпу целу утакмицу.
  14. Ок, ал што мислиш да не би кренули путем Пољске, Естоније, Литваније итд. након тога? Стоји и та теорија да би могли и попут ових држава које си навео наравно. Мада Казакстан и Узбекистан бар нису имали ратове 90-их колико сам ја бар упознат.
  15. То нема баш везе са овим што сам ја написао. Иако се слажем ово и за Пољску и Мађарску. Ја нисам ни рекао да Пољска има исте "европске вредности" као рецимо Норвешка, Белгија. Уосталом то нема никакве везе. Швајцарска није део те фамозне ЕУ, није ни Норвешка и лично знам да већини држављана тих земаља ни мало није криво због тога, шта више нису за улазак њихових држава у ЕУ. Али их то не спречава да буду уређене државе какве Пољска, Мађарска или Румунија неће никада бити. Овде се скроз погрешно гледа на то шта је то у ствари ЕУ. Моја поента је искључиво била да је Москва држала под контролом и Југославију да би се временом држављанима те државе Москва смучила и да би тражила неку алтернативу. Да ли је то запад, Кина, Џибути или Сингапур апсолутно је небитно. Ми о Русији имамо митове, ми не знамо како је бити под њиховом чизмом а то је велика разлика између нас и Пољске, Чешке, Словачке, Балтика, Румуније.
  16. Убедљиво најгора околност која се догодила Србији након Другог светског рата била је та што СФРЈ није упала у Варшавски пакт. Део источног блока неколико година јесте била колико ме сећање нешто служи, али СФРЈ није била део Варшавског пакта. Е то је огромна грешка, чак и већа грешка него што нисмо изабрали НАТО након његовог формирања по мени. Тачно је да смо упали у Варшавски пакт наше деде и очеви не би могли да путују возом до Пољске, Чешке, Румуније и да им се ругају како су бедни и јадни и да им носе жваке и чарапе да продају, али данас не само да би се склонили од Руса и имали исто мишљење о њима какво имају Румуни, Чеси, Пољаци, већ сам прилично убеђен да не би било више ни странака попут СПС-а, РСС-а а самим тим не би ни СНС био ни у најлуђим сновима.
  17. И добро јел је коначно руска логистика решила мистерију да је запад организовао напад или им треба још времена? 🤔
  18. Зна се добро шта мислим о Русији и њеној политичкој а и војној идеологији. АЛи искрено ово је катастрофа и саучешће погођеним породицама. 😔 Наравно с обзиром да је исти принцип као и код нас убеђен сам да ће руски естаблишмент (јел се тако каже беше?) покушати да ово натовари Америци, Украјини, Французима, Енглезима, Католицима, Папи и коме год на врат. Небитно каква је истина. Ја нећу да кажем ко је крив, нити знам. Чуо сам за овај терористички напад сад, али сам се одавно већ дистанцирао од свега што има везе са политиком. Не кажем да нису Украјинци, реално појма немам. Али сам убеђен да ће ови свалити или бар доста се потрудити да што више повежу другу страну са овим ужасним делом. А јебига жртве ће увек бити цивили и туга је и за ове у Украјини и оне у Гази а и у Израелу па сад и Русији.
  19. Апсолутно. Од тада је све кренуло стрмоглаво незаустављиво. Баш од тада, када су требали бити ти избори па је "неко" повукао ручну и рекао е па станите мало да вам покажемо ко је ипак овде главни. И то је било пред СП колико ме памћење служи.
  20. Не знамо да ли је званично нормално, чуће се и видеће се. Али овај бело, плаво, делимично црвени ми се свиђа. А овај црвени бих запалио.
  21. Онако објективно гледано на европском континенту у првих 10 нема силе да смо, али смо ту негде одмах испод, да ли 15., 14. или 17. али ту је негде што реално гледано и није лоше, није одлично али није ни катастрофа. Лоше је ако се успех прихвата само када си први или евентуало други. А код нас то стварно не делује толико лоше, шта више ја бих рекао да ми и одлично пливамо последњу па чак и деценију у односу шта нам се ради у савезу и каква је неорганизација и јавашлук. Нама углавном школују фудбалере лиге петице + још пар ту мало лига изнад типа Холандија, Белгија, Португал, Аустрија ко год. Јасно је да ми играча да направимо не можемо и нећемо нити нас, тј. оне који воде све ово, занима то. Они узму оно што њима одговара и после се претварају пред телевизијом за широке народне масе и глуме неко српство а онај који се усуди да критикује он не критикује него издаје српство, ради против српског спорта. Шта мене највише у ствари нервира код ове државе и великог већинског народа који живи у овој држави. Што се ми ложимо на неки патриотизам, деценијама а ми нисмо генерално никакве патриоте. И то стварно по мени није ништа лоше ако ти у ствари прихватиш оно чему си ближи а то је нека лична корист. Ни смо ми бре једини народ који је такав. Али оно што је најбитније а то је дисциплина, правичност нека (да не кажем баш правосуђе), знање, труд, ред... то се код нас ниподаштава а најлакше је то радити када затрујеш земљу некаквим патриотизмом. Јер онда шта год неко на врху урадио само кренеш да се просераваш са патриотизмом и одмах све пада у други план, очас посла нађеш непријатеље од којих те "патриоте" морају да те сачувају. И то код овог обичног наивног народа пали. И то су сви који су успели у овој држави провалили и искористили. Буквално сви, од прво политичара, до спортиста, глумаца, певача, предузетника итд итд. И ми то убацујемо нон стоп и у спорт. Говоримо о неком инату курцу палцу. Као заинатимо се па ти покажемо свог бога. А то је већ жвака која ако прође прође а нормално по закону бројева некада прође а некада не и тако би било исто и да нема тог фамозног српског ината. Него што да не добро се продаје, а весници "патриотизма" одлично зараде. И тако нон стоп и никада то овде неће престати нити народ овде жели да то престане. Можемо слободно да кажемо да је то неки наш идентитет како у спорту, поготово у фудбалу (а у фудбалу је и убедљиво највише пара јел тако?) тако и у свим сферама овог друштва. А и зашто да престане? Лепо народу да скрене тако мало мисли на страну, а богами још лепше и онима који се окористе о тај "патриотизам". Када некада буде дошао дан у спрском фудбалу када дође неко у савезу који неће серендати о српству, храбром народу, историји и осталим нерелевантним глупостима за садашњост и будућност већ буде засукао рукаве и крене да ради, да успостави неки ред, дисциплину, правичност, али и да има слободу и подршку да истраје у томе будите сигурни да ће српска репрезентација у фудбалу заличити на тим за који вреди доћи и по киши и снегу и бодрити је и када побеђује и када губи. Ако дође, ако не онда јбг. Шта да се ради, идемо даље.
  22. Ја лепо кажем. И од Енглеске и Данске да изгубимо ништа се неће променити исто. Етзо то вам кажем унапред да знате
  23. Ово је смејурија реално. Не кажем да није Хванг играо одлично, нисам гледао. Али ове оцене су смејурија. Битно да су они (Флешскор) избацили резултат на полувремену у загради што је стајао. Пре неки дан било неко ажурирање, послали ми да одрадим анкету како ми се допадају ти неки новитети (које нисам ни видео који су). Ако им је ово ажурирање свака им част. Ал сам тек јутрос видео ово за резултате на полувремену што избацили. Да сам то видео на време одрадио бих им анкету.
  24. Није ово лоше људи ни мало. Него што би рекао овај са Арене да видимо како ће Писки решити ове слатке муке са голманима и нападачима. Мене то више искрено занима него сама игра и резултат тек.
  25. Па у видеу овом горе са Мијатовићем. Знамо како Пикси прича о пријатељским утакмицама, а ево сада и Мијат рече како нема пријатељских свих играју пуном снагом бла бла... па ми се то не слаже једно са другим.
×
×
  • Create New...