Jump to content

HAMMER

Član foruma
  • Posts

    2,669
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by HAMMER

  1. ne mogu da verujem kakvi slepci su nas dobili u finalu prosle godine...
  2. HAMMER

    Bliski Istok

    dubajci klaudseeduju skoro skoro pa svakodnevno. ja nisam video kisu u dubaiu u ovo doba godine. funkcionise preko zime ali u aprilu nikada.
  3. HAMMER

    NBA 2023-24

    al ce da se seruju gifovi konjskih glava kad zavrsimo sa redneksima 💪
  4. HAMMER

    NBA 2023-24

    raduj se lejkerski rode, silovacemo konjusare...
  5. HAMMER

    Bliski Istok

    ma sta mislili o iranu tamo postoji bas sirok front koji je protiv ovih ludaka koji ih vode. moje kolege iranci barataju sa cifrom od 70% sto mi je skroz nerealno da tako ubedljiva manjina moze da kontrolise vecinu ali imaju najave da bi usled konfrontacije verovatno vlast u iranu bila zbacena iznutra. ljudima prekipelo.
  6. HAMMER

    Bliski Istok

    rusija ne poseduje tako nesto. barem ja nisam cuo.
  7. docice i 27ma. zovot ce da tece. ono sto nece da stane ili da se smanji je mrznja prema fasistima koji su porusili ukrajinske gradove. kulminirace i zavrsice se lose po ludake koji su se latili maca u doba interneta.
  8. HAMMER

    Bliski Istok

    a i daje izraelu odresene ruke da resi iranski nuklearni program a usput i fabrike ovih dronova i raketa.
  9. videh na nekoliko mesta. prebacuju 1500 ljudi dok poljaci spremaju vece grupe. izmedju redova f16 ne moze da nosi AA rakete dugog dometa (meteor). izgleda da samo gripeni mogu da ih nose. jel mogu ovi piloti koji se obucavaju na f16 da pilotiraju gripenima?
  10. niko ne pominje francuske legionare koji su usli u ukrajinu. dje je kronos da se zabrine?
  11. uzeli bi da nas nisu izvacarili atleticani...
  12. bes, ocaj, tuga... nadam se da si na nekom boljem mestu mali andjele 💔
  13. Ta opšta mobilizacija ne bi promenila ništa ni protiv Ukrajine a kamoli protiv poljske koja ima sve rodove vojske. Veoma se lako ovde poteze priča o nuklearkama a pričamo o državama u Evropi. Kao da će Nemci, Ukrajinci, Skandinavci da tolerišu nuklearne padavine i kontaminaciju a neće da urade isto ludacima koji bi potegli tu priču. To je end Game i ludaci koji su ovo započeli bi trebali to da znaju.
  14. men se cini da se zanemaruje cinjenica da bi u slucaju pada podrske ratu ukrajinci radije u zagrljaj poljacima ili nekim letoncima nego russima.
  15. cuj izbori u ratnom stanju a ovi nadiru sa svih strana kao posast. samo ljudska glupost nema granica...
  16. znas kako, zavisi od pozicije i perspektive pogleda. ako posmatras iz perspektive formiranja zemlje i drzava onda ce russija biti upamcena kao nebitna mrlja u istoriji na koju ce covecanstvo da se gadi. ako posmatras iz perspektive leptira pcele onda ce zaista biti potrebna vecnost ali ono sto je nesumnjivo je da ce rusija nestati sa lica zemlje na ovaj ili onaj nacin.
  17. cim varvari napuste ukrajinu doci ce do normalnih izbora. jel pita neko russe kad ce izbori u russiji? cekaju da ovi malo oslabe pa da umarsiraju u moskvu.
  18. nema teoretke sanse da rusi predju dnjepar a da okolne drzave posmatraju i cute. verujem da necemo cekati jos dugo da vidimo i zvanicnu poljsku, cesku, rumunsku vojsku u ukrajini.
  19. ovo bas dvojako moze da se protumaci. hmmm. ovo sto si ti uradio je kontradiktorno trenutnim trendovima. uprosceno gledano postoje dva nacina hodanja front foot strike i rear foot strike (u sustini 3 ali je ovaj na srednji deo stopala i prednji deo stopala biomehanicki veoma slicni). kod zapaljenja ahila (tendonitis) ili promena na ahilovoj tetivi preporucljivo je upravo suprotno od ovoga sto si ti uradio. prelazak na rear foot strike (petu) sa debelim djonom. prilikom svakog koraka javlja se VGRF (vertical ground reaction force) i ima suprotan smer od smera foot strajka. ako koracas bosonog ti se oslanjas na prste (front foot strike) ili srednji deo stopala (mid foot strike) ali u sustini celokupna VGRF koja se ovom prilikom javlja biva apsorbovana od strane ahilove tetive i misica lista kroz ekcentricne kontrakcije. sto dovodi do velikog naprezanja ahilove tetive i nije preporucljivo. kod rear foot strajka postoji problem rapidnog oslobadjanja ove VGRF jer je kontakt sa tlom neelastican u poredjenju sa kontaktom koji se ostvaruje prstima. ta kolicina energije koja se oslobodi u kratkom vremenskom periodu (rapid force developement) je zeznuta za skocne zglobove i kolena (ukljucujuci i acl) ali opet moze se smanjiti nosenjem mekanih i podebljih ulozaka za petu/stopala. bolje i prirodnije je trcanje na prstima jer smo pre pronalaska obuce svi tako trcali (kad kazem svi mislim na ljude kao vrsta) ali sa modernom obucom ovaj trend se menja pa je sad ako se ne varam 80% - 20% u korist rear foot strajka.
  20. stotine hiljada mrtvih i ranjenih. neko mora da plati.
  21. ne osvaja trenutno jer fasisticka russija jos nije slomljena ali potrajace ovo dok ne puknu ekonomski, demografski ili dok se ne nadje resenje za fasisticki nuklearni potencijal a posle ne bio im u kozi...
  22. mislim da je ovo drugo presudno. mozda ovo i jeste vid protesta moskovskih postara. vazda su bili ekstremni.
×
×
  • Create New...