Jump to content

ZnajJova

Član foruma
  • Posts

    416
  • Joined

  • Last visited

About ZnajJova

  • Birthday 09/04/1970

Recent Profile Visitors

982 profile views

ZnajJova's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

251

Reputation

  1. Bila je slobodnija od svih drzava pod cizmom SSSRa i slobodoumnija od barem polovine Zapadnog sveta...ako treba da navedem primere, nije problem. Sve to bez visestranacja, demokratije i ostalih blagodeti druge polovine 20.veka. Sa sve redovima za secer i kafu, bila je ideal za narode koje su anglosaksonska djubrad prodala za tepsiju ribe drugu Staljinu. Veca je sloboda stajati u redu za secer jedne propale ekonomije, nego ulaziti na zadnja vrata autobusa zbog boje koze u zemljama gde je svaka druga cigla u svakom zidu zaradjena odsecanjem ruku i nogu po Afrikama, ropskim radom i ostalim bedastocama. Kada jednu grupu naroda prodas u roblje , moras da budes veliko govno od coveka da im se smejes za sve sto im se u tom ropstvu dogodilo. Kada to pricas kao covek koji je ziveo to vreme, onda si samo sitna dusa i licemer.
  2. Hrvati i Slovenci kao stub odbrane od ruske cizme , kako je ovo dobro...
  3. Nije ranjavan na Kadinjači, ali kada bi pristao ne neki ugovor 3+1, moglo bi se razgovarati.
  4. Imam utisak da je Volden sam sebi uskratio tu slobodu. I pre povrede, trebalo mu je 15 minuta u igri da se oslobodi treme,ili cega vec.
  5. Energija i Birca ne idu zajedno
  6. U Kini jeste. Mi smo u Srbiji u nekim periodima istorije imali barem nekakav privid demokratije, oni nisu nikada. Ostaci gradjanske klase u Srbiji jos uvek prepoznaju sta je sekta, a sta je politicka partija.
  7. Tako što je u nekom trenutku na vlast u partiji dosla pragmaticna ekipa, koja je shvatila da se mogu imati i "jare i pare", i da se sa stalnim rastom standarda ljudskim bićima mogu prodati svakakva sranja. Ako ima nekih sličnosti izmedju USA i Kine, ova je prva. Kada sistem zabaguje, onda se u USA pojavi Trumpetalo , a u Kini bude nekih masovnih egzekucija, pa se dalje nastvlja u istom pravcu, sve sa pričom o demokratiju u USA, i monolitnosti partije i sličnim sranjima u Kini.
  8. Naravno da jeste. Gadim se svih krajnosti, u kojima se brane stavovi koji nemaju veze sa civilizacijom u kojoj zivimo. To su neki forumaski silikoni, kojima se kiti "i musko i zensko", sa jedne i druge"ideoloske" strane, a sve to nema,ili ima jako malo veze sa real politikom, koju mi ovde "bistrimo". Mene je iskreno strah od svih desavanja u USA, jer USA mi je poslednja cvrsta karika u ovom usranom svetu. Kakva god da jeste, sa sve ovom budalom na celu, svima uliva neki osecaj globalne sigurnosti. Ali, ima nesto globalno trulo, sa povampirenjem fasizma diljem severne hemisfere, a USA ne igra ulogu koju je sama sebi dodelila.
×
×
  • Create New...