Jump to content
Vox92.net Forum

tomas.hokenberi

Redovni članovi foruma
 • Content Count

  134
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

249 Excellent

About tomas.hokenberi

 • Birthday 05/05/1971

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Kakve li nas tek grozote čekaju kada Đoković završi tenisku karijeru i odluči da se posveti "politici". Izvan tenisa je bistar ko Šapić (i gluplji), ima za 3 reda veličine veću sportsku slavu i vrlo alavu familiju.
 2. Biti drugačiji nije automatski prednost. U gomili pametnih budala je drugačiji. U gomili poštenih lopov je drugačiji. No to nije bitno, pošto ona nije puno drugačija. Za početak ona nije dete iz sirotinjske radničke porodice, kakvu sliku o sebi želi da poturi, već iz dobrostojeće više srednje klase (otac joj je, ako se ne varam, arhitekta). Ona voli da pominje da je rodjena u Bronksu, ali od 5 godine nije živela tamo već u Yorktown Heights, odnosno u kraju u kome ne živi sirotinja. Škola u koju je išla, mada je "public" nije sirotinjska škola iz Bronksa. A studirala nije na nekom "community college" već na privatnom Bostonskom Univerzitetu.
 3. Trenutno nemamo hiperinflaciju. Tenutno nismo u ratu. Sačekaj malo, biće i to uskoro. Nisu oni ubijali u ime socijalizma ili komunizma već u ime: 1. Srpstva 2. "Kralja i otadžbine" 3. Pravoslavlja 4. "Antikomunizma" 5. Pljačke i "prvobitne akumulacije kapitala" budućih poštovanih biznismena
 4. JSO je rasformiran, ne SAJ. http://www.mup.gov.rs/wps/portal/sr/sitemap/!ut/p/z1/04_Sj9CPykssy0xPLMnMz0vMAfIjo8zi_S19zQzdDYy8LUwMDA0czRzdLQxMLYz8Dcz0w8EKDHAARwP9KEL6o1CVuJu5Ghk4Bppbuni7WhhbeBhAFeCxIri4KD4oOF7ZJ7EkT78gN8Igy8RREQBymaey/?1dmy&urile=wcm%3Apath%3A%2Fpublic_latin%2FPocetna%2FDirekcija_policije%2FOrganizacione%2Bjedinice%2BDirekcije%2Bpolicije%2Bi%2Bpolicijske%2Buprave%2FSpecijalna%2Bantiteroristicka%2Bjedinica%2F
 5. Sto je u metrima 1,489 x 10^14 m2. Površina kruga prečnika 10m < 80m2. 7x10^9 x 8 x10^2 m2 = 5,6 x10^12 m2 Btw. 148,9 miliona km2 je površina kopna, ne površina planete.
 6. https://mondo.rs/Info/Drustvo/a1345381/Korona-virus-Branko-Stefanovic-Preminuo-otac-Nebojse-Stefanovica.html
 7. Krepao Branko Stefanović: https://mondo.rs/Info/Drustvo/a1345381/Korona-virus-Branko-Stefanovic-Preminuo-otac-Nebojse-Stefanovica.html Nisu pomogle silne opljačkane pare.
 8. Znas kako receno je i da ce u julu biti 0 novzaraženih, tako da ... A ima i ovo: https://nova.rs/drustvo/vucicu-dragisa-misovic-je-kovid-bolnica-vec-tri-dana/ Ovo se poklapa sa datumima dolaska HD pacijenata iz DM u moj HD centar.
 9. Ne znam kako da ti kažem, ali ove nedelje su u mom hemodijaliznom centru su uveli treću smenu za pacijente iz Dragiše Mišovića. Njih su razmestili po drugim centrima pošto DM prelazi u režim kovid bolnice, tako da je taj oktobar izgleda već stigai.
 10. https://nova.rs/drustvo/statistika-kako-su-frizirani-zvanicni-podaci-o-koroni/
 11. Od svakog lošeg postoji i gore. U doba SM je bilo gore pored pomenute tri stavke i to što je ljude lako "gutao mrak" (pitanje je samo vremena kada će se AV osetiti dovoljno nedodirljivim da i tu pretekne 90-te). Medjutim u domenu, kradje, korupcije i nestručnosti era AV je otišla toliko daleko da im niko od prethodnika nije ni do kolena.
 12. Ne pada mi na pamet da branim SM. Ali ja se ogranicavam na jedan segment sa kojim imam iskustva, elektroprivredu, nemam pojma šta se dešavalo u bankarstvu i finansijama. Do 2012 prvi niži ešaloni menadžmenta su, uglavnom, i kada su bili partijski kadar bili ljudi iz struke i ponikli iz firme. Sada je i to otišlo sve u 3LPM. Ovo nije samo "kvantitativno" gore, ovo je i "kvalitativno" gore. Mnogo gore. A globalno utisak mi je da je sve gore nego 90-ih osim sledećeg: Još uvek nemamo hiperinflaciju Nemamo (još uvek) međunarodne sankcije Trenutno nismo u ratu
 13. "Dovesti do savršenstva" nije najbolji izraz i ne govori dovoljno dobro koliko je to otišlo u 3LPM. Npr. u doba SM i kasnije je partijski kadar uglavnom bio "unutrašnji" iz firme i struke. Sada se dovode roštiljdžije i ćumurdžije sa kupljenim diplomama i megablejači sa "menadjerskim" diplomama koji nemaju blage veze sa onim čime se firme bave i jedini posao im je da usisavaju novac u korist SNS i povezanih tajkuna.
×
×
 • Create New...