Jump to content

Alen13ASC

Član foruma
  • Posts

    713
  • Joined

  • Last visited

About Alen13ASC

  • Birthday 11/13/1992

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Alen13ASC's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/14)

  • Dedicated
  • Conversation Starter Rare
  • Reacting Well
  • First Post
  • Posting Machine

Recent Badges

372

Reputation

  1. Radoje kao i uvek, odličan posao i uvod u GP vikend. Apropo podloge, hoće li se ponoviti Belgija 85 ili će biti sklisko a la Turska 20...
  2. Ovo samo dokazuje koliko je Albon zapravo loš i kolika truba je Sardžent. Nisu oboje sposobni prići radikalnom bolidu na pravi vozački način. Albon ove godine ko Sains 2022. Užas. A Vilijams spao na tolike niske grane da je to jezivo. Vaus brani Logana kao ovo ono, izgovora koliko hoćeš koje pogone novci koje donosi. Zašto pobogu na konto Mercedesovog ugovora nisu uzeli Vestija? Vilijams ide u propast sa Albonom/Sardžentom. I ako 2025 ne uspeju napraviti mašinu za 2026 e onda mogu lagano da prodaju tim. Žao mi je ali tako je. Još malo pa će 10 godina od kako su imali pošten bolid za trkanje. Sve ovo ostalo je loše u globalu. Hoće li 2026 biti nova 2017?
  3. OT, ali Laguna Seka je kao rođena za recimo FE GEN4 ili onaj eNASCKAR. Čak šta više mogu i kolab trku da odrade pošto će to planiraju zapravo... On Topik, hehe onaj Larson postao internet senzacija.
  4. Odlične vesti jer ovo mi deluje kao Nandov pokušaj da prvi put bude ozbiljan u nekim svojim namerama apropo budućnosti. No opet imali smo epizodu u Alpini gde se komitovao pa onda pošto poto pobegao. Sve u svemu sve one gluposti na relaciji on i Honda su samo mediji napumpali do maksimuma jer ona Honda i ovo sad uz RBR nema veze sa vezom. Nemogu verovati da ću opet napisati prezime Arai ali on i sve ono uz njega je bio ključ neuspeha a RA615H ispala kao PJ koja je dve godine oduzela svima vezano uz Meklaren Hondu jer RA617H je realno ono što smo sanjali da bi se trebalo desiti u 2015. U toj konstalaciji Meklaren bi se peo na podiume 2017 i niko nebi reč rekao... Skrenuo s teme, pardon. Elem, drago mi je da će Nando biti tu i u novoj eri makar malo. A ono za posao u AM posle F1, pada mi na pamet Šampionat Izdržljivosti. Ali, i to veliko ALI, Honda je involvirana u Indikar... Pričam nonsens, no Alonsu je bio cilj ostvariti treću titulu sa povratkom posle mini penzije jer nije ostvario Trostruku Krunu pobedom na Indi500. Ako AM ne isporuči bolid za naslov, uz Hondu ja maštarim o recimo Aramko sponzorstvu nekog od Indikar tima koji ima Hondine PJ. Alonso je već pobeđivao dva puta na 24 sata Lemana, zašto bi išao opet tamo sem da recimo ne digne AM Hiperautomobil projekat pa da ima i to u rostrumu u smislu pobede sa dva različita konstruktora. Stvarno sam uveren da mu je i dalje Trostruka Kruna u glavi i da će mu sujeta izgoreti ako ju Montoja ostvari...
  5. Prošle sezone su imali problema sa prednjim krajem, 2022 sa zadnjim krajem i zapravo W15 je prvi bolid koji ima izbalansirano sve što što je bilo krivo sa prošlim bolidima. Problem je taj što su kompromise u datim godinama rešavali podešavanjima koji su radili na određenim stazama i tu su bili dobri, čak su bili u miksu za pobede. W15 je bezobrazni rođak W14/W13 koji ima potpuno drukčiji koncept koji nevalja u mnogome ni napred a ni pozadi i sa eksperimentalnim podešavanjima kompromise sa prošlih bolida popravljaju u nadanju za poboljšanja samo da bi otkrili vozači da je isti neupravljiv. Poenta je da su trebali ostati uz zeropod ali u kontekstu da stave lažne bokove radi aerodinamičke efikasnosti, i da su eventualno uzeli pulrod/pushrod princip RB oslanjanja da iskoriste difuzor najbolje. W13 bio je promašaj ali koncept je tako dobar i W14 je sve ono što su mogli krivo uraditi sa poboljšanjem W13. Sad W15 deluje kao W13 ali sa lošijom bazom.
  6. Ja lično volim tu krivinu, odnosno taj splet koji vodi prema T3. Montreal ima slično no ovde je to bolje i kako da kažem legendarnije, ipak je to prva krivina koja je donela toliko spektakla i borbe. T2 i T3 sa Sočija je nešto slično no sa mnogo ekstremnijim uglom, mada i to volim isto. Nije pogodno za trkanje no kad individualno voziš to dosta je zanimljivo u kontekstu koliko da se koči a da ne smanjiš brzinu previše.
  7. Zakspid bolid-autobus, hmm bolidbus XD Ovo je čak slične dužine kao ovogodišnji bolidi :D
  8. RB20 bi mogo biti prvi tim u post 2014 eri koji ima usise vazduha sa strane i uz to duple usise koji su po pravilu legalno rešenje. A po meni sve ovo ostavlja dosta prostora da se napravi ogromno krilo od bokova. Od VN Japana navodno RB donosi njihovu viziju Zeropoda. Čoveče ovo je meni tako zanimljivo, cela revolucija je zapravo nastojanje da se možda pripreme i za 2026 gde bi se onda bokovi koristili kao ogromno aerodinamičko pomagalo u smislu kreiranja raznih zanimljivih koncepata. Sve ovo bi moglo lepo raditi na RB bolidima pošto za razliku od Mercedesa W13 imaju normalnu poziciju vozača/superiorno vešanje/maestralni pod/superiorni motor. Sve to je falilo Mercedesu W13 za koji se veruje da su imali najbolji koncept ali da nisu mogli da ga nateraju da radi zbog raznih problem na ostalim delovima bolida. A RB zaista razmišlja kao ozbiljan tim, RB19 bi bio sigurica ali ipak oni misle da ovi ostali mogu popraviti svoje bolide. Baš kao u zima lane gde se RB uprpio Ferarija i Mercedesa i tako nastane RB19. Ovaj RB20 deluje kao ozbiljni korak unapred koji je mač sa dve oštrice, bukvalno pokojnik ili pukovnik. Uvek se mogu vratiti na RB19 ako žele. Hehe hoće li ovo biti Njujijev Meklaren MP4-18? Ili RB19 na steroidima...
  9. Ovo samo prekomplikuje prekomplikovani šampionat. Meni su sprint formati čisto gubljenje vremena i skrnavljenje istorijskih knjiga kao nekakvo bogohuljenje ili slično. Sprint je trebao biti bodovan zasebno, da imamo Sprint iliti Petit Grand Pri šampionat i da tu timovi eksperimentišu kako žele. Nek Hakinen prekine pauzu pa da u Meklarenu se takmiči protiv Mika u Alpini a da recimo Kimi Antoneli uz Vestija vozi u Mercedesu. To je već nešto... A ovo što bogalje GP vikend zarad sprinta je po meni najveća retardacija u sportu posle KO kvala iz početka 2016 ili recimo one shoot/agregatne kvale od pre 20 godina. Ni dupli bodovi u Abu Dabiju nisu toliko glup predlog koji je realizovan. Al ajmo sad drugi predlog, da malo damo zabave u F2 pa da od F2 napravimo neke specijale u kojima bi se mogli takmičiti ko god hoće a ko već ima dovoljno bodova na superlicenci. Test vozači iz F1 protiv F2 vozača pa recimo pridošlica iz Indikara/Superformule/F1 Akademije. Meni je bolje da skrnavim F2 malo nego da idemo sa skrnavljenjem F1 koja bi trebalo da bude kraljica motorsporta.
  10. Nije nemoguće da Meklaren bude najbolji od ostalih. Pjastri je dobar posao radio lane ali ove sezone više nije ruki i već može od početka da pritiska jako, mada taj Mercedes deluje kao "slabo" a zapravo Toto celo vreme nipodaštava njihov rad preko izjava onakvih ovakvih i onda stvoriš sliku kao da rade loš posao. A njima je sve osim prvog mesta "loš posao" a zaboravlja se da je RBR pogodio sa konceptom od prvog vagona i da jednostavno u budžetnu kapu i sezone kašnjenja nemoguć posao je uhvatiti RBR. Ferari je izvukao maksimum, Mečka je kao na maksimumu a Meklaren se priključio gornjem domu i neznamo gde su u odnosu na ostale kad pogledamo središnju vrednost u rasponu cele sezone. A maksimum tog trija+Aston Martin nije dovoljno za RBR. A bogami ni za 2025 nemam svetle prognoze. I za 2026! U dobu gde su venturijevi tuneli dominantni faktor, RBR ima paket koji čak može i aero revoluciju da preokrene u svoju korist (kao Mečka kad vidimo 2016/17). Bog zna šta će PJ revolucija doneti, to je enigma na kubni.
  11. Hteo sam otvoriti temu ali bolje je ovde napraviti malu igru. Imate li 5 ludih predviđanja u 2024 sezoni? Moja su: 1. Noris će ostvariti prvu pobedu Meklaren je delovao dosta jako ali nedovoljno da se priđe nepobedivom Maksu, no ako se desi nekom prilikom da Maks doživi neki kiks verujem da će Lando biti blizu i iskoristiti priliku. 2. Sainc će završiti ispred Leklera na kraju sezone Lekler je već dosta dugo u Ferariju ali i dalje vuče neke poteze koji se nesmeju raditi ako misliš da postaneš šampion. Sainc je prošle sezone bio blizu da opet pobedi Leklera u sveukupnom plasmanu ali poklopac drenaže u Las Vegasu mu je uzdrmo finiš sezone koji se nastavio sa onim udesom na treningu u Abu Dabiju. S druge strane Lekler je bio diskvalifikovan u SAD. Prosto je bizarno da je Sainc zamalo u sezonama imao 2-1, podseća me na Hajdfelda i Kubicu u BMV Sauberu. Kubica se više vrednovao zbog onog u 2008 a i same činjenice da je pobedio no Hajdfeld ga je u sezonama dobio 2-1. 3. Alonsu se smeši sezona bez podijuma Aston Martinu će iduća sezona biti prva gde će bolid biti napravljen u novoj fabrici, no bolid AMR25 će biti prvi koji će stvoren uz pun potencijal fabrike i postojećog vazdušnog tunela. No dok se to dešava njihovi rivali već imaju ustaljene fabrike i neometan razvoj. Mislim na Meklaren i Mercedes, koji pucaju na smanjenje razlike u odnosu na Red Bul Rejsing. Kažem smanjenje, prosto će biti nemoguće pobediti RB20. Alonso će u Vegasu odvoziti 400. trku, a verujem da će mu potencionalna teška sezona uz činjenicu da će AMR25 biti ono najbolje iz AMR24 dati elana i razloga da odvozi i 2025 godinu. Nisam siguran hoće li Alonso biti voljan za 2026, ili će kao Fetel odvoziti poslednju sezonu u prvoj godini revolucije pravila... 4. Hamilton vicešampion 2024. sezone Predviđam imploziju Pereza ove sezone, mada to ništa nije novo ili ludo za predvideti opet za Hamiltona neće biti problem pobeđivati Meklaren ili Ferari u nekom kontinuitetu. 5. Maks ostvaruje niz od 20 pobeda! Trenutno je na 7. pobeda u nizu počev od VN Japana 2023. Maks ti je kao spidraner formule 1, takvi ljudi idu na rekorde i nizove. U trkama gde će Sergio biti na vodećem mestu, RB će mu reći da se klone. Ubeđen sam da su stvari bile drukčije postavljene Maksu bi bile poklonjene pobede u Saudijskoj Arabiji i Azerbejdžanu lane.
  12. I napravio sam livreje Kik F1 Tima za potrebe trka gde je zabranjeno kockanje u tim zemljama:
  13. Pre jedno mesec dana igrao sam se sa livrejem Alfe Romea da bi dobio nešto što je slično onom što Sauber gura u poslednje vreme i to uokvirio bojama sa zvanične Stejk stranice. Ovo sam nacrtao...
  14. Wow, ovaj Stejk F1 Tim je opasno bezobrazan... I loš marketing je ipak marketing, ovo će biti baš ljuto. Biće ovo zabavne dve godine!
  15. https://www.sauber-group.com/news/news1 Stake je inače lanac kladionica a primetili smo prošle godine kako se ime gubi sa bolida jer je reklamiranje kockarnica zabranjeno u određenim zemljama. E sad, ovo nije situacija kao nekad sa duvanom jer nismo imali Vest F1 Tim pa da imamo bolide sa imenima vozača umesto Vest stikera. Ovo su takve igrarije i zavrzlama da iskreno jedva čekam 2026 i dolazak Audija. Ovo sve do toga je PR zahebancija za koju niko nema živaca. Ali kontam da tamo gde je zabranjeno kockanje da će biti KICK dominantan i obratno...
×
×
  • Create New...