Jump to content

Mikel

Član foruma
  • Posts

    140
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Mikel

  1. Marketing je zajebana stvar, dosta njih je poverovalo da ovaj matori tim mekanih igraca može u top 4, procitaj samo prelazni rok temu i tu euforiju vecine kosarkaski obrazovanih gledalaca sa iskazanom zadovoljstinom prema sklopljenom rosteru... Medjutim, ako udjes normalno u sezonu sa navijackim ocekivanjima i imaš samo zelju da gledas dobru evroligasku kosarku i kvalitetne utakmice, radujes se svakoj pobedi i napredovanju domacih mladih igraca onda ti sve to nece tako tesko pasti, taj gnev i to razocaranje nije zdravo.... ipak je to samo igra pod obrucima.
  2. @TB Told Bolje je uloziti i dovesti Plavsica nego istrosenog Tobija ili izgubljenog Gilespija. Centri su na ceni, ulozeno će se mozda i vratiti. Izmedju Dobrica i Rokasa razlike u kvalitetu i prikazanoj igri gotovo da nema. Priznanje Gidri aàaza broj odigranih utakmica ali za istu cenu naravno da je bolje izabrati Dobrica. Petrusev ili Jovic, uvek ispred Bentila, Teriija, O Brajanta ili slicnih. Smart gotovo da ne bi vido teren da se Topic nije povredio. Kalinica uvek pre Sengelije... Ako je rezultat i plasman na tabeli jedino sto interesuje navijace onda je Jokic u pravu, volimo li kosarku ili isklucivo i samo pobedu, kao navijaci. Kad pobede nema ili tim padne tri mesta na tabeli odma smak sveta i katastrofa. Treba biti realan I smanjiti ocekivanja oko el, nije jedini draz pobeda i titula ima nešto i u Teovoj magiji, lucidnosti, osecaju pripadnosti i radovanju nekim novim klincima koji će sutra nositi repr. dres.
  3. Nadanja su da ćemo imati tim koji se oslanja na domace igrace umesto na prosecne strance kakvi su Tobi, Smart, Gidra, Gillespi, Hanga. Da umesto nabrojanih stranaca kojim slucajem stavimo random domaće ili aba igrace kao sto su Miljenovic, Beslac, Plavsic, Djurisic, manje više nista se ne bi osetilo u igri I izgubio na kvalitetu I rezultatu. Jednostavno, ako ne mozes da dovedes vrhunskog stranog igraca u piku karijere (kao sto je Facu npr) onda bolje ne dovodi nikog sa stranim pasosem jer ti je procena, pokazalo se, ocajna. Profesionalnost u izboru igraca i dobar skauting je preduslov, ali vecina nasih navijaca dolazi u halu zbog Tea, Nedovica i Topa cija je pojava u timu recimo izazvala velike pozitivne reakcije i zadovoljstvo kod navijaca. Pravi potez i velika steta zbog povrede. Navijaci traze da igrač preore teren kao sto to radi Bolomboj ili da jednostavno bude izvrsan kao sto su to bili Facu, Djenka, MWill... ali takvih je sve manje. Jago ima tu energiju i dobru hemiju sa navijacima. U Obradovicevoj sezoni sa velikim brojem stranaca, kada je divljao i potpuno privatizovao igru istroseni Obrajant, ogroman broj ljudi je izjavljivao da nikako ne može da se identifikuje sa timom. Kalinic, Guduric i Petrusev bi mogli da ponovo animiraju veliki broj navijaca i prodaju daleko vise karata od Sengelije, Shildsa ili Heketa npr koji su odlicni i provereni el igraci ali su vec uveliko mozda prosli svoj prajm. Uz nekoliko mladih koji bi stasavali kao buduci reprezentativci, mogao bi to biti dobar spoj domace mladosti i iskustva. Naravno, neophodno je doselektirati ovaj tim sa 3 izuzetna pojacanja, da ne kažem stranca, koji podjednako dobro igraju u oba pravca i to na spoljnim pozicijama.
  4. Smart, Hanga, Tobi, Gilespi, Gedraitis - 8 poena ukupno za 58 minuta. U napadu ocajni, u odbrani katastrofalni. Vuku se po terenu, ni kap znoja prolili nisu. Ja verujem da nekog ne ide sut ili ima lose vece, ali ovakav nejebavajuci stav dok s druge strane Lesor kida i razgrce, baca se po terenu...za svaku kritiku. Deda 19 poena za 27 minuta, Dalibor 9 za 23, domaca osnova drzi cas.
  5. Oneliner bez ikakve argumentacije! Molim te, budi drug pa nas podseti i obrazloži koja je to decenija bila najuspešnija u istoriji kluba i u čemu je tekst u tom smislu realan? Pošto vrlo brzo zaboravljamo najmračniji period u istoriji kluba, "setite se 2011-e" je odlična poruka za ovog novinara, ali pitam se da li je još jedan pokušaj diskreditovanja sagovornika koji se ovde često ponavlja umesto diskutovanja o konkretnim pitanjima i zadatim temama.
  6. U toj deceniji je bilo izvanrednih utakmica, odličnih nastupa, pali su svi ili gotovo svi evropski velikani i osvajači el titule u fenomenalnoj atmosferi, nikad veći broj navijača, pune arene, rekordi u broju gledalaca, rekord u broju asistencija, u tim evroligaškim utakmicama su stasavali neki reprezentativci, bila su tu priznanja za marketing, nezaboravne koreografije, radonjizam, organizacije juniorskih turnira i fajnal fora i onda treba da zažmurimo i ovaj tekst da okarakterišemo kao realan? Bez gledanja u istoriju, možda ću napraviti neki previd, ali u kojim je to prethodnim decenijama KK bio tako dominantan u evropskim okvirima i bio konstantno u prvih osam u evropi pa je ova decenija proglašena kao "loša"? I to nakon decenije u kojoj smo skoro pa potpuno ugašeni. "Mislim da bi bilo najbolje da se neko vreme ne viđamo" je konstatacija za nepoverovati, očigledan poziv da ubuduće ne treba da igramo najjače takmičenje i to u situaciji kada su i sa ove i sa one strane brda saglasni da oba kluba treba da budu stalni učesnici evrolige. Sa zadovoljstvom ću pročitati saopštenje kluba. Ne treba prećutati.
  7. Nosioci ili igraci koji su dovedeni da budu clanovi prve petorke odnosno udarne igle ili ako hoces- igraci koji prve razliku su Nejpir, Tobi, Hanga, Bolomboj, pa i Gedraitis. Obzirom da je tim izgubio 90% neizvesnih utakmica a narocito od el ekipa koje su u istom rangu po kvalitetu, jasno je da ovi igraci imaju najvecu odgovornost. Ako oni kao nosioci ne mogu da prelome Asvel, Albu, Zalgiris i druge ekipe iz donjeg doma, a pri tom je vecina na zalasku karijere, onda se opravdano postavlja pitanje da li treba da ih zadrzimo kao pomocno osoblje a da dovedemo na njihova mesta kvalitetnije nosioce i ima li to smisla? Bolomboj je produžen ali svi ostali su pod velikim znakom pitanja jer su u padu. Promena pozicija može biti izgovor za mlade igrace ali ne i za bivse igrace Reala i Barce sa nekoliko trofeja i zvanjem najboljeg defanzivca el svojevremeno, kojeg je Evans sinoc sa lakocom slao po burek u odlucujucim napadima.
  8. Od trenutnih dodati Lazica, Jovića, Radanova, Kalinića, Davidovca, Nedovića, Mitrovića, Petruševa koji je punu afirmaciju dostigao kod nas. Igrali za Zvezdu, dali doprinos Zvezdi, na osnovu igara u Zvezdi pozvani od strane selektora, dali doprinos reprezentaciji. Tu je još i Nedović, a ni Teodosić se još uvek nije odjavio. Ne čine reprezentaciju samo Micić, Jokić i Bogdanović, neko mora da igra i kvalifikacije. Za svaku osudu je ovaj novinarski napad na Dedu, nadam se da će da odreaguje trener ili neko od saigrača. @nunilo "Zato sto njima moze da se duguje i posle zavrsenog ugovora a oni nece dici tuzbu, preko njih mogu da se izvlace pare, nema tu nikakvog razmisljanja o dobrobiti srpske kosarke nego samo o licnim interesima." Izvor informacije, neki vikiliks, nešto relevantno, opipljivo, ugovor, izjava nekog igrača iz kluba, bivšeg zaposlenog, status uzbunjivača ... ili je mišljenje formirano na osnovu velikog broja ponavljajućih postova jedne te iste sadržine koji su pojavljuju na svakoj stranici teme?
  9. Nisam nikog vređao niti sam ikog spomenuo, niti sam pisao pozitivno ili negativno o radu uprave, već sam izneo lični argumentovan stav na tekst kojim se porede Baskonia i Crvena zvezda i to nakon utakmice u kojoj smo imali šut za pobedu. Na to si mi ti imputirao robotičara, krajnje podlo, nisko, zlonamerno i uvredljivo. Ničim izazvano zalepio etiketu nečijeg bota. Očekujem moderaciju da reaguje i da se spreče ovakvi ispadi sada i ubuduće. Činjenice su trofeji, evrolige, evrokupovi, pune dvorane i proslave sa navijačima. Sve ostalo će prekriti ruzmarin, snjegovi i šaš, uključujući Vrapca, Obradovića, teorije zavere kao i jedna te ista svakodnevna, ponavljajuća mišljenja na forumu.
  10. @Nele Robotičar ti je doneo 20+ trofeja sa sve nekopetentnim ljudima u sektoru nezahvalniče jedan. Ima li nekog ovde da se pozabavi ovim uvredama, ničim izazvanim?
  11. Pisac koji veliča skauting dostignuća Baskonije i koji navodno zna šta 12 hiljada sezonaca želi u aktuelnom trenutku, je nekako zaboravio da uz tekst napomene da: - CZ nema el licencu zbog čega teško može da potpisuje prosperitetne strane mlade igrače na 3 godine i da ih čeka već mora da traži instant kvalitet i dokazane evroligaške vedete koji mogu da joj donesu rezultat odmah u prvoj sezoni, što je opet veliki rizik sam po sebi, još jednom dokazano, - CZ nije privatan, već narodni klub koji ne može dozvoliti sebi da u timu nema nijednog domaćeg igrača, već ima obavezu da razigrava i afirmiše igrače za domaću reprezentaciju, - Baskonia nema nestrpljive i nekulturne navijače koji zvižde igračima i napušavaju ih čim promaše tri vezane trojke, što je skandal koji će tek imati posledica na dolaske (naročito mladih igrača), koji misle da je neuspeh ako klub ne ode na final four, i koji neće da gledaju svoj tim i spale sezonsku posle par vezanih poraza, - Baskoniji niko ne odseca glavu što ne osvaja trofeje u domaćim okvirima jer ispred sebe ima Real i Barsu, - Ništa ne može biti tako grozno ako nakon ove ili sledeće sezone dobijemo Teodosića kao menadžera ili trenera u klubu koji će imati snagu, autoritet i odrešene ruke da vodi sportski sektor ka novim uspesima i trofejima u budućnosti. Čovek je održao reč, došao da pomogne i vidi se da to radi sa ogromnom željom, zalaganjem na parketu i karakterom, što je samo po sebi za respekt i možda najjači utisak sezone.
  12. Kontrolisati od lokalnih samoprozvanih vođa ili kabadahija bilo koje nacionalnosti koji se preko noći obogate i izdignu iznad stanovnštva, institucija i na kraju države, koji vedre i oblače, sude i presuđuju, kontrolišu svaki dinar iz budzeta. Kao što severno kosovo ima svoje vođe koji imaju višemilionske vile dok stanovništvo grca, tako ih ima i pirot, i vranje i kursumlija... izašla je vest skoro u lokalnim medijima da je predsednik jedne pogranične opštine na jugu kupio ni manje ni više helikopter. O kupovini fabrika i da ne govorima. Prepušteni su delovi teritorije pojedincima ili grupama da gospodare njima, takva politika je sunovrat i još više ubrzava odlazak stanovništva... dakle nije samo demografija...
  13. Za podelu Kosova poslednji voz je otišao još 90tih kada se to razmatralo u nekim srpskim stručnim krugovima kao jedna od opcija koju su u samom startu odbacili tadašnji političari na čelu sa Miloševićem. Još 68 je Dobrica Ćosić otpočeo priču o podeli a krajem 80tih je bilo jasno svima osim Slobi i njegovim ratnim drugovima da će biti nemoguća misija da Kosovo opstane u okviru Srbije. 98 je bilo nekih naznaka da bi deo evropske zajednice podržao podelu, crtale su se i granice po etničkim linijama na Kosovu ali i daljesrpska politika nije htela da prihvati realno stanje čak ni nakon povlačenja vojske 99. Kasnije, čak je bilo i nekih zanimljivijh rešenja o razmeni teritorija severno Kosovo za Preševsku dolinu ili slično... Tek 2008. je Srbija čvrsto stala na ideju podele i predložila UN plan sa srpskom upravom u opštinama sa većinskim srpskim stanovništvem, ali kasno Marko na Kosovo stiže, kasni se 10ak godina. Etnička podela, autonomija, više od autonomije manje od nezavisnosti, dva odvojena entiteta, zajednica srpskih opština..., niti jedan srpski plan za Kosovo, a ispostaviće se ni planovi pod okriljem međunarodne zajednice, se nisu realizovali i polako i sigurno Albanci dobijaju ono što su zacrtali, njihova politika pobeđuje, a Srba je sve manje i manje. Svaki pokušaj nekakve politike ili aktivnosti koje imaju za cilj teritoriju, je uzaludan, uključujući i ovaj poslednji incident koji je započeo barikadom (dakle defakto pokušajem kontrole nad delom teritorije iz nepoznatih razloga), koji će još više dati povoda kosovskim vlastima za sprovođenje dodatnog terora i ugnjetavanja koji opet u krajnjem ishodu imaju odlazak srba za posledicu. Posezanje za oružjem u bilo kom obliku je potpuni krah trodecenijske užasne politike koju ni najcrnji neprijatelj na čelu države ne bi ovako uspešno sproveo. Teriitorija Kosova ili bilo kog drugog dela države bez stanovništva ne znači ništa, na kraju kfor će obezbeđivati samo crkve i manastire. U odnosu na teritoriju Kosova, tragičniji je aktuelni opšti nestanak Srba sa Balkana, posebno iz južne i istočne Srbije, Banata... Zabrinjavajući su rezultati od poslednjeg popisa, Pirotski okrug 15 hiljada stanovnika manje, Leskovac 20 hiljada manje, Niš 10 hiljada, Toplički okrug 15... Srbi putuju trbuhom za kruhom, Srbija je druga u svetu po smrtnosti. U Srbiji 600 000 Srba za deceniju manje prema zvaničnim podacima, nezvanično milion. Do 2050. ovim trendom biće oko 2.5 miliona Srba, taman za beogradski pašaluk, u tom kontekstu biće sve teže kontrolisati rubne delove teritorije koji će se defakto prvi isprazniti. Potencijalni ulazak u EU samo će ubrzati trend. Ostaje jedino borba za stanovništvo kao jedina razumna opcija. Pitati ljude na Kosovu, ali ne samo na Kosovu već i u južnoj i istočnoj Srbiji, šta im treba i gde žele da žive, da li je to posao, subvencije, obrazovanje, ekonomska podrška, zdravstvena zaštita. Ponuditi u krajnjoj liniji i ekonomsku pomoć ukoliko ne žele više da žive na svojim ognjištima i ne osećaju se više sigurnim, za naseljavanje na teritoriji Srbije i novi početak. Od prodaje one luksuzne vile sigurno bi mogla da se napravi pristojna zgrada za 30ak srpskih kosovskih porodica, to bi bio pravi patriotski čin a ne zveckanje oružjem.
  14. Odigrao je Bjelica u dresu reprezentacije protiv Belgije u Nisu vrlo skromno kada su ga pretrcali i nadskakali lagani centri poput Bakoa, poskidali mu sve lopte na skoku i poentirali preko njega bez problema. I sam je tad izjavio da nema vise sta da ponudi reprezentaciji. Bjelica je po atletskim sposobnostima petica, bas ono sto je i igrao u poslednjoj nba sezoni. Spor je, trom u ovaj fazi karijere I moguce je da će nekom naneti stetu iz piken popa kao Pero svojevremeno. Znacilo bi da je nekim ubitacnim radom posle povrede uspeo da dovede kilazu I brzinu na minimalni nivo zahteva za potrebe el ali tu je strucni stab i medicinski staf da to proceni i analizira njegovo stanje i performanse.
  15. Za Fontekia nismo imali resenje, punio je jednako dobro i protiv Bogija i naročito protiv Dobrica. Napadali su nas tamo gde smo najtanji, zajebano je da braniš krilo koje ima i šut, i ulaz i odlično igra leđima. Bogiju zamerka ne za loš šut vec što je preuzeo a nije odbranio Fontekija u ključnim napadima u cetvrtoj, rešio ga je ovaj kao juniora. Elem, dobili bismo ovo da smo imali barem jednog defanizivnog specijalca tipa Lazarevica, al o tome je trebalo misliti pre prvenstva. Možda je Pešić mogao da proba sa Dedom na Fontekiju, barem ga ovaj ne bi unosio u koš ili nekim čvrstim faulovima, jednostavno trebalo je nekim potezom izbaciti ga iz ritma. Lepa rola Milutinova i Jovića kroz pikenrol u drugoj i trecoj četvrtini, deluje da su se uigrali, sa moćnim pikenrolom otvaraju se i druge opcije u napadu, utrcavanja, pa i Bogdanov spot up sut ili nakon jednog driblinga. Treba igrati pikenrol Jovic - Milutinov do iznemoglosti, kao primarnu napadacku opciju, Jovic nekoliko puta je lagano na polaganje pored nižeg protivničkog pleja. E sad kako su talijani to neutralisali u cetvrtoj i zašto smo mi to prestali da igramo to je za analizu. Velika šteta je loša forma Gudurića i Petruševa, fali njihov učinak i veći doprinos. Opcija sa Petruševim na četiri mislim da nijednom nije isprobana, da igra leđima dole. Isto i sa Dedom, da mu se spusti dole ledjima da proba, ima odličan pregled i povratni pas za spot up šutere Vanju, Dobrića i Bogdana.
  16. Samo da ne prodje neopazeno, nadam se da ce klub upotrebiti sva pravna sredstva, uloziti zalbu, uraditi ekspertizu sudjenja, bez obzira sto nece imati uticaja, jer ovo nije ni prvi a bojim se ni poslednji put. Jednostavno se vidi tendencija, i u Pioniru bi isto ovako sudili da nije pritiska sa tribina. Meni je zao sto trener i igraci nemaju hrabrosti da pricaju o sudijama i o sudjenju, jer sigurno kao igrac ne mozes da das sve od sebe u utakmici u kojoj te od starta poprckuje delioc nepravde nekim izmisljenim kriterijumom. Ta tema mora da bude otvorena jer ce biti jos gore od ovoga...
  17. Besramno los tretman prema Mitrovicu od strane sudija, skolovali su ga kao da je neki junior. Na Kampazu nekoliko faulova nesudjenih, respekta bez. Lesor beli medved, smeje se kolko je povlascen, svako bacanje na parket faul. Klasicno suptilno domacinsko sudjenje, namerno izbacivanje iz takta nasih igraca posebno Lazica i Mitrovica, na jednoj strani sude svaki kontakt, na drugoj zmure.
  18. Da, da, stvarno su Bentil i Martin oduševili u ove dve utakmice, ekstra učinak u ofanzivi, defanzivni bedem granje ne drži, jedno 6 zakucavanja preko glave po poluvremenu, zabole njih za sve pare da se cimaju
  19. Znas kako matori, nije nam bas za cimanje da se nadigravamo sad sa Fenerom, zapinjemo iz petnih žila i rizikujemo povrede nosilaca, kad nas cekaju odlučujuce borbe po regionu. Mislim, nemamo nikakve sanse vise za top 8, kapiraš? Ali, ako spakujete neku bratsku ponudu tipa proklizavanje u aba i prepustanje prvog mesta na tabeli za Fenerov skalp, možda bismo mogli da razmislimo, dal da spremamo džebane ili jok.
  20. Lazarevic je jako zahvalan igrac, odbrambeno medju najboljim u el, sposoban da preuzima od 1 do 4, disciplinovan. U napadu se kod Duska ne koristi njegova post igra koju je Radonjić jako pametno eksploatisao, šteta što nije spot up šut doveo do nekog prihvatljivog nivoa. Ne postoji statistika za odbranu igrača kao za napad tako da nije u pitanju igrač iz domaće osnove već igrač koji ima svoje kvalitete i mane kao i svaki drugi u našem rosteru. Lazarević kao kvalitetan odbrambeni igrač sa slabim skilom u napadu za razliku od Vildoze koji je kvalitetan napadački igrač sa izrazitim nedostacima u odbrani. Džabe ekstra kvalitet u napadu kad je igrač rupa defanzivno koju obilato eksploatišu protivnički treneri napadom leđima. Uglavnom su to 2 + 1 situacije i ono što je već primetno, vrlo lako dečko ispadne iz takta, ulazi u nervozu i fasuje klupu. Nedović nam uopšto nije falio sinoć jer je Kampaco bio razigran, već su nam falile dve-tri vezane dobre odbrane pri kraju kad se lomilo.
  21. Nase najvece prednosti na bekovskim pozicijama su ujedno i nase najvece mane. Kad su u petorci Luka, Neda, Kampaco i Petrusev u hendikepu smo sa dva ili cak tri ispodprosecna defanzivca. Kod preuzimanja Petrusev ne moze da isprati bekove to je vec evidentno i za aba nivo. Luka i Neda su slabasni u zagradjivanju i lose brane 1 na 1 a naročito napad ledjima ispod koša, sto je brutalno demonstrirao Virtus. Apsolutno smo bili nemoćni i bez odgovora za takav napad. Mitrovic kao nas najinteligentniji visoki nema dovoljno kondicije, veceras je u trećoj trazio izmenu posle dva i po minuta. Najstabilnije i najbolje do sada su delovale petorke sa jednim extra napadacem koga nekako krijemo u odbrani i četiri solidna defanzivca na celu sa Lazicem i Lazarevićem. S druge strane ako krene sut ovom bekovskom triu, sto jeste kocka samo po sebi, takva artiljerija moze da unisti mnogo jače ekipe.
  22. "Naravno da je sve bilo zbog novca. Šest meseci kasnije Katar je kupio borbene avione za Francusku i to u vrednosti od skoro 15 milijardi dolara“, prekasno je predočio Blater..." U svetu u kom je dokazano da je predsednik Fife direktno ucestvovao u proneverama, u kom su najvisi zvanicnici drzava umešani u razne koruptivne radnje u i oko sporta, pricati o muljanju kao srpskom izumu, nekakvim krsenjima pravilnika i kasnjenjima u isplati zarada je u najmanju ruku smešno. Sve je na prodaju, od kovid potvrde, preko diplome, dozvole za izgradnju pa sve do prava na organizaciju takmičenja. Samo je pitanje koliko ce nas (KK ili drzavu) kostati ovo oslobadjanje Facua, da li placeno u novcu ili protivuslugama, svejedno. A obzirom da nam je usluga bila potrebna u najkracem roku mora da je bilo papreno. Mirise na klasicnu trgovinu uticajem o kojoj ćemo suditi po posledicama i naknadnom razvoju događaja. Već viđeno.
  23. Dosta oscilacija u igri i sada već tradicionalno veliki pad u energiji u poslednjih 7 - 8 minuta. Od -3 za svega par minuta uz snažnu i grubu igru Fenera do -16. Nervozne reakcije Itudisa u toku utakmice i nekoliko iznudjenih tajmauta opet ukazuju da nije baš sve išlo rutinski za njih. Tim pokazuje napadački kvalitet, povratak sa -12 na + 5 u prvom i početkom drugog perioda i kontrola dešavanja na terenu nisu zanemarljivi. Koliko je početna petorka bila inferiorna toliko je druga sa pretežno domaćim igračima neočekivano donela rezultat. Dobar ulazak u drugu i četvrtu četvrtinu, dakle direktno posle pauza na kojima trener ipak daje nekakve instrukcije igračima. Opet smo izgubili zbog loše odbrane, slabe adaptacije na jaku i snažnu igru na granici faula u četvrtom periodu kao i zbog nemoći da se serija prekine kada kola krenu nizbrdo. Veliko je pitanje da li svi ovi igrači, osim Lazica i Lazarevica, mogu odbrambeno da se izdignu na viši nivo. Bentil, koliko god bio dobar napred, odbrambeno ima velike propuste, konstantno je na ničijoj zemlji. Holanda da ne pominjemo koji je slaba tačka bilo da čuva bekove za koje je prespor ili krila (Pjer ga je masakrirao), gomila situacija u kojima nam puca odbrana tako da je njihov šuter sam kao duh. Odlično smo uštopovali Vilbekina pa i Kalatesa ali nismo računali na Motlija i možda bi baš Ilić sa svojim dugim rukama i dobrim skokom mogao njemu da isparira, pa taman i sa ličnim greškama. Što se tiče izmena u rosteru, a osnovu svega prikazanog, deluje da bez Holanda i Martina ništa ne bi izgubili na kvalitetu. To što oni donose u napadu nama apsolutno nije neophodno za neko poboljšanje igre jer nam je odbrana za sada veći problem. Elem, Fener je odlično posložen, vrhunski vođen i sa ovako raspoloženim Gudurićem koji je vezivno tkivo teško da neko može da ih dobije u Ulker areni.
  24. Izuzetno važna utakmica za samopouzdanje igraca ali i trenera. Pravovremena reakcija na -5, povratak u vodjstvo a zatim iskusno odbijanje nekoliko naleta protivnika. Sa potpuno novim igračima a ujedno i nosiocima koji nisu ni imali priliku da igraju zajedno - Bentil, Nedovic, Luca, Hasan, dve vrlo važne pobede u El i Aba uz nekoliko povredjenih igraca i barem cetvoricom koji su potpuno van forme - Nedovic, Ivanovic, Lazic i Dobric. Odbrana mora bolje, tu se ne vidi neki veliki pomak u odnosu na pocetak sezone a i fizicki ne delujemo impresivno. Klupa daje premalo, vrlo brzo padamo bez nosioca. Skok odlican, bacanja solidna, tranzicija tanka, ozbiljna odbrana se igra tek na mahove. Napad uglavnom funkcionise, pronalazimo resenja, imali smo jedan prazan hod sa nekoliko prodatih lopti kada je dozvoljena serija 0:10.
  25. Osovinu za sada ili bolje receno opet cine Lazic, Mitrovic, Lazarevic, Markovic uz jaku pomoc Bentila i Ivanovića. Dobric takodje vazan faktor. Mnogima se su se smucili ovi starosedeoci, razumem, oce ljudi Makabi kompoziciju da gledaju (ima preko puta srpska verzija) ali stvarno bi lud bio trener kad bi sad razbucao totalno ovu osovinu i dao kljuceve tima nekom O Brajantu ili slicnom mamojebcu dalje ga bilo. Nedovic ce pruziti ekipi poseban napadacki kvalitet i mogucnost da odvuce paznju odbrane, igra izolacije, ubrza igru, nesto sto nam je falilo prosle godine. Petrusev takodje, ogroman potencijal, dobar ofanzivni arsenal, samo da klikne i sto manje stete u odbrani da napravi. Da ima malo jokicevskog u sebi sigurno bi bio starter i veliko pojacanje. Sve ostalo, broj igraca, treci-peti centar, mladi, raspodela po pozicijama, doktor i ostalo su periferija i kritika radi kritike. Da li je nezadovoljstvo sto ne igramo moderno i brzo kao Voriorsi ili neki drugi razlog koji se ponavlja kod jednih te istih ljudi ovde ostaje nejasno. Isto ovo smo citali prosle godine vezano za nagomilavanje igraca na poziciji 3, sad je tema druga pozicija i opet robovanje klasicnoj, zaostaloj podeli pozicija od 1 do 5. Za korak dalje, sto mnogi prizeljkuju, fali versatilnost jednog Kalinica, trejdovao bih Adamsa, Holanda, Martina i prvog pika na draftu za njega. Umesto Holanda bi mozda bolje legao uber suter poput Berona, Obsta ili Holinsa ponovo, mada ni Holand nije za bacanje, ima tu sportsku drskost. Adams umesto Voltersa je žestok promašaj za sada i zato mora da se nekako vadi kestenje iz vatre, ovaj decko je potpuno preplasen i neuklopljen. Neka rakija, meze, sarme, nocni provod, zene, opustanje...ako ne proradi posle toga onda na kaljenje u nekog talijanskog prvoligasa, a mi da hvatamo pleja koji se malo razume u pikenrol.
×
×
  • Create New...