Jump to content

Constantin

Član foruma
  • Posts

    12,120
  • Joined

  • Days Won

    31

Everything posted by Constantin

  1. Constantin

    Bliski Istok

    Ne znam da li je za ovde: https://n1info.rs/svet/iranski-reper-osudjen-na-smrt-zbog-podrske-protestima-2022/
  2. Mislim da je to to što se tiče glasova.... Na osnovu rezultata sa 91,56 % biračkih mesta, u drugi krug ide Stevo Pendarovski (za sada) sa 165.015 glasova, tj. 19,93% i Gordana Siljanovska Davkova sa 330.526 odnosno 39,92% glasova. Treći je, za sada, Bujar Osmani sa 112.806 tj. 13,62% glasova.
  3. Još ako se vakcinisala u Srbiji.....Moguće je da se dogodi izvesna nestabilnost ukoliko ona pobedi jer to, izgleda, nije po volji Albanaca ?
  4. Davkova je na prošlim izborima izgubila od Steve, ali sada ima duplo više glasova. Može Stevo da uzme albanske glasove, ali bi cena bila visoka. Znaš li nešto više o Davkovoj i kakvih je afiniteta ?
  5. Znači u drugi krug Pendarovski 19,73% i Davkova 40,14%...gore-dole neki deo procenta, ali ne bitno.
  6. Čekaj malo....nije valjda da u drugi krug mora jedan Makedoanc, jedan Albanac, nema mi to smisla, ali da otklonim dilemu ?
  7. On se hvali dobrom analizom....
  8. Jel ovo Fedja kalkuliše s penalima ?
  9. Izgleda da će i Ponoš u Nišu..pitali me za potpis...ako reše 😁
  10. "Međutim, istaknuo je važnost koju Francuska pridaje, čak iu kontekstu zahtjeva Kosova za članstvo u Vijeću Europe, brzom i nepovratnom napretku u provedbi Udruge općina sa srpskom većinom od strane kosovskih vlasti", stoji u priopćenju.Između ostalog, Macron je, kako se navodi, izrazio žaljenje zbog neuspjeha glasanja o opozivu gradonačelnika općina na sjeveru Kosova. "Ponovio je potrebu održavanja novih izbora što je prije moguće, uz sudjelovanje srpskog stanovništva", navodi se u priopćenju francuskog predsjedništva. https://kosovapress.com/hr/macron-telefonon-kurtin-e-lidh-anetaresimin-ne-kie-me-asociacionin
  11. Radoičić je "džoker"...."kec u rukavu"...
  12. Ja sam samo skeptičan kao i u onom vicu...u džaku ispod stola i onog za sofrom, da isto misle.
  13. Pa...previše banalizuješ stvari. Kad smo kod balasti, najveća balast za Srbiju je "beograd" al nemamo kome da ga damo. Što se tablicca tiče, njihove smo ttrebali još pre 10 godina da pustimo, kao npr. Makedonija i Srbija sa zelenim kartonom, a što se tiče naših PR, KM....nismo trebali tek tako da pustimo i mogli smo da ih preimenujemo drugačije, ali ne vidim svrhu. Kosovo smo izgubili, onako kako smo ga i dobili, ratom, a ako ćemo pošteno, u poslednjih 100 godina više nije bilo u sastavu Srbije, nego što jeste, ali to ne znači da taj narod treba "pustiti niz vodu" da bi neki prestoničar doživeo orgazam što može bez vize da kupuje slaninu i kobasice u Segedinu. Sad ja banalizijem....pomenuo si Madjare u Vojvodini...pa eto..ZSO je preduslov za to. Daće Kurti i to, samo što zajedno sa Žvalavim prave ambijent da svi budu srećni kad do toga ne dodje...ako ne dodje, neće biti dobro bilo koji scenario da se razvije.
  14. Mislim da ste poprilično nepravedni prema ovim ljudima i u isti koš trpate "klasične" (Kosovo je južna srpska pokrajina i tačka) i "neutralne" pri čemu neću da razvrstavam podrugljive komentare na to (pomognimo ljudima da ostanu u svojim kućama i ostvare svoja prava, koja im svakako pripadaju kako god se zvala država u kojoj žive i koji status ima) i vas koji stalno prozivat nekakve nedavače Kosova i to s ponosom čini mi se...Tebe baš cenim kao pametnog čoveka i ne mogu da skapiram da možeš da misliš da bezuslovna predaja Kosova donosi automatski boljitak Srbiji i vetar u ledja ka Evropi, i da je tu kraj svih nevolja Srbije ? Onomad, bejahu zadušnice i odoh u selo gde su mi do smrti živeli roditelji. Nisam toliko bio za to, ali trebalo je i oo groba nešto malo počistiti itd..nije bitno za ovu priču. Nakon obavljene "procedure" na groblju, vratili smo se kući, pa kako niko tu više ne živi, trebalo je i to polčistiti. KAko nepisana pravila kažu, u roku od 10 minuta eto ti glavne povesmare u selu. Pitasmo se za zdravlje i naravno uz to ide rakijica, kafa i obavezna analiza političkog stanja u Srbiji....inače dotičnog zovu Mile Politika. Kaže on, parafraziram : - Ne znam bre šta oće ova prodana opozicija ? Nema nama boljeg od Vučića, gledaj šta je sve uradio za Srbiju. Jedino što mu zameram je što je zapucao za ovo Kosovo, ko gluv u gajde. Koj će nam qrtz...samo nas koče i ceo svet nas zajebava zbog nji'.....da se ja pitam ja bi to dao bez da razmišljam. U to, putem naidje moj komšija Radivoje i mahanjem se javi. Ja ga pozvah da svrati i on, on podje, ali predomisli se i ode dalje svojim putem, opet mahajući, kao "vidimo se kasnije" (tako sam ja razumeo)... Šta mu bi, pitah se glasno ? Šta mu bi, odgovara mi Mile, vid'o mene pa se vratio....Što, šta je bilo - pitam ja. Kaže mi Mile: Aaaa ti ne znaš...pa mi smo već evo druga godina na Sud u ProkUplje. Znaš što imamo njive, jednu do druge na "Srednje brdo"..e pa uš'o mi 20 santima(cm) kod oranja u moje, i pravi se blesav. E sad ćeš da platiš bajo...kaže MIle. Moj MIle napredni Srbenda
  15. Tako pričaše i za Kurtija, pa videsmo čudo. Znaš li nešto više o njemu i koja je razlika izmedju njega i Pendarovskog ?
×
×
  • Create New...