Jump to content

alpaka

Član foruma
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

239 profile views

alpaka's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • First Post
  • Collaborator
  • Dedicated
  • Reacting Well
  • One Month Later

Recent Badges

12

Reputation

  1. Tuzno je sto mi svakog centarfora stavimo na autopilot i nadamo se najboljem. Ni jednog nismo iskoristili. Svaki se snalazi kako zna i ume, pored Kataija i Ivanica. Svi, realno, carine loptu, ali i umeju sa njom. Tako da ono, tu treba trenerski tim da se pozabavi time. Da smisle kako napasti da se iskoristi sve. Ohi je dobar, zna fudbala. Kod nas izgleda kao boranija. Isto je bilo i sa Falcinelijem.
  2. Ok, Mozda idem malo u offtopic, ali ne nuzno... Da li postoji saradnja klubova, sa recimo osnovnim skolama i slicno? Ili se regrutacija klinaca obavlja striktno sa onima sto su se deklarisali da hoce da treniraju (tipa, upisali se na fudbal pa vozi)? Tu bih naveo sebe kao licni primer. U mom razredu, u osnovnoj skoli, sam imao 2 drugara, koji su igrali posle profesionalno fudbal. Obojica su imali nastupe u FK Vojvodini i dalje. Od obojice sam bio brzi, kad bi imali ona merenja na fizickom, ko koliko moze da istrci, itd. Bio sam klinac, tipa 8/9/10 godina. Meni tada niko nije rekao "hej, sto ne probas fudbal da naucis?", niti sam ja kao klinac razmisljao o tome ikako. Sad, koliko ima klinaca da imaju fizicke predispozicije, da budu dobri u nekim ulogama, jebiga, ne mora svako da bude tehnicar, ne mora svako da igra spica itd.. ali sam ubedjen da su npr mene mogli da nauce da jebeno pretrcim nesto i centriram nekako i neke osnove takticke igre.
  3. Cak i razumem da hocemo da guramo klince kojima se cine ustupci usluge itd. Srbija, jel? Zasto bre, onda, se ne radi na nekoj sasvim drugoj skoli za klince, da ne nosi ime (i breme) Zvezde? Nek tamo dovode klince koji su zaista talentovani i igraju tamo i razvijaju pa i prodaju na kraju. Kad kazem klince, mislim, bas klince, u9, u10, itd. I taj skauting da se radi vec sa takvim klincima po zemlji. Sa 14-15 vec se zna da li se ume igrati fudbal ili ne, nece niko pocinjati sa 14 godina da igra. Razumem da svaki klinac hoce da bude u Zvezdi. Pa ok, nek plati/uradi nesto/trange frange i bude tu. 2 talent poola u dva kluba i vozi. Taj Graficar bi trebao biti to, ali.. bas i nije? Meni je to skroz mutna prica. Mislio sam da je tako nesto, ali se ispostavilo da nije.
  4. I ja to mislim. Koji god nas trener se otisne da ode preko, vrlo brzo bude spusten na zemlju. Ima ih nekoliko koji su kao "nesto" uspeli, ali koliko su zaista uspeli? Diskutabilno, u najmanju ruku. Pogotovo u poslednje vreme. Nama je ekspertiza na nivou kafanskog fudbala. Kojeg god "strucnjaka" da slusas, isto kao da slusas nekog random lika u kladionici... alibi izjave, nemam sta da zamerim igracima 45x, nije nas htelo 30x, bili smo bolji ali... 20x. Nigde, bre, nekog pravog pokrica u tom fudbalskom znanju.
  5. Ok, razumeo. Moja greska za Klea. Samo sam pod utiskom tih stvari nekako.
  6. Meni je neverpvatno da smo mi imali toliko... toliko "promasaja". Ja ne znam ni jedan klub koji toliko stagnira sa pojacanjima. Ali, hajde da su zaista promasaji, da odigraju 15 utakmica bar pa da kazes da ne odgovara, nego odigraju ukupno 50 minuta na 6 utakmica i skartiraju se. Dusa me boli za onog malog sto je prodat u Aris. Dao gol YB-u koji nas uveo u LŠ. Ne mogu se setiti imena. Pa ovaj Bakajoko, solidno je bilo to sto sam ja licno video. Jel moguce da je tolika rupa ispao? Uvek se setim nesretnog Barkosa, koji kod nas bio rupa, posle dogurao do reprezentacije Argentine, sa sve Messijem. Ja nekako mislim da je problem u nasim strucnjacima u klubovima, koji nisu u stanju da izvuku maksimum iz igraca. Partizan nije ni blizu toliko bio los da prokockaju strance. Pa Kleo je procvetao kod njih, a kod nas je bio boranija.
  7. Koliko gluposti u jednom kratkom postu, nasmejao si me samo tako, hvala na tome! 1. Apsolutno niko nije rekao da nije dobra igra. Mislim da se svi slazu da solidno igramo. 2. Mi nemamo prosecnu reprezentaciju, ali ni u jednom pogledu. Reprezentacija, prvih 11, nam je uvek oko top10 najskupljih u svetu. Znaci top 15 kako god obrnes, od 180 nije prosek... pa ne znam sta da se dogadja. 3. To sto je neko, prvi put, nakon Antica, uspeo da sastavi igru da lici na nesto, govori mnogo vise o dosadasnjim trenerima i FSS filozofijom. 4. I to, na kraju krajeva, ne znaci da ne mogu da se nadju zamerke za neke stvari. Mi prvo poluvreme nismo sutnuli na gol, izuzev tog prekida, a imali 60%+ poseda lopte. Sta ti to govori, onako, na prvu? 5. Kafanska logika. "Cek da ti dodje ovaj onaj, pa's da vidis!"
  8. Sve u cemu, solidno igramo sve. Meni se ne dopada davljenje lopte, ali ako ce na to biti glavni problem, to je vrh. Svedjani sutnuli iz par poluprilika i malo smo se drzali za gace. Mi smo to trebali raditi, ali ok.
  9. Igramo kao da je tu, svakako. Duhom je tu.
  10. Retko glup fudbal igramo. Hocemo da se usetamo u kazneni gde imaju 8-9-10 igraca uvek. Sutni sa distance jebote
  11. Basket je ovde umro te godine kad je krenulo sa Buducnosti. Mi samo gledamo kako kosarkau Srbiji tone, godinama.
  12. Nasa fudbalska reprezentacija ima taj izvanredan talenat da od svakog protivnika izvuče najbolje.
  13. Mene nervira sto Radonja uvlaci navijace u ovo sa Trifunovicem. Meni je ovo potpaljivanje, bez potrebe. Zasto ih spominje?
  14. Mi ovde: Ne može gore od prve četvrtine. Zvezda: Hold my beer.
×
×
  • Create New...