Jump to content

Elias

Član foruma
  • Posts

    686
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Elias

  1. Elias

    Novak Djokovic

    Nakon Melburna imao sam osećaj da će ubrzo da raskrsti sa Goranom. Biće interesantno videti neke naredne Djokoviceve korake. Ostaviti tim onakav kakav je, Gomez mu je nominalno trener, možda Marko upadne na turnir ili dva, to bi bila odluka u liniji njegovih ovogodišnjih izdanja, ionako mirise na kraj, ako ne ove godine onda sledece, ili dodati još nekoga koji može da pomogne, ili bar da donese neko osveženje, to bi pokazalo ipak neku ambiciju. Videćemo.
  2. Elias

    Opšte diskusije

    Sad vidim reklama na HBO Maxu za rebrending sad u Maju, i izmedju ostalog najavljuju prenose i sportskih događaja, a prvi takav ni manje ni više RG 2024. Hmm
  3. Prva dobra odluka ove godine. Iz aviona se vidi da mu nije baš do tenisa trenutno. Majami bi bio stvarno mučenje, kako za njega tako i za njegove navijače. Sad malo odmor, pa planinarenje, pa bosanske piramide, pa vratiti se kroz dva meseca u Rimu, lagane pripreme za RG, pa ako ti se i onda ne igra tenis i to na RG-u i Vimbldonu, onda polako svoditi račune tamo nakon OI u Parizu.
  4. Bogami kako deluje Novak od početka sezone, ona forumska tema "teniski penzioneri" biće prilično aktivna na kraju ove godine.
  5. Elias

    AO 2024

    Biće veliki hajp oko tog rivalstva to sigurno. Posebno u medijima. Sto je sasvim normalno. Nadal i Đoković polako odlaze u penziju, a tenis ide dalje, stižu novi mladi fanovi, produkt se mora promovirati i dalje. Još ako se Rune, Shelton ili neko drugi još ukluče, bice tenis u dobrim rukama.
  6. Elias

    AO 2024

    Pa ne bi izgubio od recimo jednog Feliksa Aliassimea, koji je igrao polufinale te godine. To sigurno. 😀 Na kraju ipak Siner ovde, potpuno zasluženo, bio najdominantniji igrač kroz ceo turnir.
  7. Elias

    AO 2024

    Pa udara i Medvedev spin, nije da igra samo ravnu loptu, niko ne udara u današnjem tenisu samo flet, to je čisto samoubistvo.
  8. Elias

    AO 2024

    Siner igra očajno. Stegnut, nervozan od početka meča. Medvedevu je ovo 6 Slem finale, i to puno vredi u jednom ovakvom meču. Puno više iskustva, sigurno nema te nervoze koja postoji kod Sinera. Medvedev puno više agresivan večeras nego obično, napada odma 2 servis iz reterna, izlazi dosta često na mrežu, generalno jako pozitivan pristup igri, Siner mozda pomalo zatečen sa ovakvom taktikom Medvedeva. Uslovi za igru su puno drugačiji od meča protiv Djokovica, sporo sa dosta niskim odskokom, na Eurosportu kažu u proseku 15 cm niži kontakt sa lopticom kod Sinera u poređenju sa Novakovim meču. Naravno protiv Djokovica je pomoglo i to što je Novak odigrao totalno beživotno i kriminalno loše to nema zbora. Ali evo, opustio se malo Siner pri kraju drugog seta pa da vidimo.
  9. Elias

    AO 2024

    Ogromna volja i želja za pobedom kod Medvedeva danas. Svaka čast.
  10. Elias

    AO 2024

    Kako se skratila ruka Zverevu na 5-4 u TB. Kakav je bio onaj alibi prvi servis, pa onda Medina frljoka i ode set. Medvedev puno jači mentalno, a deluje u fizički svežije. Ima zicer za prolazak ovde.
  11. Elias

    AO 2024

    Mislim da se Medvedev I sam pomirio da bez obzira na protivnika ili situaciju na terenu, mora da tera sa ovom retern pozicijom do kraja pa šta mu Bog da. Ovaj njegov zamah pri udaranju, ako stane bliže osnovne linije to nema šanse da prodje, probao je gem dva to protiv Alkaraza na prošlom Vimbldonu, pokušavao i neke blok reterne i nije se dobro proveo.
  12. Elias

    AO 2024

    Navijam za Zvereva kao da je Djokovic u pitanju.
  13. Elias

    Novak Djokovic

    Fizički još uvek ima vrhunskog tenisa u njemu za još neko vreme. Mentalno, videćemo. To mi je veća sumnja. Spominje tu motivaciju dosta često u zadnje vreme. Imao sam utisak kroz celu Australijsku sezonu da nije baš mentalno svez i da postoji neko zasicenje. Poraz od Alkaraza ga je pozitivno uzdrmao prošle godine pa odigrao odlično u nastavku sezone. Sa ove perspektive postavlja se i pitanje dali bi možda bio spremniji za Melburn da nije forsirao toliko u Parizu, Torinu i na DCu. Videćemo šta će biti nakon ovako traljavo odigranu Australiju. Puno puta je poslan u penziji i od navijača i od hejtera pa se vraćao opet i opet.
  14. Elias

    AO 2024

    Ceo turnir je bio u nekakvom kontraritmu. Ništa idemo dalje.
  15. Elias

    AO 2024

    Rodik 2009 zadnji put kad je igrao četvrtfinale u dnevnom terminu. Od tada pa nadalje uvek ove najbitnije mečeve 1/4F-F je igrao u vecernjem terminu. Ne da je to presudno za sutra ali eto kao mali kuriozitet. 😀
  16. Elias

    AO 2024

    Koliko god vreme bilo sutra prijatnije, opet uslovi za igru u toku dana i u vecernjem terminu (za kojih sam Novak puno puta je rekao da ih obožava), su do te mere različiti, ono baš kao da su dva različita turnira u pitanju. Tokom dana je brže, loptica odskače visoko, u toku noci dosta sporo sa niskim odskokom. Videćemo šta će biti, Novaku je ovo prvi dnevni meč u Australiji u ovoj fazi turnira, čak i sva ona četvrtfinala proteklih godina je uvek nekako igrao u vecernjem terminu, tako da siguran sam da i Novaku nije baš svejedno i da bi vise voleo taj večernji termin, ali kako je tako je, jbg. Šta radi Sabalenka 🤐
  17. Elias

    AO 2024

    Koja je šansa da Zverev chokne i ovo. 99.9!?
  18. Elias

    AO 2024

    Rublev ima šanse ovde samo ako ovaj fizički padne. Siner nije poznat po nekakvoj bog zna kakvoj stamini tako da ako Rublev ostane u ovom setu i nekako ga osvoji moze još uvek da se ozbiljno zakuva ovde.
  19. Elias

    AO 2024

    Rublev propušta ove silne šanse i polusanse kao na traci. Slično je radio i Khachanov u prethodnom kolu, pa je popasao 0-3 na kraju.
  20. Elias

    AO 2024

    Da, trenutno možda i najbolji klutch server na celom Turu.
  21. Elias

    AO 2024

    Siner je bolji otprilike u svim elementima igre. Rublev nešto pokušava da napadne svom silom iz prve, ali italijan igra toliko duboko, ono baš prajm Djokovicevski, pa zato i ovoliki broj UE kod Rusa. Inače napredak Sinera kod servisa je baš ogroman.
  22. Elias

    AO 2024

    Novak fizički puko.
  23. Elias

    AO 2024

    Kecmanovicev "problem" je što sve radi dobro ali ništa odlično. Tipsa je bio ofanzivan bejslajner i kad mu je bio dan, znao je da pomete i najbolje, Kecmanovic sa druge strane nema taj Tipsin ofanzivni arsenal u sebi, a nema ni brzinu a ni fizikalije da bude odličan defanzivac- kounterpuncher, tako da tu je gde je, nekako nedorečen.
  24. Elias

    AO 2024

    Deseto Slem četvrtfinale Rubleva u karijeri. Još uvek nema plasman u polufinale, deluje da će tako ostati i nakon ovog turnira.
  25. Elias

    AO 2024

    Ko god da prodje od ovo dvoje danas, neće se lepo provesti protiv Sinera, to sigurno.
×
×
  • Create New...