Jump to content

СтелаРоса

Član foruma
  • Posts

    2,415
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

СтелаРоса last won the day on April 11

СтелаРоса had the most liked content!

Recent Profile Visitors

4,164 profile views

СтелаРоса's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

  • Posting Machine
  • One Year In
  • Conversation Starter Rare
  • Dedicated
  • Reacting Well

Recent Badges

6.4k

Reputation

  1. Jel ovo prvi put ikada da smo potpisali nekoga na 1+1 i da se mi pitamo za tu +1?
  2. Ovo ce biti ko zna koji po redu derbi koji cekam sa stavom "ako ih sad ne dobijemo bar 3:0 ne znam kad cemo" i naravno da to nece biti slucaj ni ovaj put.
  3. Pa dobro, valjda i klub ima svoju neku filozofiju i sistem koje trener treba da ispostuje. S obzirom da Napredak ne moze ni da ispadne, a ne moze ni do Evrope, sasvim je legitimno da se vec sada razmislja o narednoj sezoni.
  4. Zaboravio si da dodas i kako ubedjujem da Teodosic nije oterao Ivanovica
  5. Cinjenica je da je bio medju par najboljih igraca na utakmici, a tako ce verovatno biti i u nastavku plej-ofa. Ne bih dalje duzio, pozdrav.
  6. Pa ni ja ne kazem da Mitrovic treba da bude osnova tima koji ima ozbiljne ambicije. Kazem da u ovom momentu spada u grupu igraca u koje Sferopulos ima poverenje i na koje ce se osloniti kada ne ide - zbog kvaliteta, iskustva i inteligencije, zajedno sa jos 6-7 igraca od kojih su vecina domaci. Teo, Nedovic, Lazic, Davidovac, Gedraitis, Bolomboj i Hanga. Plus Mitrovic, to je to. Tacno, ni Tobi nije kriv, ali u njega se ocigledno vise nema poverenja, zato je bio van 12. Posto konstantno pokusavas da provuces Mitrovica kao nekoga ko je zapravo ucestvovao u stvaranju deficita, jel mozes konkretno da navedes kako je tome doprineo? Da li je nama bio problem u reketu, da li Luka promasivao, da li nas je neki protivnicki igrac unistavao preko njega? Istina je da je izasao bas u periodu kada smo preokrenuli, ali evo recimo za 4 minuta koliko je odigrao na pocetku 4/4 je postigao 5 poena i napravio asistenciju. Kada je izasao iz igre rezultat u toj cetvrtini je bio 13:8 za nas, dakle preokret je vec usao u pocetnu fazu. Mozda da nije doprineo u tom pocetnom periodu cetvrtine mi ni ne bi imali priliku da preokrenemo?
  7. Nije poenta u borbenosti, koliko u pouzdanosti, iskustvu, pa i kvalitetu. Posto si se uhvatio statisticki najboljeg igraca na utakmici, mozemo onda postaviti i pitanje da li bi bez Mitrovica gubili u nekom momentu 25, umesto 15 razlike? Ne znam zbog cega se ide iz krajnosti u krajnost. Ne sme da se napise nista sto nije kritika na racun domacih igraca, u suprotnom se automatski u pojedinim mozgovima to prevodi kao da je napisano da im treba svima pojacati i produziti ugovore jer bez njih ne mozemo. Nije Mitrovic sebi dao novi ugovor, niti se projektovao za startnu cetvorku. Nije kriv ni sto je Bjelica posle mesec dana odustao, ni sto Gilespi ne zna da uhvati loptu, ni sto se Tobi raspao. Momak se shodno svom kvalitetu i iskustvu izborio za minute i odradjuje ih posteno, koliko moze i zna. Kao sto ni Teodosic nije kriv sto zvezdica od dva miliona evra nije mogla da se sastavi ni sa trenerom, ni sa ekipom, a ni sa samim sobom.
  8. Ja se apsolutno slazem sa tobom, ali to ne menja sve ovo sto sam naveo pre toga. Uopste nije poenta u tome da li su oni zasluzili, a mi ne (jer ja prvi da odlucujem u koga bih pre ulozio, a da sam neutralan naravno, to bi bio Zeljko). I bas zato sto KKP ima Zeljka, a mi Covica, nerealno je porediti dve sredine. Naravno, mozemo da radimo na promenama, ali ime poput Zeljka ni blizu nemamo.
  9. Ja sam se nadovezao na poredjenje sa Partizanom. Smatram da nase krpljenje budzeta iz sezone u sezonu ne moze da se poredi sa njihovim garantovanim budzetom. Mi poredimo ovosezonske ekipe KKCZ i KKP, gde je Zvezdina skarabudzina od 10 novih igraca koji su stigli letos sa jednim jedinim ciljem da donesu instant kvalitet i uhvate prikljucak za Partizanom u kojem 70-80% igraca ima bar dve sezone odigrane u klubu, sa istim trenerom. Razlika - garantovani novac. Nedovic po informacijama koje imamo igra za 1.1 milion po sezoni. Ako je Panter 2.5m, Gedraitis 1m, a Lazarevic 200k, onda bih rekao da je njegova cena srazmerna kvalitetu. Davidovac ne zasluzuje ni 100k za ovo sto je pokazao do sada. I opet kazem, mi smo MORALI da sa ovim budzetom napravimo bolji TIM. Znaci ne cak ni po imenima, nego da to bude smisleno i da lici na nesto, a ne da se samo nabacaju imena na papiru. Da se nazire kako cemo izgledati i kako cemo igrati, koje ce biti petorke i koji ce biti tandemi bekova i visokih. Nama te stvari evo ni u aprilu mesecu nisu definisane, i dalje se trazi neka osnova i improvizuje. Neko ko ume, zna i hoce, bi sa duplo manjim budzetom napravio funkcionalniji tim od ovog naseg.
  10. A gde sam ja rekao da smo mi sirotinja? Sto se tice FMP-a ne znam, ako imas informaciju bilo bi super da podelis sa nama.
  11. To sve kada se sabere i oduzme doci ce se do slicnih cifri, ako pricamo o ovoj sezoni. Poenta je da je Partizanu 2021. godine garantovan visegodisnji budzet konkurentan na EL nivou. Zvezda je i u 2021/22 i u 2022/23 usla sa mizernim budzetom u sezonu. Tek ove sezone su skocila ulaganja, ali u trenutku kada je bilo potrebno dovesti 10 novih igraca i kada je situacija u EL postala takva da imas 10-ak klubova koji bez problema mogu da plate bilo koga, sto nije bas bio slucaj ranije. I da me neko ne shvati pogresno, ne pricam uopste ovo kao opravdanje za bilo sta, nego mi je generalno glupo poredjenje sa KKP jer nisu iste startne pozicije. Mi smo svakako i sa ovim budzetom koji imamo mogli i morali bolje, to se ne dovodi u pitanje.
  12. A to je postignuto visegodisnjim ugovorima za top EL igrace koje Zvezda nikada nije mogla da potpisuje. Evo zamislimo samo da smo na Covicevu domacu osnovu (Teodosic, Nedovic, Davidovac, Lazic, Mitrovic, Dobric, Ilic, Lazarevic) mogli da potpisemo Pantera, Ledeja, Nanelija, Doziera i Kaminskog. Pa sledece sezone zadrzis 80% njih i dovedes 2-3 nova igraca tamo gde treba. Jel bi bio dobar tim? Po meni bi bio, a za tako nesto ne treba nikakvo posebno znanje, nego novac.
  13. Zato sto osvajanje Aba lige (takodje KRK i KLS) ocigledno vise ne predstavlja dovoljnu satisfakciju za najveci deo navijaca. Sto je i normalno, uvek se tezi boljem. Svakako ima gomila boljih igraca na trzistu koji se mogu uklopiti u funkcionalan tim i koji ce resavati Aba ligu, ali i igrati konkurentniju kosarku u okviru EL.
  14. I to stoji, s tim da evroligaski Partizan u direktnim duelima sa Zvezdom do sada nije pokazao da je nesto puno bolji, cak naprotiv ove sezone je 3:2 u korist Zvezde, a moglo je lako biti i 4:1. U svakom slucaju, kroz nekih mesec dana cemo videti da li mogu i ovu igricu da predju. Sto opet naravno ne znaci da ti igraci treba da nadju svoje mesto u timu i naredne sezone, cisto da ne bude ubacivanja reci u usta/tastaturu.
×
×
  • Create New...