Jump to content
Vox92.net Forum

CheshireCat

Redovni članovi foruma
 • Content Count

  218
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

127 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Italija se realno - ne smanjuje. https://www.worldometers.info/coronavirus/country/italy/ Daily New Cases 9.3. su uveli lockdown. Prošlo je mesec dana. Zaista su imali "pik" sa 5k+/6k+ zaraženih od 19-29 marta, ali ovo sada i nije smanjenje. Danima (do 31.3) se nalaze na 4000 + - 500. Ne postoji realan trend smanjenja. Samo su sa jedne visine spali na nešto nižu... Sličan trend i Španija sa par dana zakašnjenja. Tako da - lockdown ne znači zaustavljanje virusa (novih inficiranja) kroz 2-3 nedelje, barem gledano na primeru ove dve zemlje.
 2. A Kon nam priča bajku kako bi sa 14 dana 24/7 locka mi završili sa virusom.
 3. Pa nije baš samo psihološki efekat. Nije nabavka tog hlora džabe. Ako se neko ugradio - eto smisla :)
 4. Da, to je moguće (i zbog zatvorenosti kineskog društva), ali ne mora da znači. U Wuhanu je bilo 68k zaraženih, otprilike koliko i do ovog utorka u Nemačkoj (otkrivenih 66885, umrlih: 645). To bi moglo da se fituje u te Wuhanske brojeve. Ja mislim da im desilo da im se epidemija na početku otme kontroli ne bi uspeli da je zaustave (jer je do neke sredine marta zaustavljena, bar su bili izveštaji). Mislim da u trenutku locka u Wuhanu zaista nije bilo previše obolelih. Na kraju ja bih sumnjao u sve brojeve. Jer ni u jednoj zemlji ne možemo pričati o broju ukupnom zaraženih ni preminulih. Samo o otkrivenim slučajevima. Nema šanse da je broj umrlih u Italiji stvaran nego samo veći od otkrivenog jer sigurno nisu svi stigli da se konstatuju niti da dođu do bolnice. A na kraju - ni otkriveni i prezentovani slučajevi ne moraju biti iste brojke.
 5. A medij je ona Slobodna Azija, tako nešto? Meni to više deluje kao pokušaj da zapad opravda svoje stanje. A stvar je daleko prostija - na zapadu nisu provaljivali u stanove i zavarivali zgrade sa zaraženima. Ne vidim kako bi mogli da se sakriju oboleli - vidimo da Italija prosto ne može da obuzda stanje.
 6. Odakle potiče informacija da je u Kini 42K preminulih?
 7. Znači virus im se širi po bolnicama jer su neorganizovani i nemaju ni maske, a zbog toga mi treba da idemo u 24/7 lock. ok
 8. Naprotiv, ovo su dnevni rezultati iz Španije koji su ovih dana bili 500+. Do večeras je realno da španci napadnu 1000+. To je baš strašno. Španski redovni mortalitet je 1170. Ovo im se približava.
 9. Da li je iko išta spominjao šta će biti sa bodovima? Ima li makar neka zvanična najava kada će se o tome odlučivati? Čini mi se da su bodovi još u pred IW stanju. Mislim da je nebrojanje nedelja već zvanično (?) + mislim da ovo odlaganje nije konačno. Američka betonska turneja nije realna. Procene su da će do 15. jula biti virus u americi: https://covid19.healthdata.org/projections Da li će se odlučiti na masterse i USO bez publike - pitanje.
 10. Očito imaju instrukciju da rade pripremu za dalje mere. Ne vidim čemu ovolika drama. Zaključajte i gotovo. Čemu prirpema terena?
 11. Uhuhuhu, kakvo pitanje. Ne znam ko je ovo pitao. A Žaklina :)
 12. A u kakvoj su korelaciji maske sa putnicima? Svi su ih nosili ili ?
 13. Pa nešto slabo se ta Italija smiruje. A prošlo je i čuvenih 3 nedelje od lockdowna. A druga stvar - ok kroz još x nedelja će stati epidemija. I šta onda? Čim se otvore eto virusa (jer će svi biti ko pušteni s lanca) nazad i mora novi lock. Isto i kod nas, naravno. Nema ovde rešenja.
 14. Jer se u stvari najopasniji virus prenosi internetom. Na šta je viđeni gospodin već ukazivao...
×
×
 • Create New...