Jump to content

Edinburgh

Član foruma
  • Posts

    143
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Edinburgh's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/14)

  • Very Popular
  • Collaborator
  • First Post
  • Dedicated
  • Reacting Well

Recent Badges

101

Reputation

  1. Tu postoje dva objasnjenja - jedno je dobar marketing jer se sada prica o Canetu, a drugo je da je on dovoljno mator da bi pustio Olju da mu sitnim ujedima pokvari vece. Sa druge strane, verujem da ne bi ni hteo da pravi skandal u emisiji, jer oboje ipak dolaze iz istog gradskog okruzenja a i generacijski su bliski.
  2. Pa da, bas bi bilo dobro, ali ona ne doseze do tih visina 🙂 duhovitosti. Sujeta ne dozvoljava sirinu pogleda na svet. Mislim da se Cane ne bi naljutio. Bez obzira na salu, nije dobro praviti sitna peckanja na nasu stetu i u okviru naseg tabora, a to je sinoc ucinila voditeljka.
  3. Ama ne peva on u crkvenom horu, vec u rok bendu, provokacija je njegov posao. Ocekivanje da ce da se ponasa drugacije je jednostavno pogresno. I ko bi rekao da se lozis na te palanacke fore oko gimnazije, pa to Cane stalno radi kada negde gostuje. Secam se te anegdote, gadjaju klinci Caneta plasticnim flasama za vodu, on vrati jednu u publiku i sekund kasnije na par cm od njegove glave proleti staklena flasa za pivo, od pola litra. Kaze Cane onim njegovim akcentom i tonom, "Sta je sabani, vracate kauciju, a?"
  4. "porodičan čovek, u životu nisam glasao za SNS" Kako stojimo sa glasanjem za SRS ili mozda Zavetnike? (ili ne daj Boze za SPS?)
  5. Postoji dobar broj novinarki koje sebe zamisljaju kao zvezdu emisije, zele da se sve odvija po sopstvenom scenariju i da gosti budu njima podredjeni. Odatle verovatno i ocekivanje da ce se rok pevac i profesor BU ponasati na isti nacin, i to na tacno onaj nacin koji ona smatra podobnim i pristojnim. Ona misli da ostrina njenih opaski moze da se usmeri na sve strane, i na nasu i na njihovu (radikalsko-socijalisticku) i da ce svi te opaske da prime blagonaklono. Eto, nece svi ni na nasoj strani da glume dobrog ciku po Oljinim merilima. U pravu si kad kazes da je vec u prvoj recenici prosula “duhovitost”. Kasnije je posetioce kafana nazvala bezprizornicima - odatle se vidi njeno merilo pristojnosti. Pristojnost nije kada neko sedi uspravno (mozda ima problem sa ledjima, pa se nalaktio) iIi prica bogougodno, vec kada lepo misli o drugima, bar onoliko kao i o sebi, i kada to pokazuje svojim ponasanjem. Posmatrano iz ugla rokera, Cane je bas bio pristojan, odmah joj je rekao sta mu smeta, a mislim da je pored slabog sluha malo i alergican na patetiku koju Olja demonstrira na pocetku emisije, ne samo ove vec skoro svake – to je ono kada se utisa na 30% normalnog glasa. Kad joj Cane kaze da mu se to ne dopada, onda pocinju sitni ujedi. Ja znam bar pet rokera koji bi napravili cirkus u takvoj situaciji (umesto Canetovog odlaska), a mogu i da zamislim sta bi tek oni pitali Olju – to ne smem da kazem ovde. .
  6. Rekonstrukcija je fizicki nemoguca, jer su objekti previse osteceni. Ja verujem da ce tu neko pokusati da oblikom novih objekata oponasa stepenasti oblik nekadasnjeg generalstaba - to je verovatno maksimum slicnosti sa onim od pre. Na tom mestu kupci ce se lako naci - od gastarbajtera, Arapa, Kineza, Rusa, do novokomponovanih Balkanaca - bice slicno kao u Beogradu na vodi. Bice zanimljivo cuti kolika je cena i ko je kupac(ci), a posebno drazesno ce biti objasnjenje zasto nije organizovano javno nadmetanje potencijalnih kupaca.
  7. Pa jeste, setih se onog govora pred oficirima, bio je neki praznik, sve se desava u svecanoj sala Doma vojske, i kaze ti on njima: " Kad veceras odete svojim kucama, hocu da pomilujete svoju decu i da im kazete....." Ne mogu dalje, nista odvratnije nisam cuo od tog sprdacenja jednog djilkosa koji nije ni video vojsku u celom zivotu, a obraca se cezarovskim tonom i naredbodavnim glasom ljudima koji su zivot posvetili vojnickom pozivu,..... fuuuuj! Ma fuuj i za one koji su ga slusali, a nisu izasli iz sale. .
  8. I ja imam takav utisak. Izgleda da je sve napisano, a i da su razmisljanja forumasa nekako previse slicna. Ja ponekad trazim nekog da se malo svadjamo🙂, ali bez uspeha. Ako odem na sport, to je kao da sam u operi. Cim malo viknem, odmah me isteraju. Dajte nekog vucicevca da ne bude previse dosadno ovde, ako moze neki ratoborni, u Vulin modu (copyright zaboravio sam ko, ali je dobar!).
  9. Eh, kad' bi bilo posteno ne bismo kukali, ali eto nije. Ukradeno je.
  10. Da li im je bitniji odmor od izbora - pa naravno da jeste, tu nema mesta dvoumljenju. Sad' ce neko da se odrekne turistickog aranzmana od par hiljada evra, da bi glasao, ma hajde ljudi... Vec je svima nama ta ideologija oduzela 30 godina zivota, pa sada jos i mi da se odricemo dodatno - to se jednostavno ne moze desiti. Ovde je odavno preovladao slabo zasluzeni konformizam (narocito u Beogradu), i to se nece promeniti bar za par decenija. Ako iko veruje da ovo nije tacno, onda taj ne poznaje stanovnike Beograda
  11. Naravno, s tim da je jos 1972. Aleksandar Petrovic rezirao taj film u domacoj produkciji, sa prvim timom domacih glumaca i nekoliko stranih. Jednostavno receno, remek delo.
  12. Cujete li Timofejeva u Dnevniku Nove: "Nit' sam protivnik ovog rezima, niti nekog drugog..." Dakle, definitivno laku noc za Nin, ajd zdravo...
  13. Ovim kljucem je mogla cela ponika da se rastavi do najsitnijeg dela, zato je i bio samo on u futroli. Mislili su Slovenci na sve, zato se i jesu odmakli od Balkana.
  14. Dobro, ja zaista ne mogu da poverujem da smo po tom pitanju toliko (ako uopšte) gori od Kosova. Ja verujem jer ovde postoji otvorena, neprikrivena korupcija koja se ogleda u stavljanju van snage Zakona o javnim nabavkama za krupne infrastrukturne projekte. Gradjani cute, ali dobro znaju da nije bas normalno da jedna opstina mora da sprovodi transparentan proces javne nabavke kada kupuje papir za stampac i hemijske olovke, dok vlada ne mora to isto da uradi kad ugovara objekte za EXPO, metro ili brzu prugu. To je upravo strasno. Ako ovo ipak jednog dana bude normalna drzava, postojace poseban kanal na RTS-u koji ce prenositi otvaranje svih ponuda za velike projekte, a i sajt na kojem ce sve ponude kasnije biti objavljene. I konacni ugovori, naravno. Bez toga, svaki gradjanin zna da se pregovorima u tajnosti uvek, ali uvek obezbedjuje neka korist za predstavnika drzave, pa makar to bilo i nesto sitno kao sto je letovanje na atraktivnom mestu ili stipendija za dete. Mnogi veruju da se u svakoj transakciji radi o krupnim %, tj da se isplacuju milioni kao provizija za "dobar" ugovor. Tako se stvara vrlo visoka percepcija o korupciji, dakle vidjenje gradjana, a ne sudski dokazana korupcija. Nisam cuo da na Kosovu postoji nesto slicno, ja verujem da je tamo pre rec o pet hiljada ovde ili onde, Skoda Octavia za svastiku i slicno.
  15. A u stvari je nasilje u proslom veku pocelo divljackim ubistvom kralja Aleksandra u kraljice Drage, zatim delovanjem Crne ruke, koja posle WWII dozivljava analognu reinkarnaciju i preobracenje u zlo koje su olicavali Ratko Drazovic i Krcun, koji su i napravili operativni i ideoloski okvir za sve sto se desilo Stambolicu, Djindjicu, Curuviji i svim ostalim. Neke sam verovatno preskocio, ali sustinski to je to. Mi smo zemlja zlih. Kada pogledamo spisak istaknutih lidera u Srbiji, samo je knez Milos uspeo da umre prirodnom smrcu, i to zahvaljujuci svojoj prepredenosti - da se okruzenje pitalo, tesko da bi dobacio do svoje 30-te. Misllim da je i ovo prepricana jedna stara Basarina misao.
×
×
  • Create New...