Jump to content

Clovis

Član foruma
  • Posts

    62
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Clovis

  1. I treba.... Sadik je eksplodirao u Spaniji. Tek sad se vidi koliko fali Partizanu.
  2. Da i on ima emocije, da mu je žao lekara, da nije rekao to što je rekao, da niko nema pravo da mu oduzima zvanje lekara, ponešto o društvenim mrežama, kako ga napadaju, malo je stiskao masku, malo mu se ruke tresle, malo je lupao po stolu šakama.
  3. Vidi, kad smo se vec setili ovih Adobe tehnologija, tu pored Stefana Nemanja treba da stoji i metro stanica. Tako je u planu koliko se secam. Pa ne bi bilo lose i neka maketa metro stanice da se izradi. Spoj celokupne srpske istorije i buducbosti na 10 km2. 12 vek (Veliki Zupan), 19. vek (Stara Zeleznicka stanica), 21. vek (Metro stanica) i 23. vek Beograd H2O.
  4. Za par godina ko zna. Mozda i ne bude sve pod stavkom photoshop. Ali, imamo maketu pa i photoshop moze dobro doci.
  5. Selfi se podrazumeva. Do tad ce i po koje drvo u parku ispred da olista i poraste. BG Magnolija ce da bude dignuta za koji sprat. A staklena lepotica muskog oblika i cvrstine strazarice nad obe strane reke. Mozda i lepog vremena bude...
  6. Kad imas strucnjake koji od grama naprave 3, pa malo raznih smesa dodje i do 9. Deset doza je nasa realnost. Ne bi mi to bilo iznenadjenje. Produktivnost i rad nedeljom pre svega. Ako ipak odlucim da se vakcinisem da li moze da se pise Vesicu sa zahtevom na kom punktu da primim vakcinu? Hocu punkt ispred Stefana Nemanje sa pogledom na Beograd H2O. Kad vec moram junacke bolove da trpim da mi bar moral bude kako treba.
  7. Pogledah sad njihov asortiman i 95 posto odece im je sa nekakvim aplikacijama koje pozivaju na mrznju i nasilje. Definitivno sramota (a koliko znam i krivicno delo) je da ovako nesto postoji, a jagoda na torti koja me je jos dodatno razbesnela je da su sajt nazvali street 011. Em su bolesnici, em pretenduju da sa svojim bolesnim asortimanom reprezentuju moj grad. Niti su oni Beograd, niti su puls ulica Beograda. Naravno, bice idiota medju ovim navijackim grupama koji jos brisu sline kojima ce biti zanimljivo da nose ovakve stvari.
  8. Dobro opisano. Fasizam u cistom obliku sakriven iza izlizanih parola i floskula.
  9. Preterano izvlacenje iz konteksta... Nego, mozda bude jos neki opoziv uskoro.... https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2021&mm=01&dd=14&nav_category=78&nav_id=1795452
  10. Evo ovako. Dolazak Trampa na vlast pre 4 godine je posledica duboke podeljenosti americkog drustva, izmedju ostalog usled politike i nekih prethodnih vlasti. Trampovo najjace uporiste su beli radnici, farmeri, jednom recju prosecni Amerikanci. Afro-americka populacija listom glasa za Bajdena iako je Tramp mnogo vise uradio za njih i od Obame i od svih pre Obame. Latino populacija za Bajdena vecinom, kao i Azijati. To nam jasno govori o rasnoj podeljenosti USA drustva u 2021. godini. Nazalost, prejaka propaganda je bila o Trampu kao o rasisti. Ponekad je i njega nosio njegov temperament pa je davao nesmotrene izjave sto su neki tumacili kao rasizam i izvlacili stvari iz konteksta. "Libtardirana" politika koju su vodile demokrate je dovela do uspona Donalda Trampa. Strahovita medijska kampanja, Korona kriza, BLM protesti, koji su potpuno usmeravani na pogresnu stranu i do te mere politizovani doveli su do njegovog verovatnog poraza na izborima (mada mi ne deluje da je on skroz odustao od predsednicke fotelje). Videcemo sta ce biti, ovo do sad nije obecavajuce ni za USA, ni za svet, a ni za Srbiju kao mali ali vredni deo tog sveta. Svetu treba jaka i miroljubiva Amerika, a ne podeljena, ratoborna i senilna.
  11. Ja se sa tobom slazem, samo sam napisao da ako je Tramp veleizdajnik zbog krsenja zakona US, podugacak je spisak veleizdajnika koje imamo u Srbiji koristeci analogiju sa tvrdnjom Crnog Bombardera. Oko Iraka je bio aktivan Bus, oko Libije i Sirije Obama. Bavice se pravne institucije US sa pravom tamo, naravno ali situacijom tamo se bavimo i mi na ovom forumu, pa samim tim i polemisemo. Ja smatram naravno da mnogo vise imaju pravo da se bave forumasi iz USA nego mi koji ne zivimo tamo ali eto, mozemo i mi po koju da napisemo. Tramp je otisao, da li je bilo neregularnosti ili ne na nama je da li da verujemo americkim sudovima ili Trampu (ja biram da verujem Trampu), videcemo kako ce se đedo nositi sa predstrojecom krizom usled korona virusa koja je i srusila Trampa na kraju krajeva.
  12. Tu je sustina moje price. Nek US sprovodi demokratiju i prava u okviru svojih granica a sprovodjenje "svetske demokratije" smo videli u Iraku, Libiji, Siriji. Kako izgleda Libija sad a kako je izgledala za vreme diktatora Gadafija? Ocigledno je da postoje kulture i civilizacije koje ne mare mnogo za tzv. "demokratiju" koja je u sustini vladavina elita krupnog kapitala. Na kraju krajeva, ti se pozivas na zakone US, ja na Ustav Srbije. Iz ustava proisticu zakoni a ako vec ljudi ne postuju samu sustinu prava a to je ustav, zasto bi postovali bilo koje zakone? Npr. zasto bih ja postovao zakon o saobracaju i vozio 50 kroz naselje kad umem i do 90 ako hocu? Ili, zasto bih placao porez drzavi ako je Srbija drugi par opanaka? Ja mogu da imam stav o zakonima, ustavu, sistemu. Ali ako zivim na nekoj teritoriji duzan sam da postujem svaki pravni akt koja ta teritorija donosi. Od podzakonskih akata do ustava. Ili u praksi, ja mogu da mislim da je Kosovo fakticki nezavisno, mogu i da pricam u okviru svoje porodice da je ono nezavisno, ali ako bih ja to javno zastupao, govorio ili se kroz politicku organizaciju zalagao za tako nesto, po tvojoj i analogiji Crnog Bombardera, a na kraju krajeva i po vazecem Ustavu Srbije pocinio bih akt veleizdaje. Zar ne? Ili se vracamo na pricu da USA moze a Srbija ne moze.
  13. Ako cemo vec da se drzimo ustava i zakona kao pijan plota... http://www.ustavni.sud.rs/page/view/139-100028/ustav-republike-srbije I iz ovoga mogu proisteci razne implikacije tog tipa. 🙂
  14. Veleizdajnik? Lepo sroceno, mada bih ja jos dodao i strani plaćenik koji ljube ruke i skute mrskom neprijatelju.
  15. Ajd na stranu moj stav. Nek bude da sam ekstreman, da ne volim Bajdena, sta god. Ali koliko mi se cini, ovdasnji forumasi koji zive u USA su vecinom (pa makar i tesnom) za Trampa. Valjda oni bolje znaju kako im je bilo za ove 4 godine pod Trampovim terorom od tebe i mene. A i poznaju bolje politicku klimu i situaciju tamo.
  16. I ja sam zamalo postao kosarkas ali prestadoh da treniram sa 18 godina usled manjka talenta za visoke domete. Nedugo potom sam upisao fakultet. Sta znaci zamalo? Rat u Iranu nije bio ni na pomolu. Malo zveckanja oruzjem, malo bombasticnih naslova i to je to. Na karti stoji da smo Evropa. Meni je to dovoljno. Da ne trolujemo. Ja bih o Trampu da pisem i njegovom povratku (ili povratku republikanske partije za 4 godine). Sta mislis kakvi su im izgledi?
  17. https://www.b92.net/tehnopolis/vesti.php?yyyy=2021&mm=01&nav_id=1794656 Kako bilo, jedini koji ce da pretrpi ogromnu stetu od ovog banovanja Trampa je sam Twitter a alternativni mediji ce dobiti na znacaju.
  18. A ne. Necu ovde nastavljati a ni siriti temu. Nametanje tzv. "civilizacije" protiv volje se nesto nije primilo ni u Iraku, ni u Avganistanu, ni u Siriji. Ta politika je promenjena pre 4 godine i Tramp se konacno okrenuo resavanju unutrasnjih problema SAD. Valjda je jasno da je ova 2020. godina i sve sto se desavalo vezano za korona virus najvise doprinela da Bajden pobedi Trampa. A sada cemo videti kako ce sve na dalje ici u USA posto ce ova godina biti godina izazova.
  19. Polako. Prikaz ostalih prostorija stize. I to je prikaz prosecnog domacinstva SFRJ. Kiseli kupus se drzao na terasi naravno. U podrumu nije bilo higijenski zbog podrumske faune, tj. zivotinja. Podrum je bio za odlaganje starih stvari, odece, obuce, stare ves masine, tv-a.
  20. Dobar prikaz. S tim sto regal ili ormar pored staklene vitrine sa posudjem treba da ima i deo za odecu. Jedan deo za zensku (suknje, haljine, dzemperi, kaputi, deo gde se cuva ustedjevina i stare slike), drugi za musku (odela, farmerke, jakne, kaputi, oficirska uniforma i cizme eventualno). Na vrhu ormara lovacka puska (prazna ali da bude van domasaja sitne dece i starijih ukucana). Sto u dnevnoj sobi sa heklanjem obavezno i pepeljarom koja se ubraja u hladno oruzje zbog tezine. Fotelja, dvosed i trosed (obavezno okrenut prema televizoru EI Niš), tri, cetiri mala taburea i stolića radi ukrasa. Slika porodicna, crno-bela sa 4 generacije na njoj, Grundig radio koji moze i u spavacu po potrebi. Knjige (jedno 100 komada radi ukrasa, poneka i radi citanja). Uglavnom ruska knjizevnost i sabrana dela ruskih pisaca, 20, 30 istorijskih knjiga i poneka vojna literatura. Sareni tepih, naravno i to je to... Nastavicu sa opisom ostalih prostorija uskoro (terasa, kuhinja, kupatilo, spavaca soba, podrumske prostorije).
  21. Jako glup argument. Zašto bi bilo čija čizma prčkala bilo gde? Ruska, kineska, američka, bilo čija. Čija čizma prčka Mađarskom? Velikom Britanijom? Grčkom? Osim čizama sopstvenih država i vojski. A i one ne treba da prčkaju osim u okviru svojih mirnodopskih nadležnosti. Potomci su super od koga su. Vaša generacija i starije generacije su napravile ovo stanje koje imamo danas. Ti možda želiš da ovuda prolaze kojekakvi strani čizmaši kojima ćes se klanjati. Ja ne želim. Niti ću se klanjati bilo kome.
  22. Upravo zato sam ja snažno podržavao Trampa. Jer je za vreme njegove vlasti američka interesna zona bila na liniji razgraničenja San Francisko - Boston, Sijetl - San Antonio. I dok god je američka interesna zona ograničena na englesko govorno područje takva spoljna politika će imati podršku slobodoumnog i mislećeg sveta.
×
×
  • Create New...