Jump to content

McLeod

Član foruma
  • Posts

    13,766
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    13

McLeod last won the day on August 30 2023

McLeod had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

McLeod's Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

  • Conversation Starter Rare
  • Dedicated
  • First Post
  • Posting Machine
  • Collaborator

Recent Badges

15k

Reputation

  1. Ako je limit problem svakako ti treba knjigovodja. Ja imam 2-3 fakture mesecno kad se cimam, a obicno se ne cimam jer su mi dovoljni glavni klijenti i radim sam i placaju me mesecno/po projektu koji traje od nekoliko nedelja do nekoliko meseci. Zbog toga mi ne treba knjigovodja, jer mi ovo ne oduzme sve ukupno dva sata na mesecnom nivou.
  2. Pazi, ovo je kompliment, jer to kaze najveci pomerac stativa kojeg je ovaj forum ikada video. Tako da hvala ti na tome. Samo sto jebi ga to nije tacno, a napisano je pod uticajem projekcije. Kaceno je na temi i takodje moze da se nadje po telegramu i tviteru. Nemam stvarno vremena ni volje vise da kacim linkove ovde jer koga je to zanimalo znao bi da je tacno, a pogotovo ne bi mogle da prolaze gluposti koje kaci Pangea od kako se vratio, tako da i da sam ludak koji to ima bukmarkovano - nista ne bi pomoglo. Kada ce se odrzati izbori ne znam, ali kontam da je to jedan od najmanjih problema koji zemlja koja se bori za goli opstanak ima u ovom trenutku. I krajnje je licemerno potezati to pitanje sa ruske strane, da ti se povraca bukvalno.
  3. Vrlo je jasno sta sam napisao, ali lepo je sto se neutralci zanimaju za morfologiju i sintaksu umesto da osude Putlera, vodju fasisticke imperije koja je najveca pretnja civilizaciji u poslednjih 70 godina.
  4. Sto se tice FAB bombi, to jesu "glupe" bombe i neprecizne su. To su bombe WWII style maltene, koju ispustis i ona pada na metu. Ukrajina je imala lokalizovan problem sa tim u Avdijivci jer je jako blizu veliki aerodrom koji su Rusi mogli da koriste i tu jednostavno nema PVO koji bi mogao da dejstvuje. Rusi nisu ostvarili vazdusnu nadmoc osim u tim ogranicenim lokalnim uslovima i kada su pokusali da nastave posle Avdijivke da naprave prodor za jos desetak kilometara na isti nacin, izgubili su 10 i kusur aviona za nedelju dana, jer im treba vise vremena da dodju do mete i onda PVO moze da dejstvuje. Vrlo prosto, dokazano, i vec pisano od strane vise ljudi.
  5. Ovi videi se takodje mogu naci iskljucivo po proruskim kanalima, i vise puta su debankovani kao izvuceni iz konteksta ili potpuno lazni. Ne nameravam da diskutujem o videu koji u captionu ima "Ukraine is an open air prison, Zelensky stays in power only by extending martial law." jer je potpuno retardirano, u rangu tvrdnje da je Zemlja ravna ploca. A i da nije, Rus ce da mi prica sta je open air prison i sta nije ok, a sta bi bilo demokratski i fer, bukvalno se diskvalifikujes sam iz diskusije postujuci ovakve gluposti. Mobilizacija se ne vrsi sistematski i prisilno na nacin na koji se to radi u Rusiji gde u Sibiru imas gradove preko 50k stanovnika koji vise maltene nemaju muskaraca mladjih od 50 godina - skoro sve su poslali u rat. Ova druga konstatacija o unutrasnjem frontu - cista glupost. Naravno da postoje oni koji izbegavaju mobilizaciju i oni koji bi to da sprece, ali kao sto su neki napomenuli, toga ima u svakom ratu i potpuno je neuporedivo sa Rusijom koja je bukvalno svoje gradove blokirala i opkoljavala i u stilu Gestapoa koji je vodio Jevreje u logore svoje gradjane trpao u kamione i vozio na front. Ukrajina to ne radi. Sto se videa tice, imas ih po telegramu i tviteru koliko god hoces. Posto si uspeo da nadjes ovih 5-6 koji se recikliraju od strane ruskih botova non-stop, neces imati problem da nadjes i ove druge. Naravno da je normalno posle dve godine rata da ima mnogo manje dobrovoljaca nego u prvom mesecu kada su svi ustali i uzeli bi oruzje ako bi ga imali. I nije tacno da Ukrajina ima problem sa brojem regruta, imas gore dobro poredjenje sa RS, pa racunaj. Rusija ima problem sa nedostatkom vojnika vec vise od godinu i po dana. Ali Rusiji nije problem da ljude koji im glume vojnike drogira i salje u zombi napade kao topovsko meso. I tog topovskog mesa nece da im nestane dok ne cacnu po Moskvi i St. Petersburgu, pre ce da im nestane municije i opreme da vode rat nego ljudstva. I zato Zapad treba samo da nastavi da podrzava Ukrajinu i pusti da Rusi istrose sve sto imaju, pa kad izgube kapacitet da vode rat, nek se pitaju sta ce da rade kad im Kinezi udju u prazan Sibir, ali to nece biti problem civilizacije, treba ih onda lepo pustiti da to resavaju kao feudalna despotija, sto i jesu.
  6. Da te ne znam perkose pomislio bih kako je ovaj decko od 12 godina naivan i neiskvaren. Nemoj zajebavati sa ovakvim postovima leba ti.
  7. Ukrajinci imaju problema sa regrutacijom u smislu da nemaju vise dobrovoljaca dovoljno. Sto je potpuno ocekivano posle 2 godine rata. Rusi ih nisu imali posle 2 meseca rata, mada to kod njih nije problem, prisilno sve u kamion i istovaraju u Ukrajinu, videcemo kad ce im dosaditi i koliko jos mogu da ne diraju St. Petersburg i Moskvu. Sistematska i prisilna mobilizacija u Ukrajini se naravno ne radi, iako od pocetka rata Rusi kao i nasi rusofili i vidimo i neki "neutralni" na ovom forumu pokusavaju to da predstave. To naravno ne znaci da ne postoje manje ili vece tenzije na relaciji generalstab-politicki establisment-narod, i tu Zelenski na prvom mestu mora da balansira i postoji pitanje koliko tu ima licnih interesa i sukoba, korupcije i koje su realne granice do kojih mogu da se resavaju problemi a da se ne pretrpi politicka steta sa strane glasaca ili onih koji pretenduju na fotelju, ali to su potpuno desete stvari u odnosu na ono sto se pise po tim rusofilskim kanalima koji su i ovde poceli da se prenose.
  8. Poljaci su hteli da upadnu jos prvih dana rata, ne znam sta je tu novo. Sto se tice ovog linka, ima li sta u vezi njegovog boravka u Ukrajini. I Sladjana Milosevic je nazalost preminula juce, ali sigurno nije bila u Ukrajini. Nije svaki oficir NATO koji iznenada umre poginuo u Ukrajini, mada kontam da silovici guraju tu pricu kako bi odrzali svoju paralelnu realnost gde pobedjuju NATO i vanzemaljce i terminatore koje su bacili na njih u Ukrajini, ali najjaci su nema sta sto bi rekao Denda.
  9. McLeod

    Bliski Istok

    Sve ce ih stici zasluzena kazna. A u ostalim vestima, i posle sveg ovog vremena, gubljenju mnogih osnovnih sredstava za zivot, stanovnici Gaze i dalje krive Izrael, dok im Hamas ocigledno nista nije kriv. Kad shvate ko je krivac i pomognu u istrebljivanju terorista, njihova patnja ce prestati.
  10. Tehnicki jesu bolji ali nista epohalno. Uopste me ne cudi da su jedva iznosili loptu jer jedina top klasa koju imaju na krilu. Bekovi da ako su bolji od nasih, Menije i Kastanj su propali, ovi klinci sto se rotiraju na boku su kiksare i kese. Vertingen u 36 godina i dalje najbolji stoper kao senka nekadasnjeg sebe. Oni nisu vise top reprezentacija.
  11. Marosan nastavlja da izbacuje nosioce, ode i Deminor. Alkaraz takodje nastavlja da gazi, izbacio je Musetija. Ukupno gledano jedan od kvalitetnijih turnira u poslednje vreme, atraktivni mecevi i poeni na kilo.
  12. Belgija ima najgoru reprezentaciju u poslednjih 20 godina, nisu uopste mnogo jaci od nas kad im ne igra De Brujne. Doku i Trosar dobri, Tilemans ok (ovu je odigrao top), ostalo nista bolje od nasih. Imaju i goru odbranu od nas, igra im mrtvi Vertongen i dalje jer nemaju boljeg.
  13. To si sve mogao samo na ultra proruskim kanalima da vidis, na live mapi (koja uzima u obzir i proruske izvore) Rusi se nisu makli nedelju dana nigde znacajno. Par stotina metara u Ivanivske koje je ionako sravnjeno sa zemljom. Torske i Zaricne se vode borbe, ali nisu se mrdnuli tamo. Pogotovo ovo za Casiv Jar nema pojma, nemaju ni put pod vatrenom kontrolom, po tim tvojim izvorima iz nedodjije su presli i njega i prugu i groblje, sto je sve na liniji iz Ivanivske, za sta im u Bahmutu trebalo 5 meseci bukvalno, a ovde ce za dva dana, sigurno.
  14. Ove knjige se mogu naci i po Vulkanu i Laguni i potpuno su gadne, prelistao sam ih. Napravljene bas u tom fazonu, sa zanimljivim situacijama i ilustracijama za decu, ali su teska propaganda i ispiranje mozga. Ciljano rekao bih.
  15. Zavisi kakav je posao. Bukvalno se vodi samo KPO, ne znam skoro nikoga ko je ikada kontrolisan, ne znam nikoga ko je najebao zbog cuvenog testa samostalnosti. Ako placas porez jebe se njima za sve i da li su uredne knjige i sta sve radis. Pod uslovom da si i dalje ispod limita za pausal, to su njima sitne pare nece da se cimaju oko toga, za DOO je druga prica.
×
×
  • Create New...